Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα το είπε ο ανθρωπος Και γι αυτό έβαλα τη λέξη 'κοντρα' σε εισααγωγικά, εννοώντας πως στις γρήγορες εκδόσεις υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις απόλυτες επιδόσεις σε νούμερα απ ότι στις απλές εκδόσεις
Βεβαίως και το γράφω για να δικαιολογήσω την επιλογή μου. Πιστεύω πως στα 17.000-22.000 ευρώ υπάρχουν πολύ γρηγορότερα supermini από οποιοδήποτε τουρμπάτο 1400άρι μικρομεσαίο που έχουν φτιαχτεί με αυτό το σκοπό. Αν κάποιον τον ενδιαφέρουν πρωτίστως οι επιδόσεις απλά κινείται προς τα εκεί έχοντας συνειδητά ή υποσυνείδητα στο μυαλό του τα άλογα ή τη σύγκριση των επιδόσεων. Ο αγοραστής ενός μικρομεσαίου σε αυτά τα λεφτά πιστεύω πως κοιτάει περισσότερο την ευκολία του, την προσωπική του ευχαρίστηση και τη δυνατότητα να συμβιβάσει με οικονομικό τρόπο έννοιες ασυμβίβαστες έως πριν 5 χρόνια όπως είναι οι ευχάριστες επιδόσεις, η ευκολία οδήγησης, οι επαρκείς χώροι και η οικονομία καυσίμου.
Είμαι ο τελευταίος που θα κατηγορήσει τα άλογα και τις ροπές γιατί κινούμαι αρκετά σβέλτα σε επαρχιακούς όποτε βρίσκω την ευκαιρία. Στις διαδρομές που μου αρέσουν όμως ακόμη και τα 20 kg ροπής του γατιού μου (ο όρος 'λέοντας' αρμόζει σε Leon από 1,8 TSI και πάνω ) σπάνε την πρόσφυση με 2α στις εξόδους των στροφών με τέτοιο τρόπο που με κάνει να πιστεύω πως ένα supermini ή μικρομεσαίο GTI είτε θα είναι εκνευριστικό με τις συνεχείς παρεμβολές από τα ηλεκτρονικά, είτε εκνευριστικό με το να καπνίζουν οι μπροστινοί τροχοί και να μένεις στο ίδιο σημείο. Οπότε στο μυαλό μου τα αυτοκίνητα αυτά εξαντλούν τις δυνατότητες των κινητήρων τους είτε σε στροφοδιαδρομές με καλή Ευρωπαϊκή άσφαλτο, είτε σε Ελληνική με τους τροχούς στην ευθεία.
Εν κατακλείδει θεωρώ ότι 1,2 ή 5 δέκατα σε μία ρεπρίζ ή σε μία μέτρηση από στάση για καθημερινά αυτοκίνητα που τοποθετούνται στη μέση της γκάμας από άποψη επιδόσεων και κόστους, είναι ασήμαντα όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μία 'παρέα' ήδη σβέλτων και ασφαλών αυτοκινήτων.