-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Και για να πικάρουμε και τους Vagelides, πέρασα μετά έξω από μια αντιπροσωπία VW. Απλά το golf, τουλάχιστον εμφανισιακά, δεν μετράει. Είναι κουβαδάκι.
Που να δεις και τα σέρβις...
Τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια δεν θα το γνωρίσω το service τους.
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Και για να πικάρουμε και τους Vagelides, πέρασα μετά έξω από μια αντιπροσωπία VW. Απλά το golf, τουλάχιστον εμφανισιακά, δεν μετράει. Είναι κουβαδάκι.
Παντως μην αγχωνεσαι για το ποσο ασχημο ειναι το Γκολφ,ετσι και αλιιως για τα επομενα χρονια εσυ μονο τον χοντρο πισινο του θα βλεπεις
-
Ναι καλά, είδαμε όλους τους χεράδες με τα γκολφ
-
Ο χρήστης ioannina27 έγραψε:
Παντως μην αγχωνεσαι για το ποσο ασχημο ειναι το Γκολφ,ετσι και αλιιως για τα επομενα χρονια εσυ μονο τον χοντρο πισινο του θα βλεπεις
Λογικό είναι...
Όταν κάθονται μες τη μέση και δεν σε αφήνουν να προσπεράσεις το χοντρό πισινό του βλέπεις... -
Ο χρήστης capthookb έγραψε:
Με το SportSwitch αλλάζει η απόκριση στο γκάζι ή σκληραίνει και η ανάρτηση?
Εξαρτάται.
Εγώ έχω μόνο το SportSwitch.Σκληραίνει το τιμόνι και είναι δίνει περισσότερη πληροφορία , βελτιώνει την απόκριση του κινητήρα ( χοντρικά μπορείς να δεις περίπου 10-15 χλμ περισσότερα στις ίδιες στροφές ). Επιβαρύνει την κατανάλωση βεβαίως.εμένα η ανάρτηση μου έχει δυναμική ρύθμιση μόνο ως προς τις κλίσεις του οχήματος.
Εάν βάλεις το πλήρες πακέτο ( FlexRide ) τότε έχεις και ρυθμίσιμη ανάρτηση ( χαμηλώνει και σκληραίνει ).Έχεις επίσης ένα ακόμη σχετικό χαρακτηριστικό που χονδρικά λέει ότι κανονίζει την απόσβεση βάσει του δρόμου που κινείται το όχημα.
To Flexride δεν χαμηλώνει το αυτοκίνητο με την έννοια του ανεβοκατεβάσματος. Έχω την εντύπωση πως όσα έχουν flexride είναι και χαμηλότερα αλλά δεν είμαι σίγουρος. Πάντως πέρα του Flexride, υπάρχει η επιλογή της κανονικής ανάρτησης ή της χαμηλωμένης (sport).
To Flexride, δεν αλλάζει απλώς μια ρύθμιση στα αμορτισέρ και τελείωσε το θέμα. Έχει κάποιους αισθητήρες που 'διαβάζουν' το οδόστρωμα, στροφές, κλίσεις κτλ και μέσα σε 0.005sec αντιδρά και ρυθμίζει το κάθε αμορτισέρ ξεχωριστά αντίστοιχα με το τι έχεις ζητήσει, π.χ sport, normal ή tour. Επίσης δίνει αμεσότητα στο τιμόνι και καλύτερη απόκριση στον κινητήρα (δεν ξέρω πως). Αναγνωρίζει κάποιες (11 νομίζω) καταστάσεις οδήγησης. Π.χ αν πηγαίνεις με το tour ενεργοποιημένο και κάνεις απότομους ελιγμούς, φρεναρίσματα ή γκαζιές αυτόματα θα μπει σε sport mode για να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις-κρατήματα. Είναι το CDC (CDC - Continuous Damping Control) της ZF Zachs. http://www.zf.com/zfXmlServlet?resultUr ... #toggleBox
Η απάντησή μου είχε βάση το FlexRide της Opel με τις προδιαγραφές για Astra H. Δεν μπορώ να ξέρω τις λεπτομέρειες για το Astra I. Την ανάλυση που κάνεις στις πρώτες τρεις γραμμές την αναφέρω συνοπτικά στην τελευταία γραμμή.
Το sport chassis είναι προαπαιτούμενο για το sportswitch καθώς και το flexRide. Αλλά δεν με ρώτησε ο άνθρωπος τόσα πολλά. Τα τρία modes που αναφέρεις αφορούν πλέον στο νέο μοντέλο. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι καλά, είδαμε όλους τους χεράδες με τα γκολφ+1000
-
Vauxhall Astra Review
Youtube Video -
Μου ήρθε προ ημερών μύνημα στο κινητό από την αντιπροσωπεία που πήρα το Insignia, για να πάω στην έκθεσή τους να δώ από κοντά το νέο Astra... δυστυχώς λόγω της κατάστασής μου δεν μπόρεσα να πάω... αλλά από την στιγμή που υπάρχει ήδη εδώ...μήπως θα έπρεπε το θέμα να μεταφερθεί στο 'κατασκευαστές και μοντέλα';
-
-
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
+1000
Άσε... προ ολίγον μηνών ένα Golf V tsi μ' έκανε τελείως σκόνη στον επαρχιακό για τη δουλειά... Σημείο του ορίζοντα όμως μιλάμε...
Ο τύπος βέβαια δεν έδινε σημασία σε λεπτομέρειες όπως αντίθετη λωρίδα, προσπέρασμα σε ανηφόρα, αλλά μου πήρε τα σώβρακα κανονικότατα...
Ο μόνος μέχρι στιγμής στα σχεδόν 3 χρόνια...
Τέλος το
-
Άσε... προ ολίγον μηνών ένα Golf V tsi μ' έκανε τελείως σκόνη στον επαρχιακό για τη δουλειά... Σημείο του ορίζοντα όμως μιλάμε...
Ο τύπος βέβαια δεν έδινε σημασία σε λεπτομέρειες όπως αντίθετη λωρίδα, προσπέρασμα σε ανηφόρα, αλλά μου πήρε τα σώβρακα κανονικότατα...
Τέλος το
αρα δεν ηταν γρηγορος οδηγος, ουτε ειχε γρηγορο αμαξι.... απλα ηταν επικινδυνος οδηγος! Εχει μεγαλη διαφορα το ενα με το αλλο... Ετσι νομιζουν πολλοι... οτι πανε γρηγορα, οτι τα τουτουνια τους μαμανε και δερνουν κλπ... αλλα ουσιαστικα απλα ειναι an accident waiting to happen!
-
+1000
Τέλος το
λογικο ρε συ, ποιος θα καταδεχθει να ανοιξει με 206?
-
Ο χρήστης capthookb έγραψε:
Youtube VideoΈχει και υπότιτλους.
Πολύ καλό και το βίντεο και το αμάξι φυσικά
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Το σέρβις δεν είναι θέμα μάρκας αλλά νοοτροπίας των ελληναράδων στην αγΕΛΛΑΔΑ. Εχουν μόνο σκοπό να σε αρμέγουν. Να δω πότε θα το καταλάβετε...
-
καταρχας χαιρετω ολα τα μελη!!
γιατι τοσο αρνητικο κολλημα με το νεο αστρα?
μηπως επειδη πλεον στριβει πολυ καλα? http://www.youtube.com/watch?v=H2wo5Q3B_YQ
μηπως επειδη η τεχνολογια της συνεχως μεταβαλομενης αναρτησης τωρα αρχιζει να φοριεται σε αλλα της κατηγοριας του οταν το νεο αστρα εχει την δευτερης γενεια?
σπορ διακοπτη που σκληραινει αναρτηση κανει αμεσο το γκαζ κ πιο απολυτο το τιμονη ποσα αλλα εχουν στην κατηγορια του?
και μιλανε καποιοι για το ποια νεα τεχνολογια?
οσο για τις μετρησεις καταναλωσεων κ αυτοι που γνωριζουν τα ελαχιστα ξερουν οτι ποτε δεν ειναι οι πραγματικες αυτες που δινουν οι κατασκευαστες οποτε δεν συγκρινεις ποτε βασει κατασκευαστη!
το 1.4τ του λεον κ.λ ειναι 122?ή γραφεται122 και ειναι σχεδον 140?
εχουν οδηγησει αστρα αυτοι που κρινουν?
η παθητικη ασφαλεια δεν σας λεει κατι?
το astra opc ειναι τυπου αλμερα?
βαζει κατω ακομη κ focus st! http://www.youtube.com/watch?v=5a7dsHT8JYo
μαλον οι πιο πολλοι που μιλατε ειστε υπερ των σαξοραλων,ενα τιμονη ενα μοτερ κ καλο στριψιμο κ απο σχεδιαση υπερ του γκολφ τυπου λαντα!
αυτο ειναι τυχαιο? http://www.youtube.com/watch?v=XVcyzExIMfQ
μετρημενα πραγματα οχι κουβεντες του αερα!!
Youtube Video -
Καταρχήν κανείς δεν είπε ότι καίει επειδή έχει 140 hp. Άλλοι είναι οι λόγοι που άλλα αυτοκίνητα 1,4 turbo με 130-140hp έχουν χαμηλότερη κατανάλωση (βλέπε βάρος, μοτέρ καινούργιο στους τύπους 'παλιό' σε σχεδιασμό, αλλοπρόσαλη για Ελλάδα κλιμάκωση σχέσεων).
Δεύτερον, άριστα όλα αυτά τα ηλεκτρονικά για την αμεσότητα του γκαζιού, του τιμονιού κλπ αλλά για την ανάρτηση θεωρώ ότι χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις σχεδιαστικές αδυναμίες της φιλοσοφίας σχεδιασμού της. Εφόσον βέβαια το κάνουν όλα καλά! Το Leon, το Focus κλπ με πολλαπλούς συνδέσμους δεν χρειάζονται ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση για να είναι και σπορτίφ και άνετα ταυτόχρονα, ούτε χρειάζονται εξουσιοδοτημένο συνεργείο για την αντικατάσταση των μαγνητορροϊκών (τα γράφω σωστά?) αμορτισέρ -
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Καταρχήν κανείς δεν είπε ότι καίει επειδή έχει 140 hp. Άλλοι είναι οι λόγοι που άλλα αυτοκίνητα 1,4 turbo με 130-140hp έχουν χαμηλότερη κατανάλωση (βλέπε βάρος, μοτέρ καινούργιο στους τύπους 'παλιό' σε σχεδιασμό, αλλοπρόσαλη για Ελλάδα κλιμάκωση σχέσεων).
Δεύτερον, άριστα όλα αυτά τα ηλεκτρονικά για την αμεσότητα του γκαζιού, του τιμονιού κλπ αλλά για την ανάρτηση θεωρώ ότι χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις σχεδιαστικές αδυναμίες της φιλοσοφίας σχεδιασμού της. Εφόσον βέβαια το κάνουν όλα καλά! Το Leon, το Focus κλπ με πολλαπλούς συνδέσμους δεν χρειάζονται ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση για να είναι και σπορτίφ και άνετα ταυτόχρονα, ούτε χρειάζονται εξουσιοδοτημένο συνεργείο για την αντικατάσταση των μαγνητορροϊκών (τα γράφω σωστά?) αμορτισέρΔηλαδή πήρες την απόφαση οτι το astra καταναλώνει περισσότερο από τα άλλα. Οι κατασκευαστές λένε άλλα. Τα συγκριτικά τεστ δείχνουν οτι είναι το οικονομικότερο της κατηγορίας (Autobild).
Πόσο παλιός είναι ένας Turbo με μεταβλητό χρονισμό; Η μηχανή έχει και στους 2 εκκεντροφόρους (εισαγωγής εξαγωγής) ένα συνεχόμενα μεταβλητό ρυθμιστή φάσης.
Το ελάττωμα του ημιάκαμπτου η opel το διορθώνει με τον σύνδεσμο watt και όχι με το flexride. Κατάφερε δηλαδή να έχει αναρτήσεις επιπέδου πολλαπλών με το μειωμένο όγκο και βάρος ενός ημιάκαμπτου. -
Χθές το είδα σε μαύρο και δεν μου πολυάρεσε. Μέχρι στιγμής υπερτερει το κόκκινο στην προτίμηση μου.
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Δεύτερον, άριστα όλα αυτά τα ηλεκτρονικά για την αμεσότητα του γκαζιού, του τιμονιού κλπ αλλά για την ανάρτηση θεωρώ ότι χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις σχεδιαστικές αδυναμίες της φιλοσοφίας σχεδιασμού της. Εφόσον βέβαια το κάνουν όλα καλά! Το Leon, το Focus κλπ με πολλαπλούς συνδέσμους δεν χρειάζονται ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση για να είναι και σπορτίφ και άνετα ταυτόχρονα, ούτε χρειάζονται εξουσιοδοτημένο συνεργείο για την αντικατάσταση των μαγνητορροϊκών (τα γράφω σωστά?) αμορτισέρδεν το λεω για θεμα καταλωσης τα 140hp αλλα γιατι καποιοι ειπαν οτι ειναι πιο γρηγορο το λεον κ ας ειναι 122!
η αναρτηση αυτη εχει μπει οχι για βελτιωση του κρατηματος αλλα για ανεση κ για να εχεις την επιλογη με το πατημα ενος κουμπιου μεταξυ σκληρης κ νορμαλ ρυθμισης!αυτο το συστημα ειχε ξεκινησει απο μερσεντες,bmw(Μ3) και τωρα κ στα vw κατι παρομοιο!
αρα τεχνολογικα μπροστα για την κατηγορια του(για καποιους που ισχυριζονται οτι δεν εχει τιποτα καινουργιο τεχνολογικα)
το μοτερ 1.4τ ειναι τουρμπο με μεταβλητο χρονισμο εκεντροφορων εισαγωγης κ εξαγωγης,αρα οικονομια επιδοσεις κ τεχνολογικα μπροστα!
σιγουρα οι πολλαπλων συνδεσμων ειναι πολυ καλυτερη απο τον ημιακαμπτο αλλα πλεον με το συνδεσμο WATT δεν ειναι ενας παλιος ημιακαμπτος αξονας,πιστευω εχει εξισοροπηθει η κατασταση!
ειδικα κλειδια για το λυσημο πολλων εξαρτηματων χρησιμοποιουν ολλες οι αντιπρωσοπειες,ετσι κ η οπελ για τ αμορτησερ!
δεν ειναι ενα θαυμα το νεο αστρα αλλα οχι κ οπως θελουν να το παρουσιασουν πολλοι!
Opel Astra 2009