-
Το 1800 ειναι περισσοτερο δυνατο απο το σημερινό 1800αρι με καλυτερη ροπη και ελαστικο μοτερ.
Συγκριση με την ροπη των τουρμπο χαμηλά δεν γινεται, αλλα αλλο το τουρμπο μοτερ με τις οποιες ιδιαιτεροτητες του και αλλο το ατμοσφαιρικο.Διαλεγεις και παιρνεις.Κατα τα αλλα για ταξιδια ειναι αρκετα καλυτερο απο αυτο που αντικαταστα. -
Ωραία!
Νομίζω πως αυτό το μοτέρ ταιριάζει καλύτερα στο αυτοκίνητο! -
Το 1.8 θα πρέπει να είναι η κύρια επιλογή του οικογενειάρχη καθώς έχει και ροπή χαμηλά. Λογικά με το CVT πάντως θα περίμενα πολύ καλύτερη απόδοση στις ρεπρίζ από αυτό που είδα στο τεύχος.
-
προσωπικα εμεινα αφωνος απο τις τιμες φρεναρισματος (ειδικα σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο)
οπως επισης την διαφορα που κανει το ενα εκατοστο πελματος και η ποιοτητα του ελαστικου.... -
για γράψε τις μετρήσεις ...
-
To 1,6 έκανε το 120-0 σε 58,2 μ. φορώντας TURANZA ER300 205/60R16.
Το 1,8 έκανε το 120-0 σε 52,4 μ. φορώντας Pilot exalto2 215/55R17. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
To 1,6 έκανε το 120-0 σε 58,2 μ. φορώντας TURANZA ER300 205/60R16.
Το 1,8 έκανε το 120-0 σε 52,4 μ. φορώντας Pilot exalto2 215/55R17.Και μόνο η άλλη μάρκα ελαστικών μπορεί να δικαιολογήσει αυτή τη διαφορά πάντως.
-
Bασικά μόνο και μόνο που μιλάμε για ER300 vs. PE2...
-
Το μονο σιγουρο ειναι οτι το αμαξι ΑΠΑΙΤΕΙ 1800αρι μοτερ, το 1600αρι ειναι μικρο απο πολλες πλευρές, μιλαμε για αμαξι στα 4,7 μετρα μην τι ξεχναμε...
Τα αυτόματα σασμαν θελουν ροπη...πολυ ροπη μα.......πολύ ροπή.---------
Τρίτο αλλο er30 ή 300 και αλλο μισελεν....τα δοκιμασα και τα 2 και δεν υπαρχει διαφορα αλλα...χαος. -
Νομίζω ότι από τη στιγμή που ήλθε το Superb της Skoda, δεν υπάρχει αντίπαλος στην κατηγορία. Ακόμα και με τον TSI 1.4 στις ρεπριζ είναι αρκετά γρηγορότερο και από το avensis με τον 1.8. Επίσης και σε ποιότητα το Superb μου φάνηκε καλύτερο, είναι πολύ πιο ευρύχωρο και ευχάριστο και πολυτελές εσωτερικά επίσης. Μόνο ο σχεδιασμός του πίσω μέρους είναι παρωχημένος αλλά η έξυπνη 5η πόρτα σε αποζημιώνει. Αυτά τα λέω γιατί ψάχνω αμάξι στην μεσαία κατηγορία και τα έχω ψάξει διεξοδικά όλα και μάλιστα περίμενα το avensis να εμφανιστεί και βέβαια εκφράζω απλώς την προσωπική μου άποψη. Και η διαφορά στην τιμή του αξιοπρεπούς avensis 1.8 ξεφεύγει αρκετά από την τιμή του Superb με τον Tsi1.4 που του βάζει και τα γυαλιά ακόμα και με αυτό τον κινητήρα. Οπότε το avensis απευθύνεται μόνο στους τογιοτάκηδες και κανέναν άλλο.....
-
και αν κάποιος δεν θέλει τούρμπο για τον οποιονδήποτε λόγο;;
-
Το Avensis στους τογιοτάκιδες, το Mondeo στους φορντάκιδες, το Passat στους VAGιδες, το 6 στους Mazdaκιδες, το insignia στους Opelάκιδες...
Ξέχασα κανένα??? -
το Superb?και αυτο στους VAGιδες?
-
Υπάρχει κατηγορία skodaκηδων και μάλιστα με πολύ φανατισμό
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
και αν κάποιος δεν θέλει τούρμπο για τον οποιονδήποτε λόγο;;ειναι δυνατον να θελει το αβενσις?
-
Εγώ πάντως δεν πείθομαι από το design. Το Mazda 6 κατά την προσωπική μου άποψη πάντως είναι κλάσεις πιο όμορφο και λίγο με ενδιαφέρει αν ο 1.6 της Toyota βγάζει 131 ή 1001 άλογα τη στιγμή που οι διαφορές των δυο αυτοκινήτων δεν πρέπει να είναι και πολύ μεγάλες... Αλλά βέβαια αυτά είναι γούστα!
-
Στα ατμοσφαιρικα τρεις θεωρώ οτι ειναι οι επιλογές ,για οσους φυσικα δεν θελουν να μπλεξουν με τουρμπο η γενικοτερα με vag.....
avensis 1800αρι, mazda 6 ομως το 2λιτρο, και accord ολα με μηχανικα κιβωτια.Α..επισης για τη διαφορα στο φρεναρισμα μεταξυ 1600 και 1800 ευθυνεται οτι το δευτερο εχει 17' ζαντες με 215/50 λαστιχα.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Νομίζω ότι από τη στιγμή που ήλθε το Superb της Skoda, δεν υπάρχει αντίπαλος στην κατηγορία. Ακόμα και με τον TSI 1.4 στις ρεπριζ είναι αρκετά γρηγορότερο και από το avensis με τον 1.8. Επίσης και σε ποιότητα το Superb μου φάνηκε καλύτερο, είναι πολύ πιο ευρύχωρο και ευχάριστο και πολυτελές εσωτερικά επίσης. Μόνο ο σχεδιασμός του πίσω μέρους είναι παρωχημένος αλλά η έξυπνη 5η πόρτα σε αποζημιώνει. Αυτά τα λέω γιατί ψάχνω αμάξι στην μεσαία κατηγορία και τα έχω ψάξει διεξοδικά όλα και μάλιστα περίμενα το avensis να εμφανιστεί και βέβαια εκφράζω απλώς την προσωπική μου άποψη. Και η διαφορά στην τιμή του αξιοπρεπούς avensis 1.8 ξεφεύγει αρκετά από την τιμή του Superb με τον Tsi1.4 που του βάζει και τα γυαλιά ακόμα και με αυτό τον κινητήρα. Οπότε το avensis απευθύνεται μόνο στους τογιοτάκηδες και κανέναν άλλο.....Κοιτα, το superb καλο ειναι σε χωρους και τα λοιπά δεν το συζητώ, αλλα όχι φυσικα στα 1400 αλλα στα 1800 ,αρκει βεβαια καποιος να αντεχει τον σχεδιασμο περασμενης δεκαετιας που εχει.
-
Πάντως όλη αυτή η κουβέντα μου φαίνεται θεωρητική όταν το 1800 ξεκινάει από 24.500 ευρώ και το Mazda 6 από 20.000 (19.000 με την προσφορά). Δηλ. πως θα το τοποθετήσουν στην αγορά. Όσο για τον παραπάνω εξοπλισμό της έκδοσης 1.8 τον ακούω βερεσέ... Δεν καταλαβαίνω την πολιτική κάποιων εταιριών (στις οποίες τώρα μπήκε δυστυχώς και η Toyota) που ανεβαίνοντας κυβικά προκειμένου νάχει ο χρήστης ένα οδηγήσιμο μοτέρ, τον φορτώνουν υποχρεωτικά με την ακριβή έκδοση. Παραδείγματα ουκ ολίγα.
-
Και να βάζανε και κάτι ουσιάστικο λες πάει στο διάολο! Το δικό μας Auris (η πιο ακριβή έκδοση παρακαλώ) δεν έχει καν τεμπέλη!!!!
Toyota Avensis 2009