-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Kαπετάνιε φύσαγε λεβανοπουνέντες και τον είχα κόντραάντε να βγάλω τα χειμερινά, να δούμε τελικά αν όντως επηρεάζουν
Ναι τα χειμερινά φταίνε... όχι το γεγονός ότι ακόμα και οι κάμερες δεν μπορούν να σε φωτογραφίσουν με τα 200+ που πας....
Πάντως τους επόμενους μήνες προβλέπω σημαντικές μειώσεις της κατανάλωσης. Σήμερα ώρα αιχμής και στο κέντρο η κίνηση ήταν ανεκτή. Δίχως άλλο το αγγούρι των 15 λεπτών μαζί με την στρογγύλευση όπως και το φημολογούμενο επόμενη αγγούρι άλλων 10 λεπτών θα οδηγήσει πολλούς μακριά από το κάθισμα του οδηγού και άλλους στο να αποκτήσουν ένα πιο ελαφρύ παπουτσάκι....
-
σε λίγο χρήστο, σας βλέπω με τιμές τουρκίας στην ελλάδα
-
Καλησπέρα,
Πόσοι βενζινοκίνητοι άραγε εύχονται να είχαν diesel βλέποντας την τιμή στο 1,5€ και την κατανάλωση σε κάτι 10-12άρια λίτρα ανά 100ΚΜ???
Λέω τώρα.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Πόσοι βενζινοκίνητοι άραγε εύχονται να είχαν diesel βλέποντας την τιμή στο 1,5€ και την κατανάλωση σε κάτι 10-12άρια λίτρα ανά 100ΚΜ???
Λέω τώρα.....
Κι αυτοί που έχουμε 8-9 λίτρα κατανάλωση πάλι ευχόμαστε να είχαμε diesel έτσι όπως ήρθαν τα πράματα
-
Εγώ ευχόμουν να μπορούσα να έχω diesel και όταν η βενζίνη ηταν φθηνά ακόμα, αλλά μένω Αθήνα.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Καλησπέρα,
Πόσοι βενζινοκίνητοι άραγε εύχονται να είχαν diesel βλέποντας την τιμή στο 1,5€ και την κατανάλωση σε κάτι 10-12άρια λίτρα ανά 100ΚΜ???
Λέω τώρα.....
Κι αυτοί που έχουμε 8-9 λίτρα κατανάλωση πάλι ευχόμαστε να είχαμε diesel έτσι όπως ήρθαν τα πράματα
Εγώ ευχόμουν να μπορούσα να έχω diesel και όταν η βενζίνη ηταν φθηνά ακόμα, αλλά μένω Αθήνα.
Καλά, εσείς μπορεί να είσαστε ειλικρινής αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν τολμούν να το παραδεχτούν.....βλέπεις, σε μερικούς 'πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούϊ' που λέει κι ο λαός....
ΥΓ: Κάθε προσπάθεια σύνδεσης των αριθμών 10-12 λίτρα / 100ΚΜ με κάτι TFSi-GTi-CX7 ....κτλ κρίνεται εκ του πονηρού και αβάσιμη.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Πόσοι βενζινοκίνητοι άραγε εύχονται να είχαν diesel βλέποντας την τιμή στο 1,5€ και την κατανάλωση σε κάτι 10-12άρια λίτρα ανά 100ΚΜ???Εγώ θα ήθελα να έχω ντίζελ, ειδικά όταν με τις τελευταίες ανατιμήσεις η διαφορά στο κόστος των 2 καυσίμων είναι ακόμα μεγαλύτερη υπέρ του ντίζελ. Όμως θα δίσταζα πολύ να αγόραζα και να κυκλοφορούσα μόνιμα ένα dieselοκίνητο στην Ελλάδα, με τη διαδεδομένη νοθεία στο πετρέλαιο. Συνειδητοποιείς ότι ότι οικονομίες έχεις κάνει μέχρι τώρα, μπορείς να τις χάσεις μονομιάς αν τυχόν πάρεις στο χέρι αντλία/common rail/ακροφύσια από πετρέλαιο-θειάφι...
-
Για το CΧ-7 πρόσθεσε άλλα 2-3 λίτρα για να είσαι μέσα Ωραίο αμάξι κατά τα άλλα.
Διάβασα για κάτι καταναλώσεις Golf TDI με 140 άλογα εντός πόλης 6.7 και έφαγα φρίκη -
εγω παντως επειδη ειχα μισογεματο ρεζερβουαρ , οταν ξεκινησε η απεργια και δεν ηξερα ποσο θα διαρκεσει , το πηγα λαου λαου και πρεπει να ειμαι κοντα στο 8 (πρωτη φορα )με χρηση κυριως μεσα στην πολη .Νταξ το επομενο γεμισμα θα το φαω σε 300 χλμ, για να βγαλω αυτον τον βραχνα απο πανω μου, δεν παιζει....
-
600km με τo γέμισμα 95άρας JetOil και μου δίνει αυτονομία άλλα 130km το trip.
-
παίδες να παραθέσω και εγω της καταναλώσεις μου με το γκολφ τις υπογραφής ...αθηνα-αργος με κίνηση στιν έξοδο για τιν εθνικη οδο λογο εργων..(φρικη) και μέγιστη ταχύτητά 140 κατω απο 90 χιλ δεν έπεσα... έγραψε 6,4μεση κατανάλωσή....και τωρα..το ωραιο....αργος-αθηνα με μεγιστη ταχύτητά 200 ...και βαρούσα άνετα 160 σε πολες στιγμες με τιν μικρότερή ταχύτητά που ειχα να είναι 110χιλ. , έγραψα 7,1 μεση κατανάλωσή!! αν και ειχε κινηση και στιν επιστροφη έφαγα πάλη κίνησή σο υψος τις νεας περαμου!!! 1-2ρα για 5 χιλιομετρα ισοσ και πιο πολλα!!....(αμαν αυτά τα έργα)...και σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου έκαψα 11 λίτρα για το ελα..τι λετε??
βέβαια το μετάνιωσα γτ πηγενα σαν τρελός .. με 95 άρα πάντα... από την πρώτη στιγμή..δεν έχω βάλει ούτε μια φορά 100άρα!!
-
Με αυτοκτονημένη οδήγηση για καμιά 400 χλμ σε αυτοκινητόδρομους και καμιά 150 σε πόλη-αυτοκινητόδρομο, κατάφερα να πέσω στο 8
ένα άλλο προηγούμενο γέμισμα που δε θυμάμαι τί και πως 9.5
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Με αυτοκτονημένη οδήγηση για καμιά 400 χλμ σε αυτοκινητόδρομους και καμιά 150 σε πόλη-αυτοκινητόδρομο, κατάφερα να πέσω στο 8ένα άλλο προηγούμενο γέμισμα που δε θυμάμαι τί και πως 9.5
αυτοκτονική οδήγηση = ?
πουντολόρδε, δε νομίζω ότι κάποιος δε θα προτιμούσε για καθημερινό αυτοκίνητο ένα ντίζελ. (εκτός αν είναι κολλημένος).
Ροπή παντού (εκτός από κοντά στον κόφτη που στην καθημερινή οδήγηση αυτό δε σε νοιάζει καθόλου) και κατανάλωση ελάχιστη.Προσωπικά να μπορούσα να έπαιρνα ένα 2.0TDI A3 με τα 170 αλογάκια να πηγαίνω και αέρα και να μην καίει και τίποτα.
αλλά βλέπεις στην Αθήνα-Ελλάδα είμαστε κολλημένοι. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Με αυτοκτονημένη οδήγηση για καμιά 400 χλμ σε αυτοκινητόδρομους και καμιά 150 σε πόλη-αυτοκινητόδρομο, κατάφερα να πέσω στο 8
ένα άλλο προηγούμενο γέμισμα που δε θυμάμαι τί και πως 9.5
αυτοκτονική οδήγηση = ?
Μάλλον τόσο βαρετή που ήθελε να αυτοκτονήσει.
-
Προσωπικά να μπορούσα να έπαιρνα ένα 2.0TDI A3 με τα 170 αλογάκια να πηγαίνω και αέρα και να μην καίει και τίποτα.
αλλά βλέπεις στην Αθήνα-Ελλάδα είμαστε κολλημένοι.Στην Ελλάδα δεν είμαστε κολλημένοι, είμαστε συμφεροντολόγοι και φυσικά κουτοπόνηροι. Θεωρώ την απαγόρευση την πετρελαιοκίνησης στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα ως μια απόδειξη του πόσο μεγάλα γατιά είναι οι διοικούντες στην χώρα μας σε θέματα που αφορούν το άμεσο συμφέρον τους. Ψήφισαν ένα νόμο προβάλλοντας τα οφέλη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αποσιωπώντας ταυτόχρονα τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την απαγόρευση.
Bad the lies το πετρέλαιο ρυπαίνει, αν και λιγότερο από όσο παλαιότερα, αλλά αυτό είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, το μυστικό είναι αλλού.
Η αγορά δεν μπορεί να υιοθετήσει ευρέως το πετρέλαιο για την κίνηση των ΙΧ. Δεν υπάρχει αρκετό, θα χρειαστεί να γίνουν εισαγωγές, δεν κερδίζουν αρκετά οι εμπλεκόμενοι σε σχέση με τη βενζίνη (όλοι τους), δεν μπορεί να χειραγωγηθεί τόσο εύκολα η τιμή του. Η κατανάλωση σε όγκο θα μειωθεί δραματικά, περί το 25-30% και θα κλάψουν μανούλες. Επίσης το κράτος θα απωλέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και μάλιστα κασαδούρα που ο κοσμάκης είναι συνηθισμένος να του δίνει εύκολα μέχρι τώρα.Διαβάστε, στο τεύχος Μαρτίου των 4Τ την σύντομη συνέντευξη κάποιου κ. Λόη, καθηγητή στο Μετσόβιο. Θα δείτε συμπυκνωμένα σε μία και μόνο απάντησή του όλο το νόημα της απαγόρευσης. Μην διαβάσετε τίποτα άλλο από το φάκελλο ντίζελ, είναι έως και περιττό.
-
Αυτό ακριβώς
Γλίτωσα και δύο φωτοραντάρ
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Στην Ελλάδα δεν είμαστε κολλημένοι, είμαστε συμφεροντολόγοι και φυσικά κουτοπόνηροι. Θεωρώ την απαγόρευση την πετρελαιοκίνησης στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα ως μια απόδειξη του πόσο μεγάλα γατιά είναι οι διοικούντες στην χώρα μας σε θέματα που αφορούν το άμεσο συμφέρον τους. Ψήφισαν ένα νόμο προβάλλοντας τα οφέλη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αποσιωπώντας ταυτόχρονα τα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την απαγόρευση.
Bad the lies το πετρέλαιο ρυπαίνει, αν και λιγότερο από όσο παλαιότερα, αλλά αυτό είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, το μυστικό είναι αλλού.
Η αγορά δεν μπορεί να υιοθετήσει ευρέως το πετρέλαιο για την κίνηση των ΙΧ. Δεν υπάρχει αρκετό, θα χρειαστεί να γίνουν εισαγωγές, δεν κερδίζουν αρκετά οι εμπλεκόμενοι σε σχέση με τη βενζίνη (όλοι τους), δεν μπορεί να χειραγωγηθεί τόσο εύκολα η τιμή του. Η κατανάλωση σε όγκο θα μειωθεί δραματικά, περί το 25-30% και θα κλάψουν μανούλες. Επίσης το κράτος θα απωλέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ και μάλιστα κασαδούρα που ο κοσμάκης είναι συνηθισμένος να του δίνει εύκολα μέχρι τώρα.Διαβάστε, στο τεύχος Μαρτίου των 4Τ την σύντομη συνέντευξη κάποιου κ. Λόη, καθηγητή στο Μετσόβιο. Θα δείτε συμπυκνωμένα σε μία και μόνο απάντησή του όλο το νόημα της απαγόρευσης. Μην διαβάσετε τίποτα άλλο από το φάκελλο ντίζελ, είναι έως και περιττό.
Να πω ότι έχεις άδικο?ότι δεν τα έχω διαβάσει μύρια φορές όλα αυτά?ότι από μία φτηνή δικαιολογία έχουν πιαστεί και κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό τους όλοι οι κυβερνώντες οι οποίοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή ότι δεν τα ξέρουν?
πρόσθεσε και το λαθρεμπόριο πετρελαίου θέρμανσης που 'βαφτίζεται' πετρέλαιο κίνησης και οι 'μαυρο-πωλητές' βγάζουν τα μαλλιοκεφαλά τους (γιατί άλλη τιμή έχει το 'κίνησης' και άλλη το 'θέρμανσης' και μαζί με τους υποτιθέμενους φόρους η τιμή πώλησης του 'βαφτισμένου' πετρελαίου κίνησης πάει στα ύψη) και το κράτος δεν μπορεί να το ελένξει (δεν έχω καταλάβει το γιατί )
ΥΓ:σκέφτομαι πολύ σοβαρά το επόμενο αμάξι μου να βρω ένα τρόπο να το κινώ νόμιμα μέσα σε αθήνα-θεσσαλονίκη (ως επαγγελματικό?) και να είναι diesel.Ελάχιστα βενζινοκίνητα αξίζουν πλέον με την τιμή της βενζίνης 'στο θεό'. (κι ας είμαι λάτρης του στροφαρίσματος )
-
Δια στόματος πολιτικού προσώπου που τυχαίνει να έχουμε κάποια γνωριμία, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη εκτός και αν μπει ειδικός φόρος που θα ανεβάσει την τιμή του πετρελαίου κίνησης στα ύψη για να αντισταθμίσει την μείωση της κατανάλωσης και τις φορολογικές απώλειες απ τις περιπτώσεις νοθείας με πετρέλαιο θέρμανσης που σίγουρα θα υπάρξουν. Μετά θα υπάρξουν βέβαια αντιδράσεις απ αυτούς που ήδη έχουν πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο και θα δουν την τιμή του καυσίμου να ανεβαίνει 50-60% πάνω σε μια μέρα. Φυσικά μετά δεν θα έχει κανείς λόγο να πάρει diesel όταν θα κοστίζει τα ίδια σε κατανάλωση και θα έχει 3000 ευρώ πάνω σε τιμή αγοράς.
Είναι πολύ πιο απλό να μείνουν τα πράγματα ως έχουν. Αυτή τη στιγμή δεν τους παίρνει να χάσουν ούτε 1 ευρώ από φόρους, οπότε όσοι πιστεύουν πως αν επιτραπεί το πετρέλαιο θα ζήσουμε με τσαμπέ μετακινήσεις κάνουν μεγάλο λάθος δυστυχώς. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό.
Μέχρι τα μέσα του χρόνου η απλή αμόλυβδη αναμένεται να φτάσει 1.50 μέση τιμή. -
Μια και το θέμα μας είναι η κατανάλωση, ως περιστασιακός χρήστης (ανήκει στον πατέρα μου) του Fiat Sedici 1.9 diesel, καταγράφω:
Συνολική κατανάλωση (στοιχεία από τις ενδείξεις του αυτοκινήτου) στα 13.000 km του αυτοκινήτου 7,3 λτ/100km.
Το μέγιστο που είδα με υπολογισμούς γεμίσματος, αφού δεν έχει trip computer, είναι 8,8 λτ/100km στη διαδρομή Βόλος- Θεσσαλονίκη, με πολλή βροχή, μόνιμα την τετρακίνηση στο Auto και μολλή ώρα με 160 km/h. Με δικίνητη χρήση εκτός πόλης είναι κοντά στα 7 λτ/100km. Αρα ο μέσος όρος των 7,3 λτ/100km που γράφει το αυτοκίνητο δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Και από δύναμη, πραγματικά δε ζορίζεται πουθενά. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
.... και το κράτος δεν μπορεί να το ελένξει (δεν έχω καταλάβει το γιατί )
.............Δ€ν μπορώ να €λπίζω να σ€ βοηθήσω να το καταλάβ€ις, αλλά €ίναι προφανώς πάτα πολύ δύσκολο να €λ€γθ€ί το π€τρ€αιο θ€ρμανσης - κίνησης... €ίναι €ξάλλου γνωστό πρόβλημα σ€ ολόκληρη την €υρώπη...
Έρευνα Κατανάλωσης