-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Α, να βάλω και μία απ το παπί
modenas 110cc το πρώτο μοντέλο, 50χλμ όσο πάει και άλλα 50 ο πατέρας μου χλρ 2,4l/100Εμένα το επόμενο μοντέλο μου έβγαζε 3,3. Χαλαρά βέβαια δεν ήξερε τι θα πει
-
Να σημειώσω ότι πρέπει να έχει κλείσει 15ετία τώρα που το σκέφτομαι (μεγαλώσαμε ) και έχει 53.000 χλμ χωρίς καμία επισκευή πέραν της ευλαβικής αλλαγής λαδιών κάθε 1000-1500 μαξ.
προχτές που το πήγα μια βόλτα και το πάτησα έγραψε πάλι 110 (120 στο κοντέρ κλασσικά )
Γενικά, μηχανολογικά είναι σαν καινούργιο.Στον αντίποδα το τουότα ο κινητήρας άρχισε να δείχνει σημάδια κόπωσης Δεν στροφάρει όπως παλιά, τελική την πιάνει με ζόρι και γενικά νοιώθεις ότι κάτι έχει χάσει. Το επισήμανε κι ο ξάδερφος που το πήρε για ένα ταξίδι αθήνα λευκάδα. Φυσιολογικά πράγματα βέβαια, θέλει και ρύθμιση βαλβίδες κανονικά, αλλά πλέον έχει μπει σε mode συντήριση μόνο τα απαραίτητα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Να σημειώσω ότι πρέπει να έχει κλείσει 15ετία τώρα που το σκέφτομαι (μεγαλώσαμε ) και έχει 53.000 χλμ χωρίς καμία επισκευή πέραν της ευλαβικής αλλαγής λαδιών κάθε 1000-1500 μαξ.προχτές που το πήγα μια βόλτα και το πάτησα έγραψε πάλι 110 (120 στο κοντέρ κλασσικά )
Γενικά, μηχανολογικά είναι σαν καινούργιο.Θα ήθελα πάντως καλυμμένη αλυσίδα. Δεν θα ήθελε ποτέ αλλαγή έτσι.
Το μόνο που ζητούσε τακτικά ήταν αλλαγή λαδιού-φίλτρου και ρύθμιση καρμπυρατέρ χειμώνα-καλοκαίρι (το κύκλωμα του ρελαντί μόνο).
-
Το φιλτρο του λαδιου εχω παψει να το αλλαζω τακτικα πλεον, γιατι μια φορα ενας μλκας καταφερε να κλωτσησουν οι βιδες...
Με το καρμπυρατερ απ τη στιγμη που μου το ρυθμισαν σωστα(μαζι με βαλβιδες) δεν το ξανακουμπησα ρελαντι κραταει κανονικοτατο χειμωνα καλοκαιρι
Το βασικο θεμα με το δικο μου ηταν τα φρενα, με το ταμπουρο μπροστα δικαβαλο δε σταματας ουτε με ευχελαιο
-
Το δισκάκι στο επόμενο μοντέλο ήταν καλό πάντως
-
φίλος από τη δουλειά σήμερα μου έλεγε πως με το Hummer έχει 24 λίτρα/100 χλμ κατανάλωση
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
φίλος από τη δουλειά σήμερα μου έλεγε πως με το Hummer έχει 24 λίτρα/100 χλμ κατανάλωσηεντυπωσιακο!
μαλλον δεν κυκλοφορει σε δρομους που εχουν κινηση. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
φίλος από τη δουλειά σήμερα μου έλεγε πως με το Hummer έχει 24 λίτρα/100 χλμ κατανάλωσηΑρχικά ακούγεται 'τεράστιο' ως νούμερο, αλλά εγώ θα ρωτήσω...τι λάστιχα φοράει? (γιατί όσα έχω δει,φοράνε...χωμάτινα )
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
φίλος από τη δουλειά σήμερα μου έλεγε πως με το Hummer έχει 24 λίτρα/100 χλμ κατανάλωση
εντυπωσιακο!
μαλλον δεν κυκλοφορει σε δρομους που εχουν κινηση.Που δουλεύεις? στους εκτελεστές με τα καλαζνικοφ?
-
Χτες απόγευμα κάναμε με την ti μια βόλτα Χαλάνδρι-Λαύριο και πίσω, μέσω Σταυρού Αγ. Παρασκευής (όχι Α.Ο.)
Χαλαρή οδήγηση, αλλά όχι αργή, πιο πολύ προσπερνούσα παρά με προσπερνούσαν. Στην Μαρκοπουλου-Λαυριου 100-110 σταθερά. 2 άτομα. Συνολικά χιλιόμετρα πήγαινε-έλα: 105. Μέση ωριαία: 57 χαω. Καταναλωση βάσει trip computer (το οποίο απ' οτι έχω δαπιστώσει ειναι πολύ αξιόπιστο): 6,5 λτ/100 χλμ -
Το λουτσα σπατα κορωπι το καλυτερο παπι παντως σταθερα κατω απο 2,5
-
Λάρισα Θεσσαλονικη (μερικες βολτες στο αδειο κεντρο για καφε και ψωνια), ενα 'πεταγμα' Χαλκιδικη και πισω,
490 χιλιομετρα με 31 λιτρα πετρελαιο. (περιπου στα 6,4 λιτρα που ανεφερε και ο μετρητης)5 ατομα και μετριες αποσκευες στο Outback,
Ταχυτητες μεχρι 120-130 στον ανοιχτο δρομο και A/C συνηθως ανοιχτο μιας και το ΣΚ ειχε αρκετη ζεστη.καλα παμε
-
Νέο ρεκόρ κατανάλωσης! 700χλμ. με 38 λίτρα (Corsa C 1,4 twinport) δηλαδή 5,4λ/100χλμ
Τα 450χλμ σε εθνική με ταχύτητες 80-110. Συγκεκριμένα έπεφτα στα ~80 στις ανηφόρες χωρίς να βγάζω την 5η, 100-110 στα κατηφορικά κομμάτια* και 90-100 στις ευθείες. Υπήρξαν και ξεσπάσματα κυρίως για να ξεμπουκώσει μιας και γενικά οδηγώ αργά πλέον. Τελικά μια διαδρομή 4:30 ωρών σύμφωνα με το googlemaps την έκανα σε 5:15. Τα υπόλοιπα έγιναν σε ορεινό επαρχιακό δρόμο σχετικά άδειο οπότε είχα την ευκαιρία να εκμεταλευτώ τη φόρα μου στα κατηφορικά κομμάτια, συνεπώς να κινηθώ οικονομικά.Δεν πίστευα ότι μπορούν να υπάρξουν τέτοιες καταναλώσεις! Τελικά όμως η ανάγκη (και η έλλειψη κίνησης εντός Αθήνας) κάνουν θαύματα! Περιττό να πω ότι ποτέ, ποτέ,ποτέ (πέρα από τα 2-3 ξεμπουκώματα) δεν πάτησα τέρμα το γκάζι. Σε κάθε περίπτωση κατέβαζα ταχύτητα και επιτάχυνα πάντα με μισό γκάζι, κάνοντας αλλαγές και στις 3500σαλ σε κάποια ανηφορικά κομμάτια.
*Το άφηνα να ρολάρει χωρίς γκάζι με ταχύτητα μέσα ή πατούσα ελάχιστο γκάζι
-
Όλα τα αυτοκίνητα γίνονται εντυπωσιακά οικονομικά αν τα οδηγείς με αυτόν τον τρόπο και με μέχρι 110.... Συγχαρητήρια που μπόρεσες να το κάνεις για 5 ώρες....
... και μόνο που το σκέφτομαι κόβω φλέβες... -
Αφού δεν πέρασε καμια νταλικα απο πάνω σου...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τελικά μια διαδρομή 4:30 ωρών σύμφωνα με το googlemaps την έκανα σε 5:15.Αγωνιαρικο το Google maps!
-
παντως εμεις κάναμε 6,7 λίτρα με το 320 λάρισα λουτράκι, γιατί αναγκαστήκαμε να παμε απο μπράλο Λιβαδειά Θήβα
-
Όχημα: HONDA CIVIC IMA μοντέλο 2007 με λάστιχα Michelin Energy Saver
Απόσταση 902.4 km.
Κατανάλωση στην αντλία: 42 λίτρα.
Μέση κατανάλωση: 4.66 lt/100km
Ένδειξη: 4.7 lt/100kmΣυνολική απόσταση διακοπών: 1562.2 km
Κατανάλωση στην αντλία: 75.73 λίτρα.
Μέση κατανάλωση: 4.84 lt/100km
Ένδειξη: 4.8 lt/100km.Διαδρομή: Αθήνα - Μαλακάσι Τρικάλων - Βόλος - Αθήνα. Αθήνα - Λουτράκι - Αθήνα. Αθήνα - Πόρτο Ράφτη (3). Μικρο-διαδρομές εντός πόλης ελάχιστες. Κλιματισμός σε όλες τις διαδρομές πλην των σημερινών 100 km.
Ταχύτητες: Τουριστικές ως και πολύ τουριστικές ως και της γιαγιάς καθώς στα 7/10 της διαδρομής είχα ενσωματωμένες σειρήνες στο όχημα.
Το τουτού πρέπει να πάει για σέρβις εντός του μήνα που είμαστε καθώς πλησιάζει και τα 80,000km και θα χρειαστούμε και πάλι αλλαγή στα λάδια του CVT καθώς και νέον ελαιόλαδον, φίλτρα και ίσως και τακάκια εμπρός (είμαστε στα 80,000km και έχω αλλάξει μόνον πίσω μία φορά...).
Του χρόνου που θα κλείσουμε την εξαετία θα έχουμε και την αλλαγή 8 σπινθηριστών (ένεκα i-DSi) οπότε έχω αρχίσει ήδη και την έρευνα αγοράς. (τουλάχιστον 120 € και βλέπουμε...).
Ανάλυση Κόστους Ζωής....
Με έτη απαξίωσης της επένδυσης τα 8 το τελευταίο έτος μου στοίχησε ούτε λίγο ούτε πολύ 36 cent/km και από την αρχή της ζωής του ως σήμερα το ευτελές ποσό των 29.551,81€ για 78465 km ήτοι 37.66 cent/km.
Απόσβεση Κεφαλαίου. 15,000 € (14.999.04€ για την ακρίβεια) αφορούν το κόστος αγοράς του οχήματος ήτοι 19.11 cent/km να αφορά το κόστος αγοράς.
Καύσιμα: 5449.20 € ήτοι 6,945 cent/km.
Ασφάλεια: 4223.28€ ήτοι 5,382 cent/km
Συντήρηση + Ανταλλακτικά + Επισκευές: 1955.82+953.46 (το ατύχημα με το κολονάκι της Ακαδημίας ) + 790.05 (ο αριστερός καθρέπτης στο δέντρο της Ακαδημίας συν το κόστος εργασίας για την επαφή με το κολονάκι) = 3699.33 ήτοι 4,715 cent/km
Διόδια: 748.35€ ήτοι 0.954 cent/km.
Τα υπόλοιπα είναι ψιλικοκό.... (17€ τέλη υβριδικό γάρ, 133 € πλυσίματα, 116€ αξεσουάρ, 57€ τέλη στάθμευσης, 55€ η κάρτα ΚΤΕΟ, 22 € διάφορα και 33€ πρόστιμα στάθμευσης....).
Ενδιαφέρον. Το 2007 το ταξίδι Αθήνα - Βόλος - Αθήνα είχε κόστος διοδίων 8 €. Σήμερα έχει 23 €.
-
πρωτα τα πίσω?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πρωτα τα πίσω?Ναι κι ειναι λογικο γιατι ότι κουβαλαει μπαταριες έχει περισσότερο βαρος πισω άρα το βαρος είναι κοντυτερα στο 50-50 οι ρυθμισεις στην πεδηση αλλαζουν όπως κι οι φωρτησεις στα φρενα αρα νομιζω ειναι λογικο ειδικα με μια επιλογη πχ πιο λεπτο τακακι πισω
Βεβαια αν κανω λαθος μου το λετε
Έρευνα Κατανάλωσης