-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο κόστος καυσίμων ακόμα αφαιρείς τις εκπτώσεις που σου κάνουν για την χρήση κάρτας;Τα 152 λτ --> 220€
Το 1 λτ --> χ;χ=220/152=1,46€/λτ
Άρα, δεδομένου πως το diesel (που rulezzzz) , είναι φθηνότερο κάνα 20άρι λεπτά από την βενζίνη, η απάντηση είναι πως όχι, δεν αφαιρούνται οι εκπτώσεις.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κάθε μοτέρ καταναλώνει περισσότερο με το A/C, γιατί το τελευταίο παίρνει κίνηση από τον κινητήρα. Γι' αυτό και όταν θέλουμε μέγιστη οικονομία (πχ όταν αναρτούμε καταναλώσεις σε ένα δημόσιο φόρουμ), ή μέγιστες επιδόσεις (πχ όταν προσπαθούμε για καλούς χρόνους -ή και κορυφαία κατανάλωση- σε μια πίστα), καλό είναι να το απενεργοποιούμε.Στο παλιό μερσεντές το a/c ενεργοποιείται με ένα μεγάλο περιστροφικό διακόπτη που στο πίσω μέρος υπάρχουν αρκετά σωληνάκια υποπίεσης. Κάποτε ένα σωληνάκι είχε διαρροή και όταν πατούσες δυνατά το γκάζι έσβηνε το a/c (και ο ανεμιστήρας - όλος ο κλιματισμός).
Ο μάστορας που το πήγα να το φτιάξει μου είπε: 'τι θες να φτιάξεις, άλλοι μου ζητάνε να το κάνω έτσι και δεν ξέρω πως'. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάθε μοτέρ καταναλώνει περισσότερο με το A/C, γιατί το τελευταίο παίρνει κίνηση από τον κινητήρα. Γι' αυτό και όταν θέλουμε μέγιστη οικονομία (πχ όταν αναρτούμε καταναλώσεις σε ένα δημόσιο φόρουμ), ή μέγιστες επιδόσεις (πχ όταν προσπαθούμε για καλούς χρόνους -ή και κορυφαία κατανάλωση- σε μια πίστα), καλό είναι να το απενεργοποιούμε.
Στο παλιό μερσεντές το a/c ενεργοποιείται με ένα μεγάλο περιστροφικό διακόπτη που στο πίσω μέρος υπάρχουν αρκετά σωληνάκια υποπίεσης. Κάποτε ένα σωληνάκι είχε διαρροή και όταν πατούσες δυνατά το γκάζι έσβηνε το a/c (και ο ανεμιστήρας - όλος ο κλιματισμός).
Ο μάστορας που το πήγα να το φτιάξει μου είπε: 'τι θες να φτιάξεις, άλλοι μου ζητάνε να το κάνω έτσι και δεν ξέρω πως'.Παρεπιμπτόντως, το έχει από το εργοστάσιο η Lancia το συστηματάκι, αν πατάς το γκάζι τέρμα για μερικά δευτερόλεπτα, κλείνει το κομπρεσέρ για να βοηθήσει τον κινητήρα να επιταχύνει. Το ωραίο είναι πως χάρη στις γενικές αρχές λειτουργίας του κλιματισμού, η εβαπορέτα κρατάει αρκετή ψύξη χωρίς την βοήθεια του κομπρεσέρ, οπότε δεν φέρνει καθόλου ζέστη για όσο γίνεται αυτό.
EfficientDynamic και η Lancia, όχι παίζουμε!
-
Και η BMW το κάνει αυτό, κι giulietta που οδήγησα πρόσφατα...η οποία για να είμαι και ον τοπικ, είχε μέση 13, αλλα με πολυ σκισιμο!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Και η BMW το κάνει αυτό, κι giulietta που οδήγησα πρόσφατα...η οποία για να είμαι και ον τοπικ, είχε μέση 13, αλλα με πολυ σκισιμο!Sent from my iPad using Tapatalk
Ναι, αυτό δεν είναι και κάνα κατόρθωμα, γιατί η BMW σου είναι μοντέλο 2006, ενώ η Lancia του 1999.
-
Καλησπέρα και απο εμένα.
Εδω και τρεις εβδομάδες είμαι κάτοχος μιας Alfa romeo mito 1.3 jtdm 95 ps diesel και είπα να ανεφέρω και εγώ τις καταναλώσεις μουΜεσα στην χαλκιδική για καμια 1000 χιλιομετρα χαλαρής οδήγησης με 80 χλμ/ ωρα μέση κατανάλωση 3,9 (οχι air con)
Απο χαλκιδική θεσσαλονίκη με aircondition ανοιχτο και 110-120 χλμ/ωρα μέση κατανάλωση 4,9 .
Εχει 2500χλμ μόνο, ελπίζω να πέσει και άλλο όταν στρώσει.Μέσα στην πόλη με πολύ κινηση και aircondition ανοιχτο ειδα κατανάλωση περίπου στα 6,5 με 7
-
Ο χρήστης tommy89 έγραψε:
Καλησπέρα και απο εμένα.
Εδω και τρεις εβδομάδες είμαι κάτοχος μιας Alfa romeo mito 1.3 jtdm 95 ps diesel και είπα να ανεφέρω και εγώ τις καταναλώσεις μουΜεσα στην χαλκιδική για καμια 1000 χιλιομετρα χαλαρής οδήγησης με 80 χλμ/ ωρα μέση κατανάλωση 3,9 (οχι air con)
Απο χαλκιδική θεσσαλονίκη με aircondition ανοιχτο και 110-120 χλμ/ωρα μέση κατανάλωση 4,9 .
Εχει 2500χλμ μόνο, ελπίζω να πέσει και άλλο όταν στρώσει.Μέσα στην πόλη με πολύ κινηση και aircondition ανοιχτο ειδα κατανάλωση περίπου στα 6,5 με 7
Εξαιρετικές τιμές!
-
Ο χρήστης tommy89 έγραψε:
Καλησπέρα και απο εμένα.
Οι τιμές είναι πολύ καλές και πραγματικές. Τις ίδιες καταναλώσεις έχει και το Punto μου με τον ίδιο κινητήρα. Δε νομίζω να καίει λιγότερο όταν 'στρώσει' (δε χρειάζεται), αλλά θα το πατάς λίγο περισσότερο και θα το ευχαριστηθείς
-
Συγνώμη, αλλά δεν γίνεται να δεχτούμε εύκολα πως υπάρχουν χαμηλότερες καταναλώσεις από το απόλυτο benchmark της αυτοκίνησης σε θέματα κατανάλωσης (και επιδόσεων! )!
Α, επίσης, κύριε Χρήστο Δήμου, τα υβριδικά δεν μετράνε: οι μπαταρίες τους χαλάνε, μολύνουν το περιβάλλον και ειδικότερα η ζώνη του Honda σας μου τσαλακώνει το πουκάμισο. Και το Prius είναι για αμερικανάκια.
Ήρθαν τ' άγρια να διώξουν τα ήμερα εδώ πέρα.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και η BMW το κάνει αυτό, κι giulietta που οδήγησα πρόσφατα...η οποία για να είμαι και ον τοπικ, είχε μέση 13, αλλα με πολυ σκισιμο!
Sent from my iPad using Tapatalk
Ναι, αυτό δεν είναι και κάνα κατόρθωμα, γιατί η BMW σου είναι μοντέλο 2006, ενώ η Lancia του 1999.
Πρωτη φορα θυμαμαι να διαβαζω γι αυτο το συστημα, ακομα πιο πριν στο brochure του S40 το 1995 ....Τωρα νομιζω ολα τα αυτοκινητα το εχουν. Ξερει κανεις απο που και ποτε ξεκινησε να εφαρμοζεται?
-
Τα δικά μου πάντως δεν έχουν τέτοιο σύστημα...
Εγώ δεν εμφανίζομαι στο συγκεκριμένο τόπικο, μιας και αισθάνομαι ντροπή που είμαι μεταξύ 7-7,5 στο 206...
-
double post!
-
Κι εγώ μια από τα ίδια
Μα ταξίδι σε εθνική με μέση κατανάλωση 8.4-8.7 και εντός πόλης 8.2 με 8.3
Ούτε τα Renault-κια το έχουν αυτό το κόλπο -
παλια υπηρχε το... δάκτυλο για τις προσπερασεις
Τωρα, η αληθεια ειναι οτι στο Outbuck δεν εχω καταβαβει διαφορα μεταξυ ανοιχτου και κλειστου A/C
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
παλια υπηρχε το... δάκτυλο για τις προσπερασειςΣυνεχίζει να υπάρχει, αλλά χρησιμοποιείται μετά την προσπέραση...
-
αν έχεις τουρμποροπή προσπερνάς με 6τη χωρίς να χρειάζεται να κλείσεις το κλίμα...
οι χόμο σαπιενς της αυτοκίνησης τραβάνε κολάρα και διακόπτες
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κι εγώ μια από τα ίδια
Μα ταξίδι σε εθνική με μέση κατανάλωση 8.4-8.7 και εντός πόλης 8.2 με 8.3
Ούτε τα Renault-κια το έχουν αυτό το κόλπομ.ο. στην εθνική ? cc? μεγάλη η κατανάλωση σου στην εθνικη...
-
Δε σέρνεται σαν εσένα, γι΄αυτό.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δε σέρνεται σαν εσένα, γι΄αυτό.ρε περίοδο έχεις πάλι?
ποιος σου είπε οτι σέρνομαι? έχεις ακούσει την λέξη εξέλιξη? -
Aν κρίνω από το πώς αρπάχτηκες, κάποιος άλλος έχει περίοδο.
Έρευνα Κατανάλωσης