-
Το αν υπάρχει κάποιο άλλο τουρμπάτο 1400άρι σε αυτή την κατηγορία που να το κάνει λίγο πιο αργά ή λίγο πιο γρήγορα δεν έχει και τόση σημασία
Απλά οι διαφορές που εμφανίζονται στον τύπο δεν είναι τέτοιες.
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Ακόμη και ανεπαίσθητες κλίσεις της τάξης 1-2 μοιρών είναι ικανές να αλλοιώσουν σημαντικά την πραγματικότητα προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Μην κρίνεις και συγκρίνεις το αμάξι σου με βάση ιδιότητες οι οποίες δεν ήταν ο πρωταρχικός στόχος του κατασκευαστή. Άσε αυτούς με τα OPC, τα Cupra, τα R και τα RS να αγχώνονται για τις επιδόσεις και κοίτα να ευχαριστηθείς το αμάξι σου γι' αυτό που είναι. Ένα σβέλτο, ασφαλές και άνετο μικρό οικογενειακό που μπορεί να απαλλαγεί από οποιαδήποτε νταλίκα σε οποιοδήποτε δρόμο, ανεξαρτήτως φορτίου και κλίσης, εύκολα και γρήγορα Το αν υπάρχει κάποιο άλλο τουρμπάτο 1400άρι σε αυτή την κατηγορία που να το κάνει λίγο πιο αργά ή λίγο πιο γρήγορα δεν έχει και τόση σημασία όσο το να χαίρεσαι κάθε λεπτό που βρίσκεσαι μέσα στο Astra σουμε πια λογική αγχωνεται ο κάτοχος του opc και του κάθε opc που προσπερνα στο μισό χρόνο την νταλίκα σε σχέση με τον οδηγό του βραδυκινητου άστρα;
Η λογική του γρήγορου και αγχωδη με του αργού πλην όμως κατασταλαγμενου είναι λίγο κάπως... -
Αν κατάλαβα καλά ο shumakos εννοεί ότι αυτοί που επέλεξαν τις γρήγορες ειδικές εκδόσεις (OPC, cupra κλπ) τους νοιάζει αν το ένα είναι κατά 0,5sec πιο γρήγορο από το άλλο, γιατί τους αρέσουν 'οι κόντρες'. Αντιθέτως, ένας οδηγός μεσαίου οικογενειακού δε θα νοιαστεί αν το άστρα πχ είναι λιγο γρηγορότερο απο το golf αφού προέχουν άλλα πράγματα και αφού και τα δύο ελέω turbo είναι αρκετά γρήγορα για την κατηγορία τους (τυχαια παραδείγματα τα εν λόγω αυτοκίνητα)
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά ο shumakos εννοεί ότι αυτοί που επέλεξαν τις γρήγορες ειδικές εκδόσεις (OPC, cupra κλπ) τους νοιάζει αν το ένα είναι κατά 0,5sec πιο γρήγορο από το άλλο, γιατί τους αρέσουν 'οι κόντρες'. Αντιθέτως, ένας οδηγός μεσαίου οικογενειακού δε θα νοιαστεί αν το άστρα πχ είναι λιγο γρηγορότερο απο το golf αφού προέχουν άλλα πράγματα και αφού και τα δύο ελέω turbo είναι αρκετά γρήγορα για την κατηγορία τους (τυχαια παραδείγματα τα εν λόγω αυτοκίνητα)με ποια λογικη μόνο οι κοντρακιδες αγοράζουν opc και οι οικογενειάρχες μόνο ασθενικα ;;
Με ποια λογική επίσης κάνουν την παραπάνω χρήση;;Το αστρα καλός η κακός δεν παίζει μόνο του στην Τουρμπο κατηγορία , και ΕΚΕΙ τα λεον, μπράβο καο γκολφ είναι τραγικά πιο γρήγορα στις ρεπριζ... Τι παει να πει αυτό ;; Ότι οι οδηγοί των παραπάνω είναι αλήτες κοντρακες η ότι το άστρα ειναι αργό;;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά ο shumakos εννοεί ότι αυτοί που επέλεξαν τις γρήγορες ειδικές εκδόσεις (OPC, cupra κλπ) τους νοιάζει αν το ένα είναι κατά 0,5sec πιο γρήγορο από το άλλο, γιατί τους αρέσουν 'οι κόντρες'. Αντιθέτως, ένας οδηγός μεσαίου οικογενειακού δε θα νοιαστεί αν το άστρα πχ είναι λιγο γρηγορότερο απο το golf αφού προέχουν άλλα πράγματα και αφού και τα δύο ελέω turbo είναι αρκετά γρήγορα για την κατηγορία τους (τυχαια παραδείγματα τα εν λόγω αυτοκίνητα)
με ποια λογικη μόνο οι κοντρακιδες αγοράζουν opc και οι οικογενειάρχες μόνο ασθενικα ;;
Με ποια λογική επίσης κάνουν την παραπάνω χρήση;;Το αστρα καλός η κακός δεν παίζει μόνο του στην Τουρμπο κατηγορία , και ΕΚΕΙ τα λεον, μπράβο καο γκολφ είναι τραγικά πιο γρήγορα στις ρεπριζ... Τι παει να πει αυτό ;; Ότι οι οδηγοί των παραπάνω είναι αλήτες κοντρακες η ότι το άστρα ειναι αργό;;
Απεταξάτω τους ίππους - απεταξάτω!!
-
με ποια λογικη μόνο οι κοντρακιδες αγοράζουν opc και οι οικογενειάρχες μόνο ασθενικα ;;
Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα το είπε ο ανθρωπος Και γι αυτό έβαλα τη λέξη 'κοντρα' σε εισααγωγικά, εννοώντας πως στις γρήγορες εκδόσεις υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις απόλυτες επιδόσεις σε νούμερα απ ότι στις απλές εκδόσεις
-
Ο άνθρωπος προσπαθεί να δικαιολογήσει την επιλογή του λέγοντας τα γνωστά...
'τα πολλά άλογα είναι για κόντρες'
κλπ κλππως να το κάνουμε , το οπελ έχει ασθενικο μοτέρ...
Ασθενικο , όχι απέναντι στα ' κοντραδικα' opc αλλά απέναντι στα αντίστοιχης τιμής λεον και μπράβο...την στιγμή που δεν είναι και πιο οικονομικό...Την κατανάλωση πολλοί εμισησαν τα άλογα ουδείς...
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα το είπε ο ανθρωπος Και γι αυτό έβαλα τη λέξη 'κοντρα' σε εισααγωγικά, εννοώντας πως στις γρήγορες εκδόσεις υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις απόλυτες επιδόσεις σε νούμερα απ ότι στις απλές εκδόσεις
Βεβαίως και το γράφω για να δικαιολογήσω την επιλογή μου. Πιστεύω πως στα 17.000-22.000 ευρώ υπάρχουν πολύ γρηγορότερα supermini από οποιοδήποτε τουρμπάτο 1400άρι μικρομεσαίο που έχουν φτιαχτεί με αυτό το σκοπό. Αν κάποιον τον ενδιαφέρουν πρωτίστως οι επιδόσεις απλά κινείται προς τα εκεί έχοντας συνειδητά ή υποσυνείδητα στο μυαλό του τα άλογα ή τη σύγκριση των επιδόσεων. Ο αγοραστής ενός μικρομεσαίου σε αυτά τα λεφτά πιστεύω πως κοιτάει περισσότερο την ευκολία του, την προσωπική του ευχαρίστηση και τη δυνατότητα να συμβιβάσει με οικονομικό τρόπο έννοιες ασυμβίβαστες έως πριν 5 χρόνια όπως είναι οι ευχάριστες επιδόσεις, η ευκολία οδήγησης, οι επαρκείς χώροι και η οικονομία καυσίμου.
Είμαι ο τελευταίος που θα κατηγορήσει τα άλογα και τις ροπές γιατί κινούμαι αρκετά σβέλτα σε επαρχιακούς όποτε βρίσκω την ευκαιρία. Στις διαδρομές που μου αρέσουν όμως ακόμη και τα 20 kg ροπής του γατιού μου (ο όρος 'λέοντας' αρμόζει σε Leon από 1,8 TSI και πάνω ) σπάνε την πρόσφυση με 2α στις εξόδους των στροφών με τέτοιο τρόπο που με κάνει να πιστεύω πως ένα supermini ή μικρομεσαίο GTI είτε θα είναι εκνευριστικό με τις συνεχείς παρεμβολές από τα ηλεκτρονικά, είτε εκνευριστικό με το να καπνίζουν οι μπροστινοί τροχοί και να μένεις στο ίδιο σημείο. Οπότε στο μυαλό μου τα αυτοκίνητα αυτά εξαντλούν τις δυνατότητες των κινητήρων τους είτε σε στροφοδιαδρομές με καλή Ευρωπαϊκή άσφαλτο, είτε σε Ελληνική με τους τροχούς στην ευθεία.
Εν κατακλείδει θεωρώ ότι 1,2 ή 5 δέκατα σε μία ρεπρίζ ή σε μία μέτρηση από στάση για καθημερινά αυτοκίνητα που τοποθετούνται στη μέση της γκάμας από άποψη επιδόσεων και κόστους, είναι ασήμαντα όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μία 'παρέα' ήδη σβέλτων και ασφαλών αυτοκινήτων.
-
Να κάνω μια διόρθωση. Το leon έκανε σε 14,37 τα 30-120. Τα 40-120 τα έκανε σε 12,7.
-
Το αστρα καλός η κακός δεν παίζει μόνο του στην Τουρμπο κατηγορία , και ΕΚΕΙ τα λεον, μπράβο καο γκολφ είναι τραγικά πιο γρήγορα στις ρεπριζ... Τι παει να πει αυτό ;; Ότι οι οδηγοί των παραπάνω είναι αλήτες κοντρακες η ότι το άστρα ειναι αργό;;
Λοιπόν. Κοίταξα στο google earth το σημείο που έκανα την δοκιμή.
Το σημείο είναι αυτό http://wikimapia.org/#lat=40.5390146&lon=22.9995775&z=16&l=14&m=b
Το σημείο που έκανε χθες είχε στην αρχή λίγο αρνητική κλίση και μετά θετική.
Σήμερα πήγα από την ανάποδη και μόνο στο σημείο που έχει αρνητική κλίση(ανηφόρα).
Το σημείο που ξεκίνησα είχε 7 μέτρα υψόμετρο και μετά από 400 περίπου μέτρα το υψόμετρο ήταν 14 μέτρα.
http://www.youtube.com/watch?v=y6AoAAOmbOE
12,7 τα 40-120 με δύο άτομα και ανηφόρα (το leon 12.7 στην ευθεία).
11,5 τα 60-130 με 2 άτομα ενώ το golf 11-11.5 με ένα άτομο και λίγη ανηφόρα στην αρχή
http://www.youtube.com/watch?v=Bx8kLA19Kr4
Αυτά για το τραγικά πιο αργό στα ρεπρίζ astra. -
Το ότι το κοντέρ δεν έχει καμία σχέσ με τα πραγματικά χιλιόμετρα σου πέρασε από το μυαλό; Το ότι μετράνε άστρωτα αυτοκίνητα; Μπα... δε νομίζω...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι το κοντέρ δεν έχει καμία σχέσ με τα πραγματικά χιλιόμετρα σου πέρασε από το μυαλό; Το ότι μετράνε άστρωτα αυτοκίνητα; Μπα... δε νομίζω...Δηλαδή το κοντέρ του golf δείχνει τα πραγματικά, ενώ το κοντέρ του astra δείχνει τα ψέφτικα.
Στα 100 χλμ/ω είχα απόκλιση κοντά στα 2 χλμ σε ραντάρ.Και για να μην ξεχνιόμαστε το astra είναι 1365 κιλά, το leon 1250 και το golf 1215 (οι βασικές εκδόσεις).
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Το ότι το κοντέρ δεν έχει καμία σχέσ με τα πραγματικά χιλιόμετρα σου πέρασε από το μυαλό; Το ότι μετράνε άστρωτα αυτοκίνητα; Μπα... δε νομίζω...
Δηλαδή το κοντέρ του golf δείχνει τα πραγματικά, ενώ το κοντέρ του astra δείχνει τα ψέφτικα.
Στα 100 χλμ/ω είχα απόκλιση κοντά στα 2 χλμ σε ραντάρ.Και για να μην ξεχνιόμαστε το astra είναι 1365 κιλά, το leon 1250 και το golf 1215 (οι βασικές εκδόσεις).
Σχεδόν κανένα αυτοκίνητα δεν δείχνει πραγματικά χιλιόμετρα (υπάρχει απόκλιση μέχρι και 10%). Για αυτό εμπιστευόμαστε μόνο μετρητικα όργανα...
-
Αν βεβαίως η απόκλιση είναι ποσοστιαία τότε υπάρχει και χαμηλά. Με 5% απόκλιση θα έπρεπε να ξεκινάει από τα 42 και να τελειώνει στα 126. Αλλά λόγο καλύτερου ξεκινήματος, η επίδοση θα ήταν σχεδόν ίδια.
Τέλος πάντων, το μόνο που ήθελα να δείξω είναι οτι το astra δεν είναι αυτό που λέει ο φίλος παραπάνω και έχει γραφτεί σε πολλά περιοδικά. 'Τραγικά πιο αργό από τα άλλα'.Δηλαδή για παράδειγμα εδώhttp://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38420_23699.asp
δεν τονίζει πουθενά, όπως και σε σχεδόν όλα τα συγκριτικά οτι στα opel φοράνε 18' και στα άλλα 16' ζάντες. -
Επιλογή της Opel να στείλει test car με 18άρες! Χανει στις επιδόσεις και κερδίζει στις στροφες... ας μην διαμαρτύρεται κανεις...
-
Επειδή έχω κι εγώ το 1.4Τ με 17' ζάντες, giorgosgudelias στα 40km/h η πραγματική είναι 35. Στα 120km/h η πραγματική ταχύτητα σου πρέπει να είναι περίπου 108km/h είτε το πιστεύεις είτε όχι. Εκτός κι αν έχω εγώ προβληματικο κοντέρ.
Και τα αυτοκίνητα του συναγωνισμού έχουν αποκλίσεις στις ταχύτητες αλλά τα περιοδικά μετρούν με κοινή μέθοδο. Δε μπορείς εσύ να κοιτάς το κοντέρ και με ένα χρονόμετρο να βγάζεις ακρίβεια σε μέτρηση χρόνου της τάξης του 0.1 ή και 0.01 sec. Πόσο μάλλον να συγκρίνεις μια τέτοια μέτρηση με μια μέτρηση που έχει κάνει κάποιος άλλος με άλλα όργανα που δεν συμπεριλαμβάνουν σφάλματα μέτρησης σαν τα δικά σου.
Είναι πιο αργό το astra από τα αυτοκίνητα του συναγωνισμού με παρόμοιους turbo κινητήρες λόγω κιβωτίου και όχι κινητήρα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως το 1.4Τ σε σχέση με το 1.6Τ έχει πιο μακριές σχέσεις στο κιβώτιο, παρ'όλο που η ιπποδύναμη είναι μικρότερη. Εμένα προσωπικά δε με χαλάει καθόλου πάντως
-
Πάντως εγώ σήμερα γυρνώντας από μαραθώνα-αγιο στέφανο
Μόλις βγήκα απο αγιο στεφανο εθνικη για αθήνα έπιασα χαλαρά (το τονίζω) 230(κοντέρ ένδειξη) με το1.6Τ με το σπορτ κουμπι πατημένο και το αμάξι ήταν σαν να πηγαινε με 140 και ΑΚΛΟΝΗΤΟ!!!!!!!!!
Δεν ξέρω για golf, leon και focus αλλά το συγκεκριμένο αποπνέει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, αν δεν το οδηγήσεις δεν το πιστεύεις για την κατηγορία του
Υπόψιν η έκδοση που έχω είναι 1500 κιλά (17άρες ζάντες)
Χαραμίζεται στην πόλη, ξεδιπλώνει τις αρετές του σε ανοιχτούς εθνικούς δρόμους -
Ακόμα και έτσι να είναι, αν μετρήσεις το 44-128 θέλει 13,2 sec( το leon 12.7 χωρίς κλίση) και το 66-139 θέλει 12 sec το οποίο γίνεται σε ανηφόρα με 2 άτομα μέσα σε σύγκριση με τα 11,5 sec που χρειάστηκε το golf (τα 60-130 κοντερ) με ένα άτομο και για μικρό διάστημα αρνητική κλίση.
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι οτι το astra δεν υπολείπεται σε επιδόσεις παρά τα 100+ κιλά του. Έχει ίδιες, ίσως ελαφρώς καλύτερες, ίσως ελαφρώς χειρότερες. Δεν παρουσιάζει την εικόνα που προσπαθούν να επιβάλουν τα περιοδικά. -
Ο χρήστης capthookb έγραψε:
Επειδή έχω κι εγώ το 1.4Τ με 17' ζάντες, giorgosgudelias στα 40km/h η πραγματική είναι 35. Στα 120km/h η πραγματική ταχύτητα σου πρέπει να είναι περίπου 108km/h είτε το πιστεύεις είτε όχι. Εκτός κι αν έχω εγώ προβληματικο κοντέρ.Σήμερα που πέρασα από σημείο με φωτεινό ραντάρ με 50χλμ δεν έχανε καθόλου το ηλεκτρονικό κοντέρ. Αν στα 100 χάνει 2-3 χιλιόμετρα δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης fotis1972 έγραψε:
Πάντως εγώ σήμερα γυρνώντας από μαραθώνα-αγιο στέφανο
Μόλις βγήκα απο αγιο στεφανο εθνικη για αθήνα έπιασα χαλαρά (το τονίζω) 230(κοντέρ ένδειξη) με το1.6Τ με το σπορτ κουμπι πατημένο και το αμάξι ήταν σαν να πηγαινε με 140 και ΑΚΛΟΝΗΤΟ!!!!!!!!!Τι κατανάλωση είχες εκείνη τη στιγμή; Μήπως πρόλαβες να δεις;
Opel Astra 2009