-
Ολα τα καινουρια που πωλουνται τωρα, Euro 6 ειναι
-
Ναι είναι Euro 6.
-
Eυχαριστώ για τις διευκρινήσεις παιδιά...Να πω πως μιλώντας με την αντιπροσωπεία, το mazda 2 που εισάγεται Ελλάδα κατασκευάζεται Μεξικό...
-
Μονο απο Μεξικο ερχονται δηλαδη εδω?
-
Μονο απο Μεξικο ερχονται δηλαδη εδω?
Ναι, όλες οι παρτίδες από Μεξικό...
-
Να μιλήσω κι εγώ ως ιδιοκτήτης-χρήστης δίλιτρου skyactiv και 'λάτρης' ως ένα σημείο των Mazda.
Να σε ρωτήσω ποιο mazda έχεις; Κάτι που δεν έτυχε να δώσω καθόλου σημασία στο test drive ήταν οι καθρέπτες του....και διάβασα 3-4 παράπονα κατόχων που αφορούν στην ιδιόμορφη θέση που είναι τοποθετημένοι οι εξωτερικοί καθρέπτες με αποτέλεσμα να δημιουργούν αρκετά μεγάλο blind spot...(απ ότι βλέπω όλα τα mazda στο ίδιο σημείο πάνω κάτω τους έχουν)
-
To 6 εχει.
-
Το Mazda 6 του 2015 έχω. Δεν ξέρω πως θα μπορούσα να βοηθήσω σχετικά με το blind spot, καθώς δεν έχω τέτοιο σύστημα αλλά και το οποίο προφανώς (σημείο του blind spot) δεν θα είναι το ίδιο για κάθε οδηγό, γι αυτό σαν το στρίψιμο του κεφαλιού δεν έχει!
Ξέρω πως μπορεί να είναι άβολο μερικές φορές, αλλά επίσης δεν μπορείς να εξαρτάς τη ζωή/αρτιμέλεια σου από ένα κίτρινο σύμβολο που αναβοσβήνει στον καθρέφτη ή όχι, θα πρέπει να γυρίσει το κεφάλι να κοιτάξει όποιος είναι συνειδητοποιήμενος με την ασφάλεια. Πιστεύω πως έχει απλά συμβουλευτικό ρόλο η ειδοποίηση blind spot, εκτός κι αν υπάρχουν τίποτα κάμερες τόσο ευκρινείς και γρήγορες που θα προβάλουν στην οθόνη, αλλά και πάλι, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν πλήρως την 'διαίσθηση' της περιφερειακής όρασης σε τρισδιάστατο χώρο για γρήγορα κινούμενα αντικείμενα...
Δεν βλέπω πάντως κάτι 'περίεργο' με τη θέση των καθρεφτών, στο '6' μου αν και σπορ σχεδίασης είναι αρκετά μεγάλοι σε επιφάνεια (σχεδόν όσο ενός SUV) και αναδιπλώνονται/ρυθμίζονται πλήρως, τουλάχιστον από εκεί που τους βλέπω εγώ (με ψηλά και πίσω το κάθισμα) μάλλον ελαχιστοποιείται το blind spot αλλά έχω και καλή περιφερειακή ορατότητα στο αμάξι για να βλέπω εύκολα γυρνώντας λίγο το κεφάλι. Κρίμα πάντως που δεν έχουν υιοθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα οι καθρέφτες δύο επιπέδων που έχω δει σε κάποια. Θα ήταν πιο πολύτιμο απ' την ειδοποίηση blind spot.
-
Σ ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις...
-
Στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει και το αναβαθμισμένο 1.8 diesel https://www.autotriti.gr/premium/data/news/Me-perissoterh-isxy-to-Mazda3_210171.asp
-
Στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει και το αναβαθμισμένο 1.8 diesel https://www.autotriti.gr/premium/data/news/Me-perissoterh-isxy-to-Mazda3_210171.asp
Νομίζω τα χρειαζόταν αυτά τα έξτρα αλογάκια, γίνεται ελκυστικότερο το πακέτο πλέον.
-
panormus772 wrote:
Νομίζω τα χρειαζόταν αυτά τα έξτρα αλογάκια, γίνεται ελκυστικότερο το πακέτο πλέον.
Ναι γίνεται αλλά όχι για Ελλάδα, αν δείτε τους τιμοκαταλογους δεν υπάρχει πια τιμή για diesel εκτός από ένα 2 ετοιμοπαραδοτο. Όταν είχα ρωτήσει πριν κάνα μήνα ο αντιπρόσωπος έλεγε από μαϊο πάλι θα ξεκινήσει παραγωγή diesel και στα κεντρικά μου λέγανε τέλος ο diesel.
-
Dublin wrote:
panormus772 wrote:
Ναι γίνεται αλλά όχι για Ελλάδα, αν δείτε τους τιμοκαταλογους δεν υπάρχει πια τιμή για diesel εκτός από ένα 2 ετοιμοπαραδοτο. Όταν είχα ρωτήσει πριν κάνα μήνα ο αντιπρόσωπος έλεγε από μαϊο πάλι θα ξεκινήσει παραγωγή diesel και στα κεντρικά μου λέγανε τέλος ο diesel.
Ε μάλλον εννοούσαν αυτόν, από άνοιξη λογικά κ Ευρώπη. 2μιση μήνες είναι.
-
https://onlinestore.mazda.autoone.gr/
Μπήκε και η Mazda στις online πωλήσεις αν τυχόν ενδιαφέρεται κάποιος...
-
https://onlinestore.mazda.autoone.gr/
Μπήκε και η Mazda στις online πωλήσεις αν τυχόν ενδιαφέρεται κάποιος...
Εεε λογικό, αφού ο όμιλος Συγγελίδη ήταν ο 1ος που το υλοποίησε.
-
Έχω κάνει test drive σε 4 διαφορετικά αυτοκίνητα με turbo κινητήρα...Το γιατί ακόμα με τραβάει το όλο σύνολο του mazda 2 (δεν μπορώ να ανέβω παραπάνω) δεν μπορώ να το εξηγήσω....
-
Έχω κάνει test drive σε 4 διαφορετικά αυτοκίνητα με turbo κινητήρα...Το γιατί ακόμα με τραβάει το όλο σύνολο του mazda 2 (δεν μπορώ να ανέβω παραπάνω) δεν μπορώ να το εξηγήσω....
Είναι θελκτικό! Εαν δεν καταργούσαν (στην Ελλάδα) το αυτόματο με το F/L μοντέλο, θα ήταν μέσα στην λίστα μου. Ως χειροκίνητο έχει ήδη απορριφθεί.
-
GOMI wrote:
Είναι θελκτικό! Εαν δεν καταργούσαν (στην Ελλάδα) το αυτόματο με το F/L μοντέλο, θα ήταν μέσα στην λίστα μου. Ως χειροκίνητο έχει ήδη απορριφθεί.
Χωρίς να έχω εμπειρία από αυτόματα, ένας επίσης λόγος που μου αρέσει ως αυτοκίνητο, είναι η αίσθηση του κιβωτίου...η χαρά του ανεβοκατεβάζω ταχύτητες...
-
Χωρίς να έχω εμπειρία από αυτόματα, ένας επίσης λόγος που μου αρέσει ως αυτοκίνητο, είναι η αίσθηση του κιβωτίου...η χαρά του ανεβοκατεβάζω ταχύτητες...
Όντως έχει εξαιρετικό χειροκίνητο, όπως το καλό της Ford, και κάποια καλά γιαπωνέζικα, πχ. Χόντα.
-
Δεν ξέρω αν το ανεφερα και στο παρελθόν αλλά να πουμε πως το νέο mazda 3 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της κατηγοριας του με δοκούς ασφαλείας στο a pillar και της οροφής με κραμμα χαλυβα που πρπσφερει ακαμψια 1310mpa/mm^2. Το νούμερο αυτό είναι τόσο υψηλο που ισούται με τις μπάρες προστασίας πίσω από τους προφυλακτήρες.
Ως σήμερα τέτοια νούμερα σε αυτα τα σημεία τα έφταναν μόνο τα πολυ ακριβα αυτοκινητα και λιμουζίνες, διοτι η διαδικασία ήταν αργή και απαιτούσε ζέσταμα του κράματος και άμεση ψύξη του (το λεγόμενο Hot formed) για να πάρει την μορφή του με αποτέλεσμα να ανεβάζει η όλη διαδικασία το κόστος κατασκευης.
Γενικως αυτές οι ακαμψιες δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούνται πολύ λεπτά φύλλα χαλυβα προσφέροντας όμως την ίδια και ανωτερη ασφάλεια σύμφωνα με τα standards που θέτονται. Έτσι μειώνουν το βαρος και μπορούν να προσφέρουν καλύτερα αυτοκίνητα και πιο οικολογικά.
Η mazda λοιπόν, έκανε το απιστευτο μέχρι σήμερα και παγκόσμια πρωτιά, σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές χαλυβα και δημιούργησαν τέτοια φύλλα με τετοια υψηλοτατη ακαμψια...χωρις την προηγούμενη διαδικασία παραγωγής, δηλαδη πλέον τα φορμάρει μονο με κρύο 'σταμπαρισμα' και ετσι έριξε το κόστος.
Α ρε mazda!
MAZDA FORUM