-
Είχα μέχρι πολύ πρόσφατα το Leon FR Plus 2019 με Full Led.
Έτσι ακριβώς. Σπαστικό να σβήνει τον φωτισμό των οργάνων περνώντας από τούνελ κτλ. Έχεις φώτα ημέρας μπρος πίσω. Δεν ήθελα να ανάβω φώτα στα απανωτά τούνελ της Αττικής οδού για παράδειγμα. Παλαβό. -
To FR Plus δεν είχε την επιλογή AUTO στο στρογγυλό διακόπτη των φώτων;
-
@storm said in SEAT FORUM:
To FR Plus δεν είχε την επιλογή AUTO στο στρογγυλό διακόπτη των φώτων;
Όχι. Πρέπει να ανήκε σε άλλο πακέτο εξοπλισμού που δεν διέθετε το δικό μου.
-
Δίκιο έχεις.
Και αυτό που έχει ο Παπαδημητρίου στην Θεσσαλονίκη δεν έχει AUTO.
Για μένα είναι απαράδεκτο τέτοια αυτοκίνητα να μην έχουν αυτόματο άναμμα φώτων.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323991038-seat-leon -
Δίκιο έχεις.
Και αυτό που έχει ο Παπαδημητρίου στην Θεσσαλονίκη δεν έχει AUTO.
Για μένα είναι απαράδεκτο τέτοια αυτοκίνητα να μην έχουν αυτόματο άναμμα φώτων.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323991038-seat-leonΤο δικό μου που ήταν του 13 είχε πάντως auto , μάλλον μετά το έκαναν προαιρετικό
-
Το έκοψαν στην Ελλάδα. Σε όσα βίντεο βλέπω από Leon του εξωτερικού έχουν AUTO.
Μπορεί να θεωρηθώ υπερβολικός αλλά θεωρώ ότι αυτό το θέμα αφορά και την ασφάλεια οδήγησης. Δηλαδή αν κάποιος οδηγεί και μπει σε τούνελ ή αν μπει σε υπόγειο γκαράζ τότε ξαφνικά θα σβήσουν όλες οι ενδείξεις και πρέπει να πάρει την προσοχή του από την οδήγηση για να ανάψει χειροκίνητα τα φώτα ώστε να έχει και εσωτερικό φωτισμό.
Αυτό το παθαίνω εγώ συνέχεια στο σούπερ μάρκετ που πάω. Συνέχεια. Μπαίνω στο υπόγειο πάρκινγκ που είναι με στροφές και θέλει προσοχή στο κατέβασμα και ταυτόχρονα σβήνει και ο φωτισμός μέσα στο αυτοκίνητο. Σκοτάδι, πισσοσκόταδο.
-
Είναι χαζό. Ουσιαστικά είναι ρυθμισμένο να σκοτεινιάζει τα όργανα κάνοντας τα αόρατα, ακριβώς όποτε χρειάζεσαι το αντίθετο.
Τι να πω. Μάλλον για να σε αναγκάσει να ανάψεις τα πορείας; -
Τα μεσαία φώτα θέλει. Σαν να οδηγείς νύχτα.
-
Τα μεσαία φώτα θέλει. Σαν να οδηγείς νύχτα.
Ακριβώς αυτό λέω. Τα πορείας είναι τα μεσαία.
Edit. Μπερδεύτηκα. Διασταυρώσεως. Μεσαία. Σόρυ -
Τα πορείας (διασταυρώσεως) είναι μια χαρά για ημέρες συννεφιάς ή βροχής. Μαζί με τα φώτα ημέρας LED μια χαρά όλα.
Αλλά να κυκλοφορώ με τα μεσαία φώτα λες και είναι βράδυ, στις 10 το πρωί, είναι κάπως γελοίο σαν θέαμα.
-
Τα πορείας (διασταυρώσεως) είναι μια χαρά για ημέρες συννεφιάς ή βροχής. Μαζί με τα φώτα ημέρας LED μια χαρά όλα.
Αλλά να κυκλοφορώ με τα μεσαία φώτα λες και είναι βράδυ, στις 10 το πρωί, είναι κάπως γελοίο σαν θέαμα.
Απλά μπερδέψαμε λίγο την ορολογία των φώτων ενώ όλοι συμφωνούμε.
Φώτα στο off = φώτα ημέρας
Φώτα στην πρώτη σκάλα = τα ημέρας ντιμάρουν και γίνονται θέσεως (στο δικό μου τουλάχιστον)
Φώτα στη δευτερη σκάλα = Διασταυρωσεως = Μεσαία κοινώς.
Και η τελευταία από το λεβιέ με τα φλας = Πορείας = Ψηλά = μεγάλα = προβολείς = στραβωτήρια ή όπως αγαπάει ο καθένας.
Το συμπέρασμα είναι ότι η σεατ σε αυτό, μας την έσπασε. -
Σε μένα το παρακάτω χωρίς το AUTO! -
Σε μένα το παρακάτω χωρίς το AUTO!Μια απ’ τα ίδια.
Και ενώ το αυτοκίνητο έχει αισθητήρα για να αντιλαμβάνεται αν έξω είναι σκοτάδι ή όχι, τσιγκουνεύτηκαν να βάλουν διακόπτη με την έξτρα θέση Auto. Πολύ λογικό.
Πάντως στα 3 χρόνια που το είχα δεν βρήκα κάτι άλλο για να γκρινιάζω πέρα από αυτό.
Χμμμμμ. άντε και ο λοξυγκας με λίγο γκάζι στην εκκίνηση υπό κάποιες συνθήκες αλλά το συνήθισα. -
μα και το AUTO να ειχες τα μεσαία θα αναβε. που ειναι το γελοιο ? απλα δεν θα το εκανες εσυ, αλλα για τους αλλους το ιδιο δεν θα ήταν ?
-
@k-m said in SEAT FORUM:
μα και το AUTO να ειχες τα μεσαία θα αναβε.
Έχεις δίκιο. Το ίδιο μάλλον θα ήταν. Σε αυτή την περίπτωση θα μας ενοχλούσε μόνο το γεγονός ότι πρέπει να ανάψουν τα μεσαία για να βλέπεις το καντράν ακόμα και σε περιπτώσεις που κατά την κριση μας θα είχαμε απλά τα ημέρας ή εναλλακτικά τα θεσεως (μικρά). Θα γλιτώναμε τον χειρισμό του διακόπτη.
Επίσης σκέψου ότι σε αρκετά υπόγεια Πάρκιν έχω δει επιγραφές που συμβουλεύουν τους οδηγούς να ΜΗΝ ανάβουν τα φώτα τους. Πιθανόν θεωρείται πιο ασφαλές σε τέτοιες συνθήκες. Δεν ξέρω. -
@k-m said in SEAT FORUM:
που ειναι το γελοιο ?
Έγραψα "γελοίο σαν θέαμα". Δηλαδή να κυκλοφορώ με ανοιχτά φώτα σαν να είναι βράδυ και η ώρα ήταν 9.30 το πρωί.
Άσε που τα ξέχασα και ανοιχτά και το κατάλαβα όταν μπήκα στην πυλωτή να παρκάρω.
Θεωρώ ότι αν υπήρχε η λειτουργία AUTO ίσως και να είχαν σβήσει αυτόματα στη διαδρομή. Δεν ξέρω. Είχα ξεχάσει ότι είχα ανοιχτά τα φώτα.
Φυσικά όλα αυτά έγιναν για να έχω φωτισμό στα όργανα. Βασικά αυτό ήθελα.
-
Φίλοι τι πρέπει να προσέξω σε μεταχειρισμένο Seat Cordoba του 2008 1.4 101hp; Τι βλάβες και τι αδυναμίες έχει αυτο το μοντέλο;
-
Seat Cordoba 1.4 101hp του 2009: Αντλία νερού, βενζίνης και πρόβλημα στην εκκίνηση που δεν έχει επιλυθεί από τα συνεργεία που το έχουμε πάει.
Αυτά πριν τις 70.000χλμ.
Επίσης έλεγχος στην μπαταρία (αλλάζει συχνά μπαταρία).Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι καλή κατασκευή με υλικά που αντέχουν στο χρόνο και στην κακή χρήση (π.χ. εκτός δρόμου, χωματόδρομοι, πετρόδρομοι, μικροτρακαρίσματα).
-
Έχει φίλος το αντίστοιχο ibiza 1.4 75 2004, κοντεύει τα 400.000χλμ με αέριο από τα 120.000 περίπου. Έχει βγάλει μόνο πταίσματα.
Μέσα έχει ρημάξει, έχουν ξεφτίσει και ξεβάψει τα πάντα, λογικό.
Με έχει εντυπωσιάσει η ποιότητα της βαφής, είναι σε άριστη κατάσταση. -
@dimitrispap1 said in SEAT FORUM:
Φίλοι τι πρέπει να προσέξω σε μεταχειρισμένο Seat Cordoba του 2008 1.4 101hp; Τι βλάβες και τι αδυναμίες έχει αυτο το μοντέλο;
Δεν είμαι σίγουρος αλλά αν έχει κωδικό κινητήρα bbz παίζει να καίει λαδια
SEAT FORUM