-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
1 μήνα πλέον με καινούρια ελαστικά* και το DSG μόνιμα στο D, οδηγώντας με λογικούς ρυθμούς ΕΝΤΟΣ Αθήνας όλες οι διαδρομές, μέση κατανάλωση 6.7 λτ/100χλμ. Γενικά είναι πολύ ευχαριστημένος από την κατανάλωση του 1.2 TSI.- Μετά την αλλαγή έχει πέσει η μέση κατανάλωση κατά 0.3-0.4 λίτρα, στις ίδιες διαδρομές. Δεν ξέρω αν είναι από άλλους παράγοντες ή όντως από τα ελαστικά, είναι μια πιθανότητα πάντως.
τι λάστιχα είχες ? τι λάστιχα έβαλες ?
-
Πήγα από Hankook K415 κλάσης Ε σε PremiumContact 5 που είναι κλάσης C άρα από αυτό είναι.
-
Γεια σας παιδιά,
Επειδή αρχίζω και βαριέμαι αυτό το αμάξι που έχω αλλά ταυτόχρονα είμαι και πολύ γύφτος με τα καύσιμα, υπάρχει αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή που σε κόστος καυσίμου να είναι χαμηλώτερο από 3-3,5 ευρώ στα 100χλμ;
Θα μου κακοφανεί να πάρω κάτι που θα μου στοιχίζει παραπάνω από αυτό που έχω τώρα. -
Γιατι θελεις αναγκαστικα κατω απο 3-3,5?? Κατι αναμεσα σε 3,5-5,4 που εχεις τωρα δεν θα σου κανει? Και παλι πιο οικονομικο θα ειναι αποτι εχει τωρα..
Για το 3,5-5,4 υπαρχουν επιλογες και μαλιστα πολλες.
Για το κατω του 3-3,5 δυο μου ερχονται στο μυαλο.. Ποδηλατο και τα ποδια.. Τζαμπα κιολας.. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Γεια σας παιδιά,
Επειδή αρχίζω και βαριέμαι αυτό το αμάξι που έχω αλλά ταυτόχρονα είμαι και πολύ γύφτος με τα καύσιμα, υπάρχει αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή που σε κόστος καυσίμου να είναι χαμηλώτερο από 3-3,5 ευρώ στα 100χλμ;
Θα μου κακοφανεί να πάρω κάτι που θα μου στοιχίζει παραπάνω από αυτό που έχω τώρα.Ο μόνος τρόπος να κατέβεις σε κόστος είναι με το φυσικό αέριο. Δε θυμάμαι τιμές αλλά ίσως να μπορείς να παίξεις στα 2.5-3 ευρώ. Υπάρχουν διάφορες προτάσεις στην αγορά πχ. Golf που βγαίνει και αυτόματο.
Η άλλη βέβαια και ακόμα καλύτερη εναλλακτική είναι το ηλεκτρικό που μπορείς να το πας αρκετά κάτω από 1 ευρώ με το νυχτερινό τιμολόγιο.
Ελλάδα σίγουρα κυκλοφορεί το Ι3 της ΒΜW. Δες και για Nissan Leaf αν το φέρνουν.Αν έχεις τρόπο να φορτίζεις, σίγουρα ηλεκτρικό ή plug in hybrid αν φοβάσαι την αυτονομία.
-
Ξέχασα να αναφέρω ότι η χρήση που έκανα και κάνω στα αυτοκίνητα που είχα και έχω είναι ατελείωτα χλμ στη χώρα τα Σαβ/κα. Δηλαδή οδηγάω μέχρι να βαρεθώ, κάτι που αργεί να έρθει. Οπότε ηλεκτρικά ή ΦΑ δεν μου κάνουν γιατί οι αυτονομίες τους είναι αστείες για τα χλμ μου. Για παράδειγμα ακούω κόσμο να λέει θα κάνει ταξίδι 100-300χλμ...που απλά είναι μια βολτίτσα για μένα.
Σκέφτομαι να δανειστώ από τον αδερφό το Panda multijet που καιρό πριν (2006) είχα αγοράσει καινούργιο. Θέλω να δω αν με hypermiling τεχνικές καταφέρω να το φέρω στα 3λίτρα στα 100. Πάλι όμως θα είναι παραπάνω από το Prius σε κόστος ευρώ τα 100....ΚΑΤΑΡΑ!Το AYGO σε αέριο πόσο καίει. Το έχει κανείς;
Βλέπω στο τέλος να φέρνω κανα plug in Prius από Γερμανία και να το κάνω υγραέριο. ΕΙΜΑΙ πολύ γύφτος τελικά...
-
Ξέχασα να αναφέρω ότι η χρήση που έκανα και κάνω στα αυτοκίνητα που είχα και έχω είναι ατελείωτα χλμ στη χώρα τα Σαβ/κα. Δηλαδή οδηγάω μέχρι να βαρεθώ, κάτι που αργεί να έρθει. Οπότε ηλεκτρικά ή ΦΑ δεν μου κάνουν γιατί οι αυτονομίες τους είναι αστείες για τα χλμ μου. Για παράδειγμα ακούω κόσμο να λέει θα κάνει ταξίδι 100-300χλμ...που απλά είναι μια βολτίτσα για μένα.
Σκέφτομαι να δανειστώ από τον αδερφό το Panda multijet που καιρό πριν (2006) είχα αγοράσει καινούργιο. Θέλω να δω αν με hypermiling τεχνικές καταφέρω να το φέρω στα 3λίτρα στα 100. Πάλι όμως θα είναι παραπάνω από το Prius σε κόστος ευρώ τα 100....ΚΑΤΑΡΑ!Το AYGO σε αέριο πόσο καίει. Το έχει κανείς;
Βλέπω στο τέλος να φέρνω κανα plug in Prius από Γερμανία και να το κάνω υγραέριο. ΕΙΜΑΙ πολύ γύφτος τελικά...
Μήπως μας δουλεύεις?
-
Ψάξε δημοσιεύσεις που έχω κάνει κατα καιρούς σε αυτό το thread και πες μου...
-
Με ελαφρύ πόδι το φυσικό αέριο θα αντέξει ~400χλμ. και μετά θα έχεις τη βενζίνη, που βέβαια θα καίει παραπάνω από το Prius.
Αυτό που έχει γίνει στο δικό σου είναι να μπει φυσικό αέριο. Το έχουν κάνει σε ταξί στην Ισπανία ή την Πορτογαλία. Αλλά δε θα μπορείς να ανεφοδιαστείς εκτός Αθήνας Θεσ/νίκης.Βασικά η μόνη λογική επιλογή που έχεις είναι το νέο Prius στην πιο οικονομική του έκδοση και να του βάλεις πάλι αέριο. Θα δεις ~25% μείωση στην κατανάλωση νομίζω.
Η άλλη να εισάγεις ένα Τesla που σε κάποιες εκδόσεις βγάζει 400-500 χιλιόμετρα και το φορτίζεις στον προορισμό σου. Θα τσέκαρα και μήπως αρχίζουν να σκάνε μύτη σταθμοί φόρτισης στην Ελλάδα. Ξέρω ότι σίγουρα υπάρχει ένας στη Βουλιαγμένη (και παίζει να είναι και δωρεάν).Όπως είσαι τώρα με ανεξαρτησία και φουλ μακρινές διαδρομές, μόνο το νέο Prius με υγραέριο στην έκδοση 3λ/100χλμ.
-
Έχω κάνει διάφορα πράγματα για να δω διαφορά στην κατανάλωσή του.
Πχ το χειμώνα δεν γουστάρει καθόλου τον κρύο αέρα. Είχα βάλει επέκταση του σωλήνα ζεστού αέρα προς τη μεριά της εξάτμισης για να τραβάει αέρα από εκεί.
Λάδια έχω 0W20 mobil 1.Περασμένο Σ/Κ να φανταστείτε έφαγα τη μέρα με τον υπολογιστή για να ξαναρυθμίσω το αέριο μήπως αλλάξει κάτι στην κατανάλωση του. Τα trims είναι στο 0 το long και το short παίζει το ανώτερο +-3%. Σκέφτομαι να πάρω τα γρήγορα μπεκ για να συνεργαστούν καλύτερα με τον τρόπο που ψεκάζει τη βενζίνη. Θα το δοκιμάσω.
Στο θέμα μας όμως.
Κάποιο AYGO ή C1 ή 107 με αέριο πόσο κάτω μπορεί να πάει; Ή κάποιο άλλο μίνι με αέριο πόσο κάτω μπορεί να πάει. Μπορεί να μου πει κάποιος;
-
Κάποιο AYGO ή C1 ή 107 με αέριο πόσο κάτω μπορεί να πάει; Ή κάποιο άλλο μίνι με αέριο πόσο κάτω μπορεί να πάει. Μπορεί να μου πει κάποιος;
δες στο spritmonitor.de τις καταναλψσεις που εχουν αυτα τα αυτοκινητα και υπολογισε το κοστος αν αντι για βενζινη καιγαν (λιγο περισσοτερο) αεριο
-
Έχω κάνει διάφορα πράγματα για να δω διαφορά στην κατανάλωσή του.Πχ το χειμώνα δεν γουστάρει καθόλου τον κρύο αέρα. Είχα βάλει επέκταση του σωλήνα ζεστού αέρα προς τη μεριά της εξάτμισης για να τραβάει αέρα από εκεί.
Λάδια έχω 0W20 mobil 1.Περασμένο Σ/Κ να φανταστείτε έφαγα τη μέρα με τον υπολογιστή για να ξαναρυθμίσω το αέριο μήπως αλλάξει κάτι στην κατανάλωση του. Τα trims είναι στο 0 το long και το short παίζει το ανώτερο +-3%. Σκέφτομαι να πάρω τα γρήγορα μπεκ για να συνεργαστούν καλύτερα με τον τρόπο που ψεκάζει τη βενζίνη. Θα το δοκιμάσω.
Στο θέμα μας όμως.
Υπάρχει στο θέμα για το υγραέριο άτομο που έχει aygo και έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα.. Μπορείς να ρωτήσεις..
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Συνήθως είμαι κάπου 7-8lt/100km μεικτή κατανάλωση ανάλογα και με τον τρόπο οδήγησης.Κάνοντας πιο οικονομική οδήγηση (όσο το δυνατόν σταθερή ταχύτητα σε χαμηλές στροφές με τη μεγαλύτερη δυνατή σχέση στο κιβώτιο) έπεσα σε 6 lt/100 μεικτή κατανάλωση (βενζίνη).
-
750km ακριβως στο 8.8l/100km.. το οποιο περιλαμβανει ενα Βριλησσια-Κορινθος σε 40 λεπτα και απο κει στη Πατρα με ρυθμους παρακαμψης-προσπερασεων και την επιστροφη απο Πατρα πισω στην Αθηνα, ενα Πατρα - Γιανισκαρι Αχαιας και πισω (5 ατομα και πορτμπαγκαζ) ,κανα 50αρι km στη περιμετρικη Πατρων και τα υπολοιπα στη διαδρομη Πατρα - Ριο Αχαιας, κεντρο και περιξ της μιναρουπολης με οδηγηση απο πολυ χαλαρη εως σκισιμο.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
750km ακριβως στο 8.8l/100km.. το οποιο περιλαμβανει ενα Βριλησσια-Κορινθος σε 40 λεπτα και απο κει στη Πατρα με ρυθμους παρακαμψης-προσπερασεων και την επιστροφη απο Πατρα πισω στην Αθηνα, ενα Πατρα - Γιανισκαρι Αχαιας και πισω (5 ατομα και πορτμπαγκαζ) ,κανα 50αρι km στη περιμετρικη Πατρων και τα υπολοιπα στη διαδρομη Πατρα - Ριο Αχαιας, κεντρο και περιξ της μιναρουπολης με οδηγηση απο πολυ χαλαρη εως σκισιμο.Με τι αυτοκίνητο;
-
40 με 50% πανω η πραγματικες καταναλωσεις σε σχεση με τις τυποποιημενες
Μπραβο παντως στην PSA
Οι πραγματικές καταναλώσεις για Peugeot – Citroen – DS
http://www.newsauto.gr/pragmatikes-kata ... itroen-ds/ -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
40 με 50% πανω η πραγματικες καταναλωσεις σε σχεση με τις τυποποιημενεςΜπραβο παντως στην PSA
Οι πραγματικές καταναλώσεις για Peugeot – Citroen – DS
http://www.newsauto.gr/pragmatikes-kata ... itroen-ds/+1
-
Ενδιαφέρον άρθρο με στοιχεία του ανεξάρτητου οργανισμού μετρήσεων αυτοκινήτων ACE Auto Club:
http://www.carzine.gr/maimoudies-katanaloseis/Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο άρθρο και το εξής:
*'Αξίζει να σημειωθεί πως η Ε.Ε. έχει θεσπίσει ένα maximum εύρος απόκλισης μεταξύ των εργοστασιακών και των πραγματικών επιδόσεων που περιορίζεται στο 4%. Κατά πολλούς, ενισχύεται η άποψη που θεμελιώνει δικαίωμα επιστροφής του αυτοκινήτου από τον πελάτη στον αντιπρόσωπο, στην περίπτωση όπου η πραγματική κατανάλωση έχει απόκλιση, άνω του 10%, από την εργοστασιακή'. *Ομολογώ πως αυτό δεν το γνώριζα...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
750km ακριβως στο 8.8l/100km.. το οποιο περιλαμβανει ενα Βριλησσια-Κορινθος σε 40 λεπτα και απο κει στη Πατρα με ρυθμους παρακαμψης-προσπερασεων και την επιστροφη απο Πατρα πισω στην Αθηνα, ενα Πατρα - Γιανισκαρι Αχαιας και πισω (5 ατομα και πορτμπαγκαζ) ,κανα 50αρι km στη περιμετρικη Πατρων και τα υπολοιπα στη διαδρομη Πατρα - Ριο Αχαιας, κεντρο και περιξ της μιναρουπολης με οδηγηση απο πολυ χαλαρη εως σκισιμο.
Με τι αυτοκίνητο;
Xantia 1.8 8v 1994 197.000km
-
Ανοιγω αυτο το θεμα για να ποστάρουμε ολοι την καταναλωση του αυτοκινητου μας υπο διαφορες συνθηκες. Καλο θα ειναι να γράφουμε και τι αμαξι εχει ο καθενας αφου δεν θυμούνται ολοι για ολους τι οδηγουν.
Κανοντας την αρχη λοιπον θα πω οτι εχω golf 1.4 tsi 150ps mk7 μηχανικο κιβωτιο.
Το αυτοκινητο ακομα στρώνεται , δεν εχει παει ταξιδι, εχει γυρω στα 2.300χλμ.
Μετα τα πρωτα 1000χλμ επεσε αρκετα η καταναλωση και ειδα νουμερα που δεν ειχα ξαναδει.
Εντος πόλης λοιπον, με νορμαλ κινηση & clima μου δειχνει 7.1-7.3. Σε πολυ εντονη κινηση με κλιματισμό παλι, μου χει δειξει και 8.
Με κλιματισμό σε διαδρομές ανοιχτές, προς Σουνιο πχ , ειναι στο 6.1-6.3.
Χωρις κλιματισμό τα νουμερα πεφτουν και το χαμηλότερο που μου εχει δειξει ηταν 5.3 , Βουλιαγμενης προς Γλυφαδα χωρις κινηση και χωρις πολυ γκαζι -σε καποια σημεια και μονο με ταχυτητα μεσα.
Γενικα τα νουμερα που αναφερω τα εχω τσεκαρει και με τον... Μαθηματικό τροπο και η απόκλιση ειναι πολυ μικρή.
Επισης οπως ειπα το αμαξι στρώνεται ακομα οποτε δεν παω αργα, αλλα δεν παιζω ουτε με απότομες επιταχύνσεις ουτε πανω απο τις 3.000 στροφες.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Έρευνα Κατανάλωσης