-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Γραψε και ταχυτητες περιπου, αν και με τετοια καταναλωση μαλλον για μωτ ~ 230km/h το κοβω, ειναι λιγο ψηληταχύτητες όπως είπα 50% εντός πόλης, δλδ 50 χαω κ εκτός πόλης γύρω στα 140 συνήθως, λίγο πάνω, λίγο κάτω αναλόγως των ορίων.
πάντως κ εμένα μου φάνηκε χαμηλή η κατανάλωση, περίμενα γύρω στα 6,5 λίτρα. Το τριπ κομπιούτερ έγραφε 6,1 -6,2 , εκεί μέσα έπαιζε βέβαια...Βέβαια το τριπ τελευταία φορά το μηδένισα πριν 2.500 χλμ...
-
Γενικώς, μια 320d μόνον στο Ring δικαιολογείται να καίει πάνω από 5 λτ/100. Και φυσικά μιλάμε για μωτ άνω των 160 χλμ/ώρα.
Τα παραπάνω νούμερα έχουν αποδειχτεί πολλάκις εδώ μέσα και με φωτό.Επομένως δεν γίνεται και ν' αμφισβητηθούν!
Δυστυχώς δεν μπορώ να κατονομάσω τον χρήστη της εν λόγω 320d, για μένα παραμένει Ακατανόμαστος!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γενικώς, μια 320d μόνον στο Ring δικαιολογείται να καίει πάνω από 5 λτ/100. Και φυσικά μιλάμε για μωτ άνω των 160 χλμ/ώρα.
Τα παραπάνω νούμερα έχουν αποδειχτεί πολλάκις εδώ μέσα και με φωτό.Επομένως δεν γίνεται και ν' αμφισβητηθούν!
Δυστυχώς δεν μπορώ να κατονομάσω τον χρήστη της εν λόγω 320d, για μένα παραμένει Ακατανόμαστος!
κοίτα δεν είναι Ε90, είναι Ε93... έχει ένα βάρος παραπάνω...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
κοίτα δεν είναι Ε90, είναι Ε93... έχει ένα βάρος παραπάνω...
Ναι, αλλά η συγκεκριμένη Ε90 είχε ΚΑΙ μπαγκαζιέρα ΚΑΙ κοτσαδόρο (μη carbon) ΚΑΙ τρέιλερ κουμπωμένο πάνω ΚΑΙ (πάνω απ' όλα) πρόγραμμα Performance!
Οπότε, τα υπόλοιπα περί βάρους είναι φτηνές δικαιολογίες!
-
Νέο ρεκόρ κατανάλωσης... 5,7λ/100χλμ! Corsa C 1,4 Twinport.
30% εθνική (μέχρι 140 συνήθως 100-120) 70% επαρχιακό δίκτυο χαλαρές διαδρομές σε Ευρυτανία και Πήλιο. Το μυστικό είναι το σταθερό (όχι τέρμα...) γκάζι αλλά και το να αποφεύγεις να πατάς γκάζι στις κατηφόρες! Αργείς λίγο παραπάνω αλλά η κατανάλωση πέφτει σημαντικά! Στο Πήλιο ειδικά πολλές διαδρομές είναι εύκολο να τις κάνεις απλά ρολάροντας στο κατηφορικό τους κομμάτι, χωρίς να πατήσεις σχεδόν καθόλου γκάζι ή φρένο! Μάλιστα το να θες να κρατήσεις τη φόρα σου είναι λόγος να πάρεις και κάποιες στροφές πιο επιθετικά...
2 άτομα χωρίς κλιματιστικό.
Να σημειώσω ότι τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις τις βλέπω αφού άλλαξα συμπλέκτη με ιμιτασιόν και, δυστυχώς, πιο άγρια και άγαρμπη εμπλοκή. Δε νομίζω όμως να έχει σχέση μιας και έκτοτε άλλαξα και την οδηγική συμπεριφορά μου. -
Το λοιπόν εντυπώσεις κατανάλωσης μετά από παρατεταμένη χρήση 97αρας Vpower
Το αυτοκίνητο είναι γνωστο απλα για εγκυκλοπαιδικους λογους το αναφερουμε
Renault Fluence 1.6
Συνεχίζωντας απο τον Νοέμβρη που μας πέρασε βαζω μονο Vpower
Διαφορές που παρατηρησα
Σε πρώτη φαση το αμαξι τραβαει καλυτερα
Σε δευτερη φαση το τραβηγμα όλο και βελτιωνοταν ( σε σημειο που άτομα που δεν έμπαιναν τακτικα μεσα να ρωτανε στις άδειες αλλα και τωρα τι έχω κανει στο αυτοκινητο κι έχει ζωηρέψει.Ελαχιστα μεν αλλα στους ταφους το λιγο γίνεται αισθητο ειδικα αν το συγκρίνεις με άλλο αυτοκινητο ίδιων κυβικων σταθερα )
Όσον αφορα την καταναλωση.Στην αρχη ήταν αυξημενη (λογικο.Τραβαγε καλυτερα πάταγα κι εγω παραπάνω γκαζι )
Έπειτα και δεν ξερω γιατι σταδιακα έπεφτε με αποτελεσμα σε παρομοιες συνθήκες οδήγησης στα 45 λιτρα που έκαιγα να προστιθενται χιλιομετρα.(κι όσο έλειπα η μανα κραταγε αρχειο )
Τελικως λοιπόν φτασαμε η αυτονομια του αυτοκινητου να τραβαει στα 720-730 χλμ χωρις πολυ προσπάθεια (πριν δια της βιας βγαζαμε 660 ) μεχρι το πάτο και η μεση μου να είναι μεταξυ 8.5 και 8.7 τη στιγμη που με την απλη θα ήμουν χαλαρα στο 9
Αυτα μετρημενα με το ακριβεστατο όπως αποδεικνύω και στους βενζιναδες καθε φορά που πάω trip computer της Renaρας
Λετε όντως αυτα τα προσθετα που λεει ότι έχει η βενζίνα να κάνουν δουλεια και να καθαρίζουν το μοτερ αλλα και οι καλυτερη ποιότητα να μειώνει την καταναλωση ??
Μιλαμε πάντα το οδηγουν οι ίδιοι οδηγοι το αμαξι και σε κοινες συνθηκες -
Το οτι στρωνει το μοτερ σου δεν το υπολογιζεις??:shifty: Καλα για τα προσθετα θα κανω τον τρελλο.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Το οτι στρωνει το μοτερ σου δεν το υπολογιζεις??:shifty: Καλα για τα προσθετα θα κανω τον τρελλο.Στα 30000 χιλιομετρα στρώνει ακομα?
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Το οτι στρωνει το μοτερ σου δεν το υπολογιζεις??:shifty: Καλα για τα προσθετα θα κανω τον τρελλο.
Στα 30000 χιλιομετρα στρώνει ακομα?
Αστον !Αυτος περιμενει ακομα να ανοιξει το δικο του.
Η καθαροτερη βενζινη επιτρεπει στον εγκεφαλο να ανεβασει αβανς.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οταν μας πρηζει οτι μεχρι ις 50.000χλμ το μοτερ στρωνει τι να πω εγω??
-
Ρε καμενε.
Ναι ανοιγει αλλα τι διαφορα να δεις στην καταλανωση
Απο ένα σημειο και μετα ελαχιστα στην αποδοση βλεπεις -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ρε καμενε.
Ναι ανοιγει αλλα τι διαφορα να δεις στην καταλανωση
Απο ένα σημειο και μετα ελαχιστα στην αποδοση βλεπειςΟτι βενζινη και να βαλεις προκοπη δεν θα δεις .
-
Ε εσυ βαλε μαζουτ τοτε στο δικο σου αφου προκοπη δεν βλεπεις.
-
Μέτα από ενα 3ημέρακι, Γιάννενα - Λευκάδα, διαδρομές στη Λευκάδα για παραλίες, επιστροφή προς Πρέβεζα, διαδρομές εκει για παραλίες και τέλος επιστροφή Γιάννενα είχαμε:
VW Polo Tsi: Συνολική μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα. Συνεχως με 4 άτομα συν αποσκευές (όσες αποσκευές μπορεί να χωρέσει δηλαδή το πορτπαγκάζ) και κλιματισμό σε περισσότερα από τα μισά χλμ.
Volvo S40 D2: Συνολική μέση: 5 λίτρα. Επίσης με 4 άτομα συν αποσκευές και με κλίμα.
Όλα τα χιλιόμετρα γίνανε με χαλαρούς ρυθμούς, τα δύο αυτοκίνητα ταξιδεύανε μαζί, εκτος των τελευταίων 60 χλμ που το Βόλβο πήγαινε ελαφρώς πιο γρήγορα.
Not bad at all και για το βενζινοκίνητο πολάκι.
-
Δηλαδή τα παραπάνω λεφτά για τον πετρελαιοκινητήρα θα τα αποσβέσεις μετά από 5 χρόνια.
-
το ραλακι στο
ανεβασμα Θεσ/νικη Νεστοριο, 11,3 λιτρα 2 ατομα, AC, φορτωμενο, ψιλογρηγορα
στο κατεβασμα, απλως γρηγορα, παλι 2 ατομα. 8,0 λιτρααυτα ειναι, λεφτα υπαρχουν κ το χαιρομαστε
ασταδιαλα, γ@μ@ τη μιζερια μας
-
Διαδρομή Αν. Αττική - Θεσ/κη (540 κμ περίπου)
ΜΩΤ 103 χαω 7.5λ/100 χωρίς κλίμα λόγω πρωινού ταξιδιού (ενδειξη υπολογιστή ταξιδίου 7,3)
Διαδρομή Θεσ/κη - Αν. Αττική
Με αυτόματο πιλότο στα 120
ΜΩΤ 102 χαω με κλίμα 7,6λ/100 (ενδειξη υπολογιστή ταξιδίου 7,1)Αυτοκίνητο BMW X3 20d F25 auto
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που 'έπιασα' με το αμάξι μου τα 100χλμ. Πάνω από μισό χρόνο!!! Θυμάμαι όμως τη μέρα που κοίταξα τον υπολογιστή ταξιδίου και είδα μέση κατανάλωση πάνω απο 9λτ στα 100 Με δυσκολία περνούσα τα 600 χλμ με ένα γέμισμα.
Εξακολουθώ βέβαια να φουλάρω το ντεπόζιτο αλλά πλέον πηγαίνω με 90 χλμ μέγιστη ταχύτητα, πάντα αφήνω το γκάζι στις κατηφόρες - με ταχύτητα βέβαια ποτέ νεκρό - Σε κάθε γέμισμα κερδίζω κατά μέσο όρο 60-70 χλμ ενώ η μέση κατανάλωση έχει πέσει στο 7,8.
Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν θα μπορούσα να το κάνω αν η εργασία μου δεν είχε να κάνει με οδήγηση γιατί μπορώ να βγάζω τα 'απωθημένα μου' σε άλλα αυτοκίνητα. Αλλιώς αν είχα μόνο το megane και έπρεπε να πηγαίνω αργά για οικονομία θα έκοβα φλέβες.Πλέον η μέση κατανάλωση έχει πέσει στο 7,3
-
Λοιπον Ασημι-Ηρακλειο-βολτα στο Ηρακλειο-επιστροφη καπου στα 115 χιλιομετρα εκαψα ενα 20αρικο σχεδον η αλλιως περιπου 9,5 λ/100 καθολου ασχημα αν αναλογιστει κανεις οτι πηγαινα ταπα και ειχα και τον κλιματισμο στο φουλ(με λιγα λογια ημουνα στη μεγιστη καταναλωση).Αυτα με το ignisaki.
Στην ιδια διαδρομη παρεα με τη μανα μου και το yaris(1.3)το τριπ εδειχνε 5,5. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λογικά οι κινητήρες έχουν ένα sweet spot όταν είναι αρκετά καινούργιοι για να μην υποφέρουν από γηρατειά και αρκετά στρωμένοι από την άλλη.
Τα διάφορα τεστ αντοχής (100,000 km με ένα .... Χ όχημα) αυτό δείχνουν.
Οι διαφορές είναι ... της πλάκας ... αλλά μετρήσιμες πάντως.
Πάντως για να καταλάβουμε για τι μιλάμε. Αν η διαφορά είναι 0.2 lt/100 km αυτό συνεπάγεται για τη ζωή ενός αυτοκινήτου (πες 200,000km) 400 λίτρα επιπλέον καύσιμο. Με μία τιμή στα 2€ το λίτρο μιλάμε για 800€. Αν τα χιλιόμετρα αυτά γίνουν σε 10 έτη μιλάμε για 80 € το έτος. Κοινώς τρίχες εμπρός στο 7,0 ή το 7,2 lt/100 km που αντιπροσωπεύει 14,000€ στη ζωή του οχήματος ή 1,400€ το έτος κατά μέσο όρο.
Έρευνα Κατανάλωσης