-
Θα βρεις αρκετά στοιχεία εδώ
-
Με το Polo TSI 1.2 με DSG7 σε χαλαρες διαδρομες εντος Αττικης βλεπω 5.8 με 6.1 λτ/100χλμ. Αν πιασει κινηση παει γυρω στο 7.5-7.7. Το 8 το περναει μονο με καυσωνα και air condition ανοιχτο και κινηση φουλ. Οπως εχω ξαναγραψει οταν δουλευα σε εξοδο της Αττικης οδου επιανα 4.3 αν πηγαινα με 80-90χλμ χαλαρα. (Αξιζει να αναφερω οτι το Polo ειναι ακριβες σαν ατομικο ρολοι στη μετρηση της καταναλωσης, η μεγαλυτερη αποκλιση που εχω δει μετρωντας με την αντλια ηταν 0.3λτ στο γεμισμα!)
Με το Astra CDTI 1.6 εχω μεση καταναλωση 4.9, αφου καταλαβα πως ακομα κι αν το λιωνεις στο γκαζι δεν καιει και αξιοσημειωτα παραπανω. Σε ταξιδι καταφερα 4.3, σε συνθηκες Αθηνας χωρις πολυ κινηση παιζει στο 4.8 , σε πολλα γκαζια ή με κινηση παει και 5.5 (αντε 6 οσο ειναι κρυος ο κινητηρας και πηγαινεις 1η-2α συνεχεια). Αυτη ειναι η βασικη διαφορα που εχω διαπιστωσει αναμεσα σε diesel και βενζινη, οτι η διακυμανση της καταναλωσης ειναι πολυ μικροτερη σε σχεση με τον τροπο οδηγησης. Μπορει να πηγαινεις με το γκαζι στο πατωμα και να καψεις 1 λιτρο παραπανω απ'οτι αν πηγαινες οικονομικα, ενω με το βενζινοκινητο μπορεις ευκολα να διπλασιασεις την καταναλωση σου αν το πατας.
-
QQ 1,5 diesel:
Στην πόλη δεν το χρησιμοποιώ καθόλου.
Σε αυτοκινητόδρομο με clima τσιμπάει 6 (ταχύτητες μέχρι 130), χωρίς clima με τις ίδιες ταχύτητες 5Yaris Hybrid f/l:
Εντός πόλης με παρα πολύ κίνηση: 5,2
Εκτός πόλης ή χαλαρή κίνηση: 4,4Peugeot 108 ETG:
Κακή κατανάλωση, εντος πόλης μόνο σε βεβαρημένες διαδρομές και aircondition: τσιμπάει ακόμα και 9!!! -
BMW 118i 1.5 450 χμ σε ταξιδι με μισο κλιμα και λιγη Αθηνα στο τελος 6.4 λτ, γυρω στο 70 μεση ταχυτητα.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Peugeot 108 ETG:
Κακή κατανάλωση, εντος πόλης μόνο σε βεβαρημένες διαδρομές και aircondition: τσιμπάει ακόμα και 9!!!δε ξερω τι κανεις με το αμαξι...αλλα 9 το πολυ θα τσιμπησει εντος πολης το zx του '95 για να καταλαβεις...
-
Και εμένα νονε εντύπωση μου έχει κάνει. Τα νούμερα που άκουγα δεν τα έχω δει ποτέ. Να έχω τόσο βαρύ πόδι. Ειδικά από όταν καλοκαιριασε και βάζω πάντα αιρκοντιντιον αυτά τα νούμερα βλέπω
-
Τελευταία κυμαίνομαι περίπου στα 6,5λτ/100χμ (μεικτή κατανάλωση).
-
Και εμένα νονε εντύπωση μου έχει κάνει. Τα νούμερα που άκουγα δεν τα έχω δει ποτέ. Να έχω τόσο βαρύ πόδι. Ειδικά από όταν καλοκαιριασε και βάζω πάντα αιρκοντιντιον αυτά τα νούμερα βλέπωΑκομα μεγαλυτερη εντυπωση μου κανει που μελος gcc με c1 μολις εγραψε οτι εχει 7,4
-
Μπορει να φταίει το etg που ναι μεν ειναι ξεκούραστο για τη χρήση που γινεται αλλα ειναι τραγικό (λοξυγγας) και λάθος αλλαγές . Ευτυχώς που εχει τα paddles το αμάξι και το φέρνω όπου πρέπει πολλές φορές.
-
Αυτο με τα 7,4 ειναι το 1.2 χειροκινητο. Τι να πω , ειναι πολυ και στις 2 περιπτωσεις.
-
2200 χιλιόμετρα εχει και δη εντος πόλης χωρις κάποιο στρώσιμο της προκοπής ...
-
Φίλος με peugeot 107 manual μετά από 120.000 χλμ έχει σταθερά μέση κατανάλωση εντός Αθήνας κάτω από 7. Και δεν είναι και πολύ ελαφροπόδης.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Φίλος με peugeot 107 manual μετά από 120.000 χλμ έχει σταθερά μέση κατανάλωση εντός Αθήνας κάτω από 7. Και δεν είναι και πολύ ελαφροπόδης.To βενζινοκίνητο το 1000άρι έχει ή το 1400άρι το diesel ? Πάντως και τα δύο βάσει του autodata ΕΝΤΟΣ πόλης έχουν περίπου 5,5λτ/100χμ κατανάλωση (εργοστασιακή). Οπότε δε μου ακούγεται ιδιαίτερα παράλογο το < 7άρι κι ας είναι Αθήνα.
-
Μπορεί να φταίω και εγώ που τα έχω κάνει αχταρμα οδηγικα.
Την ίδια μέρα μπορεί να οδηγήσω και τα τρία τελείως διαφορετικα αμάξια που έχουμε με αποτέλεσμα να μην κάθεται καλά το πόδι.. Σήμερα για παράδειγμα το qq χωρίς αποσκευές (εγώ και η σύζυγός μόνο) σε ταξίδι μέχρι αρκιτσα 120-130 με τσιμπηματα 150 και ένα τριλεπτο στα 170 στην ευθεία Θήβας και κλίμα δεν έπεσε κάτω από 7... -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Τo βενζινοκίνητο το 1000άρι έχει ή το 1400άρι το diesel ? Πάντως και τα δύο βάσει του autodata ΕΝΤΟΣ πόλης έχουν περίπου 5,5λτ/100χμ κατανάλωση (εργοστασιακή). Οπότε δε μου ακούγεται ιδιαίτερα παράλογο το < 7άρι κι ας είναι Αθήνα.Το 1000αρι έχει και σπάνια περνάει τα 7 εντός Αθήνας αλλά όπως είπα δεν έχει το μυαλό του τόσο πολύ στην κατανάλωση. Για τον συγκεκριμένο οδηγό τα κάτω από 7 στην Αθήνα είναι πολύ καλό νούμερο. Πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια μπορεί να πέσει στο 6.5 εύκολα. Εθνική με 130-140 του καίει ψηλά 5αρια. Αρκετά οικονομικό θα έλεγα το 107 παρά τα χρόνια του και χωρίς s&s.
-
Μην εμπιστευεσται τόσο τι δείχνουν το τριπ κοντρολ σε κάποια αυτοκίνητα και ιδιαίτερα στα πιο παλια δείχνουν οτι νάναι καμμία σχέση με τη πραγματικότητα. Ο πιο ακριβής τροπος είναι φουλαρισμα, οδήγηση ξανά γεμισμα και μετα με κομπιουτεράκι τα λιτρα που εδειξε η αντλια προς τα διανυθεντα χλμ. Για αρχή χρειάζεται να γίνει αυτό για να δουμε αν υπάρχει αποκλιση και ποσο μεταξύ τριπ κοντρολ και πραγματικής κατανάλωσης.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εμένα νονε εντύπωση μου έχει κάνει. Τα νούμερα που άκουγα δεν τα έχω δει ποτέ. Να έχω τόσο βαρύ πόδι. Ειδικά από όταν καλοκαιριασε και βάζω πάντα αιρκοντιντιον αυτά τα νούμερα βλέπωΌντως 9 για το αμάξι αυτό είναι πολύ (έστω και με a/c και εντός πόλης)...
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Τo βενζινοκίνητο το 1000άρι έχει ή το 1400άρι το diesel ? Πάντως και τα δύο βάσει του autodata ΕΝΤΟΣ πόλης έχουν περίπου 5,5λτ/100χμ κατανάλωση (εργοστασιακή). Οπότε δε μου ακούγεται ιδιαίτερα παράλογο το < 7άρι κι ας είναι Αθήνα.
Το 1000αρι έχει και σπάνια περνάει τα 7 εντός Αθήνας αλλά όπως είπα δεν έχει το μυαλό του τόσο πολύ στην κατανάλωση. Για τον συγκεκριμένο οδηγό τα κάτω από 7 στην Αθήνα είναι πολύ καλό νούμερο. Πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια μπορεί να πέσει στο 6.5 εύκολα. Εθνική με 130-140 του καίει ψηλά 5αρια. Αρκετά οικονομικό θα έλεγα το 107 παρά τα χρόνια του και χωρίς s&s.
Όντως πολύ καλές επιδόσεις...
-
Hyundai tucson 2.0 με 180.000χλμ ακατεβατα 12 - 12.5 λίτρα υγραέριο. Με βενζίνη δεν θυμάμαι έχω να μετρησω απο το 2010.
Seat ibiza 03' 1.2 64hp 5.4 εκτός πολης έως 7.1 στην πόλη. Με χρηση βενζίνης v-power 97( 6 φουλαρισματα) η κατανάλωση αυξήθηκε κατα μισο λίτρο. Το αμάξι πιάνει τις χαμηλότερες καταναλώσεις μονο όταν βάζω οτι να ναι βενζινες silk oil, ΑΠ κλπ απλές βενζινες.
-
Πόσο «καίνε» όλα τα μικρά αυτοκίνητα ντίζελ - βενζίνης
'Τα 10 ευρώ για καύσιμα είναι ένα σύνηθες ποσό για να καλύψει κανείς τις ελάχιστες κοντινές καθημερινές αστικές μετακινήσεις, τα οποία αντιστοιχούν σε 7,1 λίτρα βενζίνης και 9,0 λίτρα πετρελαίου (με τρέχουσες μέσες τιμές βενζίνης 1,406 €/λτ. και ντίζελ 1,105 €/λτ.) Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιο από τα καινούργια μικρά αυτοκίνητα είναι σε θέση να κάνει πιο πολλά χιλιόμετρα με ένα «10άρικο» για καύσιμα;
Τις απαντήσεις θα τις βρείτε αναλυτικά στους παρακάτω πίνακες, όπου παρουσιάζουμε τις μεικτές καταναλώσεις όλων των μικρών αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου και με βάση αυτές πόσα χιλιόμετρα μπορούν να διανύσουν θεωρητικά, με 10 ευρώ για καύσιμα. Να σημειώσουμε ότι οι όλες καταναλώσεις που αναφέρονται είναι εργοστασιακές και οι αποστάσεις υπολογισμένες με βάση τις προαναφερθέντες μέσες τιμές βενζίνης και πετρελαίου. Σε πραγματικές όμως συνθήκες, η κατανάλωση είναι περίπου κατά 2 λτ./100 χλμ. πιο πάνω από τις εργοστασιακές'.
Έρευνα Κατανάλωσης