-
Ιωάννινα- Θεσσαλονίκη
Αυτοκίνητο: VW Passat 2.0 fsi
Χλμ: ~270
Μέση κατανάλωση 6,8 λ/100km
Ταχύτητες 120-140 χλμ και στα τούνελ με τα νόμιμα όρια
3 άτομα και ο υπόλοιπος διαθέσιμος χώρος γεμάτος με αποσκευές. -
Λιγο οφ τοπικ αλλα στα τουνελ γραφουνε με τις καμερες που εχουνε?
περναω 3 φορες το χρονο περιπου απο τα τουνελ που ειναι καπου κοντα στη λαμια μετα τα καμενα βουρλα οπως ανεβαινει κανεις βορεια κ παντα παω πανω απο τα ορια τους.Μη μου ερθουνε τιποτα μαζεμενες κλησεις...
-
Γιάννενα Θεσ/νικη 2 άτομα όλο το αμάξι γεμάτο, φουλαρισμένος, αναχώρηση με 12 βαθμούς, άφιξη με 31 , κατανάλωση 7.0, μ.ω.τ. 99χμ/ω με τις στάσεις για καφέ, δηλ σταθερά 110 - 120 όλο Εγνατία. Δεν την παλεύω. Δεν το ξανακάνω ποτέ.
-
Ο χρήστης ChrisLana'sFan έγραψε:
fiat 500 1.2 τα τελευταία 1500 km (ξεχνάω να μηδενίσω τον χλμετρητή) στο trip μου έβγαλε μέση 5.3 lt ... ημιαστική χρήση και ήρεμη οδήγηση.
Καλησπέρα σας διαβάζοντας πολλά άρθρα αποφάσισα να γράψω. Έχω ένα πρόβλημα σκέφτομαι να αγοράσω ενα FIAT 500 1.242cc αυτόματο μεταχειρισμένο σε αρκετά καλή τιμή και δεν ξέρω τι κατανάλωση έχει και δεν εχω βρει μια έγκυρη πηγε εδω! Εχω ακουσει για το 1.2 αρκετα καλα λογια. Σας παρακαλω πολυ αν ξερει καποιος κατι που μπορει να με βοηθησει!! Ασ μου πει η αν ξερει καπιο καλο site που θα βρω τις πληροφορίες που χρείαζομαι! Αν ξερει κάποιος
Μια ρεαλιστική κατανάλωση του 1.2 σε αποκλειστικά αστική χρήση είναι 6,5-6,8λτ. Καλοκαίρι με a/c ενδεχομένως να πάει και 7λτ.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Γιάννενα Θεσ/νικη 2 άτομα όλο το αμάξι γεμάτο, φουλαρισμένος, αναχώρηση με 12 βαθμούς, άφιξη με 31 , κατανάλωση 7.0, μ.ω.τ. 99χμ/ω με τις στάσεις για καφέ, δηλ σταθερά 110 - 120 όλο Εγνατία. Δεν την παλεύω. Δεν το ξανακάνω ποτέ.Άμα είσαι μόνος δεν παλεύεται με τπτ. Ειδικά αυτό το κομμάτι της Εγνατίας.
Αν έχεις παρέα, καλή μουσική και καφέ, πιάνεις την πάρλα και πας κρουζάροντας. -
Ο χρήστης ChrisLana'sFan έγραψε:
fiat 500 1.2 τα τελευταία 1500 km (ξεχνάω να μηδενίσω τον χλμετρητή) στο trip μου έβγαλε μέση 5.3 lt ... ημιαστική χρήση και ήρεμη οδήγηση.
Καλησπέρα σας διαβάζοντας πολλά άρθρα αποφάσισα να γράψω. Έχω ένα πρόβλημα σκέφτομαι να αγοράσω ενα FIAT 500 1.242cc αυτόματο μεταχειρισμένο σε αρκετά καλή τιμή και δεν ξέρω τι κατανάλωση έχει και δεν εχω βρει μια έγκυρη πηγε εδω! Εχω ακουσει για το 1.2 αρκετα καλα λογια. Σας παρακαλω πολυ αν ξερει καποιος κατι που μπορει να με βοηθησει!! Ασ μου πει η αν ξερει καπιο καλο site που θα βρω τις πληροφορίες που χρείαζομαι! Αν ξερει κάποιος
εγω εχω το punto με το ιδιο μοτερ, το οποιο καιει ανετα κατω απο 6!
το μεγιστο που εχω δει ειναι 6,5!
κ το λιγοτερο 5.5!το καλοκαιρι σε ταξιδι Καλαματα-Αθηνα με ταχυτητες μεχρι 140χμ/ωρα, ειχα 5.5l/100km!
-
Μιας που έγινε παράθεση δικής μου δημοσίευσης, να ξαναπώ ότι τα χιλιόμετρα γίνονται σε ημιαστικές μετακινήσεις (δηλαδή θεσσαλονίκη-χωριό που μένω και γύρω περιοχές) και με μέση ταχύτητα τα 80-90 χλμ/ώρα . Τον χειμώνα σε μετακίνηση μικρών αποστάσεων μέσα στο χωρίο φτάνει στα 5,7-6. Το γράφω για διευκρίνιση τυχόντων αποριών
Ξέχασα να γράψω ότι το αυτοκίνητο έχει πλέον 23.900km και με τις παραπάνω συνθήκες το trip πλέον γράφει κάτι νούμερα απίθανα (4.5-4,8) ... να το πιστέυω; -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Γιάννενα Θεσ/νικη 2 άτομα όλο το αμάξι γεμάτο, φουλαρισμένος, αναχώρηση με 12 βαθμούς, άφιξη με 31 , κατανάλωση 7.0, μ.ω.τ. 99χμ/ω με τις στάσεις για καφέ, δηλ σταθερά 110 - 120 όλο Εγνατία. Δεν την παλεύω. Δεν το ξανακάνω ποτέ.Σιγά ρε, τέρμα μουσική και
-
Ο χρήστης Njo έγραψε:
Μιας που έγινε παράθεση δικής μου δημοσίευσης, να ξαναπώ ότι τα χιλιόμετρα γίνονται σε ημιαστικές μετακινήσεις (δηλαδή θεσσαλονίκη-χωριό που μένω και γύρω περιοχές) και με μέση ταχύτητα τα 80-90 χλμ/ώρα . Τον χειμώνα σε μετακίνηση μικρών αποστάσεων μέσα στο χωρίο φτάνει στα 5,7-6. Το γράφω για διευκρίνιση τυχόντων αποριών
Ξέχασα να γράψω ότι το αυτοκίνητο έχει πλέον 23.900km και με τις παραπάνω συνθήκες το trip πλέον γράφει κάτι νούμερα απίθανα (4.5-4,8) ... να το πιστέυω;για να το εξακριβωσεις, υπολογιζε το παραλληλα και με καποιο χαρτι!
αν κ στο punto δεν μου φαινεται να λεει βλακιες, να εχει μια διαφορα 0,3 σε σχεση με αυτο που λεει... -
6,5 μέγιστη
Κιουρια μοντ ον
-
485 χλμ 3 ατομα, 2 βαλιτσες. μεγιστη ταχυτητα 140 για λιγο. 110-120 μεση ταχυτητα. 7.5 λιτρα/100χλμ.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
485 χλμ 3 ατομα, 2 βαλιτσες. μεγιστη ταχυτητα 140 για λιγο. 110-120 μεση ταχυτητα. 7.5 λιτρα/100χλμ.Μάλλον επειδή είχες τρικάβαλο στο GSXR έκαψε τόσο
πες μας ντε σε τι αμάξι αναφέρεσαι, δε μπορούμε να μαντέψουμε
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
6,5 μέγιστηΚιουρια μοντ ον
με 69 αλογα δεν εχεις ορεξη και για πολλα γκαζια!
αν το μηδενισω και το πηγαινω μεχρι 6.5 χιλιαδες στροφες βλεπω τρελα νουμερα (εχει γινει το πειραμα) αλλα μιλαω για ταχυτητες εντος πολης!!!
-
Καλησπέρα σε όλους
Κατανάλωση μετά από 1500 χλμ σε διαδρομές διακοπών Αθήνα-Πάργα-με τοπικές διαδρομές-Ηγουμενίτσα-Θεσσαλονίκη-Κερατέα Αττικής και μια εβδομάδα εργάσιμη Κερατέα Αθήνα- Ικόνιο- Κερατέα.
Σ'υνολο 2100 χλμ από 5 του μήνα μέχρι 21 λίτρα 148,4 πετρέλαιο ή 7.03λ/100χλμ.
ΜΩΤ στα ταξίδια περίπου 100χαω με κλιματισμό και 2 άτομα με full αποσκευές.550 χλμ με 1 άτομο μόνο.
Καθόλου άσχημα για το τερατάκι μου
Αμάξι BMW f20d auto -
Ετήσια μέτρηση κατανάλωσης Seat Ibiza 1.2 tsi
14.107 χιλιομετρα εκ των οποιων γυρω στα 2.000 σε εθνικη, τα υπολοιπα σε περι-αστικες συνθηκες.
1056,7 λιτρα συνολικα καυσιμα μετρημενα στην αντλια.Ετήσια μέση κατανάλωση : 7,49 λιτρα / 100 χλμ
Μια μικρη περιληψη :
1)Σε αστικες συνθηκες η καταναλωση παιζει γυρω στο 6,5 αν προσεχεις.
2) Σε περι-αστικες συνθηκες μπορεις να κινηθεις πιο οικονομικα αλλα εχω βαρυ ποδι οταν ανοιγει ο δρομος και στο trip computer βλεπω συνηθως 7.5 (και συνηθως βιαζομαι)
3) Στα ταξιδια μπορεις να κινηθεις στα ~110 χλμ με καταναλωση γυρω στο 6.0, αλλα επειδη δεν εχω υπομονη παω με 140+ συνεχεια και σπανια βλεπω κατω απο 7.5.
4) Οι περισσοτερες διαδρομες που κανω ειναι μικροτερες των 5 χλμ γι αυτο και η μεση καταναλωση ειναι τοσο 'σκοτωμενη' -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Ετήσια μέτρηση κατανάλωσης Seat Ibiza 1.2 tsi14.107 χιλιομετρα εκ των οποιων γυρω στα 2.000 σε εθνικη, τα υπολοιπα σε περι-αστικες συνθηκες.
1056,7 λιτρα συνολικα καυσιμα μετρημενα στην αντλια.Ετήσια μέση κατανάλωση : 7,49 λιτρα / 100 χλμ
Μια μικρη περιληψη :
1)Σε αστικες συνθηκες η καταναλωση παιζει γυρω στο 6,5 αν προσεχεις.
2) Σε περι-αστικες συνθηκες μπορεις να κινηθεις πιο οικονομικα αλλα εχω βαρυ ποδι οταν ανοιγει ο δρομος και στο trip computer βλεπω συνηθως 7.5 (και συνηθως βιαζομαι)
3) Στα ταξιδια μπορεις να κινηθεις στα ~110 χλμ με καταναλωση γυρω στο 6.0, αλλα επειδη δεν εχω υπομονη παω με 140+ συνεχεια και σπανια βλεπω κατω απο 7.5.
4) Οι περισσοτερες διαδρομες που κανω ειναι μικροτερες των 5 χλμ γι αυτο και η μεση καταναλωση ειναι τοσο 'σκοτωμενη'nice
απο αυτονομια ποσο βγαζεις!? γιατι μετράει και αυτο κατι τις
υ.γ εγω με τον 122αρι σε γκολφ στα 140 κοντερισια βλεπω ενα 6,5-6,8 συγκριτικα και μεση καταναλωση καρφωμενη για αρκετο καιρο στο 7,2 στο 2ο τριπ κομπ. -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
nice
απο αυτονομια ποσο βγαζεις!? γιατι μετράει και αυτο κατι τις
υ.γ εγω με τον 122αρι σε γκολφ στα 140 κοντερισια βλεπω ενα 6,5-6,8 συγκριτικα και μεση καταναλωση καρφωμενη για αρκετο καιρο στο 7,2 στο 2ο τριπ κομπ.Αυτονομια ποτε? Σε εθνικη? Σε πολη? Υπολογιζε 7,5*45 λιτρα ρεζερβουαρ για ενα μεσο ορο.
Εμενα στις υψηλες ταχυτητες και αρκετα. Μεσα στην πολη ειναι το εντυπωσιακο της υποθεσης... -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Μάλλον επειδή είχες τρικάβαλο στο GSXR έκαψε τόσοπες μας ντε σε τι αμάξι αναφέρεσαι, δε μπορούμε να μαντέψουμε
7.5λ/100 στο gix? θα 'θελα
το αυτοκινητο ειναι corolla 1.4 '00.
650 χλμ με 3 ατομα και 1βαλιτσα εκαψε 50 λιτρα. πιστευω ειναι καλα η κανω λαθος? -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
7.5λ/100 στο gix? θα 'θελα
το αυτοκινητο ειναι corolla 1.4 '00.
650 χλμ με 3 ατομα και 1βαλιτσα εκαψε 50 λιτρα. πιστευω ειναι καλα η κανω λαθος?Ναι ρε, πλάκα έκανα για το gsxr επειδή δεν έγραψες τι αμάξι είχες Μια χαρά τα 7,5 λίτρα της κορόλλας
-
Διαδρομη Λαρισα -Αθηνα-Λαρισα ---> 695 χιλιομετρα
διαφορες παρακαμψεις ενδιαμεσα ---> 122 χιλιομετρα
................................ΣΥΝΟΛΟ: 817 χιλιομετραΓεμισα πριν ξεκινησω και στο ιδιο πρατηριο γεμισα μολις γυρισα. Συνολο: 66,38 λιτρα LPG --->57,39 €
Εκανα και 20 περιπου χιλ με βενζινη ---> 2,72 €
ταχυτητες σχετικα χαμηλες, 100-120 χιλ/ωρα(8,125l/100 ή 7,36€/100 χιλ)
WagonR 1.3 mod 2001
Έρευνα Κατανάλωσης