-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Έχοντας κάνει το Αθήνα-Βόλος πριν λίγο καιρό και ξέροντας ότι για να βγάλω ΜΩΤ 129 κρατούσα σχεδόν συνέχεια 160-170 με ξεσπασματάκια έως τα δύο κατοστάρικα και έβγαλα τη μέση κατανάλωση που αναφέρω, απλά δε μπορώ να πιστέψω τα λεγόμενά σου, Νίκο. Sorry.Καλα κι η δικια σου καταναλωση ηταν λιγο υψηλη να λεμε την αληθεια...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Παραπανω απο 120 βασικα αν μετρησεις μονο τα 330 χλμ της εθνικης, αλλα τεσπα...
Ε ναι τοσο εβγαλα και τις 4 φορες, δεν επεφτα κατω απο 140... Οταν εχει κρυο δουλευει σωστα το μοτερ...Βεβαια μια απ αυτες τις φορες πηγαινα τελικιασμενος απο το Βολο μεχρι το Σειριο οπου και σταματησα να βαλω βενζινη Και η καταναλωση ηταν καπου στο 11-12, αλλα μετα εκοψα και πηγε παλι στο 9.0 μεχρι να βγω.
Εισαι λιγο καφτης!!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Παραπανω απο 120 βασικα αν μετρησεις μονο τα 330 χλμ της εθνικης, αλλα τεσπα...
Ε ναι τοσο εβγαλα και τις 4 φορες, δεν επεφτα κατω απο 140... Οταν εχει κρυο δουλευει σωστα το μοτερ...Βεβαια μια απ αυτες τις φορες πηγαινα τελικιασμενος απο το Βολο μεχρι το Σειριο οπου και σταματησα να βαλω βενζινη Και η καταναλωση ηταν καπου στο 11-12, αλλα μετα εκοψα και πηγε παλι στο 9.0 μεχρι να βγω.
Εισαι λιγο καφτης!!
Eστρωνα το μοτερ στο πρωτο ταξιδι... 2.500 χλμ ειχε τοτε με ολοφρεσκα λαδακια.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σοβαρα? εχει λειτουργια coasting που εχουν -κ διαφημιζουν- καποια καινουργια Γερμανικα?
Τι εννοείς, coasting δεν είναι να αφήνεις το γκάζι και να κυλας ή κάτι τέτοιο; Ποια είναι η λειτουργία;
ναι αυτο ειναι το coasting. να αφηνεις το γκαζι κ να 'συμπλεκταρει' ωστε να κρατας την ταχυτητα σου. πραγμα που μας δειχνει πως κ αυτοι που κοροιδευαμε που βαζουν νεκρα στις 'κατηφορες' στις εθνικες οδους μπορει να ειχαν κ δικαιο?
Όπως είπα δεν έχω ακόμα καταλάβει πότε το κάνει αλλά αν υφίσταται επισήμως τέτοια λειτουργία μάλλον πρέπει να ενεργοποιείται μόνο σε ήπια κατηφόρα. Διαφορετικά κρατάει την ταχύτητα μέσα για να με φρενάρει.
Πάντως έχω και περιέργεια για το πως το κάνει, βάζει νεκρά μόνο του ενώ δεν το έχω στο Ν ή κάτι άλλο; Θα το ψάξω.Βασικά από ότι ξέρω είναι λίγο διαφορετικό το να κάνεις coasting με ταχύτητα (= 0 κατανάλωση, αλλά πλήρη έλεγχο του οχήματος) από να βάζεις νεκρά (μια ελάχιστη κατανάλωση και κανένα έλεγχο του οχήματος, σε αυτόματο (τουλάχιστον σε DSG που έχω). Βρήκα ένα κομμάτι άρθρου που εξηγεί το coasting και τις διαφορές τους (είναι για τα VW αλλά κάποιες γενικές αρχές ισχύουν για όλα):
Target zero fuel consumption.
Coasting in gear cuts off the fuel supply to the engine. This is also referred to as overrun cutoff,
and it means you're not using a single drop of fuel. This is different from coasting with the clutch
depressed, when the engine continues to tick over – which means it is still burning fuel, albeit in
very small quantities. You can easily compare your fuel consumption when coasting with the
clutch depressed and when coasting in gear. Just set your multifunction display to »current fuel
consumption« and you can see for yourself the effects of overrun cutoff.Use overrun cutoff when:
• you want the engine to help you brake, for example when approaching a red traffic light,
• or when you're on a steep downhill gradient. Using the braking effect of the engine will
also reduce the wear on your service brakes.
But depress the clutch when:
• you want to maintain a constant speed on a long, level stretch of road, or to coast to a stop,
• or when you want to maintain or increase your speed on a gentle downhill gradient.
The biggest fuel savings with overrun cutoff are achieved around town.Just let it roll …
As soon as you lift off the accelerator with the car in gear, the engine
management shuts off the fuel injection – and your consumption falls
to zero. This fuel-saving habit is built into your Volkswagen and is
automatic every time. Actually switching the engine off while the car is moving,
a habit popular with more extreme members of the »hypermiling« movement,
is not only very dangerous, there is no technical justification for it either.
It does make sense to switch off at a red light or a level crossing, though, if you
have to wait more than 20 seconds. If your vehicle has a stop/start system, the
engine will stop and start automatically, bringing further economy benefits. -
Καλά αυτό που γράφει η vw το κάνουν όλα τα αυτοκίνητα με ψεκασμό τα τελευταία 15 χρόνια. Στο coasting με νεκρά το αυτοκίνητο δεν φρενάρει από τον κινητήρα όπως κάνει στο coasting με ταχύτητα. Μέγιστη οικονομία έχεις κάνοντας coasting με νεκρά και σβηστό κινητήρα ( Είναι η αρχή του λεγόμενου pulse and glide, δλδ σύντομες επιταχύνσεις λίγο πάνω απο την ΜΩΤ στόχο και μετά ρολάρισμα μέχρι το αυτοκίνητο να επιβραδύνει λίγο κάτω από τη ΜΩΤ στόχο). Φυσικά κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον εγκληματικό καθώς δεν έχεις φρένα κ πιθανώς τιμόνι, εκτός και αν μιλάμε για υβριδικό όχημα που σβήνει τον κινητήρα αυτόματα όταν δεν απαιτείται ισχύς φροντίζοντας να είναι όλα τα περιφεριακά όπως πχ ηλεκτρικό τιμόνι σε λειτουργία.
-
Τωρα που ζεστανε λιγο ο καιρος,
με το forester xt εχω καταναλωση σχεδον 10/100 με πολυ λιγα χιλιομετρα μεσα στην πολη και κυριως επαρχιακες διαδρομες με ηρεμη οδηγηση.Με το αεριο κατω απο 1ευρω χαιρεσαι να το οδηγας.
Με το ignis sport σβελτης οδηγησης εκαψα ακριβως 25 λιτρα στα 300.
Και με την νεοαποκτηθησα mercedes c230 που τρεις μερες τωρα δεν εχει ηρεμησει το τριπ λεει 10,5,που το θεωρω λιγο για την χρηση που της εχει γινει αλλα δεν το εχω γεμισει ακομα για να ξερω ακριβως. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Τωρα που ζεστανε λιγο ο καιρος,Eρχονταν ενα-ενα τα εγκεφαλικα...
-
Εγώ πάντως με τα νέα λαστιχάκια και με βροχή σήμερα είδα ένα πολύ ωραίο νουμεράκι στο υβριδικό μου που πολύ μου άρεσε. Με τουριστική οδήγηση είδα ένα 4.5 λίτρα ανά 100 km (4.62 lt/100km στην αντλία αλλά με το καύσιμο να ξεχειλίζει γιατί με 1.609 € το λίτρο τιμή και να με έκλεψε σε δύο ανεφοδιασμούς των ~74 λίτρων 1.6 λίτρα δεν με πολυνοιάζει).
Μέσο κόστος ανά χιλιόμετρο καυσίμων 7.4 cent ανά λίτρο και άλλα ~5 cent για διόδια. Την επόμενη φορά θα επιχειρήσω την άνοδο στα Τρίκαλα από δρόμους χωρίς διόδια για να δούμε τελικά τι στοιχίζουν αυτά τα 8,75 € του αυτοκινητοδρόμου.
(αμάξι Honda Civic IMA mod 2007).
Για να μην φωνάζετε η συμβία αποτελεί έναν πολύ αυστηρό περιοριστή ταχύτητας.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Την επόμενη φορά θα επιχειρήσω την άνοδο στα Τρίκαλα από δρόμους χωρίς διόδια για να δούμε τελικά τι στοιχίζουν αυτά τα 8,75 € του αυτοκινητοδρόμου.θα ηταν παρα πολυ ενδιαφερον να δουμε την διαφορα σε καυσιμα.Βεβαια το αποτελεσμα θα αφορα την συγκεκριμενη διαδρομη και αυτοκινητο μονο,αλλα πανω κατω μια ιδεα θα παρουμε.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Την επόμενη φορά θα επιχειρήσω την άνοδο στα Τρίκαλα από δρόμους χωρίς διόδια για να δούμε τελικά τι στοιχίζουν αυτά τα 8,75 € του αυτοκινητοδρόμου.
θα ηταν παρα πολυ ενδιαφερον να δουμε την διαφορα σε καυσιμα.Βεβαια το αποτελεσμα θα αφορα την συγκεκριμενη διαδρομη και αυτοκινητο μονο,αλλα πανω κατω μια ιδεα θα παρουμε.
Καθώς το IMA έχει το sweet spot κάπου στα 80 kmh η κατανάλωση μπορεί να βγει μικρότερη από τώρα.... Θα μου σπάσουν τα νεύρα βέβαια... Αλλά για να δούμε!!
-
Αθηνα- Ικεα Θεσσαλονικης- Κομοτηνη
2 ατομα μεχρι το Ικεα, 3 ατομα και τιγκα στις αποσκευες μετα απο κει.
7,2 λτ/100 χλμ. με μεση ταχυτητα 98 χλμ.
Μεχρι τη Θεσ/κη ηταν στα 100 η μεση ταχυτητα. -
Αν ειχες μεση ταχυτητα 90χλμ θα εκαιγες και λιγοτερο απο 6 λιτρα.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Αν ειχες μεση ταχυτητα 90χλμ θα εκαιγες και λιγοτερο απο 6 λιτρα.Εχω κανει και 5,9 σ αυτη τη διαδρομη αλλα ειχα βαρεθει τη ζωη μου!!
-
εγώ σε ~20μέρες με το Huyndai i20 crdi 1.1 'έκαψα' το πρώτο γέμισμα εχτές.
Έκανα 620 Km με ~37ltr καυσίμου, άρα κατανάλωση 6/100 (5.92).
απο αυτά το 70% εντός πόλης.ευελπιστώ σε
-
Ο χρήστης SMARTYN89 έγραψε:
εγώ σε ~20μέρες με το Huyndai i20 crdi 1.1 'έκαψα' το πρώτο γέμισμα εχτές.
Έκανα 620 Km με ~37ltr καυσίμου, άρα κατανάλωση 6/100 (5.92).
απο αυτά το 70% εντός πόλης.ευελπιστώ σε
-
Μέση κατανάλωση 5,4 στα 100 σε 333 χιλιόμετρα τα μισά εντός πόλης σε χαλαρούς ρυθμούς.
Toyota iQ 1.0 CVT
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
2 ατομα μεχρι το Ικεα, 3 ατομα μετα απο κει.
Πουλανε και ανθρωπους στα ΙΚΕΑ πλεον.
-
-
Λογικα αν το πλυνεις, απο το βαρος της βρωμιας θα κερδισεις 0,2 λτ.!!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
2 ατομα μεχρι το Ικεα, 3 ατομα μετα απο κει.
Πουλανε και ανθρωπους στα ΙΚΕΑ πλεον.
Πόσο κάνει;;; Αρρεν ή θήλυ;;; Εγγύηση;;;;
Έρευνα Κατανάλωσης