-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ: έπρεπε να γράψεις 'πιο αργά και από τον Γρηγόρη Κίκιζα', να γίνει το topic πουτ@ν@.
Οὐ λήψει τὸ ὄνομα Τοῦ ἐπὶ ματαίω!
Μετανοείτε!
-
Κίκιζας; όχι επι ματαίω. Επί Ματέους. Μεγάλοι παίχτες, αμφότεροι.
-
Και di Matteo θα μπορούσε να είναι.
-
Γεμισμα με Vpower 97.Πορτο Χελι και πισω 370 χμ με μεση καταναλωση 7,5 lt/100km.Με πολλες προσπερασεις και επιταχυνσεις και αρκετα μεγαλες ταχυτητες στις ευθειες.
Εκανα αλλα 250 χμ μεχρι να αναψει λαμπακι μεσα στη Αθηνα,και η μεση καταναλωση ηταν 7,9 λτ/100 χμ. -
Ξεχαρμάνιασμα + αποχρημάτωση (αν υπάρχει τέτοια λέξη! )
716km (308+310 σε ανοικτό δρόμο με το δεξί πόδι από πατημένο έως το πάτωμα κάποιες στιγμές και 98 μέσα στην Αθήνα) μεταξύ πρωινού Παρασκευής και απογεύματος Σαββάτου.
Διαδρομή καθόδου : Αρχή περιφερειακού Τρικάλων – Αγ.Στέφανος Αττικής
Απόσταση : 308km
Μέση κατανάλωση : 10.2 l/100km
Μέση ταχύτητα : 115km/h
Χρόνος : 02h 39minΔιαδρομές εντος Αττικής
Aγ. Στέφανος – Κηφισιά – Ζωγράφου
Ζωγράφου – Χαϊδάρι - Ζωγράφου
Ζωγράφου – Χαϊδάρι – Κηφισός – Διόδια Αφιδνών
Απόσταση : 98km
Μέση κατανάλωση : 7,6 l/100km (θαύμα-θαύμα!)
Μέση ταχύτητα : 30km/h
Χρόνος : 03h 13minΔιαδρομή ανόδου : Διόδια Αφιδνών –Τρίκαλα
Απόσταση : 309,3km
Μέση κατανάλωση : 10,7 l/100km
Μέση ταχύτητα : 117km/h
Χρόνος : 02h 39minΣτην κάθοδο , σχετικά συγκρατημένα μέχρι τη Λαμία για τον φόβο των ραντάρ. Ε.Ο με ταχύτητες σταθερά 160-180 και 2-3 ανοίγματα στα 200.
Στην Αθήνα , ρολάροντας με αλλαγές κάτω από τις 2000στρ/λ και φόρτωμα όλων των σχέσεων. Πρώτη φορά είδα τέτοια (χαμηλή για μένα) κατανάλωση κινούμενος στην Αθήνα με το Bravo. Έπαιξε ρόλο η αλλαγή του οδηγικού στυλ εντός πόλεως.
Στην άνοδο , βαρύ πόδι στην Ε.Ο μέχρι και τη Λαμία , με ταχύτητες σταθερά 170-180 , αρκετά 210+ και ένα 220 (μέση κατανάλωση μέχρι Λαμία 11,9l/100km και μέση ταχύτητα 147km/h). Aπό Λαμία και πάνω , αρκετά φορτηγά και μετά το Δομοκό πολλές πλατφόρμες με βαμβάκι έριξαν τον ρυθμό (χωρίς να ξεχαστεί ο φόβος για τα στρουμφάκια).Αυτοκίνητο : Fiat Bravo 150 Sport με 75000km
Πίκρα κέρασε ο Volvozeus με τη Βολβάρα του , με ενημέρωσε τηλεφωνικά οτι τα δικά του στατιστικά έλεγαν μέση κατανάλωση 8,5 με μέση ταχύτητα 118km/h.
E , η διαφορά στα κυβικά - άλογα (και οχι μόνο) δεν κρύβεται! -
δεν είναι και όμοια τα μεγέθη αλλά οκ...
-
Τις τελευταίες 10 μέρες έχω κινηθεί αποκλειστικά με το 500αρακι (1.2 Lounge) και μόνο εντός Αττικής. Μετά από μέτρηση, λοιπόν, είδα ότι μου έβγαλε περί τα 580χλμ με ένα γέμισμα, που σημαίνει ότι είχε μια μέση κατανάλωση ~6λτ/100χλμ (35αρι ρεζερβουάρ). Το νούμερο το βρίσκω εξαιρετικό καθώς ουδεμία προσπάθεια κάνω να κινηθώ οικονομικά, ενώ μέχρι τα 22-23.000χλμ (τώρα έχει 28.500χλμ) το αμαξάκι σπανίως έπεφτε κάτω από τα 6,8-7λτ. Η μέση ταχύτητα, δε, που δείχνει για αυτά τα 580χλμ είναι 32χαω παρόλο που κατά κύριο λόγο κινούμουν νυχτερινές ώρες. Επίσης το trip computer δείχνει 6,3λτ/100χλμ αλλά γενικώς έχω παρατηρήσει ότι είναι κάπως περίεργο στις μετρήσεις του και πρέπει να λαμβάνει μέσους όρους ανά μεγάλο αριθμό χιλιομέτρων.
-
το εχω ποσταρει και σε αλλο τοπικο....850χλμ με το γκολφ τις υποφραφης με ενα ντεποζιτο και να σημειώσω οτι ακομα εχω μιση μπαρα πριν αναψει ρεζερβα.....το κοπμιουτερακι λεει αλλα 150χλμ...λετε να φτασω 4ψηφιο!?
-
Clio III 1.5 dCi 106hp '10
Περιστερι - Μαλακασα
Κυριακη πρωι
40,8χλμ - 4λιτ πετρελαιο....
με της υγειες μου!!!
-
Πρέπει να έκανες νέο αρνητικό ρεκόρ !
Τελικιασμένος πήγαινες συνέχεια ...; -
...και να σκεφτεις πως οταν ξεκινησα ειδα τα λιτρα, μηδενισα τα χιλιομετρα για να δω ποσο θα καψω αλλα οταν βγηκα στην Εθνικη κατι με επιασε και... αυτο ηταν το αποτελεσμα!!!
Οχι... απλα μονιμα 150-170 και μετα τα διοδια 170-200
-
Μετά από 10 χρόνια, όπου η κατανάλωση δεν έπεσε ποτέ κάτω από 7 l/ 100km (Peugeot 106 16V), τον τελευταία μήνα έχει σταθεροποιηθεί στα 6,4-6,5 l/ 100km. Μεγάλη υπόθεση η πειθαρχία στα χαμηλά όρια ταχύτητας!
-
Και εγώ είμαι στα 7,6 εντός πόλης Μεγάλο πράγμα όντως!
Sent from my GNex using smoke signals.
-
όντως
πέρασα σήμερα τις καταναλώσεις απ τον γυρισμό που για πρώτη φορά στα χρονικά οδήγησα γενικώς χλρ, ακόμα και στη γερμανία (νταξ μη φανταστείτε 130 )Ιταλία έως και ελβετία είχα ένα 6,6
μετά έκανα δύο ανεφοδιασμούς, έναν γερμανία με 9.3 κι έναν ολλανδία μόλις έφτασα με 8.9τώρα το χρησιμοποιώ συνέχεια λόγω μέσης, έχει και κρύα, είμαι περίεργος να δω τι θα γράψει.
Έχει και το καλό το λάδι μέσα
-
Τελευταίος ανεφοδιασμός έγραψε 6,7l/100km. Kίνηση σε περιαστικούς δρόμους/αστικούς με τα όρια τα όποια είναι στα 110-90-80-50 αναλόγως την περιοχή, αν και μερικές φορές το πήγα μέχρι και τα 130 όπου γράφει 110 ακολουθώντας την ροή, με μέσες αποστάσεις των 30 χιλιομέτρων. Γενικά ήμουν τυχερός αφού ακόμα και όταν ήμουν μέσα στο Παρίσι δεν πέτυχα ιδιαίτερη κίνηση ή μποτιλιάρισμα.
Συνολικά απο τότε που άρχισα να περνάω καταναλώσεις στο FuelLog στο τηλέφωνο η μέση μου μετά απο 15000 km είναι στα 7,2l/100km με μικρότερη τα 6,3l/100km και μέγιστη τα 9,1l/100km. Κάποια γεμίσματα δεν έχουν περαστεί βέβαια αλλά και αυτά ήταν κάπου γύρω στον μέσο όρο. Οι χειρότερες καταναλώσεις δλδ γύρω στο 7,9 με 8 ήταν είτε με αποκλειστική κίνηση για μικρές διαδρομές στο Παρίσι είτε στην Ελλάδα. Η μέγιστη επίσης έγινε Ελλάδα. -
Long term ερευνα καταναλωσης, Ibiza 1.2 tsi ...
Τους τελευταιους 9 μηνες το αμαξι εχει διανυσει συνολικα 9101 χιλιομετρα.
Ολα τα χιλιομετρα εγιναν αποκλειστικα με Shell V-power 97.Τα χιλιομετρα περιεχουν 4 ταξιδια απο 300 εως 700 χιλιομετρα το καθενα, σε γρηγορους ρυθμους (140+).
Κατα κυριο λογο μεικτες συνθηκες οδηγησης σε δρομους προαστιων. Καθημερινη διαδρομη το Βριλησσια-Ζωγραφου μεσω περιφερειακης Υμητου με οχι αργο ρυθμο.
Καμια 30αρια σκισιματα σε βουνο για καμια 10αρα χιλιομετρα καθε φορα.Μεση καταναλωση για τα 9101 χιλιομετρα : 7,9 λιτρα/100χλμ
-
Εχω τον οδηγο για ρεκορ οικονομιας,φουλαραμε στα Χανια πηγαμε Ηρακλειο γυρισαμε (2 ατομα),ξαναφουλαραμε Χανια στο ιδιο βενζιναδικο και εκαψε 18(και κατι) λιτρα για 330 χιλιομετρα 5,5 λ/100.Το αυτοκινητο clio 1.4 16v.
Αλλα επειδη και τα 1,88 ειναι τρομακτικο ποσο για βενζινη και με 20ε βαζεις μολις 10,6 λιτρα με το δικο μου(ignis sport)καταφερνω τουλαχιστον 150-160 χιλιομετρα με το 20αρικο μεσα στα Χανια.
Και εχω και ρεκορ υπερ-καταναλωσης με mazda b1200 καρμπυρατερατο και πολυ ζωρικο,καψαμε 15 λιτρα σουπερ σε 130 χιλιομετρα και αρκετο λαδακι,σε χωραφια βεβαια και φουλ φορτιο ξυλα. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ολα τα χιλιομετρα εγιναν αποκλειστικα με Shell V-power 97.Τα χιλιομετρα περιεχουν 4 ταξιδια απο 300 εως 700 χιλιομετρα το καθενα, σε γρηγορους ρυθμους (140+).
Κατα κυριο λογο μεικτες συνθηκες οδηγησης σε δρομους προαστιων. Καθημερινη διαδρομη το Βριλησσια-Ζωγραφου μεσω περιφερειακης Υμητου με οχι αργο ρυθμο.
Καμια 30αρια σκισιματα σε βουνο για καμια 10αρα χιλιομετρα καθε φορα.Μεση καταναλωση για τα 9101 χιλιομετρα : 7,9 λιτρα/100χλμ
Φυσιολογικότατη έως και καλή κατανάλωση (τα ταξίδια των 140+ και τα μικρά σκισίματα με πάνε προς το καλή) για αυτοκίνητο αυτών των κυβικών και αλόγων. Λογικά όσο το μαθαίνεις, το ζεις και το ανοίγεις θα μπορέσεις να ρίξεις ένα 5%.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Φυσιολογικότατη έως και καλή κατανάλωση (τα ταξίδια των 140+ και τα μικρά σκισίματα με πάνε προς το καλή) για αυτοκίνητο αυτών των κυβικών και αλόγων. Λογικά όσο το μαθαίνεις, το ζεις και το ανοίγεις θα μπορέσεις να ρίξεις ένα 5%.
για V-Power τη θεωρώ αρκετή κατανάλωση.
Θεσσαλονίκη-Ξάνθη με seat ibiza 1.4 16v φίλου, στο πήγαινε 6,1 λ/100χλμ , στο έλα 6,4 λ/100χλμ. Ταχύτητες 120 χαω στην Εγνατία. Δικαιολογημένη η κατανάλωση στην επιστροφή μετά από 3 ταβέρνες, καφέδες, κρέπες κτλ σε 3 μέρες
-
Ιστορικό χαμηλό για το Clio, από τότε που το πήρα (σχεδόν 8ετία δηλαδή...) !
Χρειάστηκα 6,11 λίτρα/100χλμ. κατά μέσον όρο, για μικροδιαδρομές πέριξ της Νέας Ραιδεστού (Ταγαράδες, αεροδρόμιο κλπ.-καμμιά 50αριά χλμ. σε αμποτιλιάριστο επαρχιακό δίκτυο δηλαδή), μιας στάσης στο κέντρο της Θεσ/νίκης για τρίγωνα (ναι, το ξέρω, το ξανά 'γραψα κι αλλού ) και εν συνεχεία, για τη διαδρομή προς Αθήνα, μέσω Ελασσόνος, Φαρσάλων και 'νέας' Εθνικής 'οδού' από το ύψος της Λαμίας και κάτω. Σύνολο, 35,23 λίτρα (V Power 97) για 577 χιλιόμετρα απόστασης.
Για πρώτη φορά έδειξα τέτοια εγκράτεια σε στροφιλίκια, ενώ όσο μπορούσα κρατούσα σταθερούς ρυθμούς και κινήθηκα με μέχρι 120, όταν βγήκα στην εθνική. Με λίγη ακόμη προσοχή, ίσως πλησίαζα κάπως το νούμερο που έδωσε ο Γιώργος από την Κρήτη παραπάνω, για τον ίδιο κινητήρα (δεν ξέρω όμως πόση ώρα πάνω από τις 6,5 που έκανα θα διαρκούσε η διαδικασία ...).
Έρευνα Κατανάλωσης