-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Νταξ, εκπληκτικά χαμηλή κατανάλωση για τέτοιους ρυθμούς!(Καλοτάξιδη κιόλας)
Thank's, ήλπιζα να σπάσω το φράγμα των 7 lt/100 και δεν έσπασα ούτε των 6
Βοηθάει πάρα πολύ και η κλιμάκωση του κιβωτίου, φαντάσου ότι στα 200 κοντερίσια και έκτη το μοτέρ γυρίζει με 3200 στροφές, στα 160 έχει 2500 στροφές. Και το περίεργο είναι ότι αν σανιδώσεις ακόμα και με 6η και 140 χλμ πχ το αυτοκίνητο επιταχύνει, δεν πνίγεται και διατηρεί άνετα την επιλεγμένη ταχύτητα στο cc ακόμα και σε παρατεταμένες ανηφόρες (όπως είναι αυτή πριν την σήραγγα του Αρτεμισίου όπως πάμε προς Τρίπολη).[Μια χαρα, ετσι οπως τα λες δε νομιζω να μπορει να ανεβει και πανω απο 5,7 η καταναλωση...
Εγω με αντιστοιχους ρυθμους με 1.2 tsi βενζινη κανω καταναλωση γυρω στο 8,5-9...
Πάνω από 5.7 μπορεί να ανέβει μόνο αν κινείσαι στην πόλη και το κυνηγάς συνέχεια ή αν πας flat out σε ορεινό στροφιλίκι (θα το κάνω σύντομα αυτό το test ).
Με τον tsi τα 8.5-9 τα βλέπεις με τους γρήγορους ρυθμούς που περιέγραψα ή νορμάλ? Πάντως δεν είχα ποτέ μου μέχρι τώρα αυτοκίνητο που να πέφτει κάτω από 11 lt/100 σε γρήγορους ρυθμούς στην εθνική (προφανώς είχα μόνο βενζίνες). -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Υπερβολικά Μικρο το νούμερο της κατανάλωσης για αρκετά μεγάλη μέση ...Όπως τα λες, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Θα ξανακάνω σύντομα το ίδιο ταξίδι οπότε θα ανεβάσω και photos με την κατανάλωση. Επίσης να αναφέρω ότι η ακρίβεια του trip της bmw είναι αρκετά υψηλή, μέχρι τώρα έχω διαπιστώσει μόλις 0,1-0,2 λίτρου απόκλιση από τις μετρήσεις στην αντλία. Diesel power
-
Παλλήνη - Νέα Σμύρνη, κοινή διαδρομή (Λ. Μεσογείων-Καλλιρρόης-Συγγρού), ώρα, συνθήκες κίνησης, στυλ οδήγησης:
- με τη clk: 7,8lt/100 η κατάβαση, 10,5 η επιστροφή.
- με τη Β: 6,3lt/100 η κατάβαση, 8,8 η επιστροφή.
Με τη clk έκανα μάλιστα extra προσπάθεια να κρατήσω την κατανάλωση χαμηλά αλλά... δεν τη βλέπω να συνεργάζεται ιδιαίτερα .
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Υπερβολικά Μικρο το νούμερο της κατανάλωσης για αρκετά μεγάλη μέση ...
Όπως τα λες, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Θα ξανακάνω σύντομα το ίδιο ταξίδι οπότε θα ανεβάσω και photos με την κατανάλωση. Επίσης να αναφέρω ότι η ακρίβεια του trip της bmw είναι αρκετά υψηλή, μέχρι τώρα έχω διαπιστώσει μόλις 0,1-0,2 λίτρου απόκλιση από τις μετρήσεις στην αντλία. Diesel power
Το αυτοκίνητο το ξέρω καλα... Το Εχει πάρει ο ξαδερφος μου περσυ πριν τις εκλογές και το είχα για πάνω απο 1500 μικτά Κμ...
Λίγο αισιόδοξα τα νούμερα σου... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Bmw 116 d με 4700 χλμ στο κοντέρ, το πρόγραμμα sport επιλεγμένο στο i-drive,γρήγορο ταξίδι περίπου 250 χλμ, μέση ταχύτητα 129,6, μέγιστη ταχύτητα 200 κοντερίσια (όπου μπήκε ηλεκτρονικός κόφτης ), συνήθως το cruise control κλειδωμένο στα 150-160, μόνο ένα αυτοκίνητο με προσπέρασε σε ΟΛΟ το ταξίδι (audi a6) , 7 στάσεις για διόδια χωρίς τη χρήση e-pass και σπάσιμο 1ης-2ας-3ης κατά την απομάκρυνση από αυτά, μέση κατανάλωση 5.7 lt/100
Το ίδιο ταξίδι αν γίνει με φυσιολογικούς ρυθμούς (μέση ταχύτητα 100), το comfort επιλεγμένο στο i-drive, 120-130 στο cc χωρίς σανιδώματα και βιασύνες στα διόδια, βλέπω μέση κατανάλωση περίπου 1 λίτρο κάτω (γύρω στα 4.7-4.8 ). Μικρή διαφορά
Διαπιστώνω δηλαδή ότι στα diesel ανεξαρτήτως οδηγικού ρυθμού η κατανάλωση δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις, όταν στα βενζινοκίνητα βλέπει κανείς τεράστιες διαφορές. Άρα το να σέρνεσαι με 100 χλμ στην δεξιά λωρίδα με το να κινείσαι αρκετά γρήγορα στην αριστερή έχει μικρές διαφορές στην τσέπη.Μια χαρα, ετσι οπως τα λες δε νομιζω να μπορει να ανεβει και πανω απο 5,7 η καταναλωση...
Εγω με αντιστοιχους ρυθμους με 1.2 tsi βενζινη κανω καταναλωση γυρω στο 8,5-9...
Ορεστη νομίζω είσαι λίγο αισιόδοξος...
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Παλλήνη - Νέα Σμύρνη, κοινή διαδρομή (Λ. Μεσογείων-Καλλιρρόης-Συγγρού), ώρα, συνθήκες κίνησης, στυλ οδήγησης:- με τη clk: 7,8lt/100 η κατάβαση, 10,5 η επιστροφή.
- με τη Β: 6,3lt/100 η κατάβαση, 8,8 η επιστροφή.
Με τη clk έκανα μάλιστα extra προσπάθεια να κρατήσω την κατανάλωση χαμηλά αλλά... δεν τη βλέπω να συνεργάζεται ιδιαίτερα .
τους χωριζουν και καμια 300αρια κιλα, σεβαστη ποσοτητα γκαζιου και μεγαλυτερα λαστιχα......
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το δικό μου cc πάντως πατάει τέρμα γκάζι γιατί βλέπω ότι εκεί που ετοιμάζεται να κατεβάσει σχέση (αυτόματο κιβώτιο) και να βγάλω τον αυτόματο δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Άλλωστε το γκάζι είναι ντιζάτο και ο αυτόματός μου κυριολεκτικά τραβάει τη ντίζα οπότε πατώντας το πεντάλι δεν έχει την κανονική αντίσταση και νιώθω πόσο πατημένο είναι και αν έχει άλλο.
ισως οτι εισαι με ντιζα να κανει τη διαφορα. αληθεια, στις κατηφορες της εθνικης με το cc σε θεση on, η στιγμιαια καταναλωση γινεται μηδεν? στο δικο μου χωρις το cc η στιγμιαια γινεται μηδεν, αλλα με το cc μενει στα 2 lt/100km (καπου εκει)
-
Αν η κατηφόρα είναι επαρκής μηδενίζεται τελείως και μένει στο 0 μέχρι να χρειαστεί να πατήσει πάλι.
Αυτό που με μπερδεύει και δεν έχω καταλάβει πότε το κάνει είναι σε κατηφόρα που αφήνω γκάζι μετά από λίγο να πέφτουν οι στροφές στο ρελαντί. Δηλαδή αποσυνδέει τελείως το κιβώτιο. Αυτό όμως είναι εκτός θέματος. -
Σοβαρα? εχει λειτουργια coasting που εχουν -κ διαφημιζουν- καποια καινουργια Γερμανικα?
-
Mε cruise μηδενίζει εμένα σε κατηφόρα.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Σοβαρα? εχει λειτουργια coasting που εχουν -κ διαφημιζουν- καποια καινουργια Γερμανικα?Τι εννοείς, coasting δεν είναι να αφήνεις το γκάζι και να κυλας ή κάτι τέτοιο; Ποια είναι η λειτουργία;
-
Scotch μπορεί να πέσει η κατανάλωση, αρκεί να την μάθεις . Άμα θές την οδηγάω εγώ και θα στο κάνω υβριδικό
-
Καλησπέρα, ας βάλω και εγώ την καλύτερη επίδοση(οικονομίας) που έχω πετύχει μέχρι σήμερα σε ταξίδι με το αυτοκίνητο μου,opel corsa D 1.7 cdti 2012!
Το έκανα στα τέλη του Ιανουαρίου ξεκινώντας απο την πρεβεζα(μεσω Άρτας) μέχρι τον Πειραιά!
Σε όλη την διαδρομή πήγαινα χαλαρά μέχρι 110 και όπου ήταν δυνατόν έβαζα το cc!
Ήμουν μόνος μου με 2 τσάντες με τα πράγματα μου!
Την πρώτη στάση την έκανα στο Αντιριο όπου και πέρασα απέναντι με το καραβάκι και ειχα την εξης κατανάλωση:
http://db.tt/O5eg77CxΚαι μέχρι το σπίτι μου είχα αυτό:
http://db.tt/Kz3HcNBj
Σαν παρατήρηση βαζω και ότι τα 2 διόδια της Πάτρας και της Κορίνθου τα παρακαμπτω και πάω απο την παλιά εθνική και ότι σας δείχνω την κατανάλωση που μου έδειξε το board computer! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σοβαρα? εχει λειτουργια coasting που εχουν -κ διαφημιζουν- καποια καινουργια Γερμανικα?
Τι εννοείς, coasting δεν είναι να αφήνεις το γκάζι και να κυλας ή κάτι τέτοιο; Ποια είναι η λειτουργία;
ναι αυτο ειναι το coasting. να αφηνεις το γκαζι κ να 'συμπλεκταρει' ωστε να κρατας την ταχυτητα σου. πραγμα που μας δειχνει πως κ αυτοι που κοροιδευαμε που βαζουν νεκρα στις 'κατηφορες' στις εθνικες οδους μπορει να ειχαν κ δικαιο?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
To χω κανει 4 φορες, 2 πηγαινε-ελα Αθηνα-Βολο, με παγωμενες θερμοκρασιες... Ολες τις φορες η καταναλωση ηταν απο 8,5-9,0 και εκανα 2 ωρες και 40 λεπτα παντα. (Η μια φορα φετος 29 Δεκεμβριου με καταρακτωδη βροχη... )
Με 2 ατομα και μπαγκαζια. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Τι εννοείς, coasting δεν είναι να αφήνεις το γκάζι και να κυλας ή κάτι τέτοιο; Ποια είναι η λειτουργία;
ναι αυτο ειναι το coasting. να αφηνεις το γκαζι κ να 'συμπλεκταρει' ωστε να κρατας την ταχυτητα σου. πραγμα που μας δειχνει πως κ αυτοι που κοροιδευαμε που βαζουν νεκρα στις 'κατηφορες' στις εθνικες οδους μπορει να ειχαν κ δικαιο?
Όπως είπα δεν έχω ακόμα καταλάβει πότε το κάνει αλλά αν υφίσταται επισήμως τέτοια λειτουργία μάλλον πρέπει να ενεργοποιείται μόνο σε ήπια κατηφόρα. Διαφορετικά κρατάει την ταχύτητα μέσα για να με φρενάρει.
Πάντως έχω και περιέργεια για το πως το κάνει, βάζει νεκρά μόνο του ενώ δεν το έχω στο Ν ή κάτι άλλο; Θα το ψάξω. -
Ειναι πιθανό να βάζει νεκρά μονο του.Στα νέα κιβώτια της Audi όταν σταματήσει το αμάξι ,σε φανάρι πχ,μπαίνει αυτόματα νεκρά και ας ειναι ο επιλογέας στο D.Οποτε μπορει να συμβαίνει κάτι ανάλογο.
Στη 525i παντως εγω δεν εχω καταλαβει κατι τετοιο που περιγραφεις.Μονο το κλειδωμα του μετατροπεα. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
To χω κανει 4 φορες, 2 πηγαινε-ελα Αθηνα-Βολο, με παγωμενες θερμοκρασιες... Ολες τις φορες η καταναλωση ηταν απο 8,5-9,0 και εκανα 2 ωρες και 40 λεπτα παντα. (Η μια φορα φετος 29 Δεκεμβριου με καταρακτωδη βροχη... )
Με 2 ατομα και μπαγκαζια.Με μέση ταχύτητα 120χλμ/ώρα, δλδ, έβγαλες μέση κατανάλωση 8.5-9λτ/100χλμ; Μωρέ μπράβο!
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Με 2 ατομα και μπαγκαζια.Με μέση ταχύτητα 120χλμ/ώρα, δλδ, έβγαλες μέση κατανάλωση 8.5-9λτ/100χλμ; Μωρέ μπράβο!
και εμένα λίγα μου φαίνονται
-
Μήπως είχες μέση τα 180χλμ???
Έρευνα Κατανάλωσης