-
Ζ4 απίστευτη ακαμψία, ενιωθες το αυτοκίνητο μονομπλόκ. Θεμα κοστους είναι και σχεδίασης. Σαφως με την υπαρξη σκληρης οροφης αυαξανεται η ακαμψία, αλλα οχι οτι χωρις οροφή ειναι χάρτινα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δευτέρα βράδυ γύρναγα από σινεμά και ήμουν μόνος στο αμάξι και βρέθηκε στην άδεια Κηφισίας ΜΧ-5 mk4 με διάθεση για παιχνίδι. Το ξύλο που έφαγε δεν περιγράφεται. Βασικά σχεδόν αισθάνθηκα άσχημα για το φίλο. Μιλάμε για τάφος!
Συγχαρητήρια που με αυτοκίνητο 300 ίππων κέρδισες αυτοκίνητο 130 ίππων!!! Ποιος θα το φανταζόταν...
Επίσης συγχαρητήρια στον κάτοχο του ΜΧ5 που αποφάσισε να κάνει κόντρες στην Κηφησιας, με ένα αμάξι πολύ πιο γρήγορο από αυτόν.......
It takes two to tango......εμένα με το δικό μου ΜΧ 5 Nc 1.8 σταματάω στα φανάρια και μου μαρσάρουν κάγκουρες με διαφορά Leon, gti, type r , κλπ και τους γράφω στα αχαμνά μου.... -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Και από την SLC των €50000 θα είναι μάλλον πιο γρήγορο το Cupra. Γιατί αγοράζουν SLC;
Ε δεν είναι το ίδιο. SLC αγοράζεις και brand name και gadgets, σίγουρα περισσότερη δύναμη από mx5, σκληρή οροφή και και και...
Χαλαρώστε ρε! Είπε μια κοτσάνα ο Stefan (που δεν το συνηθίζει καθώς είναι από τους πιο σοβαρούς εδώ μέσα...) και πέσατε να τον φάτε!
Πάντως και εγώ θα το έπαιρνα το mx-5 αδιαφορώντας πλήρως για τα λίγα του άλογα. Κλάιν μάιν! Πόσων χρονών είμαστε; 15;
Δεν ξέρω αν είπα κοτσάνα αλλά εγώ 30Κ για 130 ψωράλογα δεν έδινα. Επειδή είναι το μόνο σε νορμάλ χρήματα το χουμε κάνει θεό το μιάτα όταν δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα entry level αμαξάκι βόλτας. Τα 2λτ σε καλές εκδόσεις με μπλοκέ κτλ ίσως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Δεν δίνεις 30 χιλιάρικα για 130 άλογα γιατί έχεις χάσει την έννοια της αυτοκίνησης.....άμα θέλεις να περάσεις υπέροχα έλα ένα Σάββατο πρωί στην Χασιά να ανέβουμε το βουνό και να πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι στην μονη Κλειστών και μετά δερβενοχώρια ......
Σου δίνω τον λόγο μου ότι θα στεναχωρηθείς για αυτό που έγραψες .... -
Ο χρήστης Antonis55 έγραψε:
Δεν υπάρχει BMW, όταν μιλάμε για Alfa και Mazda [emoji16]Έχω και καινούργιο BMW και Mazda MX5 δεκαετίας.......μα καμία σύγκριση....τουλάχιστον 3 κλικ ανώτερη η Μαζντα σε ποιότητα κατασκευής. Σε ότι αφορά την ακαμψία μου είναι απίστευτα δύσκολο να πιστέψω ότι το ΜΧ5 είναι ανοικτό αυτοκίνητο ενώ η BMW κλειστή. Να πω επίσης ότι η BMW σε μια δεκαετία έκανε απίστευτη πτώση σε ότι αφορά την απτή ποιότητα κατασκευής. Ενδεικτικά να πω το το C4 του 2012 σου δίνει αίσθηση καλύτερου συνολικά αυτοκινήτου. Τώρα στην εθνική η ΒΜW παραμένει ο βασιλιάς hands down....
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ζ4 απίστευτη ακαμψία, ενιωθες το αυτοκίνητο μονομπλόκ. Θεμα κοστους είναι και σχεδίασης. Σαφως με την υπαρξη σκληρης οροφης αυαξανεται η ακαμψία, αλλα οχι οτι χωρις οροφή ειναι χάρτινα.Είχε βγει και σε κλειστή coupe έκδοση που πραγματικά σκότωνε στις στροφές!
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Δεν υπάρχει BMW, όταν μιλάμε για Alfa και Mazda [emoji16]
Έχω και καινούργιο BMW και Mazda MX5 δεκαετίας.......μα καμία σύγκριση....τουλάχιστον 3 κλικ ανώτερη η Μαζντα σε ποιότητα κατασκευής. Σε ότι αφορά την ακαμψία μου είναι απίστευτα δύσκολο να πιστέψω ότι το ΜΧ5 είναι ανοικτό αυτοκίνητο ενώ η BMW κλειστή. Να πω επίσης ότι η BMW σε μια δεκαετία έκανε απίστευτη πτώση σε ότι αφορά την απτή ποιότητα κατασκευής. Ενδεικτικά να πω το το C4 του 2012 σου δίνει αίσθηση καλύτερου συνολικά αυτοκινήτου. Τώρα στην εθνική η ΒΜW παραμένει ο βασιλιάς hands down....
Όντως πολύ δεμένο το NC για ανοιχτό, πολλά κοινά η πλατφόρμα του με RX8, αλλά με αυτά που γράφεις για τη BMW θα νομίζει κανένας ότι περιγράφουμε κορεάτικο του ογδόντα
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Στην πρώτη γλιστερή πλατεία, που το Miata θα έμπαινε γυρισμένο από πριν, τη στιγμή που εσύ θα έβγαζες μούτρα μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο, ο κάτοχος του Miata θα απορούσε πώς μπόρεσε κάποιος να δώσει τόσα χρήματα για μπροστινή κίνηση!Άλλη χάρη η μπροστινή κίνηση, άλλο η πίσω, άλλο σε όλους τους τροχούς
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Άστα, δράμα, τυχερός ήσουν που δεν τα οδήγησες. Καλοί φίλοι, σε προφύλαξαν από την κακοπάθεια.Ναι γιατί ένα Golf 4 χωρίς σκεπή και μια κομμένη C Class είναι η πεμπτουσία της αυτοκίνησης
Τα ΜΧ και S2000 είναι εργαλεία. Respect. Δεν αλλάζει το γεγονός ότι θα ήταν πιο ικανά στο δρόμο (και φθηνότερα) εάν ήταν coupe. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στην πρώτη γλιστερή πλατεία, που το Miata θα έμπαινε γυρισμένο από πριν, τη στιγμή που εσύ θα έβγαζες μούτρα μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο, ο κάτοχος του Miata θα απορούσε πώς μπόρεσε κάποιος να δώσει τόσα χρήματα για μπροστινή κίνηση!
Άλλη χάρη η μπροστινή κίνηση, άλλο η πίσω, άλλο σε όλους τους τροχούς
Θα διαφωνήσω λέγοντας ότι η μπροστινή κίνηση δεν έχει καμία χάρη
-
Ο χρήστης kouladi έγραψε:
Στην πρώτη γλιστερή πλατεία, που το Miata θα έμπαινε γυρισμένο από πριν, τη στιγμή που εσύ θα έβγαζες μούτρα μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο, ο κάτοχος του Miata θα απορούσε πώς μπόρεσε κάποιος να δώσει τόσα χρήματα για μπροστινή κίνηση!
Άλλη χάρη η μπροστινή κίνηση, άλλο η πίσω, άλλο σε όλους τους τροχούς
Θα διαφωνήσω λέγοντας ότι η μπροστινή κίνηση δεν έχει καμία χάρη
Γούστα, προσωπικά διάλεξα εμπρός κίνηση για την προσωπική μου αναψυχή
-
Once you go back.....you never come back ! Εγώ όταν χρειάστηκα hatchback αγορασα το F20 , γιατί......guess what? Ήταν πισωκουνα!
Και τώρα βλέπω τον καινούργιο άσο και δεν προλαβαίνω να πάω στην τουαλέτα να κάνω εμετό......
Το αμάξι πρέπει να είναι παντόφλα.....μακριά μούρη κοντός κολος ! -
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Επίσης συγχαρητήρια στον κάτοχο του ΜΧ5 που αποφάσισε να κάνει κόντρες στην Κηφησιας, με ένα αμάξι πολύ πιο γρήγορο από αυτόν.......
It takes two to tango......εμένα με το δικό μου ΜΧ 5 Nc 1.8 σταματάω στα φανάρια και μου μαρσάρουν κάγκουρες με διαφορά Leon, gti, type r , κλπ και τους γράφω στα αχαμνά μου....Είμαι σίγουρος ότι ο κάτοχος του ΜΧ απλά μετρούσε τις δυνάμεις του, δεν βάζουν όλοι κόντρες για να τις κερδίσουν αλλά για να διασκεδάσουν!
Πάντα υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος από εσένα
Μπορεί επίσης να έλεγχε να δει εάν ο Στέφανος ήταν αυθεντικός κούπρας ή χιλιάρι καγκουρό -
Ωραίο το μχ5, δεν το αγόραζα ποτέ βέβαια όσο υπάρχει η e85
-
It takes two to tango......εμένα με το δικό μου ΜΧ 5 Nc 1.8 σταματάω στα φανάρια και μου μαρσάρουν κάγκουρες με διαφορά Leon, gti, type r , κλπ και τους γράφω στα αχαμνά μου....Είμαι σίγουρος ότι ο κάτοχος του ΜΧ απλά μετρούσε τις δυνάμεις του, δεν βάζουν όλοι κόντρες για να τις κερδίσουν αλλά για να διασκεδάσουν!
Πάντα υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος από εσένα
Μπορεί επίσης να έλεγχε να δει εάν ο Στέφανος ήταν αυθεντικός κούπρας ή χιλιάρι καγκουρόΠροφανως και αν ανοιξεις, ανοιγεις για το χαβαλε και απο περιεργεια. Και LaFerrari να κατσει διπλα εγω θα ανοιξω οπως ανοιξα τις προαλλες με Μ6 και με ξεπατωσε. Του κανα ενα ωραιοτατο thumbs up και συνεχισαμε τους δρομους μας.
Επισης θα συμφωνησω απειρα οτι ποιο μχ5 οταν Ε85. Κι ας εχουν και μια καποια διαφορα στην τιμη.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
-
Ναι, είναι ειδική κατηγορία βλακείας να πληρώνεις περισσότερο για να καταστρέφεις κατά 66% την ακαμψία του αμαξώματος σου. Και όλα αυτά για να ανεμίζει το μαλλί...
Σχετικό αυτό. Υπάρχουν αυτοκίνητα χωρίς οροφή που ειναι πολυ πιο ακαμπτα απο πολλά κλειστά. Θεμα σχεδίασης και κόστους ειναι.
Σε χωροδικτυώματα ισχύει αυτό. Στα αυτοφερόμενα πλαίσια όμως (δηλαδή το 99% της παραγωγής) η κλειστή έκδοση είναι πιο άκαμπτη από την ανοιχτή. Πάντα.
Στα μόνα που ισχύει κατά 90% είναι στα αυτοφερόμενα ανθρακονημάτινα. Χωροδικτύωμα είναι so 1980s...
Κατά τα άλλα ούτε οι ανοικτές Ferrari δεν έχουν την ακαμψία των κλειστών.
Το 1ο πράγμα που θα έκανα αν έπαιρνα ένα ΜΧ5 θα ήταν να βάλω ένα καλό hardtop. Όχι ότι θα έπαιρνε ξαφνικά ακαμψία, αλλά τουλάχιστον θα ήταν λίγο ασφαλέστερο σε περίπτωση τούμπας. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Και LaFerrari να κατσει διπλα εγω θα ανοιξωΕγώ πάλι με την 330 προσπαθούσα να μείνω κοντά σε μια 599 και με το ζόρι τα κατάφερνα. Που να πατούσε και λίγο γκάζι η Ferrari...
Επισης θα συμφωνησω απειρα οτι ποιο μχ5 οταν Ε85. Κι ας εχουν και μια καποια διαφορα στην τιμη.
Διπλά και τριπλά λεφτά έκανε η BMW, αλλά λεπτομέρειες. Ποια Ε85 όταν υπάρχει 911... Same logic.
-
Αν θυμάμαι σωστά από όταν τα κοίταζα, αμφορέα είχαν παροιμίες τιμές.
μεταχειρισμένα ένα nc 2.0 παίζει κοντά με μια e85 2.5 3.0 -
Πάντως γνωστός μου με δίλιτρο Ε85 εντυπωσιάστηκε από το ΜΧ5 μου, δηλώνοντας βέβαια ότι πρόκειται για διαφορετικά αυτοκίνητα.
-
Ακριβώς δοαφορετικά...φίλος με Saab 9-5 ακολουθούσε στον προφυλακτήρα μια 911 και ο οδηγός της είχε κατενθουσιαστεί.
-
Μπορεί στα χαρτιά να είναι στον μέσο όρο (115ps) αλλά στην πράξη είναι το πιο γρήγορο μαζί με το Honda HRV (σύμφωνα με το Drive).
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... cx-3-cd115Εκτός των επιδόσεων (που δεν ήταν αναμενώμενο), τα υπόλοιπα ήταν αναμενώμενα...κράτημα, ποιότητα, μέτρια άνεση, μικροί χώροι. Προσπαθεί το Drive να χρυσώσει και λίγο το χάπι ένεκα νέας αντιπροσωπείας (είναι σημαντική η επιστροφη της θρυλικής μάρκας) και μάλιστα του Ομίλου. Αναμένω ακόμα πιο θερμή κριτική από 4Τ.
MAZDA FORUM