-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Καλησπερα παιδια επειδη ενδιαφερομαι για το Astra το 1.4Turbo 140 PS που ξερω οτι δεν εχει τοσο σπιρτοζο κινητηρα σε σχεση με τα αλλα τουρμπο που κυκλοφορουν μπορειτε να μου πειτε που κυμαινεται η καταναλωση του ως τωρα απο αυτα που εχετε παρατηρησει.
Ευχαριστω εκ των προτερων..Μην βλέπεις αποκλειστικά τις μετρήσεις. Να φέρω για παράδειγμα το 0-100 του astra σε σχέση με το golf. Η διαφορά είναι 0,2 sec και αυτό οφείλεται στο γεγονός οτι το astra χρειάζεται και την 3η σχέση για να φτάσει τα 100 (στα 97-98 πιάνει κόφτες η 2α) ενώ το golf όχι. Γι' αυτό και έχουν ίδιο 0-120. Σκέψου οτι είναι ένα αυτοκίνητο κοντά στα 1400 κιλά και ένα από τα μακρύτερα στην κατηγορία του, πράγμα που φαίνεται και στην ευρυχωρία, παρά τα όσα ακούγονται.
Η κατανάλωση είναι ικανοποιητική, καίει κοντά στα 7,5λ/100χλμ στην εθνική με 140χλμ/ώρα. Άμα το πας σε επαρχιακό με 100χλμ και 6η καίει κάτω από 4λ/100χλμ. -
Αρα μικτη να την υπολογιζω στα 8,5 λιτρα.Ε τοτε ειναι πολυ καλη η καταναλωση αλλωστε ειπαμε να παρουμε ενα καλο και ασφαλες αμαξι και αυτα τα προσφερει το Αστρα.
-
-
Ρε παιδιά , τι θαύμα είναι αυτό?!
'Οδήγηση σε επαρχιακό δρόμο με 6η σχέση στο κιβώτιο - χιλιόμετρα 100 - κατανάλωση maximum 3,99999l/100km -'.....
Πάει...εξαφανίζονται τα υβριδικά , τα ηλεκτροκίνητα , τα υδρογονοκίνητα , τα λαδοκίνητα κλπ κλπ...
Επανάσταση στην Αυτοκίνηση!!! -
Εγώ που έχω και 7η και μάλιστα πολύ μακριά πρέπει να βλέπω 2,5-3λτ????
Να θυμηθώ να το φορτίσω μόνο μετά
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
..Άμα το πας σε επαρχιακό με 100χλμ και 6η καίει κάτω από 4λ/100χλμ.Άμα κατεβαίνεις από κανά βουνό παίζει..
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
..Άμα το πας σε επαρχιακό με 100χλμ και 6η καίει κάτω από 4λ/100χλμ.
Άμα κατεβαίνεις από κανά βουνό παίζει..
Σβηστος???Γιατι τετοια καταναλωση με 6η ουτε diesel δεν την καταφερνει....
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
'Σβηστός' σε κατέβασμα....μένεις μόνιμα σβησμένος , ανάσκελα με θέα τα ραπανάκια.Δεν σε απασχολεί η κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
'Σβηστός' σε κατέβασμα....μένεις μόνιμα σβησμένος , ανάσκελα με θέα τα ραπανάκια.Δεν σε απασχολεί η κατανάλωση.
Ε ενταξει με νεκρο τοτε.... Ξαναμενος....
-
Ναι, με 6η και ενεργοποιημένο το cruise control στα 100χλμ ο υπολογιστής ταξιδίου έδειχνε από 3,8 έως 4,2 λ/100χλμ. Αφού έχει σχεδόν 1500 στροφές ο κινητήρας.
-
Τόσο μακριά έκτη έχει; Απιστευτο!
-
Ναι, με 6η και ενεργοποιημένο το cruise control στα 100χλμ ο υπολογιστής ταξιδίου έδειχνε από 3,8 έως 4,2 λ/100χλμ. Αφού έχει σχεδόν 1500 στροφές ο κινητήρας.Δεν μας λες την κλίση του οδοστρώματος όμως..
-
Σε κατηφόρα αν το στροφόμετρο δείχνει πάνω από περίπου 1900-2000 στροφές, σταματάει τελείως η παροχή καυσίμου. Δείχνει κατανάλωση 0. Αν πατήσεις συμπλέκτη αρχίζει να καίει γιατί προσπαθεί να κρατήσει το ρελαντί.
-
Λογικό σε κατηφόρα με επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο όλα τα αυτοκίνητα έχουν μηδενική κατανάλωση
-
Σε κατηφόρα αν το στροφόμετρο δείχνει πάνω από περίπου 1900-2000 στροφές, σταματάει τελείως η παροχή καυσίμου. Δείχνει κατανάλωση 0. Αν πατήσεις συμπλέκτη αρχίζει να καίει γιατί προσπαθεί να κρατήσει το ρελαντί.Απλά λέω ότι το έκανες σε μικρή κατηφόρα με λίγο γκαζάκι..
-
Στο τούνελ της Κατερίνης βλέπω αυτήν την κατανάλωση, σε όλο το διάστημα μέχρι την ανηφόρα.
-
Δεν είναι τόσο απίθανο το νούμερο. Εδώ εγώ στο δικό μου ατμοσφαιρικό με τα 33χλμ/1000 σαλ στην 5η και με 100 χλμ/ωρα σε ευθεία βλέπω sub-5 νούμερα.
-
6 Βλέπω εγώ με 2 Τόνους και 245 λάστιχο
-
Στο τούνελ της Κατερίνης βλέπω αυτήν την κατανάλωση, σε όλο το διάστημα μέχρι την ανηφόρα.Α για τέτοιον επαρχιακό μιλάμε? Πάντως δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχεις στο μυαλό σου μια συγκεκριμένη κατάσταση, απλά πιστεύω πως γενικεύεις (υποθέτοντας) με βάση διάφορες διαδρομές-ταχύτητες-καταναλώσεις που έχεις κάνει/δει ..
-
απλά πιστεύω πως γενικεύεις (υποθέτοντας) με βάση διάφορες διαδρομές-ταχύτητες-καταναλώσεις που έχεις κάνει/δει ..
Ακριβώς. Με διάφορες διαδρομές καταναλώσεις και ταχύτητες που έχω δει μιλάω. Γιατί άλλο θα μπορούσα άλλωστε να μιλάω. Για καταναλώσεις που είδες εσύ; Σε επαρχιακό επαρχιακό έχω δει και 3,2 με 80χλμ/ώρα σε δρόμο χωρίς κλίση. Πες μας και εσύ τι διαδρομές-ταχύτητες-καταναλώσεις έχεις κάνει/δει.
Opel Astra 2009