Ο χρήστης bebes έγραψε:
@ Crektis
δεν υποστηριζω την VW, απλα το νουμερο ειναι εντυπωσιακο.
Οπως και να πηγαιναν, καπως πηγαν.
Η διαδρομη ειναι αρκετα συνθετη.
Επισης απο τα 3,5 λιτρα της Σιτροεν που αναφερεις μεχρι τα 2,5 ειναι τεραστια η διαφορα (30%)
Οσο πιο χαμηλα ειναι η καταναλωση, τοσο πιο δυσκολα πεφτει ακομα χαμηλοτερα
Καταρχάς μην μπερδεύεσαι. Δεν ήταν 2,5, αλλά 2,96=3. Έχει πολλή μεγάλη σχέση το πώς πήγαν και το πώς ήταν ο δρόμος. Εγώ φίλε μου κατακρίνω αυτές τις ηλίθιες τακτικές προώθησης. Οδηγώ πάντα οικονομικά και ξέρω ότι είναι πάντα εφικτές οι τιμές του κατασκευαστή. Και δεν σου έδωσα το παράδειγμά μου για να σου επιδείξω το δικό μου! Απλά για να δεις πως ΟΛΑ σήμερα τόσο καίνε. Και σε μένα, όταν επιστρέφω από την δουλειά, μου βγάζει μέση 3.1 λτ/100χλμ, γιατί είναι συγκεκριμένο το ανάγλυφο, χωρίς να σημαίνει πως είναι κατηφόρα, αλλά δεν έχει πολλή ανηφόρα. Αυτό τι πάει να πει, ότι 'καίει' 3.1λτ/100χλμ, θα το κάνουμε διαφήμιση και θα μπει στο Γκίνες; Ότι επειδή είναι η Χ μάρκα το πετυχαίνει, ενώ άλλες όχι;
Όταν τρέχεις μόνος σου, είναι λογικό πως θα βγεις πρώτος, για αυτό και είναι αστεία η δοκιμή (εφόσον γίνεται λόγος για ρεκόρ κλπ). Επικρίνω τόσο πόλυ αυτό το γεγονός, γιατί όσον αφορά την εξέλιξη, υπάρχουν πολύ καλύτεροι κινητήρες ντίζελ από της VW. Ειδικά αυτός ο 1.2tdi, ήταν σκέτη αποτυχία, γι αυτό και αποσύρεται μερικά χρόνια μετά το λανσάρισμα του (τον 4ο χρόνο). Οπότε είναι λίγο ειρωνεία να 'κερδίζεις' 'παγκόσμια ρεκόρ' και μετά να αντικαθιστάς τον εν λόγω κινητήρα. Που βέβαια είναι σωστή κίνηση, γιατί πρέπει να υπάρχει αναγνώριση λαθών και εξέλιξη. Επίσης, αν εξαιρέσει κανείς τους ντίζελ της fiat και της kia/hyundai που έχουν μείνει λίγο πίσω στον τομέα εξέλιξης και είναι λίγο παραπάνω ενεργοβόροι, όλοι οι υπόλοιποι είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα (μικτή γύρω στα 3.8, εκτός 3.3 κλπ). Γι αυτό και δεν υφισταται λόγος για 'ρεκορ' και παρόμοιες μπουρδίτσες.
Αντιστοιχα και τα 3,5λιτρα/100 για το Γκολφ ειναι φοβερο επιτευγμα
http://prntscr.com/38fg2o
*1
Αυτό είναι εξαιρετικό γιατί το αμάξι με 140 βενζινοκίνητα άλογα δεν έχει σχέση με τα ψόφια ντίζελ.
Κοίτα, σε αυτό το νούμερο έχω μια κάποια αμφισβήτηση. Με κάνει να πιστεύω πως το ανάγλυφο ήταν ευνοικό (ευθείες, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις κλίσης) και πως η ταχύτητα θα ήταν 80 max.
Βασικά όμως, αυτό που λες είναι άτοπο. Γιατί όπως όλοι που οδηγούμε ξέρουμε, πως για να πετύχεις τέτοιες τιμές θέλει προσπάθεια και υπομονή. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως αν πιέσεις ένα τούρμπο βενζινοκίνητο, ας είναι και 1200 κυβικά, τα 8 με 9 τα έχεις στο νερό (λτ/100 εννοώ). Από την άλλη, σε ένα τούρμπο ντίζελ, όσο και να το σκίσεις δεν παίζει να πας πάνω από 6. Εγώ πάντως στο δικό μου, μετά από 80 χλμ πίεσης (τέρμα σχεδόν συνέχεια με ταχύτητες 130-160 και ανοίγματα για προσπεράσεις) είδα μέχρι 6, το οποίο έπεσε στο 5.7. Το 11 με βενζίνα τούρμπο σε αυτή την διαδρομή άλλες φορές (γιατί είχε πολλή ανάβαση μέσα) το έχω στο νερό. Άσε που μάλλον δεν έχεις οδηγήσει κάποιο πρόσφατο ντίζελ για να μιλάς για ψόφια άλογα. Δεν είναι πιο γρήγορα, ας είμαστε αντικειμενικοί, αλλά ψόφια δεν είναι. Ο σκοπός τους στο κάτω-κάτω είναι η εξοικονόμηση χρήματος, και τον πετυχαίνουν μια χαρά.
Όλα λοιπόν έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Ας μείνουμε εκεί.