-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Opel Astra G 1.4 Elegance Mod. 2000Να βοηθήσω το φίλο πιπίνο ... να μην γράφει
-
Μετα τα απανωτα σοκ των προηγουμενων ημερων στην καταναλωσεις ( πανω απο 15 λτ) χθες επανηλθα στα φυσιολογικα
Ξεκινησα απο Γαλατσι για αεροδρομιο Ελ.Βενιζελος και καταναλωση 9,8 λτ, αδειοι δρομοι και κατα συμπτωση ολα τα φαναρια στη Βεικου πρασινα συντελεσαν να εχω ενα πρωτο θετικο αποτελεσμα και να κυμανθω στα 8 λιτρα πανω κατω
Βγαινω ΑΟ και με ταχυτητες απο 119-139 η καταναλωση αρχισε να πεφτει ωσπου επιασα το ωραιοτατο 7,1λτ
Στην επιστροφη απο εροδρομιο για Γαλατσι η καταναλωση ανεβηκε κατα 1 λιτρο. -
Μια πολύ καλή, για τα μέτρα μου, κατανάλωση πέτυχα σήμερα Αχαρνών-Λιβαδειά-Ν Φιλαδέλφεια, ~270χλμ.
Με το cc 130 στην εθνική μέχρι Κάστρο και μετά 110 εκτός διασταυρώσεων πέτυχα μωτ >>102 με -
Καλησπέρα
Το ταπεινό μου δίτροχο (λίγο εκτός σχολίου αλλά για να δείξω ότι ίσως για αστικές μετακινίσεις το κέρδος που μπορεί να έχει κάποιος) είναι 3 λιτρα για 120 χλμ. Έχω 1 παπάκι Χόντα 100.
Το KLE 500 πρέπει να το ζορίσω για να γράψει 5λ/100 και με ήρεμη προς σβέλτη οδήγηση σε μικτή χρήση 4λ/100
Το corollaκι το TS g;yrv sta 8/100 με ήρεμη οδήγηση σε μικτές συνθήκεςΤα συμπεράσματε σε εσάς
-
130 χλμ/ω 3 ατομα ευθεια. 3.7λ/100χλμ yaris d4d
-
Χθες το βράδυ πήγαμε προς Μαραθώνα βόλτα.Από το σπίτι μου είναι κάπου στα 100κάτι χιλιόμετρα.
Ήμασταν παρέα.Εγώ ήμουν με το δικό μου (Α3 sportback 1.8ΤFSI Stronic) και το φιλικό αμάξι ήταν ένα Golf 1.6fsi.
Μιας και πηγαίναμε βόλτα, πηγαίναμε χαλαρά.Εγώ μπροστά, το Golf-άκι ακολουθούσε.
Φτάνοντας μαραθώνα:
8,2lt/100km το Α3
8,6lt/100km το Golf.Μάλιστα σχολιάζοντας τις καταναλώσεις μας του είπα ότι πήγα πολύ-πολύ χαλαρά.Ο ίδιος σχολίασε ότι δεν φάνηκε καθόλου αυτό.Πήγαινα και επιτάχυνα κανονικά. Σημείωσε μάλιστα ότι ξεκινώντας από φανάρι αρκετές φορές χρειάστηκε να το 'σπάσει' για να πηγαίνουμε μαζί.
not bad λοιπόν το 'μπουρδελάκι' μου.
Γι'αυτό πολλές φορές πρέπει να βλέπουμε πώς κινούνται και τα άλλα αμάξια στο δρόμο.Οδηγώντας το δικό μου αμάξι με αυτό το ρυθμό κίνησης ήμουν σχεδόν σε κατάσταση ύπνου.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν κινιόμουν αξιοπρεπώς.
Στην επιστροφή το 'πάτησα' λίγο(? ), οπότε η κατανάλωση ήταν 11,3lt/100km σε...δρόμο χωρίς καθόλου κίνηση
Κι έτσι για να υπάρχει σύγκριση, να αναφέρω ότι το ίδιο έκανε και το Golf-άκι (αν και οκ δεν είχε τύχει να με ακολουθήσει - λογικό) και μέχρι που χωρίσαμε είχε 9,6lt/100km. -
Θα έπρεπε να δοκιμάζατε και με αυτόν μπροστά κι εσένα πίσω. Μπορεί να έκανε κάποια διαφορά. Άλλη φορά κάντε το μισό μισό το ποιος θα είναι εμπρός.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Θα έπρεπε να δοκιμάζατε και με αυτόν μπροστά κι εσένα πίσω. Μπορεί να έκανε κάποια διαφορά. Άλλη φορά κάντε το μισό μισό το ποιος θα είναι εμπρός.Ενδιαφέρον παρατήρηση.Γιατί όμως? (να το πάμε εναλλάξ)
-
Γιατί πολλές φορές ο από πίσω καίει περισσότερο από όσο θα έκαιγε αν ήταν μπροστά. Εκτός αν έχει ebd.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιατί πολλές φορές ο από πίσω καίει περισσότερο από όσο θα έκαιγε αν ήταν μπροστά.** Εκτός αν έχει ebd**. -
Ακριβώς, ο από πίσω δεν ξέρει πότε επιταχύνεις οπότε όταν δει να απομακρύνεσαι θα πατήσει πιο πολύ για να κερδίσει τη χαμένη απόσταση. Και αντίστοιχα στο φρενάρισμα ο εμπρός μπορεί να έχει αφήσει το γκάζι και να ρολλάρει αλλά ο από πίσω δεν το ξέρει και ακόμα πατάει γκάζι ενώ μετά, όταν δει ότι τον πλησιάζει βιαστικά θα φρενάρει πιο απότομα.
-
370km λάρισα- θεσσαλονίκη ( +νέο ρύσιο)- λάρισα
Fiat Ritmo 1.1
+320kg περίπου
8,08lt/100km
100km έγιναν με 3000σαλ και ~90km/h ( ), talegating included
50km με 4000σαλ και 120km/h
και ότι μένει σε εθνικη γύρω στα 110km/h.
Τα υπόλοιπα 70km μαζί με ότι έγινε σε πόλη, αρκετά σβέλτα ( όχι οικονομικά τελωσπάντων). -
Στατιστικά ( ) εβδομάδος 07/11/2010-13/11/2010
Διανυθέντα χιλιόμετρα : 408,2km
Mέση κατανάλωση : 9,9l/100km
Μέση ταχύτητα : 53km/h
Χρόνος οδήγησης : 7h 35min
Συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθησαν τα στοιχεία:
Μια κυριακάτικη βόλτα Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Τρίκαλα όπου είπαμε να δούμε πόσα πιάνει το αυτοκίνητο στην ευθεία.
Το καθημερινό πήγαινε - έλα στη δουλειά εις διπλούν και όλο αυτό επί 5 ημέρες , η οποία διαδρομή περιλαμβάνει κίνηση στους περιφερειακούς δρόμους της πόλης με στάση σε 4 φωτεινούς σηματοδότες και επιτάχυνση του οχήματος μέχρι την 6η φορτώνοντας μέχρι τις 5000στρ/λεπτό (και φυσικά μετά φρενάρισμα).Η απόσταση σπίτι-δουλειά είναι 14,7 χιλιόμετρα και ο μέσος χρόνος που απαιτείται συνήθως είναι 12min.
Δυο είσοδοι στο κέντρο της πόλης.
Αυτοκίνητο:Fiat Bravo 150 Sport. -
θα μπορούσα να γράψω πόσο έκανα με ένα ολόκληρο ντεπόζιτο, όμως δεν είχα μηδενίσει το οδόμετρο όταν είχα φουλάρει...
ΥΓ: ναι, έμεινα από βενζίνη ξημερώματα Κυριακής, 2-3 χιλιόμετρα πριν τον προορισμό μου... βενζινάδικα δεν υπήρχαν ανοιχτά στα γύρω χωριά κ πόλη...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
θα μπορούσα να γράψω πόσο έκανα με ένα ολόκληρο ντεπόζιτο, όμως δεν είχα μηδενίσει το οδόμετρο όταν είχα φουλάρει...ΥΓ: ναι, έμεινα από βενζίνη ξημερώματα Κυριακής, 2-3 χιλιόμετρα πριν τον προορισμό μου... βενζινάδικα δεν υπήρχαν ανοιχτά στα γύρω χωριά κ πόλη...
ωχ πίκρα....
-
Εγώ τα τελευταία 1000+ χλμ αυτοκινητόδρομου με όχι ιδιαίτερα ψηλές ταχύτητες (λέμε τώρα ) κινήθηκα γύρω στο 10αρι
ο αυτοκινητόδρομος εχει καταστρέψει την μουαγιέ μου πλέον, πάει το 8άρι, βαδίζω ολοταχώς για 8,5
σαν πολύ τούβλο να έχει γίνει το πόδι μου φέτος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ο αυτοκινητόδρομος εχει καταστρέψει την μουαγιέ μου πλέον, πάει το 8άρι, βαδίζω ολοταχώς για 8,5Περίεργο, εμένα ο αυτοκινητόδρομος μου τη φτιάχνει.... η πόλη είναι που μου την ξεσκίζει...
-
**Διαδρομη: **Αθηνα - Ακρατα ( Εθνικη) - Λ. Τσιβλου - Ζαρουχλα απο ασφαλτο - Ζαρουχλα - Περιστερα 15 km χωμα - Χιονοδρομικο Καλαβρυτων - Καλαβρυτα - Αθηνα (παλαια Εθνικη)
**Αποσταση: **450 χιλιομετρα
Φορτιο: 2 άτομα
Κατανάλωση: 34λιτρα....7,5 λ/ 100χμ
**αυτοκινητο **: JIMNY
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
ο αυτοκινητόδρομος εχει καταστρέψει την μουαγιέ μου πλέον, πάει το 8άρι, βαδίζω ολοταχώς για 8,5
Περίεργο, εμένα ο αυτοκινητόδρομος μου τη φτιάχνει.... η πόλη είναι που μου την ξεσκίζει...
you behave
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγώ τα τελευταία 1000+ χλμ αυτοκινητόδρομου με όχι ιδιαίτερα ψηλές ταχύτητες (λέμε τώρα ) κινήθηκα γύρω στο 10αριο αυτοκινητόδρομος εχει καταστρέψει την μουαγιέ μου πλέον, πάει το 8άρι, βαδίζω ολοταχώς για 8,5
σαν πολύ τούβλο να έχει γίνει το πόδι μου φέτος
σε καλό να μας βγει
Έρευνα Κατανάλωσης