-
Ο χρήστης Mclaren-Queen έγραψε:
Να δείτε σε κάτι πάρτυ στο ΕΜΠ τι γίνεται. Προσωπικά όσες φορές έχω παει σε πάρτυ, μιας συγκεκριμένης παράταξης, στο ΕΜΠ τα ποτά (ουισκι, βότκα) είναι πάντα μπόπες. Αν σου δώσουν δε σφινάκι, εγώ αν και συνηθισμένος στα ποτά και έχω ήδη πιει ένα ή δυο ποτήρια δεν μπορώ να το κατεβάσω, μυρίζει σκέτο ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ. Η αδερφη μου μια φορά είχε πιει σφινάκι τεκίλα (?) και για δέκα δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να αναπνεύσει και όχι δεν είχει στραβοκαταπιεί!!
Καλα εισαι.....PURE μπομπιτσες στο ΕΜΠ!!
Ενας συμφοιτητης μου με μισο ποτο ειχε γινει κουρουμπελο και δεν ηξερε τι ελεγε σε παρτυ σης σχολης Ειναι απιστευτη η αδιαφορια των αρχων στο θεμα αυτο..Μήπως είχε πιεί ένα πράσινοπο φωσφοριζέ ποτό;
Ασ'τα να πάνε φίλε, εγώ για να 'ηρεμίσω' την μπομπα ουίσκι βάζω πάντα παγάκια και καμιά φορά coca-cola.
-
εγω απορω παντως με οσους ξερουν οτι τους σερβιρουν μπομπες και συνεχιζουν να δοκιμαζουν τις αντοχες τους για να κερδιζουν χρηματα καποιοι εγκληματιες...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
εγώ για να 'ηρεμίσω' την μπομπα ουίσκι βάζω πάντα παγάκια και καμιά φορά coca-cola.Κάτι ξέρει ο Φλωρινιώτης
-
Ο χρήστης camber έγραψε:
Μακάρι να ήταν μόνο 2 δέκατα... Το Drive, αν θυμάμαι καλά, πριν λίγο καιρό είχε κάνει μια έρευνα, στην οποία βάλανε και τους ίδιους τους συντάκτες-έμπειρους οδηγούς να πιούν. Με ένα μόνο ποτό (νομίζω μπύρα τους έδωσαν)υπήρχε ήδη σημαντική διαφορά...
Αλλά και 2 δέκατα μόνο να είναι η διαφορά στον χρόνο αντίδρασης, ξέρεις πόσα μέτρα διανύει ένα αυτοκίνητο με ταχύτητα 100 ΧΑΩ σε 2 δέκατα?
Τεσπα, θα κοιτάξω να βρω την έρευνα να παραθέσω και στοιχεία.
Χωρίς να θέλω να υπερασπίσω το αλκοόλ, να σημειώσω οτι όλοι οι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν τα ίδια ανακλαστικά.
Μια γιαγιά ξεσούρωτη έχει χειρότερες αντιδράσεις από ένα οδηγό αγώνων σουρωμένο. Στις διάφορες έρευνες που γίνονται θα δείτε οτι ΠΟΤΕ δεν συγκρίνουν τα αποτελέσματα ενός πιωμένου οδηγού με ενός άλλου ξεμέθυστου. Συγκρίνουν πάντα τα αποτελέσματα του ΙΔΙΟΥ οδηγού.
Επίσης, παλαιότερα οι ερευνητές έβαζαν τον οδηγό να οδηγήσει νηφάλιος στον προσομοιωτή, μετά έπινε και μετά έκανε ξανά το ίδιο πρόγραμμα στον εξομοιωτή. Έτσι λοιπόν σε 1 ημέρα τελείωνε και η έρευνα.
Τώρα τα test γίνονται ανάποδα. Πρώτα οδηγείς σουρωμένος, πας σπίτι σου και τη ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ μέρα ξαναπάς να οδηγήσεις νηφάλιος. Έτσι η έρευνα κρατάει συνήθως 3 ημέρες.
Το γιατί είναι απλό. Με την προηγούμενη μέθοδο υπήρχαν πολλές αποτυχίες. Δηλαδή ο οδηγός μάθαινε τις ασκήσεις και πολλές φορές τα κατάφερνε καλύτερα τη 2η φορά έστω και μεθυσμένος (συνέβη και σε μένα σε έρευνα του 95).Πέρα από το αλκοόλ όμως κι άλλοι παράγοντες συμβάλλουν στη χειρότερη αντίδραση των οδηγών. Τα ΚΙΝΗΤΑ είναι από τους μεγαλύτερους. Οδηγοί που μιλούν στο κινητό έχουν την ίδια συμπεριφορά κι αντίδραση με ένα μεθυσμένο. Και συνήθως οι μεθυσμένοι οδηγούν το βράδυ, αλλά αυτοί που μιλούν στο κινητό μέρα-μεσημέρι μέσα στην κίνηση.
Για όλους αυτούς που θα πέσουν να με φάνε, να υπενθυμίσω την αρχή του post μου. ΔΕΝ υπερασπίζω την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Πριν από ένα χρόνο όμως βγήκα από τα ρούχα μου, όταν σε γκάλοπ των 4Τροχών οι αναγνώστες ψήφισαν σαν χειρότερη παράβαση την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σε σχέση με την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
Μη τρελαθούμε κιόλας!
Ένας οδηγός που περνάει με κόκκινο είναι μ@λ@κ@ς ανεξαρτήτως ικανοτήτων.
Ένας οδηγός που πίνει και οδηγεί είναι μ@λ@κ@ς μεν, ίσως όμως ασφαλέστερος άλλων οδηγών μειωμένης ικανότητας. -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
το ειχα πει κ το ξαναλεω.
με 4 σκετα τζακ κ κουβαρνταδικες μεζουρες το φυσοκαλαμο εδειξε 22.
στα 24 μου ειχαν πει οτι με γραφανε.
εγω παντως ενοιωθα σαν να ειχα πιει φυσικο χυμο.
απλα καμια φορα μερικοι ξεπερνουν τα ορια.
το θεμα ειναι οτι αν πιεις δυο τρια πεντε ποτηρακια να ερθεις στο τσακιρ κεφι που λεμε κ να χαλαρωσεις απ την δυσκολη μερα αυτοματα θα πρεεπει να ξερεις τα ορια σου κ μεχρι που μπορεις να οδηγησεις νηφαλια κ ακινδυνα.
οταν επιτευχθει αυτο δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να εισαι υπαιτιος ατυχηματος.
πρεπει ομως να σεβεσαι κ τους αλλους πρωτα κ μετα την περιουσια σου. -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Να δείτε σε κάτι πάρτυ στο ΕΜΠ τι γίνεται. Προσωπικά όσες φορές έχω παει σε πάρτυ, μιας συγκεκριμένης παράταξης, στο ΕΜΠ τα ποτά (ουισκι, βότκα) είναι πάντα μπόπες. Αν σου δώσουν δε σφινάκι, εγώ αν και συνηθισμένος στα ποτά και έχω ήδη πιει ένα ή δυο ποτήρια δεν μπορώ να το κατεβάσω, μυρίζει σκέτο ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ. Η αδερφη μου μια φορά είχε πιει σφινάκι τεκίλα (?) και για δέκα δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να αναπνεύσει και όχι δεν είχει στραβοκαταπιεί!!
Ενας συμφοιτητης μου με μισο ποτο ειχε γινει κουρουμπελο και δεν ηξερε τι ελεγε σε παρτυ σης σχολης Ειναι απιστευτη η αδιαφορια των αρχων στο θεμα αυτο..Μήπως είχε πιεί ένα πράσινοπο φωσφοριζέ ποτό;
Ασ'τα να πάνε φίλε, εγώ για να 'ηρεμίσω' την μπομπα ουίσκι βάζω πάντα παγάκια και καμιά φορά coca-cola.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι πολλοί (και εγώ) άμα πάνε ένα Σάββατο έξω παίρνουν 1 μικρή μπύρα αντί να πάρουν ένα αναψυκτικό πχ. Μια μπύρα επιδρά ελάχιστα ως καθόλου. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα διάφορα επίπεδα στα αλκοτέστ της τροχαίας, διαφορετικά θα έλεγαν 'κύριε έχετε πιει αλκοόλ σήμερα, ελάτε αυτόφορο' και με μια γουλιά.Σε πολλές χώρες του εξωτερικού συμβαίνει αυτό. Τα όρια είναι μηδενικά, γιατί εκεί δεν τους απασχολεί το πολιτικό κόστος του να τσαντίσεις έναν μαγαζάτορα-νονό της νύχτας...
Αλλά πού να ξέρουν αυτοί? Είναι ξενέρωτοι και άσχετοι...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι πολλοί (και εγώ) άμα πάνε ένα Σάββατο έξω παίρνουν 1 μικρή μπύρα αντί να πάρουν ένα αναψυκτικό πχ. Μια μπύρα επιδρά ελάχιστα ως καθόλου. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα διάφορα επίπεδα στα αλκοτέστ της τροχαίας, διαφορετικά θα έλεγαν 'κύριε έχετε πιει αλκοόλ σήμερα, ελάτε αυτόφορο' και με μια γουλιά.
Σε πολλές χώρες του εξωτερικού συμβαίνει αυτό. Τα όρια είναι μηδενικά, γιατί εκεί δεν τους απασχολεί το πολιτικό κόστος του να τσαντίσεις έναν μαγαζάτορα-νονό της νύχτας...
Για πες μία.
Άπλως το όριο (στην Γερμανία πχ) είναι πιο αυστηρό και ΕΝΑ (ήπιες - δεν ήπιες). Όχι να σε πιάνει με μία μπύρα.
Μην τρελαθούμε τελείως στο βωμό του καθωσπρεπισμού. Δεν προκάλεσε κανείς ατύχημα πίνοντας μια μπύρα.
ΥΓ. Και επιμένω με την μία μπύρα γιατί είναι πολύ κοινό, δεν χρειάζεται να είναι βραδυνή έξοδος. Πάμε το μεσημέρι για φαγητό έξω και πίνω μια μπύρα. Δεν νομίζω ότι θα σκοτώσω κανέναν. Καλύτερα να μην είχα πιει? Σίγουρα.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι πολλοί (και εγώ) άμα πάνε ένα Σάββατο έξω παίρνουν 1 μικρή μπύρα αντί να πάρουν ένα αναψυκτικό πχ. Μια μπύρα επιδρά ελάχιστα ως καθόλου. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα διάφορα επίπεδα στα αλκοτέστ της τροχαίας, διαφορετικά θα έλεγαν 'κύριε έχετε πιει αλκοόλ σήμερα, ελάτε αυτόφορο' και με μια γουλιά.
Σε πολλές χώρες του εξωτερικού συμβαίνει αυτό. Τα όρια είναι μηδενικά, γιατί εκεί δεν τους απασχολεί το πολιτικό κόστος του να τσαντίσεις έναν μαγαζάτορα-νονό της νύχτας...
Για πες μία.
Άπλως το όριο (στην Γερμανία πχ) είναι πιο αυστηρό και ΕΝΑ (ήπιες - δεν ήπιες). Όχι να σε πιάνει με μία μπύρα.
Μην τρελαθούμε τελείως στο βωμό του καθωσπρεπισμού. Δεν προκάλεσε κανείς ατύχημα πίνοντας μια μπύρα.
Φιλανδία? Σουηδία? Ή κάνω λάθος..?
-
Α! Και κάτι άλλο. Με μια μπυρα εγώ μπορεί να μην επηρρεαστώ, μια νηστική και αμάθητη στο ποτό κοπελίτσα 50 κιλών δε θα μεθύσει μεν, αλλά θα επηρρεαστεί σαφέστατα δε, σχετικά με τους χρόνους αντίδρασής της... επειδή εμένα δεν με πειράζει, πρέπει να ισχύει διαφορετικά το όριο? Και ένας μόνο να επηρρεάζεται, αρκεί...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Φιλανδία? Σουηδία? Ή κάνω λάθος..?
Δεν ξέρω, για να το ψάξω σε ρώτησα. Θα μάθω και εάν έχεις δίκαιο θα στο πω!
-
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
Γελάς με το πρώτο ή το δεύτερο σκέλος; lol...Αν είναι για το δεύτερο έμενα το ουισκι μ'αρεσει να το πίνω σκέτο!
-
-
Είδες που οι Φινλανδοί είναι το ίδιο μερακλήδες με μας?
Επίσης πολλές χώρες (και οι ΗΠΑ και η Αγγλία) έχουν 0.8 και λίγες 0. (άσε που στις πιο πολλές από αυτές που έχουν 0 δεν πρέπει να έχουν και συχνά αλκοτέστ...)
ΥΓ. Σταύρο, φοβερά ποστ.... Αν δεν έχεις κάτι να πεις δεν χρειάζεται να spamάρεις το forum. No offense.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Α! Και κάτι άλλο. Με μια μπυρα εγώ μπορεί να μην επηρρεαστώ, μια νηστική και αμάθητη στο ποτό κοπελίτσα 50 κιλών δε θα μεθύσει μεν, αλλά θα επηρρεαστεί σαφέστατα δε, σχετικά με τους χρόνους αντίδρασής της... επειδή εμένα δεν με πειράζει, πρέπει να ισχύει διαφορετικά το όριο? Και ένας μόνο να επηρρεάζεται, αρκεί...Διαφωνώ!
Άλλο οι βασικοί κανόνες οδήγησης που πρέπει να σεβόμαστε όλοι (σηματοδότες, στοπ κλπ) κι άλλο υποκειμενικά όρια (πχ όρια ταχύτητας) που επιβάλλει ένα κράτος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Οι πρώτοι κανόνες είναι αναγκαίοι γιατί αλλιώς οι δρόμοι θα θύμιζαν λούνα παρκ με συγκρουόμενα.
Οι δεύτεροι κανόνες όμως είναι υποκειμενικοί. Δηλαδή αν πάρει δίπλωμα ένα διανοητικώς καθυστερημένο άτομο (ξέρω αρκετά) θα πρέπει όλοι να οδηγούμε με 30;
Αφού το αλκοόλ επηρεάζει διαφορετικά τους ανθρώπινους οργανισμούς, γιατί πρέπει να υπάρχει σταθερό ποσοστό στο αίμα ΟΛΩΝ;
Δεν θα ήταν πιο δίκαιο το φυσοκάλαμο να αντικατασταθεί από κάποιο φορητό υπολογιστή μέτρησης χρόνου αντίδρασης; -
οι μοναδικες χωρες στην ευρωπη οπου το οριο ειναι 0,0 ειναι οι χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ.δηλαδη σερβια,τσεχια,ουγγαρια,σλοβενια και κανα δυο ακομα που δεν θυμαμαι.
στην αγγλια,ιρλανδια ειναι 0,8.στη γερμανια και στις υπολοιπες της κενρικης ευρωπης ειναι 0,5.
ειμαι 30 χρονων και εχω πιει αρκετα ξυδια στη ζωη μου.αλλα το να κομματιαστει καποιος με ενα μονο ποτο μπομπα δεν το εχω ξανακουσει,και συγγνωμη αλλα δεν μπορω να το πιστεψω.με αυτην την λογικη ολοι οι πελατες θα επρεπε να ηταν γκολ σε εκεινο το μαγαζι.φανταζομαι ομως πως δεν ηταν.οποτε δεν μπορει να ηταν μονο το ενα ποτο. -
Απο τη στιγμη που το αλκοολ, το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ φαρμακο (ναι, τα depon κλπ), επηρεαζουν τις οποιες αντιδρασεις του οδηγου και τη συμπεριφορα του στο δρομο (εστω και ελαχιστα..)..αποψη μου παντα..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!!
Τα ορια που εχουν θεσει οι διαφορες χωρες ειναι ορια ΑΝΟΧΗΣ και τιποτα παραπανω...Δεν υπαρχει καμμια μελετη που να αποδεικνυει οτι ειναι ασφαλες να οδηγεις εστω και με 0.01 mgr αλκοολ στο αιμα σου!!
Ειναι γεγονος πως με 1 ποτηρακι κρασακι η αλλο αλκοολουχο ειμαστε σε αυξημενη εγρηγορση(η ετσι αισθανομαστε μαλλον...)!!
Ποιος ειπε ομως οτι ειναι ασφαλες να οδηγουμε κατω απο ενταση με τεντωμενα τα νευρα??Δεν νομιζω πως δεν μπορουμε να διασκεδασουμε χωρις ποτο πια..ελεος! Να παιρνουμε και κοκα να περναμε καλυτερα τοτε!!
-
Τότε να μην πίνουμε καφέ γιατί προκαλεί εγρήγορση και νεύρα (ούτε τσάι, red bull), μην τρώμε πολύ για να μην μας προκαλέσει υπνηλία, μην καθόμαστε στον ήλιο μην ζαλιστούμε αργότερα από ηλίαση κτλ κτλ κτλ.
Δεν λέω καλά όλα αυτά αλλά και ο οδηγός άνθρωπος είναι. Θα πάει δηλαδή η παρέα για μπάνιο και θα τον βάλουν στην βιτρίνα να τον βλέπουν μέχρι να θέλουν να γυρίσουν?Δεν υπάρχει και καμία έρευνα που να δείχνει ότι με 1mgr είσαι επικίνδυνος στο τιμόνι, έτσι?
Πίσω στο θέμα μας, ΝΑΙ έχω δει άτομο να λιποθυμάει με ΕΝΑ ποτό μπόμπα. Οπότε θεωρητικά επιμένω ότι αυτό που είπε ο φίλος μας ΕΙΝΑΙ δυνατόν. (να φταίει το ποτο για το τρακάρισμα)
Δεν είναι όλα τα ποτά στο ίδιο μαγαζί νοθευμένα, ούτε και όλοι έχουν τις ίδιες αντοχές απέναντί τους.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Τότε να μην πίνουμε καφέ γιατί προκαλεί εγρήγορση και νεύρα (ούτε τσάι, red bull), μην τρώμε πολύ για να μην μας προκαλέσει υπνηλία, μην καθόμαστε στον ήλιο μην ζαλιστούμε αργότερα από ηλίαση κτλ κτλ κτλ.
Δεν λέω καλά όλα αυτά αλλά και ο οδηγός άνθρωπος είναι. Θα πάει δηλαδή η παρέα για μπάνιο και θα τον βάλουν στην βιτρίνα να τον βλέπουν μέχρι να θέλουν να γυρίσουν?Δεν υπάρχει και καμία έρευνα που να δείχνει ότι με 1mgr είσαι επικίνδυνος στο τιμόνι, έτσι?
Πίσω στο θέμα μας, ΝΑΙ έχω δει άτομο να λιποθυμάει με ΕΝΑ ποτό μπόμπα. Οπότε θεωρητικά επιμένω ότι αυτό που είπε ο φίλος μας ΕΙΝΑΙ δυνατόν. (να φταίει το ποτο για το τρακάρισμα)
Δεν είναι όλα τα ποτά στο ίδιο μαγαζί νοθευμένα, ούτε και όλοι έχουν τις ίδιες αντοχές απέναντί τους.
OK!sorry που εγραψα εδω..μαλλον ημουν εκτος θεματος...απλα επειδη ειμαι λιγο σχετικος με αυτα...ειπα να πω κι εγω την αποψη μου..αλλα μαλλον εσεις ξερετε καλυτερα!
Υ.Γ.ΝΑΙ οσα εγραψες επηρεαζουν την οδηγηση...αλλα μαλλον δεν σε αφορα το θεμα αυτο!
Φιλικα
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
αν ειναι ας βαλουν ενα ευρω παραπανω την τιμη κ ας πουλανε
καθαρα ποτα.
τι συνειδηση να εχουν αυτοι οι ανθρωποι οταν σπρωχνουν ποτα β διαλογης?
κ σιγουρα εχουν ακουσει σε ειδησεις κτλ οτι τα β διαλογης μεχρι κ εγκεφαλικο η τυφλωση επιφερουν.
απαραδεκτοι!Μα και δέκα ευρώ παραπάνω να πουλάνε το ποτό πάλι μπόμπες θα πουλάνε. Το γιατί αυτονότητο.
Όσο δε κόβονται κώλοι το βιολί αυτό θα συνεχίζεται.
Ποτά μπόμπες και οδήγηση