-
Ρεκόρ αυτονομίας με το Q5. Διαδρομή Αθήνα-Πόρτο Χέλι-Αθήνα, κοντινές μετακινήσεις σε γύρω παραλίες συν 2-3 φορές Ερμιόνη = 620χλμ με ένα ντεπόζιτο (75λτ). Αν τα φτωχά μαθηματικά μου είναι σωστά, τότε βγάζει ένα ξερό 12αρι για κάθε 100χλμ. Καθόλου άσχημα και με μωτ των 620χλμ τα 72χαω. Στο 80% των διαδρομών είχα 4 άτομα μέσα και a/c.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που 'έπιασα' με το αμάξι μου τα 100χλμ. Πάνω από μισό χρόνο!!! Θυμάμαι όμως τη μέρα που κοίταξα τον υπολογιστή ταξιδίου και είδα μέση κατανάλωση πάνω απο 9λτ στα 100 Με δυσκολία περνούσα τα 600 χλμ με ένα γέμισμα.
Εξακολουθώ βέβαια να φουλάρω το ντεπόζιτο αλλά πλέον πηγαίνω με 90 χλμ μέγιστη ταχύτητα, πάντα αφήνω το γκάζι στις κατηφόρες - με ταχύτητα βέβαια ποτέ νεκρό - Σε κάθε γέμισμα κερδίζω κατά μέσο όρο 60-70 χλμ ενώ η μέση κατανάλωση έχει πέσει στο 7,8.
Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν θα μπορούσα να το κάνω αν η εργασία μου δεν είχε να κάνει με οδήγηση γιατί μπορώ να βγάζω τα 'απωθημένα μου' σε άλλα αυτοκίνητα. Αλλιώς αν είχα μόνο το megane και έπρεπε να πηγαίνω αργά για οικονομία θα έκοβα φλέβες.Πλέον η μέση κατανάλωση έχει πέσει στο 7,3
Αν ήταν 1.6 παιζει να ήσουν και παρακατω
Εγω με το οδηγημα που λες φλερτάρω με τα 6.9 (ποτε δεν πάω έτσι όμως πέρας σπάνιωω περιπτώσεων που θελω να μετρησω καταναλωση ) -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που 'έπιασα' με το αμάξι μου τα 100χλμ. Πάνω από μισό χρόνο!!! Θυμάμαι όμως τη μέρα που κοίταξα τον υπολογιστή ταξιδίου και είδα μέση κατανάλωση πάνω απο 9λτ στα 100 Με δυσκολία περνούσα τα 600 χλμ με ένα γέμισμα.
Εξακολουθώ βέβαια να φουλάρω το ντεπόζιτο αλλά πλέον πηγαίνω με 90 χλμ μέγιστη ταχύτητα, πάντα αφήνω το γκάζι στις κατηφόρες - με ταχύτητα βέβαια ποτέ νεκρό - Σε κάθε γέμισμα κερδίζω κατά μέσο όρο 60-70 χλμ ενώ η μέση κατανάλωση έχει πέσει στο 7,8.
Εννοείται βέβαια ότι αυτό δεν θα μπορούσα να το κάνω αν η εργασία μου δεν είχε να κάνει με οδήγηση γιατί μπορώ να βγάζω τα 'απωθημένα μου' σε άλλα αυτοκίνητα. Αλλιώς αν είχα μόνο το megane και έπρεπε να πηγαίνω αργά για οικονομία θα έκοβα φλέβες.Πλέον η μέση κατανάλωση έχει πέσει στο 7,3
Αν ήταν 1.6 παιζει να ήσουν και παρακατω
Εγω με το οδηγημα που λες φλερτάρω με τα 6.9 (ποτε δεν πάω έτσι όμως πέρας σπάνιωω περιπτώσεων που θελω να μετρησω καταναλωση )Συμφωνώ απόλυτα στα περι 1,6. Όμως η τάση είναι σίγουρα πτωτική. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να πέσει κι άλλο.
-
Εγώ κάτω από 10 εντός πόλης δεν πέφτω με τίποτα
-
400χλμ σε αυτοκινητόδρομο (δρόμος Αθήνα προς Πάτρα πήγαινε-έλα) με 30 λίτρα 100άρα BP
Μέση κατανάλωση 7.5λτ/100χλμ
μέση ωριαία ταχύτητα 100χλμ/ώρα (διακυμάνσεις από 80 ως 150χλμ/ώρα)Αυτοκίνητο Golf 1.4 tsi 140ps πλήρως φορτωμένο (4 άτομα + τίγκα αποσκευές)
Σημειωτέον ελαστικά πολύ φθαρμένα.
Νορμάλ η κατανάλωση θα έλεγα.
-
Θεσαλονίκη-Ν.Μαρμαράς και πίσω με 100άρα Cyclon,6,7/100, με ταχύτητες απο 80 έως 130.
Αυτοκίνητο C2 vts.Τρία άτομα και μπαγάζια. -
Από Θεσσαλονίκη έως Πήλιο, 860χλμ, περίπου τα 600 αυτοκινητόδρομος-παρακάμψεις διοδίων με ταχύτητες 90 με 110, και τα υπόλοιπα εντός πόλης ή επαρχιακούς Πηλίου ή κατσάβραχα Πηλίου.
Αμάξι: Grand Vitara 1600 2002
Μέση κατανάλωση: 8,6 -
Ν.Καλλικρατεια-Τουμπα-Αθυτος-Τουμπα σχεδον μονιμα 110 και 3000σαλ με το fiesta(1.2).
Χιλιομετρα 204 - μπηκαν 11.2 λιτρα = 5,5 μεση καταναλωση.
Καποια στιγμη θα κανω και αποπειρα με 90-100χλμ σταθερη να δω ποσο ακομα μπορει να πεσει. -
Μετά από 1300 χλμ στις διακοπές επιστρέψαμε έχοντας ξοδέψει περίπου 180 ευρώ βενζίνης και με κατανάλωση περίπου 7.7 λτ/100χλμ.
500 περίπου από αυτά ήταν αυτοκινητόδρομος με ταχύτητες 140-150 σταθερά, με 2 ή με 3 άτομα και τα μισά από αυτά με a/c αναμένο. Ε, και με κανα-δυο ανοιγματάκια μέχρι σχεδόν τη 2η κατοντάδα για να δούμε πώς τα μαζεύει το εργαλείο. Τα υπολοιπα ήταν σε επαρχιακούς, αλλά και ορεινούς δρόμους με 2 ως 4 άτομα και με ρυθμούς είτε χαλαρούς, ειτε σβέλτους, αλλά με σχετικά χαμηλές στροφές κινητήρα, με τη φόρα περισσότερο. Βεβαίως σε όλες τις γλιστερές φουρκέτες στρίβαμε μόνο με το γκάζι.
Γενικά οικονομική οδήγηση δηλαδή για τα δικά μου δεδομένα, αλλά όχι και ρυθμούς χελώνας/κινητού εμποδίου. Πιο πολύ προσπέρναγα, παρά με προσπέρναγαν. Με αυτά τα δεδομένα, καλή τη λες την κατανάλωση, εφόσον μιλάμε για αυτοκίνητο 1900 κυβικών, 1200+ κιλών, με πίσω κίνηση και μπλοκέ που έχει έξτρα τριβές/απώλειες. -
Υπάρχει κανένα πινακάκι με το τι αυτοκίνητο οδηγάει το κάθε μέλος του forum, που μπορούμε να συμβουλευόμαστε όταν διαβάζουμε αυτό το thread?
Ή είστε τόσο φιρμές μερικοί που δεν χρειάζεται να το αναφέρετε; -
Εγώ ειμαι ο taurus με το όνομα ρε, ΟΛΟΙ ξέρουν τι οδηγώ.
BMW 318ti E36
-
1900 και πίσω κίνηση, μάλλον για Τ3 SYNCRO μιλάμε.
edit: κοντά έπεσα
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
1900 και πίσω κίνηση, μάλλον για Τ3 SYNCRO μιλάμε.edit: κοντά έπεσα
ΧΑΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
-
Honda Insight.
Εθνική (ο θεός να την κάνει, τέλος πάντων...) εδώ Κρήτη περίπου 3,3-3,5 lit/100km, σταθερά 70-75 χλμ στο κοντέρ (δεν τρέχω ποτέ πια...).
Πόλη 5-5,5lit/100km. Καλοκαίρι με aircon γύρω στα 6.
Μικτός κύκλος 4,4-4,8. Καλοκαίρι με aircon γύρω στα 5-5,2.
Mέγιστη αυτονομία που έχω δει τα 930χλμ με ένα τεπόζιτο (40lit).
Aλλά είπαμε, δεν τρέχω! -
Κατά τη διαδρομή Γκρατς-Γερμανία κατεγράφη η κατανάλωση στο trip computer. Θα φουλάρω σήμερα για να δω κ στην αντλία πόσο κατανάλωσε. Τα τελευταία 500 χλμ έγιναν βράδυ με ταχύτητες 160-170 χαω στα περισσότερα κομμάτια κ τώρα δείχνει οι υπολογιστής γύρω στα 5,4 λ/100χλμ.
Ενδεικτικά οι 4 φωτογραφίες του υπολογιστή έξω από τη Νυρεμβέργη πριν γίνει στάση για τα παραδοσιακά τους κουκανικάκια
-
Εξαιρετικη επιδοση αξια ενος καλου diesel.
Σε ταξιδι απο Αθηνα - Μαλακασι - Βολο - Αφυσσο - Βολο - Αθηνα με ταχυτητες τουρισμου (στο αμαξι υπηρχε ζωντανος speed lomiter) το trip εδειξε 4.8 λιτρα με 4,9 στο κομματι ως την αναχωρηση απο Βολο και 4,7 στο κομματι απο Αλμυρο ως Αθηνα μετα απο ενα ξεχυλισμα ανεφοδιασμου με 1,78 το λιτρο.
Το IMA δε πετυχε κ ενα στοχο τα 77777 χλμ κ μπορει πια να χαρει καθως συντομα θα το δει το συνεργειο κ θα του φορεθουν καινουργια παπουτσια (τα τωρινα εκλεισαν 3 καλοκαιρια οποτε μες στο χειμωνα θα αντικατασταθουν ...).
-
Γλυφαδα-Ελληνικα Ευβοιας-Γλυφαδα 3ωρες και 10 λεπτα στο ανεβασμα με 3 στασεις και 3 ωρες just στο κατεβασμα με 1 σταση και περισσοτερη κινηση στην εθνικη. Συνολικη μεση ταχυτητα 65km/h για 381km με καταναλωση 8.9l/100km. Volvo S40 T5 awd με 2.5 ατομα, αποσκευες, clima και αν κανει και καμια διαφορα με ανοιχτη οροφη στις στροφοδιαδρομες..
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Γλυφαδα-Ελληνικα Ευβοιας-Γλυφαδα 3ωρες και 10 λεπτα στο ανεβασμα με 3 στασεις και 3 ωρες just στο κατεβασμα με 1 σταση και περισσοτερη κινηση στην εθνικη. Συνολικη μεση ταχυτητα 65km/h για 381km με καταναλωση 8.9l/100km. Volvo S40 T5 awd με 2**.5 ατομα**, αποσκευες, clima και αν κανει και καμια διαφορα με ανοιχτη οροφη στις στροφοδιαδρομες..Να πω και τα δικά μου:
Διακοπές Κρήτη (Ν. Χανίων)
Διανυθέντα km: 1330
μέση κατανάλωση: 8,0lt/100km (το BC έδειχνε 7,9lt/100km).Στη γενικότερη περίπτωση πήγαινα στην εθνική(?) οδό με 100km/h ενώ δε έλειψαν και 4-5 φορές με 'αρκετό κάψιμο' σε στροφοδιαδρομή προς Παλαιόχωρα και άλλα 2-3 χωριά (δεν πήγαινα και με την ταυτότητα στο στόμα ).
not bad θα έλεγα.
Σημειώνω ότι ο αδερφός μου που ήταν πίσω μου ή μπροστά μου τις περισσότερες φορές με ένα Golf V 1.6fsi ήταν περίπου 0,7 με 1lt/100km κάτω από μένα μόνιμα (με εξαίρεση όταν τρέχαμε όπου προφανώς με πλησίαζε).Τέλος να σημειώσω ότι στο 90% των περιπτώσεων ήμασταν 4 άτομα και χωρίς A/C αφού οι θερμοκρασίες στην Κρήτη όσο καιρό ήμουν κάτω, δεν ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου και επίσης από το απόγευμα και μετά οι γυναίκες θέλανε τη ζακετούλα (τουλάχιστον αυτή που είναι μόνο μανίκια - δεν ξέρω πως τη λένε ) για να μην κρυώνουν. (το βράδυ έγραφε το αμάξι θερμοκρασίες από 22 ως 24,5 βαθμούς)
ΥΓ: μου κακοφάνηκε πάρα πολύ η τιμή της βενζίνης (2.079€/lt και μάλιστα EKO - είδα και BP με 2,1€/lt αλλά δεν τρελάθηκα ακόμα για να βάλω εκεί ) αλλά η ποιότητά της ήταν καλή τουλάχιστον (βάζω μόνιμα 100στάρα βενζίνη).
-
Αθηνα- Κομοτηνη
740 χλμ. και το trip computer εδειξε 7,2 λιτρα.. Σε ολη τη διαδρομη το air condition ηταν αναμμενο (με εξαιρεση το κομματι Τεμπη- κομβος Τιταν Θεσ/κης).. Επισης οι ταχυτητες κυμαινονταν απο 120-140..Edit: Κατοπιν επισημανσης του Angel!!!, να πω οτι η μεση ταχυτητα ηταν 89 χλμ..
-
Να πω ακόμα μια φορά πως χωρίς μέση ταχύτητα η κατανάλωση δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.
Έρευνα Κατανάλωσης