-
Ο χρήστης gipaetos έγραψε:
Γενικά είναι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά μπορώ να τον ρωτήσω λεπτομέρειες και να επανέλθω από βδομάδαΕυχαριστώ! Έχω διαβάσει σε κριτικές περιοδικών τα καλύτερα...αλλά η άποψη ενός χρήστη φανερώνει κ άλλες πτυχές ορισμένες φορές! Κρίμα που δεν ήρθε Ελλάδα το αμάξι!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Γενικά είναι απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά μπορώ να τον ρωτήσω λεπτομέρειες και να επανέλθω από βδομάδα
Ευχαριστώ! Έχω διαβάσει σε κριτικές περιοδικών τα καλύτερα...αλλά η άποψη ενός χρήστη φανερώνει κ άλλες πτυχές ορισμένες φορές! Κρίμα που δεν ήρθε Ελλάδα το αμάξι!
Και να ερχόταν σαν 2,0 και 2,5 που το έβγαζαν ούτε στην έκθεση δεν θα υπήρχε. Δεν ξέρω βέβαια αν μπήκε ο 1,5 τους τώρα.
Νομιζω τα ευρωπαϊκά CX5 είναι ρώσικης κατασκευής.
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Κ το rav 2λιτρο είναι και πουλάει αν κ σαφώς χειρότερο από το cx5 που είναι μέσα στα κορυφαία suv της κατηγορίας
-
Τα ευρωπαϊκά CX-5 αρχικά εισάγονταν από την Ιαπωνία απευθείας, αλλά πολύ γρήγορα άρχισαν να έρχονται από τη μονάδα στο Βλαδιβοστόκ.
Ο αδερφός μου έχει 2.5 κινητήρα με 15000 μίλια, αλλά στις ΗΠΑ.
Δε θυμάμαι να μου έχει πει πως έχει κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης gipaetos έγραψε:
Μέχρι σχετικά πρόσφατα, δε γνώριζα πως η Mazda εχει αποχωρήσει από την Ελλάδα.
Κρίμα γιατί αν κρίνω από το CX-5 του αδερφού μου, έχει εξαιρετικά μοντέλα πλέονΠάντα είχε εξαιρετικά μοντέλα.
-
Δε διαφωνώ για την ποιότητα των Mazda.
Απλά η μόνη επαφή που είχα μέχρι να δω του αδερφού μου, ήταν το Mazda B1600 που χε ο παππούς μου για να πηγαίνει στις ελιές
Το οποίο παρεμπιπτόντως, 35 χρόνια μετά την αγορά του κι ακόμη ζει. -
Κ το rav 2λιτρο είναι και πουλάει αν κ σαφώς χειρότερο από το cx5 που είναι μέσα στα κορυφαία suv της κατηγορίαςΤο Rav μετά από τρεις γενιές και ένα καλό marketing από την εταιρία λογικό να έχει γίνει το όνειρο του νεοέλληνα. H Mazda από την άλλη ήταν χαμηλών τόνων. Τόσο ... που έκλεισε.
Υπόψιν ότι η τωρινή σειρά της Mazda δεν ήρθε στην Ελλαδα και όταν έκλεισε τα μοντέλα της ήταν ή στα τελειώματα της καριέρας τους ή πολύ ακριβά ή με περιορισμένες επιλογές. Το τότε 2αρι παλιωνε, το 3αρι ήταν απέναντι σε Tsi και Tce όπως και στα diesel κλπ, το 6αρι μία αδύναμη μαουνα στα μόνα ετοιμοπαραδοτα 1800 κυβικά, το ΜΧ ακριβό όπως και το CX7 ασύμφορο σε πάγια κλπ. Αν και ισως εκτός του αδιαφορου 3 (για μένα), τα υπόλοιπα ήταν πανέμορφα. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κ το rav 2λιτρο είναι και πουλάει αν κ σαφώς χειρότερο από το cx5 που είναι μέσα στα κορυφαία suv της κατηγορίας
Το Rav μετά από τρεις γενιές και ένα καλό marketing από την εταιρία λογικό να έχει γίνει το όνειρο του νεοέλληνα. H Mazda από την άλλη ήταν χαμηλών τόνων. Τόσο ... που έκλεισε.
Υπόψιν ότι η τωρινή σειρά της Mazda δεν ήρθε στην Ελλαδα και όταν έκλεισε τα μοντέλα της ήταν ή στα τελειώματα της καριέρας τους ή πολύ ακριβά ή με περιορισμένες επιλογές. Το τότε 2αρι παλιωνε, το 3αρι ήταν απέναντι σε Tsi και Tce όπως και στα diesel κλπ, το 6αρι μία αδύναμη μαουνα στα μόνα ετοιμοπαραδοτα 1800 κυβικά, το ΜΧ ακριβό όπως και το CX7 ασύμφορο σε πάγια κλπ. Αν και ισως εκτός του αδιαφορου 3 (για μένα), τα υπόλοιπα ήταν πανέμορφα.Έχεις δίκιο cosneo σε αυτό που γράφεις. Εντούτοις, νομίζω ότι το καλό αμάξι βρίσκει τελικά τον δρόμο του ακόμη και όταν δεν συμφέρει. Δες π.χ. πόσο έχει πουλήσει και το volvo xc60 που απευθύνεται μεν σε αγοραστές μεγαλύτερης κατηγορίας αλλά είναι και αυτό 2λιτρο και ασύμφορο. Εγώ πιστεύω ότι το cx5 με την κατάλληλη προώθηση και ενημέρωση - όταν έψαχνα για το ποιο suv θα πάρω είχα κάνει 'διατριβή' σε όλα τα αμάξια της κατηγορίας και οι περισσότερες κριτικές από το εξωτερικό το αποθέωναν για την ποιότητα και την οδηγική του συμπεριφορά - το αμάξι θα έβρισκε το κοινό του, γιατί είναι καλύτερο από τα περισσότερα ανταγωνιστικά έστω και με αυτούς τους 'ασύμφορους' κινητήρες...
-
Το CX5 όντως έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά της κατηγορίας.
Δεν είναι όμως premium . Πόσοι στην Ελλάδα θα αγόραζαν μη premium παλιό μοντέλο με κινητήρα 2200?
Και μάλιστα αν το έφερνε η πρώην αντιπροσωπία που παίζει να ήταν και η χειρότερη που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα....
Νομίζω με ένα νέο κινητήρα στα 1600 και σωστό αντιπρόσωπο θα ήταν best buy ας είναι παλιό. -
Αλήθεια τελικά υπάρχει κανένα νέο αν και πότε θα δούμε αντιπροσωπεία Mazda ξανά στην Ελλάδα;
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Το CX5 όντως έχει την καλύτερη οδική συμπεριφορά της κατηγορίας.
Δεν είναι όμως premium . Πόσοι στην Ελλάδα θα αγόραζαν μη premium παλιό μοντέλο με κινητήρα 2200?
Και μάλιστα αν το έφερνε η πρώην αντιπροσωπία που παίζει να ήταν και η χειρότερη που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα....
Νομίζω με ένα νέο κινητήρα στα 1600 και σωστό αντιπρόσωπο θα ήταν best buy ας είναι παλιό.Με έναν κινητήρα στα 1600 όμως...φοβάμαι πως δεν θα ήταν το ίδιο αμάξι...
-
Στην Ελλάδα η μάζντα δεν έχει τύχη στα premium.Χαρακτηριστικό παράδειγμα για μένα το 6 mps όπου πούλησε ελάχιστα και με τα ίδια χρήματα τότε αγόραζαν 320!!!σαφώς χειρότερη σε επιδόσεις,συμπεριφορά,χώρους.....αλλά premium.
-
καταρχας το CX5 oooταν κυκλοφορησε με μια σωστη προωθηση θα πηγαινε καλα,εστω και με τον κυβισμο που ειχε.Με σωστο ομως αντιπροσωπο και οχι με την σαπιλα της ΕΛΜΑ.
Παρολαυτα τελευταια φορα που ακουσα/διαβασα Ξαγοραρη,τα μονα μοντελα που θα υπαρχουν στις ελληνικες αντιπροσωπιες ειναι τα mazda2,CX3 μονο ο 1,5d & και το mx5.
Kατεμε εχασε καλη ευκαιρια η Μαζντα να πουλησει καλους αριθμους σε CX3,οταν υπηρχε και η αποσυρση.Το mx5 δε το συζητω καν,με τον επιπλεον ανταγωνισμο που ερχεται απο το 'αδερφο¨124. -
...Μιλώντας εχτές με τον αδερφό μου στις ΗΠΑ του είπα να μου δώσει μια συνολική άποψη για το αμάξι μιας και έχει 17000 μίλια όπως μου είπε.
Όπως έγραψα και προηγουμένως, έχει το 2.5αρι μοντέλο.
Απόλυτα ευχαριστημένος. Η ποιότητα στο εσωτερικό είναι πάνω από το μέσο όρο χωρίς κανένα παράπονο μέχρι τώρα. Η καμπίνα έχει πάρα πολύ καλή ηχομόνωση και οι χώροι είναι άνετοι για τα 2 παιδιά που έχει.
Ο κινητήρας είναι αρκούντως δυνατός και απροβλημάτιστη η συμπεριφορά του αυτόματου κιβωτίου.
Αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με έναν αισθητήρα μπροστά που σταμάτησε να λειτουργεί μετά 2 μήνες χρήσης, αλλά πέραν τούτου ουδέν.
H κατανάλωση όπως είναι αναμενόμενο είναι στα 27 MPG.
Τέλος, το AWD δεν το έχει δοκιμάσει εκτός δρόμου αλλά όσες φορές οδήγησε σε χιόνι (και έχει πολύ εκεί που μένει) ένιωθε εξαιρετικά άνετα. Πάντα με χειμερινά ελαστικά.
Προσωπικά το αυτοκίνητο έχω δει και οδηγήσει μόνο μία φορά τα περασμένα χριστούγεννα και μου φάνηκε πολύ δυνατός ο κινητήτας -
Καταρχήν σε ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες!
Για την αξιοπιστία του αυτοκινήτου δεν είχα καμία αμφιβολία. Πάντως για το 'Ο κινητήρας είναι αρκούντως δυνατός' μάλλον ο αδερφός σου είναι...μετριοπαθής, γιατί 2500 κυβικά είναι αυτά, ενώ και το στήσιμο του αυτοκινήτου περιγράφεται από όλους ως ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας!
Εύχομαι να δούμε έστω και την επόμενη βερσιόν του και στη χώρα μας!
Ευχαριστώ και πάλι! -
Να κάνω και γω μια ερώτηση.
Όταν γράφετε σε αυτό το νήμα πως δεν είναι Premium μοντέλο, τι ακριβώς εννοείτe.
Πως δεν έχει τα επίπεδα πολυτέλειας ενός Lexus ας πούμε; -
Εγώ νόμιζα πάντα ότι τα Mazda είναι premium γιατί συμπεριφέρονται σαν πραγματικά premium
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Βασικά το θέμα είναι πως ορίζει καθένας μας το premium. Οι περισσότεροι εννοούν την πολυτέλεια.
Εγώ μετά την διαφωνία με τον realzeus για την alfa romeo giulia, υιοθετώ τον δικό του ορισμό.
Premium είναι το να έχει ανώτερα χαρακτηριστικά (οδηγικά, μηχανικά, εξοπλισμό κλπ).
Με αυτή την άποψη τα Mazda είναι premium. -
Το premium,για μενα,καθοριζεται απο τον θαυμασμο του γειτονα!!!και τουλαχιστον για 100 ακομη χρονια η μαζντα,οπως και αλλοι Ασιατες κατασκευαστες δεν θα ειναι premium οτι και να κανουν!!!
Απεναντιας καποιοι Γερμανοι κατασκευαστες,οσα χρεπια φριτεζες και να βγαλουν,οσο και αν ειναι στον πατο σε δεικτες αξιοπιστιας,θα εχουν το θαυμασμο του γειτονα και θα ειναι λοιπον.......premium!!!!! -
Αναλόγως σε ποια ήπειρο ζεις.
Ένα VW στην Αμερικη είναι ότι είναι εδώ ένα Mazda, ότι είναι στην Ιαπωνια ένα Ford ....
MAZDA FORUM