-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το διόρθωσα σε 330d.Βαριέμαι να το ψάξω αυτή την στιγμή, αλλά όποιος θέλει μπορεί να το επιβεβαιώσει.
Σε 320d σου κάνει η 'επιβεβαίωση';
Πέρα από την πλάκα, τα diesel από την φύση τους ΔΕΝ έχουν μεγάλες αυξομειώσεις στην κατανάλωση, δεν είναι παράλογο λοιπόν και στα 200 να είναι κοντά στα 10λτ/100. Στα 5 ή στα 6 λτ/100 ΔΕΝ θα είναι , που να χτυπιέται ο άλλος κάτω!
-
delete
-
Πάντως εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=gPqt4Z4GyR0
...στα 200 σταθερά με cruise είναι στα 8λτ/100κμ.
Καθόλου καλή επίδοση κατά την άποψή μου. Τόσο είναι και τα βενζινοκίνητα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Πάντως εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=gPqt4Z4GyR0...στα 200 σταθερά με cruise είναι στα 8λτ/100κμ.
Εχεις βρει κατι αναλογο για βενζινοκινητο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πάντως εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=gPqt4Z4GyR0
...στα 200 σταθερά με cruise είναι στα 8λτ/100κμ.
Εχεις βρει κατι αναλογο για βενζινοκινητο;
Δε μπορώ να βρω κάτι στον γιουτούμπι.
Από προσωπική εμπειρία, στα 200 σταθερά είμαι περίπου στα 13...κι εμένα καίει 20% πάνω από νορμάλ 2λτ.
-
delete
-
Προφανώς και diesel rulez όσον αφορά την οικονομία στη κατανάλωση. Έχω οδηγήσει αρκετά diesel στην Ευρώπη και το κύριο όφελος είναι η χαμηλή κατανάλωση μαζί με την υψηλή ροπή.
Αλλά για να έχει νόημα πρέπει να είσαι χιλιομετροφάγος κατά την άποψή μου και να ταιριάζει στο στυλ σου.
Αυτή τη στιγμή η 320d είναι κατά 6.000 ευρώ ακριβότερη από τη 320i.
Εξαιρετικό το πετρέλαιο...χαμηλή κατανάλωση, αλλά το μέλλον δεν είναι εκεί. Το μέλλον είναι στα υβριδικά σύνολα.
-
Εξαιρετικό το πετρέλαιο...χαμηλή κατανάλωση, αλλά το μέλλον δεν είναι εκεί. Το μέλλον είναι στα υβριδικά σύνολα.Η Ευρώπη προωθεί το πετρέλαιο, οι άλλοι τα υβριδικά.
Μάλλον σε ένα κινητήρα ανάμεσα σε βενζίνη-πετρέλαιο θα καταλήξουν, να μη καίει πολύ αλλά να μη στοιχίζει η κατασκευή του όσο ένας πετρελαιοκινητήρας. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εξαιρετικό το πετρέλαιο...χαμηλή κατανάλωση, αλλά το μέλλον δεν είναι εκεί. Το μέλλον είναι στα υβριδικά σύνολα.
Η Ευρώπη προωθεί το πετρέλαιο, οι άλλοι τα υβριδικά.
Μάλλον σε ένα κινητήρα ανάμεσα σε βενζίνη-πετρέλαιο θα καταλήξουν, να μη καίει πολύ αλλά να μη στοιχίζει η κατασκευή του όσο ένας πετρελαιοκινητήρας.Η BMW στα 3κυλ σύνολα που τεστάρει ετοιμάζει μια υβριδική τεχνολογία diesel ή βενζίνης μαζί με ηλεκτροκινητήρα.
Το πετρέλαιο θα παραμείνει, αλλά μαζί με ηλεκτρικό μοτέρ.
Πάντως όσο καλό και οικονομικό κι αν είναι το πετρέλαιο, για σπορ οδήγηση δεν είναι...οπότε εξαρτάται από το στυλ σου.
-
Θα συμφωνήσω με το Νίκο.
Το diesel έχει νόημα μόνο για όσους κάνουν πραγματικά πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο.
Η εναλλακτική πρόταση για οικονομία δείχνει προς το παρόν να είναι τα υβριδικά, στα οποία στρέφουν την προσοχή τους ολοένα και περισσότερες εταιρίες.
-
Πάντως εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=gPqt4Z4GyR0...στα 200 σταθερά με cruise είναι στα 8λτ/100κμ.
Το 1400άρι μου καίει κάνα 14άρι-15άρι εκεί νομίζω!
-
Ναι γιατί το diesel με τη γουργουροροπάκλα και το κιβώτιό του τα έχει στις 3.500 στροφές ενώ το 1.400άρι ατμοσφαιρικό τα έχει στις 7000 Και μόνο τις τριβές να σκεφτείς, φτάνει για να εξηγήσει τις διαφορές (λέμε τώρα, οι διαφορές πηγάζουν από πολύ διαφορετικά αίτια όπως η διαφορετική θερμοδυναμική απόδοση)
-
Αθηνα - Λευκαδα, με 3 ατομα και φουλ αποσκευες και clima: 7,9/100.
αυστηρα τηρωντας τα ορια ταχυτητας συμφωνα με τις πινακιδες*.
- θεωρω φυσικα πως οτι αναγραφεται στις πινακιδες αντιστοιχει σε μιλια.
-
Πάντα αναφερόμαστε σε ναυτικά μίλια, σωστά;
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Ναι γιατί το diesel με τη γουργουροροπάκλα και το κιβώτιό του τα έχει στις 3.500 στροφές ενώ το 1.400άρι ατμοσφαιρικό τα έχει στις 7000 Και μόνο τις τριβές να σκεφτείς, φτάνει για να εξηγήσει τις διαφορές (λέμε τώρα, οι διαφορές πηγάζουν από πολύ διαφορετικά αίτια όπως η διαφορετική θερμοδυναμική απόδοση)Και τι βενζινοκίνητο πια καίει 8 lt / 100 km στα 200 km / h? Λογικά θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλου κυβισμού για να είναι ανετό ή/και turbάτο με κάποια τρελή overdrive σχέση.
Εγώ έχω πολύ μικρό κινητήρα και τρώει το ζόρι του!
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Ναι γιατί το diesel με τη γουργουροροπάκλα και το κιβώτιό του τα έχει στις 3.500 στροφές ενώ το 1.400άρι ατμοσφαιρικό τα έχει στις 7000 Και μόνο τις τριβές να σκεφτείς, φτάνει για να εξηγήσει τις διαφορές (λέμε τώρα, οι διαφορές πηγάζουν από πολύ διαφορετικά αίτια όπως η διαφορετική θερμοδυναμική απόδοση)
**Και τι βενζινοκίνητο πια καίει 8 lt / 100 km στα 200 km / h? **Λογικά θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλου κυβισμού για να είναι ανετό ή/και turbάτο με κάποια τρελή overdrive σχέση.
Εγώ έχω πολύ μικρό κινητήρα και τρώει το ζόρι του!
Στην Επιστημονική Φαντασία και μόνον για την ώρα. Ένα τυπικό όχημα που απαιτεί περί τα 90~110 kW ισχύ για να διατηρήσει μία ταχύτητα των 200 km/h ακόμα και υπό τις καλύτερες συνθήκες με 200 gr / KWh συνεπάγεται μία κατανάλωση 20.0 kgr καυσίμου την ώρα ή ανά 100 km 10.00 kgr καυσίμου. Αυτό συνεπάγεται σε μία κατανάλωση όχι μικρότερη των 12 lt/100 km. Αυτό για έναν κινητήρα που δουλεύει στη βέλτιστη του περιοχή (που για έναν diesel είναι περί τις 2000 στροφές το λεπτό).
Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι την ταχύτητα αυτή θα την έχει στις 3500 στροφές (με μία τελικά στα 57km/1000 rpm) και με μία specific consumption που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 240 gr/kWh μιλάμε για 12 kgr καυσίμου ή 14.3 lt/100km.
Για τα 8 lt/100 diesel με 100 kW απαιτούμενη ισχύ μιλάμε για μία κατανάλωση 13.44 kgr καυσίμου ήτοι 0.1344 kgr ή 134.4 gr/kWh (ή απόδοση 63%..... ). 15% καλύτερα από τον ΜAN B&W Diesel S80ME-C Mk7 two-stroke marine engine που είναι στα 155 gr με απόδοση 54.4% που είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο ΚΕΚ ως σήμερα. Ένας κινητήρας που στροφάρει στις 90 rpm, καίει ένα μείγμα που θέλει να είναι σε θερμοκρασία >80 βαθμών Κελσίου ώστε να ψεκάζεται και φυσικά δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το τι θα είναι διαθέσιμο ακόμα και τα επόμενα έτη για την αυτοκινητοβιομηχανία.... Σε κανένα τρένο ίσως... Στο αυτοκίνητο.... μάλλον όχι.
Πηγές:
http://en.wikipedia.org/wiki/Brake_spec ... onsumption
ΥΓ. Πέντε πράξεις είναι μην το σκοτώνετε...
ΥΓ (2). Τα 100 kW είναι μία καλή εκτίμηση καθώς αναφέρεται σε 136 άλογα που για ένα τυπικό sedan είναι και μία μέση τιμή που απαιτεί για να κινηθεί. Δεν μιλάμε για ειδικά οχήματα όπως το Aptera τα οποία εκμεταλλεύονται την πολύ μικρή τους αεροδυναμική αντίσταση ώστε να κινούνται οικονομικά σε μεγάλες ταχύτητες. Εκεί δεν είναι απίθανο να δει κανείς τέτοιες καταναλώσεις.
ΥΓ (3). Η απόδοση του 5κύλινδρου κινητήρα της Audi του 1990 παραμένει ακόμα και σήμερα εξαιρετική.
ΥΓ (4). Λύσεις βελτίωσης της απόδοσης υπάρχουν. Η ανάκτηση της θερμικής ενέργειας πχ θα μπορούσε να βοηθήσει. Η ανάκτηση της κινητικής ενέργειας (μέσω flywheel) θα μπορούσε μέσα στη πόλη να προσφέρει καταναλώσεις κάτω από 3 lt/100 km. Θερμοδυναμική βελτίωση όμως της τάξης του 33% σε σχέση με ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα μόνον μέσω του κύκλου Diesel ....
-
Πολυ κατατοπιστικός christos.dimou, thnx!
Σήμερα έβαλα 46 λίτρα για 726 km.
Αυτά περιελάμβαναν κάπου 480 km Ηγουμενίτσα - Αθήνα με το αρκούδι στους 23°C σε full ροή για να κρατάμε τα γιαούρτια, τα λοιπά γαλακτοκομικά και τα καφάσια πατάτες κρύα, αλλά γενικά πάρα πολύ χαλαροί ρυθμοί, δεν είχε και κίνηση, μόνο Αθηνών - Πατρών λίγες φορές το πάτησα λίγο μέχρι 150 για να προσπεράσω νταλίκες και λοιπά κομβόι, όπου αυτό επιτρεπόταν μιας και μεγάλα κομμάτια είχαν μονοδρομηθεί.
Και 240 km διαδρομές από Π.Φάληρο σε Άγιο Νικόλαο/Π.Φώκαια για μπάνια, χωρίς αρκούδια, με ελάχιστα γκάζια, πολύ χαλαρά γενικά.Πρέπει να άνοιξε και το μοτέρ μετά τα τελευταία ταξίδια ή/και η βενζίνη της ΕΚΟ να δίνει κατί ελάχιστα παραπάνω σε σχέση με την βενζίνη της ΕΤΕΚΑ, γιατί εκεί που στην διαδρομή για το μπάνιο είχα μια φορά σε δοκιμή 5.1 lt / 100 km και πάρα πολύ σύνεση στο γκάζι, σήμερα χτύπησα ένα 4.8 lt / 100 km πηγαίνοντας πάλι συνετά, αλλά όχι και σκεπτόμενος μόνο αυτό το πράγμα.
Μαζί βελτιώθηκε λίγο και το νούμερο της αυτονομίας, από το 743 km που είχα δει μέχρι πρόσφατα, σήμερα έγραψε 754 km.
Ανεπαίσθητες διαφορές, αλλά όλες υπέρ.Θα ακολουθήσει δοκιμή υψηλής κατανάλωσης, γιατί νομίζω το κάτω όριο εξαντλήθηκε
-
Την Παρασκευή είπα να δω τι ψάρια πιάνει το RX8 (192ps) στο άθλημα της ελάχιστης κατανάλωσης που έχετε αναγάγει σε επιστήμη.
Φουλάρισμα μέχρι ξεχειλίσεως στh shell practiker (Θεσσαλονίκη) 95άρα και βουρ για Γιάννενα από εξωτερικό περιφεριακό, εγνατία, Δωδώνης, Δόμπολης, Ομήρου, Λύγκου, Πεντέλης επιβίβαση γυναίκας και φουλάρισμα μέχρι ξεχειλίσεως στο carrefour 95άρα, λοιπόν 285ΚΜ με 27,10 λίτρα 9,5lit/100km, χρόνος 2h 40min, ταχύτητες εγνατία 130 σταθερά, τουνελ 100, μεγάλη βοήθεια το sg.
Στην επιστροφή η ίδια διαδικασία αλλά ταχύτητες, εγνατία 150 σταθερά, τούνελ 120 χρόνος 2h 20min κατανάλωση 10,4lit/100km.
Συμπέρασμα ο wankel καίει αρκετά αλλά όχι αυτές τις υπερβολικές καταναλώσεις που αρκετοί ειδήμωνες και μη αναφέρουν, το sg είναι must συγκεκριμένα είχα στην οθόνη, θερμοκρασία ψυκτικού, μέση και στιγμιαία κατανάλωση και φορτίο κινητήρα. -
Τι είναι το sg;; Το υπολογιστάκι του αυτοκινήτου ή κάτι εξωτερικό που διαβάζει τη θύρα;;
-
Το scangauge 2 είναι εξωτερικό οργανάκι που διαβάζει από την obd2.
Έρευνα Κατανάλωσης