-
Αυτό το εικονίδιο τι σημαίνει ;;;
Γιατί αυτό έβαλες μετά τον νούμερο της κατανάλωσηςpanda έχει και μόνο εμπροσθοκίνητο
http://www.fiat.gr/technical.aspx?id=31 ... 6&root=296Το τοπικό είναι σε ένα δημόσιο φόρουμ, και μπαίνει κόσμος και σχολιάζει. Αν δε σου αρέσει ο σχολιασμός , μη γράφεις.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αυτό το εικονίδιο τι σημαίνει ;;;
Γιατί αυτό έβαλες μετά τον νούμερο της κατανάλωσηςpanda έχει και μόνο εμπροσθοκίνητο
http://www.fiat.gr/technical.aspx?id=31 ... 6&root=296Το τοπικό είναι σε ένα δημόσιο φόρουμ, και μπαίνει κόσμος και σχολιάζει. Αν δε σου αρέσει ο σχολιασμός , μη γράφεις.
οτι χαιρομαι που το σκισα, και θα πεσουν τα μαλλια του Σακαφλια
εσενα περιμενα να μου πεις οτι ειναι δημοσιο...
δεν ειχα κανενα προβλημα με τον σχολιασμο, κουβεντα να γινεται
αντιθετα μαλιστα εδωσα και τις απαιτουμενες διευκρινισεις (δρομος, μοντελο κλπ κτλ )
-
εχω κάποια στοιχεία συγκριτικής κατανάλωσης δυο παρόμοιων αυτοκινήτων με διαφορετικούς κινητήρες.
Διαδρομη Θεσσαλονίκη Ηγουμενίτσα.
340 χιλιομετρα περιπου, ταχυτητες απο 130 μεχρι 150.
Subaru Outback 2.0 diesel 7,0 lit/100
Subaru Forester 2,0 βενζινη 11,0 lit/100το Οutback πιθανον να ειχε περισσοτερο φορτιο (ενα ατομο και καμποσα μπαγαζια παραπανω)
Μετα απο 340+ χιλιομετρα στην Κερκυρα και αλλα 70 χιλ στην Εγνατια εγινε ξανα ανεφοδιασμος τα Γιαννενα (συνολο 750 χιλιομετρα)
Subaru Outback 2.0 diesel 6,8 lit/100
Subaru Forester 2,0 βενζινη 10,6 lit/100Τα αυτοκινητα εκαναν ακριβως τις ιδιες διαδρομες, ουτε χιλιομετρο διαφορα δεν ειχαμε.
Ξεκινησαμε και οι δυο 'γεματοι' απο Θεσσαλονικη (εγω ειχα και 70 περιπου χιλιομετρα με επιβαρυνση απο ενα τρομερο μποτιλιαρισμα την μερα που εγινε το ατυχημα με την νταλικα στον περιφερειακο).
Μολις φτασαμε στην κερκυρα ο 'βενζινοκινητος' εβαλε 20€ βενζινη. Μετα απο δυο μερες εβαλε αλλα 50€ βενζινη κι εγω 20€ πετρελαιο.
Σημερα μου λεει: Θα βαλουμε βενζινη στα Γιαννενα;
Νομιζα μου εκανε πλακα, αλλα τελικα εβαλε αλλα 60€ κι εγω εβαλα 15€ πετρέλαιο το οποιο το εβαλα μονο και μονο για να μην κινδυνέψω να ανάψει το λαμπακι (και το οποίο το 'γυρισα πισω')Ειχα ξεχασει ποσο καινε οι βνζινοκινητοι 'δεινοσαυροι', ξεχασα τις ηρωικές εποχες με το εξακύλινδρο Βιταρα που ειχα γνωρισει ολους τους βενζιναδες στο επαρχιακο δίκτυο
-
Που να μην γνωριζοσασταν κιολας... Για χαλαρωστε.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Καλά είστε καθόλου σοβαροί εδώ; Τι κράζετε με το παραμικρό; Δηλαδή πόσο πρέπει να κάψει ένα 1.3d, όταν το πας τέρμα και είσαι και φορτωμένος;
@kyr80
Είσαι τέρμα άκυρος. Συγκρίνεις μήλα με αχλάδια και από πάνω τη λες στον άλλο χωρίς λόγο... Λέει ο blackpug106 ότι έκαψε 7λτ/100χλμ με το Punto 1.3d στα τέρματα, και βγαίνεις και λες είναι πολλά, γιατί εσύ καις 10λτ/100 (σχεδόν 45% παραπάνω δηλαδή) με ένα αμάξι που δεν έχει καμία σχέση με το Punto, που δεν λες αν ήταν στην ίδια διαδρομή (και μάλλον δεν ήταν), και που μετά λες ότι είναι πολλά γιατί το 1.2 βενζίνης που έχεις σε ταχύτητες 120χλμ/ω καίει 8λτ/100χλμ βενζίνη... Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ δηλαδή. -
To -αγαπημένο- forester 2.0 turbo το έστειλα γιατί είχα ξεπουληθεί στις βενζίνες. Όταν ήταν μαμά (177 άλογα) κάτω από 10 δεν έβλεπα σχεδόν ποτέ ακόμα και με πολύ ελαφρύ πόδι. Μετά από μερικές μόντες (και περίπου +100 άλογα) έκαιγε περίπου τα ίδια (αλλά 100αρα μόνο) με νορμάλ ρυθμούς κίνησης. Ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης ένα 8.6 στην διαδρομή Καλαμάτα-Κέρκυρα. Με συχνά τουρμπίσματα τα 12αρια έπαιζαν για πλάκα με έντονα ανοδικό ρυθμό φυσικά όσο βάραινε το δεξί ποδάρι αλλά πήγαινε τον κ#%#λο του. Εξαιρετικό αυτοκίνητο γενικά και τέρας αξιοπιστίας, δεν θα το άλλαζα με τίποτα αν έκανα λιγότερα χιλιόμετρα ετησίως. Με το diesel ήδη έχω γλιτώσει αρκετά χρήματα αλλά χωρίς τα γκάζια, την αστείρευτη ροπή και την τετρακίνηση του suba. Μου λείπουν οι εκτοξεύσεις από στάση καθώς και οι ακαριαίες ρεπρίζ με όποια σχέση στο σασμάν (αρκεί το στροφόμετρο να είχε περάσει τις 2500-2700 στροφές)
By the way, φοβερό αυτοκίνητο το outback (και συλλεκτικό στην Ελλάδα) -
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Καλά είστε καθόλου σοβαροί εδώ; Τι κράζετε με το παραμικρό; Δηλαδή πόσο πρέπει να κάψει ένα 1.3d, όταν το πας τέρμα και είσαι και φορτωμένος;@kyr80
Είσαι τέρμα άκυρος. Συγκρίνεις μήλα με αχλάδια και από πάνω τη λες στον άλλο χωρίς λόγο... Λέει ο blackpug106 ότι έκαψε 7λτ/100χλμ με το Punto 1.3d στα τέρματα, και βγαίνεις και λες είναι πολλά, γιατί εσύ καις 10λτ/100 (σχεδόν 45% παραπάνω δηλαδή) με ένα αμάξι που δεν έχει καμία σχέση με το Punto, που δεν λες αν ήταν στην ίδια διαδρομή (και μάλλον δεν ήταν), και που μετά λες ότι είναι πολλά γιατί το 1.2 βενζίνης που έχεις σε ταχύτητες 120χλμ/ω καίει 8λτ/100χλμ βενζίνη... Ο,ΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ δηλαδή.Που το είδες το κράξιμο. Είπα εγώ, και ο sv2 ότι έκαψε πολύ...
Κατά τα άλλα, αποσπασματική επιλογή γραφομένων σε 5-6 πόστ... Έγκυρε
-
Για να έχεις μ.ω.τ. 130km/h σε δρόμο με ΤΟΣΑ διόδια και κωλοκομμάτια, πρέπει στα ανοιχτά κομμάτια να είσαι μόνιμα 150+
οπότε και η κατανάλωση σουπερμίνι με 85 άλογα είναι καλή... το πούντο σπόρτινγκ με ανάλογη χρήση, θα ήταν ΑΝΕΤΑ +3,5l/100km...
-
το θέμα ειναι γιατί να κάνεις τέτοιο ταξίδι με τέτοιο αμάξι υπό τέτοιες συνθήκες
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
το θέμα ειναι γιατί να κάνεις τέτοιο ταξίδι με τέτοιο αμάξι υπό τέτοιες συνθήκεςΤο αυτοκίνητο ειναι υπεραρκετο για τέτοιες συνθήκες, οι δρόμοι σε πολλα σημεία, τραγικοι...
-
4 άτομα και βαλίτσες;
και μάλιστα υπεραρκετό.
θαμψ απ.
-
Γιατί είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που έχει ο άνθρωπος ίσως
-
ίσως ΤΙ;
-
Αλλο εννοει ο JBT υποθετω.. οτι ειναι πολλα τα 150-160 γι αυτες τις συνθηκες-φορτιο-χρονικη διαρκεια-αυτοκινητο.
-
4 άτομα και βαλίτσες;και μάλιστα υπεραρκετό.
θαμψ απ.
πλάκα με κάνεις ρε τζόμπαρε? δεν είναι ΥΠΕΡαρκετό ένα υπερσύγχρονο σουπερμινι μήκους 4+ μέτρων φαρδιά μετατρόχια, αναρτήσεις ικανές για μεταφορά 5 ατόμων, μεγάλα φρένα με υποβοηθήσεις κλπ κλπ κλπ, μήπως γινόμαστε υπερβολικοί ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
μεταφορά 5 ατόμων -
Θεσ/νικη-Λαμια μετ' επιστροφης με αυξημενη κινηση λογω Πασχα, 3 ατομα με πολλες αποσκευες, πολυ οικονομικη οδηγηση μεταξυ 100-110 χαω, 5,5l/100km. Αυτοκινητο VW Jetta 1.4 TSI 122HP μοντ 2013, με 30000χλμ
-
Ο χρήστης taxidiaris έγραψε:
Θεσ/νικη-Λαμια μετ' επιστροφης με αυξημενη κινηση λογω Πασχα, 3 ατομα με πολλες αποσκευες, πολυ οικονομικη οδηγηση μεταξυ 100-110 χαω, 5,5l/100km. Αυτοκινητο VW Jetta 1.4 TSI 122HP μοντ 2013, με 30000χλμΜια χαρά η κατανάλωση αλλά πρέπει τα βλέφαρα να τα κράταγες με οδοντογλυφίδες ανοιχτά.
Με nick taxidiaris και με 30.000 χλμ μέσα σε έναν χρόνο (ίσως και λιγότερο) η αγορά diesel δεν ήταν πιο συμφέρουσα? Εκτός και αν το jetta είναι εταιρικό και πληρώνουν άλλοι τις βενζίνες ή κινείσαι μονίμως με ρυθμούς κτελ -
μεταφορά 5 ατόμων
έγκριση τύπου για μεταφορά 5 ατόμων, τι άλλο?
σε ενεργητική/παθητική ασφάλεια είναι 2 επίπεδα πάνω από ένα μικρομεσαίο της περασμένης 15ετίας το οποίο με 4 άτομα και αποσκευές είναι επικίνδυνο με ταχύτητες 150-160 , να τα λέμε αυτά
-
Kia Proceed 1.4 LPG
Θεσνικη-Αθυτος-Θεσνικη-Ορμυλια-Θεσνικη-Αθυτος-Θεσνικη
Χλμ 548. Ρυθμος χαλαρος 100-110max
40λτ Lpg - 35ευρω κοστος - μεση καταναλωση 7.3λτ/100χλμ.
Έρευνα Κατανάλωσης