-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
2 ατομα μεχρι το Ικεα, 3 ατομα μετα απο κει.
Πουλανε και ανθρωπους στα ΙΚΕΑ πλεον.
Πόσο κάνει;;; Αρρεν ή θήλυ;;; Εγγύηση;;;;
Μια κοπελια που πηρα ειχε εγγυηση εφ ορου ζωης! Βεβαια τον τελευταιο καιρο το ενα χερι της, εχει αρχισει και ξεβιδωνει
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Μια κοπελια που πηρα
Ντροπη σου να αναφερεσαι στις γυναικες σα να ειναι αντικειμενα... ΑΙΣΧΟΣ!!!
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Μια κοπελια που πηρα
Ντροπη σου να αναφερεσαι στις γυναικες σα να ειναι αντικειμενα... ΑΙΣΧΟΣ!!!
Τελικά τα καλύτερα πράγματα στη ζωη δεν είναι πράγματα
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μέση κατανάλωση 5,4 στα 100 σε 333 χιλιόμετρα τα μισά εντός πόλης σε χαλαρούς ρυθμούς.Toyota iQ 1.0 CVT
πολύ καλή κατανάλωση το IQ
Στα 1745 kg αμάξωμα (σε σχέση με τα 860 kg) με αυτόματο κιβώτιο:
Μέση κατανάλωση 6,3 l/100km σε 771 χλμ., 40% εντός πόλης, 60% περιαστικά... μέση ωριαία 53 km/h.
Μετά τον ανεφοδιασμό...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν το σανιδώσεις με την τελική σχέση μετάδοσης (6η?) πόσο θα σου δείξει στιγμιαία κατανάλωση το trip computer?Το έκανα σήμερα, με 6η - 80 χλμ στο κοντέρ και σανίδωμα έγραψε 13.3 max σε ρεπρίζ μέχρι τα 100. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες δεν μπόρεσα να τσεκάρω γιατί απλά δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες. Γενικά με μεγάλες σχέσεις (4η-5η-6η) η στιγμιαία δεν πάει ψηλά ακόμα και με σανίδωμα.
-
Στο δικο μου παντως κατα τη διάρκεια οποιουδηποτε 'σανιδωματος' τερματίζει ο δείκτης στιγμιαίας κατανάλωσης (δεν θυμαμαι αν ειναι στα 35 ή 50 λιτ/100)
το καλο ειναι οτι στα τελευταια 7 γεμισματα (ολικα και μερικα) και περιπου 3000 χιλιομετρα ειμαι σταθερα κατω απο τα 7 λιτ/100
και λεω οτι ειναι καλο γιατι τα πιο πολλα ειναι σε ΕΟ με το αυτοκινητο γεματο και ειχε και αρκετη κινηση πολης το Πασχα
-
Ο χρήστης SMARTYN89 έγραψε:
εγώ σε ~20μέρες με το Huyndai i20 crdi 1.1 'έκαψα' το πρώτο γέμισμα εχτές.
Έκανα 620 Km με ~37ltr καυσίμου, άρα κατανάλωση 6/100 (5.92).
απο αυτά το 70% εντός πόλης.ευελπιστώ σε
-
Στο Clio μου το manual λεει πως απο το πρωτο σκασιμο που κανει η αντλια κανεις αλλα δυο και τελος (+- 1.5λιτ ακομα...)
Για κοιτα μηπως λεει κατι αναλογο και σε εσενα!
-
P.S. ερώτηση: στο φουλάρισμα του γυρισμού, του λέω γέμισέ το, και το αφήνει να βάζει. σταματάει μόνο του στα περίπου ~19λίτρα (18,8). Οκ, πάντα βάζουνε κιάλλο να στρογγυλέψει. Αλλά ο τύπος μετά χειροκίνητα μου το πήγε στα 20,5 λίτρα!! έβαζε ακόμα 1,5+ λίτρο?? Μήπως το παρακανε? Γιατί νομίζω είναι κακό να γεμίζεις εντελώς 'ως την τάπα'. (ο δείκτης καυσίμου ξεπέρασε το max λίγο)
Να έχω το νου μου άλλες φορές ή δε τρέχει κάτι?Αφού του είπες γεμισέ το,καλά δεν έκανε;Να λες στο πρώτο σκάσιμο για να το σταματάνε πιο χαμηλά, ειδικά τώρα που έχει ζέστη γιατί το πετρέλαιο φουσκώνει .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
P.S. ερώτηση: στο φουλάρισμα του γυρισμού, του λέω γέμισέ το, και το αφήνει να βάζει. σταματάει μόνο του στα περίπου ~19λίτρα (18,8). Οκ, πάντα βάζουνε κιάλλο να στρογγυλέψει. Αλλά ο τύπος μετά χειροκίνητα μου το πήγε στα 20,5 λίτρα!! έβαζε ακόμα 1,5+ λίτρο?? Μήπως το παρακανε? Γιατί νομίζω είναι κακό να γεμίζεις εντελώς 'ως την τάπα'. (ο δείκτης καυσίμου ξεπέρασε το max λίγο)
Να έχω το νου μου άλλες φορές ή δε τρέχει κάτι?Αφού του είπες γεμισέ το,καλά δεν έκανε;Να λες στο πρώτο σκάσιμο για να το σταματάνε πιο χαμηλά, ειδικά τώρα που έχει ζέστη γιατί το πετρέλαιο φουσκώνει .
Και αν υπολογίσουμε ότι για τα 350 χιλιόμετρα που έκανες ίσως να έβαλε από τα 1.5 λίτρα 1.2 λίτρα παραπάνω από αυτά που είχες βάλει στην αρχή του ταξιδιού το 4.3 του Trip δεν απέχει από την πραγματικότητα.
Οπότε το 4.4 lt/100 km σε έναν κινητήρα ακόμα άστρωτο είναι καλή μαγιά για ένα ωραίο 4.0lt/100km υπό αυτές τις ίδιες συνθήκες ταξιδιού σε 2 χρόνια από σήμερα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να το γεμίσει του είπε, όχι να το ξεχειλίσει! Μόνο εγώ νομίζω ότι γέμισμα= όσο βάλει η αντλία? Άντε να το στρογγυλέψει στο ευρώ. Όχι να έχει βάλει πχ. 40,5 ευρώ στο σκάσιμο και να τον βλέπεις να συνεχίζει μετά τα 42 ευρώ!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Να το γεμίσει του είπε, όχι να το ξεχειλίσει! Μόνο εγώ νομίζω ότι γέμισμα= όσο βάλει η αντλία? Άντε να το στρογγυλέψει στο ευρώ. Όχι να έχει βάλει πχ. 40,5 ευρώ στο σκάσιμο και να τον βλέπεις να συνεχίζει μετά τα 42 ευρώ!
-
γεια σου ρε Νίκλας
-
Alexis 5 θα το κοιτάξω γιατί δε το έχω διαβάσει όλο ακόμα, αλλά δε περίμενα να έχει κάποιο manual τέτοια πληροφορία
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και αν υπολογίσουμε ότι για τα 350 χιλιόμετρα που έκανες ίσως να έβαλε από τα 1.5 λίτρα 1.2 λίτρα παραπάνω από αυτά που είχες βάλει στην αρχή του ταξιδιού το 4.3 του Trip δεν απέχει από την πραγματικότητα.
Οπότε το 4.4 lt/100 km σε έναν κινητήρα ακόμα άστρωτο είναι καλή μαγιά για ένα ωραίο 4.0lt/100km υπό αυτές τις ίδιες συνθήκες ταξιδιού σε 2 χρόνια από σήμερα.
Ναι απλά δε ξέρω αν στο πρώτο γέμισμα μου είχε κάνει το ίδιο και δε το πρόσεξα. (ίδιο βενζινάδικο πάντα).
Επίσης είπαμε όλο στην εθνική, με βαρετό οδήγημα (τρόπος του λέγειν, εγώ δε βαρέθηκα ) να δω στη πόλη που θα φτάσει (κυρίως πόλη κινούμαι) γιατί βλέπω να μη πέσω κάτω από 5.5. (αν και δε μπλέκω στη πολή κίνηση συνήθως) -
Alexis 5 θα το κοιτάξω γιατί δε το έχω διαβάσει όλο ακόμα, αλλά δε περίμενα να έχει κάποιο manual τέτοια πληροφορίαΚαι αν υπολογίσουμε ότι για τα 350 χιλιόμετρα που έκανες ίσως να έβαλε από τα 1.5 λίτρα 1.2 λίτρα παραπάνω από αυτά που είχες βάλει στην αρχή του ταξιδιού το 4.3 του Trip δεν απέχει από την πραγματικότητα.
Ναι απλά δε ξέρω αν στο πρώτο γέμισμα μου είχε κάνει το ίδιο και δε το πρόσεξα. (ίδιο βενζινάδικο πάντα).
Επίσης είπαμε όλο στην εθνική, με βαρετό οδήγημα (τρόπος του λέγειν, εγώ δε βαρέθηκα ) να δω στη πόλη που θα φτάσει (κυρίως πόλη κινούμαι) γιατί βλέπω να μη πέσω κάτω από 5.5. (αν και δε μπλέκω στη πολή κίνηση συνήθως)Ότι κάτσει συνήθως είναι οι βενζινάδες. Η τιμή είναι εντυπωσιακή πάντως και αντίστοιχη αυτή που περίμενα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Σίγουρα στις περι-αστικές διαδρομές που θα κινηθείς θα το ευχαριστηθείς αναλόγως. Απλά με τον καιρό θα δεις από που το αμάξι αρχίζει να τραβά θετικά (το μάτι στο ταχύμετρο εδώ δεν βοηθά ειδικά αν πιο πριν είχες κινηθεί με βενζίνη ή ακόμα χειρότερα βενζίνη - ατμοσφαιρικό) ώστε να αλλάζεις όταν πρέπει. Ερώτημα έχει shift indicator (ένδειξη αλλαγής ταχύτητας) ή όχι;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ότι κάτσει συνήθως είναι οι βενζινάδες. Η τιμή είναι εντυπωσιακή πάντως και αντίστοιχη αυτή που περίμενα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Σίγουρα στις περι-αστικές διαδρομές που θα κινηθείς θα το ευχαριστηθείς αναλόγως. Απλά με τον καιρό θα δεις από που το αμάξι αρχίζει να τραβά θετικά (το μάτι στο ταχύμετρο εδώ δεν βοηθά ειδικά αν πιο πριν είχες κινηθεί με βενζίνη ή ακόμα χειρότερα βενζίνη - ατμοσφαιρικό) ώστε να αλλάζεις όταν πρέπει. Ερώτημα έχει shift indicator (ένδειξη αλλαγής ταχύτητας) ή όχι;
έχει, και μάλιστα με αριθμιτική ένδειξη. Δηλαδή στην εθνική απο 4η μου είχε δείξει ^6 κάποιες φορές!
αλλά δε το ακολουθάω τελείως, γιατί τις αλλαγές (προς τα πάνω) μου τις λέει κάπως νωρίς πχ2.100-2.200, που έχει αποτέλεσμα μετά το ανέβασμα να είμαι σε χαμηλές στροφές κάτω των 1800 που αρχίζω να έχω την πολλή ροπή, οπότε καίει. Ανάλογα την κλίση του δρόμου το ακούω ή το ανεβάζω λίγο παραπάνω ~στις 2.400-2.500.
Στην εθνική απέδωσε καλά αυτό, αν και μην εντυπωσιαστέις που είχα 4η και ζήτησε 6η, αν είχε 5° κλίση με 70-80km/h, η 5η ή 6η έκαιγε παραπάνω απο την 4η στις 2.400 πες. -
Ότι κάτσει συνήθως είναι οι βενζινάδες. Η τιμή είναι εντυπωσιακή πάντως και αντίστοιχη αυτή που περίμενα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Σίγουρα στις περι-αστικές διαδρομές που θα κινηθείς θα το ευχαριστηθείς αναλόγως. Απλά με τον καιρό θα δεις από που το αμάξι αρχίζει να τραβά θετικά (το μάτι στο ταχύμετρο εδώ δεν βοηθά ειδικά αν πιο πριν είχες κινηθεί με βενζίνη ή ακόμα χειρότερα βενζίνη - ατμοσφαιρικό) ώστε να αλλάζεις όταν πρέπει. Ερώτημα έχει shift indicator (ένδειξη αλλαγής ταχύτητας) ή όχι;
έχει, και μάλιστα με αριθμιτική ένδειξη. Δηλαδή στην εθνική απο 4η μου είχε δείξει ^6 κάποιες φορές!
αλλά δε το ακολουθάω τελείως, γιατί τις αλλαγές (προς τα πάνω) μου τις λέει κάπως νωρίς πχ2.100-2.200, που έχει αποτέλεσμα μετά το ανέβασμα να είμαι σε χαμηλές στροφές κάτω των 1800 που αρχίζω να έχω την πολλή ροπή, οπότε καίει. Ανάλογα την κλίση του δρόμου το ακούω ή το ανεβάζω λίγο παραπάνω ~στις 2.400-2.500.
Στην εθνική απέδωσε καλά αυτό, αν και μην εντυπωσιαστέις που είχα 4η και ζήτησε 6η, αν είχε 5° κλίση με 70-80km/h, η 5η ή 6η έκαιγε παραπάνω απο την 4η στις 2.400 πες.Προσπαθησε να κανεις την ιδια διαδρομη τηρωντας με ευλαβεια τα του SIL. Το γεγονος οτι στην αλλαγη οι στροφες θα πεσουν κατω απο τη μεγιστη ροπη δεν σημαινει οτι ο κινητηρας δεν θα δουλευει οικονομικα. Με την ενδειξη θελει η εταιρεια να παραμεινεις οσο το δυνατον περισσοτερο μεσα στη βελτιστη περιοχη ασφαλειας.
Περιμενουμε νεα. Και παλι καλοταξιδος και να το χαρεις το αμαξακι.
-
Επειδη οταν κινεισαι με το λαμπακι(εξ ου και η ερωτηση στο αντιστοιχο φορυμ για τα merc)κανεις ρεκορ καταναλωσης.
6,3/100 με τη c230 1.8,κατα το τριπ.Η αποσταση που εκανα ηταν 60 χιλιομετρα οποτε θεωρω αρκετα αξιοπιστη την μετρηση. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Επειδη οταν κινεισαι με το λαμπακι(εξ ου και η ερωτηση στο αντιστοιχο φορυμ για τα merc)κανεις ρεκορ καταναλωσης.
6,3/100 με τη c230 1.8,κατα το τριπ.Η αποσταση που εκανα ηταν 60 χιλιομετρα οποτε θεωρω αρκετα αξιοπιστη την μετρηση.Μέση ταχύτητα και είδος δρόμου?
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
6,3/100 με τη c230 1.8,κατα το τριπ.Η αποσταση που εκανα ηταν 60 χιλιομετρα οποτε θεωρω αρκετα αξιοπιστη την μετρηση.Μέση ταχύτητα και είδος δρόμου?
Μεση ταχυτητα κατα το trip ηταν τα 50-52 και ο δρομος κλασικος επαρχιακος με στροφες αλλα με μικρη υψομετρικη διαφορα,εκτος την αρχη της διαδρομης που απο παραλια επρεπε να ανεβω καμια 300 μετρα υψομετρο.
Έρευνα Κατανάλωσης