-
Λοιπόν, μπορεί να μην είμαι τόσο 'ψείρας' με το θέμα του αυτοκινήτου, αλλά ομολογώ πως αυτή η κατάσταση, και ακόμη περισσότερο αυτή η αντιμετώπιση, δε μπορεί δικαιολογηθεί επ' ουδενί- συνιστά προφανώς εξαπάτηση.
Αν και θα μπορούσε κανείς να εγείρει αντίλογο ως προς το κατά πόσο δόκιμο είναι κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι: όταν παραλαμβάνουν αυτά τα μοντέλα, που όπως λέτε παρουσιάζουν συχνά τέτοια προβλήματα, για δοκιμές στα περιοδικά, δεν έχουν παρατηρήσει κάτι τέτοιο; Ή μήπως τα δημοσιογραφικά δε σκουριάζουν; Τότε, ας μην τολμούν να αναφερθούν ούτε καν ακροθιγώς σε ζητήματα ποιότητας (ή αξιοπιστίας), γιατί πολύ απλά δεν είναι σε καμία θέση να κρίνουν. Ok, το πάω μακριά.
Τέλος πάντων, πέραν τούτου, όσο το κυνηγήσει κανείς, τρόπο τινά εξ'όνόματος όλων των καταναλωτών, τόσο καλύτερα- ίσως όχι μόνο για τον ίδιο αλλά για το σύνολο των (εν δυνάμει) εξαπατηθέντων καταναλωτών.
-
-
Οι φωτό είναι από ολοκαίνουριο αμάξι.
Έχεις δίκιο, αλλά τι να τους πεις; Όταν όλα τα Fiesta που κυκλοφορούν είναι έτσι, τι να πάω να κάνω εγώ;
Μακάρι να μου έβαζαν κι εμένα καινούρια. Λες ότι είναι επικίνδυνο δηλαδή; Οι υπόλοιποι εδώ μέσα, τι λένε;;;
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Φίλε PAPAGN, η αντισκορωριακή προστασία δεν αφορά την επιφανειακή σκουριά
σε μέρη που την παρουσιάζουν έτσι κι αλλιώς (άξονα, σινεμπλόκ) κλπ.Και λαμπερό να σου το παρέδιδαν, ένα μήνα αφού το αγοράσες κάπως έτσι
θα είχε γίνει. Δεν γουστάρω και εγώ την ford, στην αμερική έχουν ξεσκιστεί
να την βρίζουν συγκρίνοντας την με 'αυτό που ήταν παλιά'. Σήκωσε το καπώ
και δες τα κομμάτια που γράφουν ford mexico και θα καταλάβεις γιατί.Τα σημεία (τζάμια, πάτωμα, δίσκοι) είναι τα σημεία που μπορείς να πάς
δικαστικά, ζητώντας αντικατάσταση/αποζημίωση και σε 1.5-2 χρόνια θα
δικαιωθείς ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ. Όχι όμως για τα πράγματα που δεν έχουν νόημα.Καλά δεν πάμε καλά. Φίλε zardoz ο φίλος PAPAGN έτσι το ΠΑΡΕΛΑΒΕ το αμάξι. Μήπως δεν το κατάλαβες? Επίσης τι θα πει 'Και λαμπερό να σου το παρέδιδαν, ένα μήνα αφού το αγοράσες κάπως έτσι θα είχε γίνει.'?
Μήπως έχεις και εσύ Ford, σου σκούριασε σε έναν μήνα και το θεώρησες φυσιολογικό? Εγώ σήμερα πήγα να αλλάξω λάδια στο 'οικογενειακό' Daihatsu Gran Move 8ετίας, και εκτός από το κάλυμμα του καταλύτη δεν είδα πουθενά σκουριά.
Το Maverick είναι από τα λεγόμενα 'ακριβά' αμάξια καθώς έχει 30,000 Ευρώ που ο φίλος PAPAGN έδωσε μετρητοίς. Θεωρείς λογικό αμάξι 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΔΡΑΧΜΩΝ να παραλαμβάνεται σε τέτοια κατάσταση? Ακόμα και αισθητικό να είναι το πρόβλημα με τη σκουριά δες τους δίσκους και το γρανάζι του ABS.
Δηλαδή αν κάποιος με ένα Maverick σε τέτοια κατάσταση πατήσει ένα φρενάρισμα πανικού από τα 140 τι λες να γίνει?
Όλα και όλα, δεν τα ισοπεδώνω όλα, δεν λέω κλείστε την Ford και αποσύρετε τα Maverick αλλά ξέρω ότι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου θα είχε γίνει βούκινο και η Ford θα είχε ανακαλέσει τα μοντέλα που έχουν πρόβλημα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για να αλλάξει τα δισκόφρενα, ενώ εδώ όλοι σωπαίνουν για να μην χάσουν τα φραγκοδίφραγκα της μίζας και της διαφήμισης.
Έλεος πια.
-
-
Το θέμα μεταφέρεται στο 'Κατασκευαστές και μοντέλα'
[moderator]
-
Προφανως εκεινοι που θεωρουν ολα αυτα φυσιολογικα ειτε ανθρωποι της εδω αντιπροσωπειας Φορντ ειναι, ειτε καποιοι ιδιοκτητες φορντ οι οποιοι προφανως εχουν τους λογους τους να μη 'κακολογουν' τα αυτοκινητα τους για 'ευνοητους λογους' και κομπλεξ.... Δεν μπορει να πεισθει κανεις οτι ολα αυτα ειναι 'φυσιολογικα'. Προσωπικα δεν εχω δει ουτε σε πολλων ετων μεταχειρισμενο αυτοκινητο τετοια σκουρια στους αξονες και τα ημιαξονια κλπ. Εχω ενα ROVER 414 του 1992 και αμα το σηκωσουμε δε θα βρεθει ουτε ιχνος κυριολεκτικα σκουριας και το αμαξι δεν βρισκεται κλεισμενο σε γκαραζ, οχι να μιλαμε τωρα για καινουριο αυτοκινητο, τι συζηταμε τωρα! Αυτα ειναι αδικαιολογητα πραγματα και προφανως εχουν να κανουν με την ποιοτητα των μεταλλων που χρησιμοποιει η φορντ και μονο. Ολα τα αλλα ειναι απλα κουβεντα να γινεται.....δεν υπαρχουν δικαιολογιες οταν μαλιστα αυτο ειναι ενα φαινομενο οπως βλεπουμε σε ολα τα φορντ. Τα παραδειγματα ειναι παρα πολλα. Εαν αυτο ειναι φυσιολογικο στειλτε μου ενα εμαιλ να συναντηθουμε να σας δειξω το δικο μου ροβερ των 14 ετων εαν ειναι πεντακαθαρο και 'μαμισιο' απο κατω η οχι....
Λιγα λογια και σταρατα λοιπον. Ολη αυτη η ιστορια ειναι εξοργιστικη και πλεον μιλω ανοικτα για απατεωνια της φορντ εαν κρινω απο τις απαντησεις και δικαιολογιες που εδωσε η εταιρια. Αισχος! Και εαν ειναι στη γνωση τους (που ειναι) ολα αυτα, τοτε θα επρεπε να πουλανε τα κονσερβοκουτια τους 80% χαμηλοτερα για να ξερει ο αγοραστης τι παιρνει. Οι κυριοι πουλανε φικια για μεταξωτες κορδελες. Ντροπη τους ειδικα για τη συμπεριφορα τους.
-
Papagn πέρνα και από το http://www.clubford.gr για να μιλήσεις και με παιδιά που έχουν μάβερικ και άλλα μοντέλα και να πάρεις και άλλες γνώμες.Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το μοντέλο που σου έδωσαν ήταν ελαττωματικό,αλλά με το να θάβεις ΟΛΗ τη ΦΟΡΝΤ δεν κερδίζεις τίποτα.Ούτε θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω ούτε θα φύγει η σκουριά(και τί σκουριά... ).Και θα χάσεις και το δίκιο σου,γιατί θα βγουν άλλοι 100 και θα σου πουν ότι το φορντ που έχω εγώ δεν έχει τίποτα(και έτσι είναι).
Δυστυχώς ανήκεις στη μειοψηφία των αγοραστών που την ''πατάνε''με ελαττωματική παρτίδα..η συμπεριφορά των υπευθύνων της Φορντ με βάση αυτά που γράφεις είναι σίγουρα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο φίλε.
-
Δεν είναι δυνατόν να λέμε οτι αυτή η σκουριά είναι φυσιολογική και οτι έτσι θα γινόταν ούτως ή άλλως.
Προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων, τα αυτ/τα, εκτός αν είναι δεκαετίας και βάλε, δεν σκουριάζουν έτσι, ακόμα και αν κάνεις καταδύσεις μαζί τους.
Λόγω δουλειάς μπορώ και βλέπω-οδηγάω πολλά διαφορετικά αυτ/τα.Ποτέ δεν είδα κάποιο σκουριασμένο με αυτόν τον τρόπο.
Φυσικά ούτε το δικό μου έχει σκουριάσει καθόλου και είναι 4 ετών και εχει πάει σε δύσκολα αν και επιβατικό.
Ελεος.
-
Και το δικό μου C4 είναι άψογο από κάτω. Ετυχε να το δω τις προάλλες.
Oταν είδα το Fiesta έμεινα... -
-
Φίλε PAPAGN καταρχήν καλή δύναμη!
Όλα όσα αναφέρεις εδώ και στην ενότητα εκτός δρόμου http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=17083 είναι πραγματικά απίστευτα... και τα στοιχεία που παραθέτεις, σε καθιστούν αξιόπιστο συνομιλητή.
Στη Β. Αμερική, στην Ευρώπη και όπου αλλού κυριαρχεί κοινός νους (ελπίζω και σε άλλες εταιρίες της Ελλάδας) το παραμικρό να συμβαίνει σε καινούρια αμάξια για το φόβο και μόνο της δυσφήμισης, είτε γίνεται αντικατάσταση είτε το διορθώνουν, στοχεύοντας στη διατήρηση άψογων σχέσεων με τους πελάτες τους.
Προσπαθούν να έχουν ικανοποιημένους πελάτες (έχοντας καλό after sales), όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να τους πείσουν να αγοράσουν και το επόμενο αυτοκίνητο τους από την ίδια εταιρία. Εδώ δεν τους ενδιαφέρει;
Όχι σε forums αλλά και σε ένα φίλο σου να έλεγες την ιστορία σου και τον απέτρεπες από το να αγοράσει Ford θα έπρεπε να τους νοιάζει...Ως ένας απλός υποψήφιος πελάτης, λυπάμαι και εξοργίζομαι από τις συμπεριφορές υψηλόβαθμων στελεχών που ανέφερες, (αλήθεια έχουν γνώσεις marketing... ή έστω πώς συμπεριφέρονται βάσει της λογικής...) Έτσι πιστεύουν ότι θα πρέπει να πουλάνε αμάξια; Εκτοξεύοντας απειλές σε αγοραστές τους...
Αλήθεια η Ford δεν είχε για κάποιο διάστημα ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου τους επέστρεφες το αμάξι σου, εντός κάποιων ημερών από την αγορά του, αν υστερούσε των προσδοκιών σου...;
Φίλε, οπωσδήποτε προσπάθησε να επικοινωνήσεις με ανώτερα στελέχη της Ford, είτε στην Ελλάδα είτε καλύτερα στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, αν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο μοντέλο παράγεται στο Κάνσας.
Επίσης προσπάθησε να έρθεις σε επαφή μαζί και με άλλους ανθρώπους που είχαν παρόμοια προβλήματα (όπως αυτούς που βρήκες και σε άλλα forums) και είτε να υπογράψετε μαζί κάποια καταγγελία, είτε να κινηθείτε μαζικά δικαστικά, ώστε τουλάχιστον να πάρετε κάποια αποζημίωση Και μόνο να τους πείσεις να δει τα αυτοκίνητά τους ορκωτός πραγματογνώμονας είναι σημαντικό.
Η λύση των περιοδικών που ήδη έχεις στείλει επιστολές ίσως θα έπρεπε να κυνηγηθεί περισσότερο, μιλώντας ενδεχομένως και με συντάκτες, καθώς απαιτείται δημοσιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως δεν είναι κακή ιδέα και οι τηλεοπτικές/ραδιοφωνικές εκπομπές.
Και όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο, γιατί απαιτείται σεβασμός στον άνθρωπο που τους εμπιστεύτηκε...
Καλή συνέχεια...
-
Στα περιοδικά δεν θα βρείς ανταπόκριση, η ford (όπως όλοι) κάνει τέτοιο τζίρο που
δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταίζει.Ομοίως το παρόν thread σου κάποτε θα ξεχαστεί, ή θα κλειδωθεί και θα συνεχιστεί στο
'κατασκευαστές και μοντέλα: ford', χαμένο ανάμεσα στο fiesta και στο focusΑν δεν βρείς το δίκιο σου μετά από κάποιο διάστημα, πάντα μπορείς να αφήσεις άσβεστο
το ζήτημά σου στο πάνθεον του δικτύου...-
Δημιούργησε ΤΣΑΜΠΑ ένα web site με τίτλο π.χ 'FORD MAVERICK CLUB'. Σου προτείνω
το free hoster στο netfirms που και δεν χρειάζεται πληρωμή και είναι πολύ εύκολο.
Χωρίς να ξέρεις html, με τον wizard που έχουν θα το σηκώσεις το site σε χρόνο μηδέν. -
Ονόμασέ το π.χ fordmaverick.netfirms.com (το επιτρέπει, είναι δε σημαντικό)
-
Βάλε μέσα ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ την ιστορία σου (όχι πάνω από 200 λέξεις γιατί οι επισκέπτες
δεν διαβάζουν). Βάλε και τις φωτογραφίες από το αυτοκίνητο. -
Βάλε ένα hit counter με μερικές χιλιάδες hits
-
Διέδωσέ το (κάνοντας το πχ link στην υπογραφή σου σε όσα forums είσαι γραμμένος)
ώστε να αποκτήσει high ranking στο google.
Έστω και ένας περισσότερος να το διαβάσει (εκτός από όσους το διάβασαν εδώ στο 4T)
θα είναι κέρδος για την ανθρωπότητα. -
-
-
Ο χρήστης PAPAGN έγραψε:
Προς το παρόν έχω να κάνω και κάτι άλλες ενέργειες. Να γράψω στον ίδιο τον κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ που στον όμιλό του είναι η ΒΕΛΜΑΡ ,** να στείλω επιστολή στην Ford Europe και Αμερικής με φωτό και την έκθεση που έχω **. Επίσης στην Ενωση Ασφαλιστικών εταιρειών που πληρώνουν τις ζημιές από τα ατυχήματα , ξανά επιστολές στην ΕΚΠΟΙΖΩ και το ΙΝΚΑ κλπ.Τα bold πιστεύω είναι η λύση του προβλήματός σου εφόσον τους στείλεις και τα στοιχεία που αναφέρεις.
Καλή συνέχεια!
- από πότε η Ford φημίζονταν για την αξιοπιστία και την ποιότητα της;
Μετά λέμε για ιταλικά και γαλλικά. Αλλος ένας μύθος.
- από πότε η Ford φημίζονταν για την αξιοπιστία και την ποιότητα της;
-
Οταν εγω ειχα στειλει mail στη Φορντ Αμερικης για τις διαρροες που ειχε το Φιεστα σε φρενα,τιμονι και κινητηρα στα 2.000 χλμ περιπου,το μονο που εκαναν ηταν να με παραπεμψουν στην Ελλ.Αντιπροσωπεια.
Δε χανεις τιποτα να στειλεις κι εσυ mail φιλε PAPAGN αλλα μην εχεις και πολλες προσδοκιες... -
-
Kι εσύ τι το θελες το Αμερικάνικο.... πάρε ένα Xtrail, ένα RAV4, ένα Gran Vitara... απείρως καλύτερα και πιο αξιόπιστα.
-
-
o