-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
.....Και μετά από αυτά, δηλώνω ότι η μέση κατανάλωση μου στα τελευταία 693 χιλιόμετρα είναι.......Ελπίζω να έχεις βαθιά τσέπη ή πεθερό βενζινά....
ΥΓ: Τώρα παρατηρώ μια παλιά φωτό από το κοντέρ του δικού μου, πόσο έχει στιγμιαία κατανάλωση στα 250Km/h (CC και τέτοιες μ@λ@κίες δεν έχει) ..............14,5 l/100KM
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτό το θέμα με τις χαμηλές καταναλώσεις διαφόρων ξένων στο spritmonitor μας έχει ξανααπασχολήσει. Οι περισσότεροι εδώ καταλαμβάνουμε τις κορυφαίες θέσεις σε κατανάλωση στις λίστες!Γενικά αυμφωνώ με την ανάλυση σου. Να προσθέσω κιόλας τη περιεκτικότητα σε ...νερό των ελληνικών καυσίμων και το πόσο σημαντικό είναι ότι δεν πηγαίνουν και στο περίπτερο με το αυτοκίνητο (αυτό που γράφει ο christos.dimou πέρι μικρών διαδρομών).
Όσον αφορά το spritmonitor: για το Avensis δεν έχω ακριβή νούμερα γιατί το οδηγούμε οικογενειακώς αλλά πολύ δύσκολα βλέπω στο TC αντίστοιχα νούμερα. Με το CB500 είμαι λίγο πάνω του μέσου όρου. Αν περιόριζα κάπως τις διαδρομές στη πόλη και το ρυθμό μου στους αυτοκινητόδρομους στα 130-140 το πολύ θα έπεφτα στο μέσο όρο. Υπάρχουν 2-3 όμως που έχουν γενικό Μ.Ο. τη χαμηλότερη κατανάλωση που έχω πετύχει ποτέ μου και κάτι αυτονομίες που ούτε στον ύπνο μου δεν βλέπω (>400Km! ). Για το Punto είναι νωρίς ακόμα αλλά μάλλον δύσκολα θα φτάσει το ΜΟ των 6,45l/100km , ειδικά όπως το οδηγεί ο αδερφός μου συνέχεια μέσα στη πόλη ( ) Στο ταξίδι όμως, 6η είναι αρκετά μακριά και ίσως κάνει καλή δουλειά. Θα δείξει.
-
οι μικρές διαδρομές είναι πολλές φορές απόρροια και της ανύπαρκτης Συγκοινωνιακής ανάπτυξης. Πέρυσι είχα ξεκινήσει ένα πείραμα να χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ. Όταν όμως πρέπει να περιμένεις με τις ώρες το Λεωφορείο για το ΕΜΠ και το ΤΕΙ (και για διαδρομές 1.5 χιλιομέτρων) τελικά μπαίνεις στο τετράτροχο και να πάνε να @@μηθούν όλοι.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
οι μικρές διαδρομές είναι πολλές φορές απόρροια και της ανύπαρκτης Συγκοινωνιακής ανάπτυξης. Πέρυσι είχα ξεκινήσει ένα πείραμα να χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ. Όταν όμως πρέπει να περιμένεις με τις ώρες το Λεωφορείο για το ΕΜΠ και το ΤΕΙ (και για διαδρομές 1.5 χιλιομέτρων) τελικά μπαίνεις στο τετράτροχο και να πάνε να @@μηθούν όλοι.+1
Έγινε ακόμα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση όταν επιτράπηκε η κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες.
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ, ΜΗ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ. -
πότε έγινε αυτό για τα ταξί?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
πότε έγινε αυτό για τα ταξί?οταν σκεφτηκαν οτι μερικες χιλιαδες ψηφοι επιπλεον ειναι παντα καλο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
οι μικρές διαδρομές είναι πολλές φορές απόρροια και της ανύπαρκτης Συγκοινωνιακής ανάπτυξης. Πέρυσι είχα ξεκινήσει ένα πείραμα να χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ. Όταν όμως πρέπει να περιμένεις με τις ώρες το Λεωφορείο για το ΕΜΠ και το ΤΕΙ (και για διαδρομές 1.5 χιλιομέτρων) τελικά μπαίνεις στο τετράτροχο και να πάνε να @@μηθούν όλοι.
+1
Έγινε ακόμα ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση όταν επιτράπηκε η κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες.
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ, ΜΗ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ.Για την κίνηση εκτός δακτυλίου. Το ωραίο είναι ότι ούτε οι ταρίφες το χρησιμοποιούν το μέτρο αυτό.
Επιπλέον το πρόβλημα μου δεν είναι η Λεωφορειολωρίδα για τα συγκεκριμένα δύο σημεία. Όταν η συχνότητα ενός δρομολογίου είναι ανά 20 λεπτά και συνήθως περνά μισή ώρα το πρόβλημα μου είναι αυτό. Στο ΕΜΠ το λεωφορείο από το σταθμό Κατεχάκη προς ΕΜΠ έχει συχνότητα 20 λεπτά και το πρωί γίνεται χαμός με κόσμο που το πάει ποδαράτο ή που σαν σαρδέλες πακετάρονται στο λεωφορείο. ΓΙα τα ΤΕΙ από το σταθμό του Αιγάλεω έχουμε 4 ή 5 λεωφορεία μεν αλλά η Ιερά Οδός είμαι απρόβλεπτη. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί και να περιμένεις ως και 20 λεπτά γιατί ο συγχρονισμός των δρομολογίων (ώστε να μην βλέπεις οχήματα σε λογική τρένου) είναι ΓΤΠ.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
+1
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ, ΜΗ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ.Για την κίνηση εκτός δακτυλίου. Το ωραίο είναι ότι ούτε οι ταρίφες το χρησιμοποιούν το μέτρο αυτό.
Επιπλέον το πρόβλημα μου δεν είναι η Λεωφορειολωρίδα για τα συγκεκριμένα δύο σημεία. Όταν η συχνότητα ενός δρομολογίου είναι ανά 20 λεπτά και συνήθως περνά μισή ώρα το πρόβλημα μου είναι αυτό. Στο ΕΜΠ το λεωφορείο από το σταθμό Κατεχάκη προς ΕΜΠ έχει συχνότητα 20 λεπτά και το πρωί γίνεται χαμός με κόσμο που το πάει ποδαράτο ή που σαν σαρδέλες πακετάρονται στο λεωφορείο. ΓΙα τα ΤΕΙ από το σταθμό του Αιγάλεω έχουμε 4 ή 5 λεωφορεία μεν αλλά η Ιερά Οδός είμαι απρόβλεπτη. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί και να περιμένεις ως και 20 λεπτά γιατί ο συγχρονισμός των δρομολογίων (ώστε να μην βλέπεις οχήματα σε λογική τρένου) είναι ΓΤΠ.
μερικοί γι αυτό το λόγο το παίρνουν...
-
Εκτός από τους παραπανω παράγοντες που αυξάνουν την κατανάλωση των Ελλήνων ένας ακόμα είναι η 'αμυντική' οδήγηση. Η φοβία μην τολμήσει κάποιος και χωθεί μπροστά από το αμάξι μας από διπλανή λωρίδα, μειώνει τις αποστάσεις από το προπορευόμενο αμάξι σε ελάχιστα μέτρα, με άμεση συνέπεια κατακόρυφη αύξηση σε γκάζι-φρένο.
Πόσες φορές δεν μου έχει τύχει να βλέπω τον μπροστινό μου να φρενάρει πολλαπλάσιες φορές από μένα σε δρόμο χωρίς στροφές και χωρίς κλίση και χωρίς προσπάθεια να προσπεράσει, απλά και μόνο για να είναι βεντούζα στον μπροστινό του και να αποθαρρύνει τους επίδοξους καταπατητές της 'πολύτιμης' θέσης του... -
Αυτό, το να κολλάς πίσω σαν να είσαι ουρά (tail) στο μπροστινό σου για να φυλάς την 'πόρτα' (gate) μην μπει άλλος, ονομάζεται στην αγγλική tailgating και είναι παράνομο και σηκώνει κλήση! Και είναι πολύ σωστό αυτό γιατί μη κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος αλλά και εμποδίζεις τους άλλους. Στην Ελλάδα η αλλαγή λωρίδας είναι από τα δυσκολότερα πράγματα για νέο οδηγό.
Σωστή η επισήμανση σαν αίτιο αύξησης κατανάλωσης. -
το φαινόμενο αυτό απαντάται παντού.
στα ολλανδικά ονομάζεται bumberkleven -
Απορώ πως δεν του βγάλαμε και εμείς όνομα, αφού λογικά είμαστε πρωταθλητές στο είδος!
-
Με ένα 'μαλάκας' έχεις καλύψει όλες τις περιπτώσεις
-
Έφτιαξα σχετικό θέμα για να μην συνεχίσουμε εδώ.... : viewtopic.php?f=5&t=38432
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
πότε έγινε αυτό για τα ταξί?Στη Θεσσαλονίκη, από τότε που ξεκίνησαν τα έργα του μετρό. Αντί να γίνει ακόμα πιο αυστηρή η αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, τις κατέστρεψαν επιτρέποντας τα ταξί μέσα 'για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος'
Εκτός από τους παραπανω παράγοντες που αυξάνουν την κατανάλωση των Ελλήνων ένας ακόμα είναι η 'αμυντική' οδήγηση. Η φοβία μην τολμήσει κάποιος και χωθεί μπροστά από το αμάξι μας από διπλανή λωρίδα, μειώνει τις αποστάσεις από το προπορευόμενο αμάξι σε ελάχιστα μέτρα, με άμεση συνέπεια κατακόρυφη αύξηση σε γκάζι-φρένο.
εχμμ, αυτό που περιγράφεις είναι ο ορισμός της επιθετικής οδήγησης!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Στην πραγματικότητα το να προστατεύεις τον χώρο σου είναι ο ορισμός της άμυνας είτε αφορά τα σύνορα μιας χώρας ή την εστία σου αν αφορά ποδόσφαιρο ή την θέση σου αν μιλάμε για αμάξια.
**Έμμεσα **βέβαια μπορούμε να την πούμε επιθετική οδήγηση γιατί κάποιος αμύνεται αναίτια χωρίς κάποιος να του επιτίθεται και γιαυτό άλλωστε έβαλα εισαγωγικά. -
Καλημέρα,
Μέτρηση κατανάλωσης με χρήση σε πίστα (Nurburgring) εχθές, (περισσότερα και λεπτομέρειες κίνησης σε αυτό το θέμα) με τα εξής αποτελέσματα:
Μ.Ο Ταχύτητας = 66,6Km/h
Μέση Κατανάλωση = 9,6 l/100Km
-
Μέτρησα τις προάλλες την κατανάλωση της Νίτσας, βασικά σε διαδρομές πόλης (το πιο μακρινό που πήγε ήταν μέχρι το Cosmos)...
11,29
-
Γλυφαδα-Πειραια και βραδυνη γρηγορη βολτα Σαββατου με αφετηρια τον Πειραια και τερματισμο την Γλυφαδα μεσω Σουνιου ( ), μαζι με εξορμηση για παϊδακια στην Στενη Ευβοιας με επιστροφη, με ταχυτητες στην Εθνικη 200+ (240 στην ανηφορα Οινοφυτων σταθερα-φανταστικο το νεο οδοστρωμα), μεση ταχυτητα 65km/h και καταναλωση 10,2l/100km....καθολου ασχημα για 2525cc turbo και awd
Έρευνα Κατανάλωσης