-
και κάτι ακόμα από αυτό το site
Bad: Hydrogen-powered vehicles are a disaster. Most prototype hydrogen-powered vehicles use more energy than the fossil-fuel vehicle they replace. The BMW Hydrogen 7 uses 254 kWh per 100 km (while the average fossil car in Britain uses 80 kWh per 100 km). Good: In contrast, prototype 8 electric vehicles use ten times less energy: 20 kWh per 100 km or even 6 kWh per 100 km. Electric vehicles are far better than hybrid cars. Today’s hybrid cars, which are typically at best about 30% better than fossil cars, should be viewed as a brief helpful stepping stone on the way to electric vehicles.
http://www.withouthotair.com/synopsis10.pdf
το οποίο και δείχνει που πάνε τα πράγματα....
-
παιδια εχω παθει τιν πλακα μου με το γκολφακι μου εκανα 800χλμ με ενα ντεποζιτο πριν καν αναψει ρεζερβα εκ των οποιον τα τα 60 εντος αθηνας τα 380 σε ταξιδι χαλαρα αθηνα-βονιτσα με 110χμ/ω σταθερα(δεν ειχε κινιση)χωρις χρηση τις 6ης σχεσης στο σασμαν και με ανοιχτα παράθυρα καθολη την διαδρομη ειτε με χρηση αιρ κον.(εχω δυνατοτητα να κανω χρηση μονο αερα λογο κλιματικ και οχι κλιματρονικ,αρα θα μπορούσα να ειμαι περισσότερο οικονομικος) και τα αλλα ~350 σε μπανακια! επισης σημειωνω οτι φοραω και 225 πελμα λαστιχου απο το εργοστασιακο 195! ΚΑΛΟ υπολοίπο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
υ.γ. και για τους απιστους Θωμαδες ανεβαζω φωτο οταν βρω γρυγωρο νετ!...
-
Έκανα τα πρώτα 1170 χλμ με μέση ωριαία 62 χλμ,30-40 χλμ στην πόλη,150 περίπου σε εθνική,και τα υπόλοιπα σε επαρχιακούς.Σύμφωνα με το t/c 5,6 lt/100,με το A/C σχεδόν πάντα ανοιχτό
Octavia combi tdi rs -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μάριε...Στα επόμενα 6 έτη θα κληθείς να πληρώσεις σε τέλη και φόρο αλληλεγγύης 6000€ ενώ εγώ 18€. Νομίζω ότι αυτά αρκούν για να καλύψουν την οποιαδήποτε πιθανή αγορά σετ μπαταριών.
δεν είμαι με το μέρος κανενός, αλλά στην Ελλάδα που ζούμε ποτέ μη λες ποτέ. δεν ξέρεις τί ξημερώνει αύριο... που να ξέρουμε τί θα πληρώσουμε σε 6 χρόνια... αν κ νομίζω ότι σε 6 χρόνια θα πληρώνουμε σε δραχμές...
-
Το σίγουρο πως μερικοί εδώ μέσα θα γούσταραν πολύ να πληρώνουν σε δραχμές.
-
@ peterpan
Δεν έχω κάποια μαγική σφαίρα ώστε να λέω ότι θα συμβεί αυτό ή εκείνο. Αλλά όταν ο άλλος κάνει extrapolate ότι θα πρέπει να πληρώσω 4000€ για τις μπαταρίες, δικαιούμε και εγώ να του πω ότι με τα σημερινά δεδομένα (που δεν είναι μία πιθανή κατάσταση αλλά η πραγματική κατάσταση) ότι τα επόμενα 6 χρόνια θα πληρώσει 4500+6606 = 5960€ ~ 6000€.
Θεωρώ ότι ενέχει μικρότερο ρίσκο η πρόβλεψη μου από το να πω ότι θα πληρώσει περί τα 5~8k για αντλία πετρελαίου, αυλούς, μπεκ και φτερωτή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το σίγουρο πως μερικοί εδώ μέσα θα γούσταραν πολύ να πληρώνουν σε δραχμές.Τα χειρότερα έρχονται.
-
Σημερα ο Δαυιδ εβαλε κατω τον Γολιαθ!
Καναμε 140 χιλιομετρα και με τα 2 μας αυτοκινητα (Ford Fiesta mk7 1,6 Skoda Octavia 5 1,4 tsi 122 ps) και τα αποτελεσματα ηταν τα εξης:
με το Ford Fiesta: 5,4 lt/100 χλμ. Μεσα ημουν μονο εγω, 1 σακ βουαγιαζ και μια τσαντα. Αιρ κοντισιον οχι ανοιχτο..
Με το Skoda Octavia: 5,8 lt/100 χλμ. Μεσα ηταν 2 ατομα μια βαλιτσα μερικες σακουλες και ολα αυτα που χρειαζεται ο father στη δουλεια του (και ειναι και πολλα! ) Air condition για πολυ λιγο, ανοιχτο..
Και στα δυο αυτοκινητα οι ταχυτητες κυμανθηκαν μεταξυ 70-140 και πρεπει να ληφθει υποψην και εντονο μποτιλιαρισμα στην Αθηνων- Κορινθου...
Η αληθεια ειναι οτι η 'κοντρα' δεν ειναι και τοσο ιση αλλα δινει μια καποια γενικη ιδεα τι μπορουν να κανουν και τα 2 αυτοκινητα στην Εθνικη
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το σίγουρο πως μερικοί εδώ μέσα θα γούσταραν πολύ να πληρώνουν σε δραχμές.δε συμφαίρει γμτ να γυρίσουμε σε δραχμές...
θα χάνονται λεφτά στο συνάλαγμα από € σε δραχμές κ αντίστροφα...
καλύτερα Ελλάδα με το €... ούτε συνάλαγμα, ούτε τίποτα... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ peterpanΔεν έχω κάποια μαγική σφαίρα ώστε να λέω ότι θα συμβεί αυτό ή εκείνο. Αλλά όταν ο άλλος κάνει extrapolate ότι θα πρέπει να πληρώσω 4000€ για τις μπαταρίες, δικαιούμε και εγώ να του πω ότι με τα σημερινά δεδομένα (που δεν είναι μία πιθανή κατάσταση αλλά η πραγματική κατάσταση) ότι τα επόμενα 6 χρόνια θα πληρώσει 4500+6606 = 5960€ ~ 6000€.
Θεωρώ ότι ενέχει μικρότερο ρίσκο η πρόβλεψη μου από το να πω ότι θα πληρώσει περί τα 5~8k για αντλία πετρελαίου, αυλούς, μπεκ και φτερωτή.
Βεβαια ο συλογισμός σου θα ηταν εντελως 'ακυρος' αν μιλουσαμε πχ για ενα audi A4 1.9TDI
-
-edit-
-
το golf 5 φίλου το 1.6 αν δεν απατώμαι κάπου εκεί παίζει
-
-edit-
-
0,8λτ/ωρα
-
Golf V 1.4 TSI 122
0,5 l/h χωρίς κλιματισμό
0,7 l/h με κλιματισμό και φυσιολογική ζέστη
0,9-1,0 l/h με κλιματισμό και υψηλές θερμοκρασίες/υγρασία -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
@ peterpan
Δεν έχω κάποια μαγική σφαίρα ώστε να λέω ότι θα συμβεί αυτό ή εκείνο. Αλλά όταν ο άλλος κάνει extrapolate ότι θα πρέπει να πληρώσω 4000€ για τις μπαταρίες, δικαιούμε και εγώ να του πω ότι με τα σημερινά δεδομένα (που δεν είναι μία πιθανή κατάσταση αλλά η πραγματική κατάσταση) ότι τα επόμενα 6 χρόνια θα πληρώσει 4500+6606 = 5960€ ~ 6000€.
Βεβαια ο συλογισμός σου θα ηταν εντελως 'ακυρος' αν μιλουσαμε πχ για ενα audi A4 1.9TDI
όπως και ο συλλογισμός του αν οδηγούσα ένα Prius
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Golf V 1.4 TSI 122
0,5 l/h χωρίς κλιματισμό
0,7 l/h με κλιματισμό και φυσιολογική ζέστη
0,9-1,0 l/h με κλιματισμό και υψηλές θερμοκρασίες/υγρασίααυτά τα +0.2lt/h με τη φυσιολογική ζέστη σημαίνει ότι έχει το break - even point όσον αφορά την ταχύτητα του οχήματος στα πόσα χιλιόμετρα 80km/h ή 100km/h (ήτοι με τι ταχύτητα το ανοιχτό παράθυρο θα οδηγούσε σε υψηλότερη απαίτηση ενέργειας).
-
...συγκεντρωτικά αποτελέσματα μηνός Ιουλίου:
ΚΜ = 2.548
Καύσιμα = 152 λίτρα
Κόστος Καυσίμων = 220 Ευρώ
Μ.Ο Καταναλώσεων = 5,97 λ/100ΚΜ
Μέγιστη Κατανάλωση = 7,45 λ/100ΚΜ (Με 5 άτομα, 3 βαλίτσες και τρέϊλερ γεμάτο)
Ελάχιστη Κατανάλωση = 5,45 λ/100ΚΜ
Diesel Rulezzz.....
ΥΓ: Οι μετρήσεις όλες περιλαμβάνουν μόνιμη χρήση Clima......εάν το απενεργοποιήσω θα δω χαμηλότερες καταναλώσεις??
-
Στο κόστος καυσίμων ακόμα αφαιρείς τις εκπτώσεις που σου κάνουν για την χρήση κάρτας;
-
Κάθε μοτέρ καταναλώνει περισσότερο με το A/C, γιατί το τελευταίο παίρνει κίνηση από τον κινητήρα. Γι' αυτό και όταν θέλουμε μέγιστη οικονομία (πχ όταν αναρτούμε καταναλώσεις σε ένα δημόσιο φόρουμ), ή μέγιστες επιδόσεις (πχ όταν προσπαθούμε για καλούς χρόνους -ή και κορυφαία κατανάλωση- σε μια πίστα), καλό είναι να το απενεργοποιούμε.
Έρευνα Κατανάλωσης