-
460km me 30l
6,5 λ/100κμ
suzuki jimny -
Μου φαίνεται πολύ χαμηλή αυτή η κατανάλωση για Τζίμνι. Προχτές πήγα για ένα γάμο στην Κατερίνη. Στο πήγαινε, επειδή δεν έτρεχα και πολύ (ήγουν 120 χαω), και έκανα και την παράκαμψη για τα Τέμπη, έκαψα 8λ/100.
Στο έλα, επειδή το πάταγα (έως και 150 σε ορισμένες περιπτώσεις), με πήγε 9,2 λ/100.
Αν θυμάμαι καλά δεν έχω πάει ποτέ κάτω από 7,5 λ/100 σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Με πόσο το πας? -
κινηση 50% πολη (χωρις μποτιλιαρισμα) 50% επαρχιακος δρομος
το αμαξι ειναι σε φαση 'στρωσιματος' επομενως το στροφομετρο βρισκεται μεταχυ 2k rpm -3,5/4k rpm και με ελαφρυ ποδι
κινηση μεσα στην πολη με την ροη, κινηση στον επαρχιακο δρομο 70-110απο την μια ξερω οτι μολις περασουν τα χιλιομετρα του στρωσιματος το ποδι θα βαρυνει....αλλα απο την αλλη θεωρω οτι οπως ολα τα καινουργια στην αρχη εχει ενα 10% αυξημενης καταναλωσης
αν μετα το στρωσιμο διατηρησει μια μεση καταναλωση περι τα 8 λ /100 θα ειμαι happy
-
Νέα μέτρηση κατανάλωσης στο Golf V TSI 140
αυτή τη φορά κάψαμε 31 λίτρα για 275 χλμ
δλδ 11.2 λτ/100χλμ
αποκλειστική χρήση δουλειά-σπίτι σε ώρες αιχμής αυτή την εβδομάδα
οικονομική και ψυχολογική απελπισία μέσα στην κίνηση.
-
Θεσσαλονίκη-Αθήνα:
ΜΩΤ** 120 Κm/h**, μέση κατανάλωση 8,2 lt/100KmΠάλι με το Avensis Mk1 1.6VVTi, μέτρηση μέχρι την είσοδο της Αττικής Οδού. Αυτή τη φορά βιαζόμουν πολύ, οπότε η οικονομική οδήγηση πήγε περίπατο. Αν δεν είχε μάλιστα πυκνή ομίχλη από την Αρκίτσα μέχρι τα Οινόφυτα περίπου (BTW: ) η μέση ωριαία θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.
Το παράξενο είναι ότι ενώ σύμφωνα με το TC το ρεζερβουάρ θα πρέπει να έχει ακόμα ~15 λίτρα, ο δείκτης είναι πολύ πιο απαισιόδοξος (δείχνει ~5-7lt και το 'βεληνεκές' άλλα ~100Km). Συνήθως συμφωνούν μεταξύ τους και με την αντλία. Θα δείξει στο επόμενο γέμισμα.
Επίσης, ταξί αυτόματο Mercedes W211 (ξέχασα να δω κινητήρα, αλλά λογικά θα ήταν καμιά E200Cdi) έγραφε 8.5lt/100Km, ΜΩΤ 18Km/h.
-
μια δικιά μου, με κίνηση καθαρά αστική για 300 χλμ, οπότε αρκετά ενδεικτική, αλλά χωρίς μποτιλιαρίσματα
10 στα 100 ζορζ...
έχεις καμια καθαρά αστική?
-
Πολυ καιτε στην πολη
-
Καλαμαριά - Σίνδος και Σίνδος - Καλαμαρια(μέσα απο την πόλη με μποτιλιάρισμα)
14L/100 παρακαλώ, και μάλιστα όσο προσεκτικά μπορούσα!
Αυτοκίνητο: Scirocco 1.4 tsi 122!
Καλύτερα να πάρω κανενα τρίλιτρο ατμοσφαιρικό...οικονομικότερο θα είναι...
-
Ναι, αλλά η όλη διαδικασία πρέπει να σου πήρε κανα τετράωρο.
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
14L/100 παρακαλώ, και μάλιστα όσο προσεκτικά μπορούσα!
Υπερβολικο μου φαινεται... Ειχες μηδενισει το TC?
-
Καλαμαριά-Σίνδος και πίσω με μποτιλιάρισμα σημαίνει μόνο το Δικαστήρια-Σίνδος-Δικαστήρια χωρίς κίνηση. Δηλαδή την Εθν.Αντιστάσεως, τη Β.Ολγας, τη Β.Γεωργίου και την Τσιμισκή με 1η-νεκρά. Είναι εύκολο να πετύχεις ωραία νούμερα!
-
Το tc ήταν μηδενισμένο. Το μποτιλιάρισμα ήταν όντως πολύ αλλά είναι δυνατόν τετοια κατανάλωση??? Θα μπουμε φυλακή! Πραγματικά δηλαδή, ποσα ατμοσφαιρικά κυβικά θα έπρεπε να είχα για να επιτύχω τετοια κατανάλωση μέσα στη πόλη? Ηδη έχω αρχίσει και σκέφτομαι να το διώξω και να πάρω κανένα μεταχειρισμένο mx5.
-
Το tc ήταν μηδενισμένο. Το μποτιλιάρισμα ήταν όντως πολύ αλλά είναι δυνατόν τετοια κατανάλωση??? Θα μπουμε φυλακή! Πραγματικά δηλαδή, ποσα ατμοσφαιρικά κυβικά θα έπρεπε να είχα για να επιτύχω τετοια κατανάλωση μέσα στη πόλη? Ηδη έχω αρχίσει και σκέφτομαι να το διώξω και να πάρω κανένα μεταχειρισμένο mx5.εαν ειχες μια μωτ 5χαω ειναι πολυ λογικη η καταναλωση. Με οποιοδηποτε 1200-1400 δε θα ειχες σημαντικα λιγοτερη. Το mx-5 θα ειχε πολυ μεγαλυτερη!!!
-
Καλαμαριά - Σίνδος και Σίνδος - Καλαμαρια(μέσα απο την πόλη με μποτιλιάρισμα)14L/100 παρακαλώ, και μάλιστα όσο προσεκτικά μπορούσα!
Αυτοκίνητο: Scirocco 1.4 tsi 122!
Καλύτερα να πάρω κανενα τρίλιτρο ατμοσφαιρικό...οικονομικότερο θα είναι...
ειναι παραλογη η καταναλωση σου. καπου κανεις λαθος στην οδηγηση σου!
-
Οταν η στιγμιαία κατα το ξεκίνημα ειναι 49.9, μου φαίνεται λογικό το 14. Με παρα μα παρα πολυ προσοχή μπορώ να επιτύχω στιγμιαία κατα την εκίνηση γύρω στο 30 με 35, δύσκολα όμως. Με ένα fiat brava 1.2 16v που υπάρχει στην οικογένεια η κατανάλωση εντώς πόλης είναι σχεδόν η μισή.
-
τι σχεση εχει η στιγμιαια; Εγω βλεπω ευκολα 90+
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι σχεση εχει η στιγμιαια; Εγω βλεπω ευκολα 90+Τι αυτοκίνητο έχεις??? Με βάση τη στιγμιαία δε διαμορφώνεται η μέση? Εγώ πάντως με τα 14 μέση κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό! Εκτός πόλης, απλά καμία σχέση, εκει έχω γύρω στο 7!
-
Τι αυτοκίνητο έχεις??? Με βάση τη στιγμιαία δε διαμορφώνεται η μέση? Εγώ πάντως με τα 14 μέση κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό! Εκτός πόλης, απλά καμία σχέση, εκει έχω γύρω στο 7!
Με 1600ρι ατμοσφαιρικό έχω παρόμοια νούμερα στα μποτιλιαρίσματα της πόλης μας(13,7).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το tc ήταν μηδενισμένο. Το μποτιλιάρισμα ήταν όντως πολύ αλλά είναι δυνατόν τετοια κατανάλωση??? Θα μπουμε φυλακή! Πραγματικά δηλαδή, ποσα ατμοσφαιρικά κυβικά θα έπρεπε να είχα για να επιτύχω τετοια κατανάλωση μέσα στη πόλη? Ηδη έχω αρχίσει και σκέφτομαι να το διώξω και να πάρω κανένα μεταχειρισμένο mx5.
εαν ειχες μια μωτ 5χαω ειναι πολυ λογικη η καταναλωση. Με οποιοδηποτε 1200-1400 δε θα ειχες σημαντικα λιγοτερη. Το mx-5 θα ειχε πολυ μεγαλυτερη!!!
Το mx5 καίει 14lt/100km όταν πηγαίνω με σταθερή 180-200χλμ
14 λίτρα είναι πολλά. Τη διαδρομή αυτή την έκανα σχεδόν καθημερινά για 5-6 χρόνια. Και σε επικά μποτιλιαρίσματα(ακόμα και όταν πήγαινε ο δρόμος από jumbο, δεν είναι ποτέ τόσο. Και με διάφορα αυτοκίνητα. Και ποιο αργά και πιο γρήγορα από το sciroco. Αν όμως μαρσάρεις σε κάθε ξεκίνημα, είσαι συνέχεια με το πόδι στο συμπλέκτη για να προχωρήσεις 1cm, τότε φταις και εσύ. Επίσης δεν αναφέρεις το χρόνο που έκανες. Έχει τύχει να κάνω 2:45 για να γυρίσω από Σίνδο. Και έχει τύχει να φτάσω σε 15 λεπτά. -
Τι αυτοκίνητο έχεις??? Με βάση τη στιγμιαία δε διαμορφώνεται η μέση? Εγώ πάντως με τα 14 μέση κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό! Εκτός πόλης, απλά καμία σχέση, εκει έχω γύρω στο 7!
τη στιγμιαια δεν εχει κανενα νοημα να την κοιταζεις. Ξερεις ποση μεση ταχυτητα ειχες οταν εκαψες 14;
Έρευνα Κατανάλωσης