-
Καλησπερα.. Ειμαι στην αναζητηση μεταχειρισμενου πενταθυρου με μεγαλο χωρο πισω και εχω καταληξει σε ενα Honda Civic του 2008, 1300 κυβικα.. Η ερωτηση μου ειναι η εξης.. Με αυτα τα κυβικα θα ειμαι ενταξει για ταξιδι η μολις βαλω αιρκον θα σερνομαστε? Το θεωρειτε γενικα καλη επιλογη με αυτα τα κυβικα? Ευχαριστω..
-
Δύσκολο μοτέρ αυτό.Εχει ροπές καλές για μέσα στην πόλη αλλά γενικά ζοριζεται να κινήσει σβέλτα το αρκετά βαρύ αμάξωμα.Για μένα καλύτερα να κοιτάξεις το 1400αρι που έβγαλε μετά με τους 100 ιππους.
Στάλθηκε από το TA-1033 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χμμμ ευχαριστω. Η αληθεια ειναι οτι αυτο που βλεπω ειναι 1.339 cc και 90 ιππους απο οτι λεει.. Ευχαριστω για την απαντηση, θα δω τι μπορω να βρω στους 100
-
Honda Jazz/Fit fl 2018, έκδοση dynamic με 1.5 vtec 130hp -όπως στο HRV- στην Ιταλία,αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη (φυσικά εδώ στο site του Σ,δεν υπάρχει τίποτα).
Τιμή (Ιταλία ~18.300 ευρώ) / Επιδόσεις 0-100 8,7 / Tελική 190Κm/h / CO2 133. Στα + πολύ καλός επιλογέας ταχυτήτων,χώροι και ήχος κινητήρα.. -
-
Το τζαζ φοβερο. Μ αρεσει παρα πολυ σχεδον παντου. Εχω οδηγησει το απλο 1.3 κι ο επιλογεας ειναι απο αλλο πλανητη. Επιλογεας ταχυτητων με διπλο ποστ ντοκ ειναι. Δεν με πειραζει που μοιαζει με βανακι, εχει και χωρο να φορτωσεις μεχρι και επιπλα.
Αλλα στην ελλαδα οι εκδοσεις και οι τιμες του ειναι πολυ τραβηγμενες.
Αν δεν κανω λαθος ειναι το μονο στην κατηγορια του στην ευρωπη με προδιαγραφες για τρακαρισμα σμολλ οβερλαπ.
Απο σασι υλικα και συγκολησεις ειναι παραδειγμα προς μιμηση.
Οταν ρωτησα παλιοτερα για το ερχομενο 1.5 στην μεσαια εκδοση ( δεν φερνουν αλλη) με τα αυτοματα συστηματα φρεναρισματος μου ελεγαν κατι για 19500 με 20000 πλας €
Στην ιαπωνια η οθονη στο καντραν ειναι πλεον εγχρωμη στο f/l, εδω ευρωπη ερχεται παλι μονοχρωμη -
Εδω φαινεται ποσο μεγαλη βελτιωση εχουν πλεον τα αυτοκινητα στον τομεα της παθητικης ασφαλειας.
Ενα σουπερμινι που κινειται με 32 χιλ/ωρα συγκρουεται πλαγιομετωπικα με παλαιοτερο αυτοκινητο της μεσαιας κατηγοριας που κινηται με 80χιλ/ωρα.Γινεται με λιγο λογια προσομοιωση συγκρουσης διασταυρωσης π.χ παραβιαση φωτηνου σηματοδοτη, παραβιαση σηματος 'στοπ' κτλ.
Ο οδηγος του τζαζ δεχεται 52g πλευρικη επιταχυνση απο τη συγκρουση και τραυματισμο του κεφαλιου του κατα τον δεικτη HIC = 102 μοναδες.
Ως μετρο συγκρισης των μοναδων δινονται οι1000 μοναδες hic.
Στις 1000 μοναδες hic ενας ενηλικας με διαφορες σωμαστοδομες (οδηγος) εχει τις εξης πιθανοτητες:Κατα 18% πιθανοτητα το χτυπημα να επιφερει εντονο τραυματισμο του κεφαλιου,
Κατα 55 % πιθανοτητα το χτυπημα να προκαλεσει σοβαρο τραυματισμο του κεφαλιου,
Κατα 90% πιθανοτητα το χτυπημα να προκαλεσει εναν μετριο τραυματισμο του κεφαλιου.Συνεπως το τζαζ συμφωνα με το τεστ μπορει να προσφερει προστασια στο κεφαλι του οδηγου 102 μοναδες hic. Τιμη πολυ χαμηλη αν αναλογιστει κανεις και την ταχυτητα συγκορυσης και την μεγαλυτερη μαζα του αλλου αυτοκνητου.
Κρυφες αξιες του τζαζ που δεν φαινονται αν δεν δοκιμαστουν.
-
Εξαιρετικό post , ωραίος !
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Το δάπεδο δείχνει αρκετά γυαλιστερό (βιομηχανικό; )
Είναι αμελητέα η διαφορά τριβής; -
Στο φρεναρισμα αναφερεσαι; αν ναι τοτε δεν υπαρχει φρεναρισμα στο τεστ.
Αν αναφερεσαι στην συγκρουση και στην πλευρικη επιταχυνση, τοτε το τζαζ την στιγμη της συγκρουσης και της αναπτυξης των πλευρικων g σηκωνεται στον αερα απο τον εμβολισμο.Παντως το τζαζ ειναι το μονο της κατηγοριας σουπερμινι που εχει προβλεψει το σμολλ οβερλαπ στα κραςτεστ. Ολα τα αλλα στην ευρωπαικη αγορα δεν το εχουν ακομη ενσωματωσει κατα τον σχεδιασμο τους.
Σε βαζει σε σκεψεις αν τελικα τα 2500 3000 € που κοστιζει παραπανω, τα αξιζει, βαζοντας στην ζυγαρια το τιμονι, το κιβωτιο, την σπορ αισθηση, την τρομερη αξιοπιστια, του τεραστιους χωρους και το μικρο εξωτερικο μηκος.
Τον 1.0 τουρμπακι να εβαζαν να ειναι ανετο και στις ρεπριζ -
Μια σκέψη που έκανα βλέποντας το παραπάνω ήταν πόσο θα μείωνε ένα καλό σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος και στα δύο αυτοκίνητα τις συνέπειες της σύγκρουσης!
Θεωρώ πως στην επόμενη εξέλιξη τους τα συστήματα με τα ραντάρ θα πρέπει να μπουν υποχρεωτικά στον βασικό εξοπλισμό.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
https://www.motor1.com/news/205112/euro ... -standard/
Παντως το τεστ ειναι σωστο διοτι ειναι πιο δυσκολο για το τζαζ καθως περα απο την μεγαλυτερη μαζα του μεσαιου αυτοκινητου, λογω της ηλικιας του το εμβολιζει πιο αγαρμπα καθως τα νεοτερα μοντελα εχουν προβλεψη περα απο την δικη τους προαστασια και την οσο δυνατον προστασια και του εμβολιζομενου.
https://www.carmagazine.co.uk/car-news/ ... rotection/
https://www.cnet.com/roadshow/videos/ca ... l-airbags/
Απο ιδεες υπαρχουν
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Εξαιρετικό post , ωραίος !Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
+1
-
Απίστευτος ο 'Σ' !!
Κοιτούσα τιμές νέου Jazz και Civic συγκριτικά με Ιταλία (που συνήθως οι τιμές είναι ίδιες ή λίγο πιο φθηνές στις περισσότερες μάρκες αυτοκινήτων) κι έχει καταφέρει κάτι αξιοπερίεργο!
Στα jazz οι αντίστοιχες εκδόσεις είναι κλασσικά 900-1000 ευρώ ακριβότερες -με αποκορύφωμα το dynamic με τον 1.5vtec ατμόσφαιρα που το δίνει 2000(!) ευρώ ακριβότερα-, ενώ στα civic είναι 1000-1500 φθηνότερα -με to 1.5 sport να κοστίζει εδώ ~2000(!) ευρώ φθηνότερα!!Υ.Γ. Φυσικά,εννοείται ότι επικροτώ που είναι φθηνότερα στο Civic,αλλά δεν μπορρώ να καταλάβω γιατί δεν κάνει το ίδιο και στο Jazz (ή έστω παραπλήσιες τιμές με Ιταλία κι όχι 1000 και 2000 ευρώ ακριβότερα!)
-
Το οποιο τζαζ θα πουλαγε αρκετα αν ειχε 1500 ευρω χαμηλοτερη τιμη.
Επισης, τα τζαζ στο εξωτερικο εχουν εξολισμο που δεν τον εβαλε στο ελληνικο. Π.χ η οθονη σο καντραν ειναι εγχρωμη και οχι μονοχρωμματικη, οταν ανοιγεις το φλας για προσπεραση η κεντρικη οθονη στο καντραν δειχνει την πισω κινηση για να μην υπαρχει τυφλο σημειο, κ.α μικροπραγματα.Η καμερα ειναι πανω στον εξωτερικο καθρεπτη.
https://www.pcworld.com/article/2465854 ... watch.html
Δηλαδη και με μικροτερο εξοπλισμο και ακριβοτερο.Η χοντα φταιει που ακομα συνεργαζετα μαζι του, δεν μπορει να πουλησει ενα αυτοκινητο που θα επρεπε να γεμιζει τους δρομους. Αλλες αυτοκινητοβιομηχανιες οταν ειδαν τετοιες καταστασεις αλλαξαν αντιπροσωπο.
-
Μου αρέσει κ εμένα πολύ το Jazz και αν ήταν φθηνότερο θα το επέλεγα για 2ο οικογενειακό/της γυναίκας.
Τώρα δυστυχώς μπαίνει στα τιμολογιακά χωράφια πιο φανταχτερών αυτοκινήτων (κ μάλλον όχι καλύτερων). -
Δυστυχως πρωτα θα κανει χαρακιρι ο Σαμουραι και μετα θα αλλαξει αντιπροσωπο στην Ελλαδα...
-
Εξαιρετικη συνεργασια αναρτησεων, τιμονιου και ηλεκτρονικων.
Μπραβο ρε χοντα. Το καλυτερο αυτοκινητο στην κατηγορια του.
Χαρακτηριστικο στα 85 χιλ. Οι φωνες του συνεργειου, για τον αθλο εστω και ας εριξε μια κορινα.
Για να προλαβω καποια σχολια, το τεστ εγινε με ενα ατομο και με ηλεκτρονικα που φρεναρουν το αυτοκινητο ακομα και αν παταει σταθερο το γκαζι ο οδηγος.
Δηλαδη η ταχυτητα δεν εχει καποια σχεση με τη φουλ γεματη ακτιβα και χωρις ηλεκτρονικα αλλα ειναι η πρωτη φορα που μικρο αυτοκινητο παραγωγης μπαινει με τετοια απιστευτη ταχυτητα εστω και με μια μικρη διαφορα στο προτυπο της δοκιμασιας.
Δεν θυμαμαι αλλο αυτοκινητο να εχει τοσο καλη, ομαλη συμπεριφορα…
Το τζαζ φοραει μαλιστα και 16 αρι τροχο με 55αρι προφιλ, ψιλομπαλονακι δηλαδη.Χιλια μπραβο ρε χοντα.
Χωροι λιμουζινας, αξιοπιστια, κιβωτιαρα, τιμοναρα, και καταπληκτικη συνεργασια ηλεκτρονικων και αναρτησεων, εξαιρετικη συμπεριφορα σε παθητικη ασφαλεια και το μονο στην κατηγορια με σχεδιασμο για προστασια σμολλ οβερλαπ.Ετσι φτιαχνονται αυτοκινητα πολης.
-
το είδα και μπράβο στην Honda.
-
Σε λίγο καιρό και γω σκέφτομαι να πάρω ένα Honda Jazz μτχ γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για καινούργιο. Η αλήθεια είναι ότι είδα στην εταιρία που δουλεύω ένα πολύ όμορφο σε χρώμα μπλε ελεκτρίκ και το ερωτεύτηκα απ' την πρώτη στιγμή, αλλά φυσικά δεν το πουλάνε. Θα διάλεγα ένα περίπου σε χρονολογία 2004-2007 αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το βρω σε αυτό το χρώμα . Ξέρετε περίπου τι τιμές παίζουν σε αυτές τις χρονολογίες και αν αξίζει τον κόπο να το αγοράσω? γενικά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ευχαριστώ
HONDA FORUM