-
Ειλικρινα χωρις να θελω να γινω κουραστικος το κρακα-κρουκα μου το κανει και οταν ειμαι ακινητος καμια φορα οταν χρησιμοποιω πολυ το τιμονι σε μανουβρες για παρκαρισμα η΄σε μανουβρες για να βγω η' μπω στο στενακι κατω απο το σπιτι μου ακομα και σε μανουβρες σε ανωφερεια η' κατωφερεια.Αυτος ειναι και ο λογος που φοβαμαι για το μοτερακι της ηλεκτρικης κρεμαγιερας για το οποιο κατα το παρελθον εχουν αναφερθει προβληματα, προσφατα μαλιστα διαβαζα για μια περιπτωση που καποιος ειχε το lancia ypsilon και δεν εδωσε σημασια στον θορυβο που εκανε στην αρχη (το χαρακτηριζε σαν τριγμο απο το τιμονι-εμεις εδω θα το λεμε κρακα κρουκα- )και τωρα που εληξε η εγγυηση και εχει θεμα με το μοτερακι θελει καποιο σχετικα μεγαλο ποσο για να το επισκευασει.Μην την πατησω και εγω ετσι.
-
Μπαάά, το απλό ρουλεμάν κάνει κράκα-κρούκα () ή σφυρίζει (όχι κλέφτικα, κανονικά) και στο ισιάδι, η αντιστρεπτική περιμένει να κινηθεί μόνος του ο ένας τροχός πάνω-κάτω (πχ λακούβα που την πατάει η μία ρόδα) για να σκούξει, η δέ ηλεκτρική υποβοήθηση θα σου άναβε κατάμουτρα το λαμπάκι του πεντακοσάευρου (αυτό με σήμα το τιμονάκι...) και θα σου ξεκίναγε ασκήσεις για τα μπράτσα.
Εγώ ποντάρω μπιλιοφόρο. Εκτός κι αν έχει λασκάρει τελείως η κρεμαγιέρα και φέρνει βόλτες με κάθε αλλαγή κατεύθυνσης. Αλλά τότε μάλλον θα το έκανε μιά φορά και θα σταματούσε μέχρι να ξαναλλάξεις φορά στο τιμόνι. Αν στρίβοντας με σταθερό τιμόνι, ακούς συνεχές κράκα-κρούκα (), τα ρέστα μου στον μπιλιοφόρο...
-
Αυτο ακριβως συνεβαινε(στο χθεσινο τεστ στην αλανα εννοω).Ειχα σταθερη κυκλικη πορεια και καθε φορα που εκανα μια μικρη αλλαγη στο τιμονι (οχι αλλαγη διευθυνσης,περισοτερο μεταβολη της κυκλικης πορειας κλεινοντας η' ανοιγοντας τη διαμετρο του) εκανε το γνωστο πλεον κρακα-κρουκα.Προσπαθω να γινω οσο πιο περιγραφικος γινεται για να λαβω απαντησεις οσο το δυνατον πιο ακριβεις.
Σορρυ για το @ρχιδο..τουμπανιασμα και παλι
-
Τότε ξαναποντάρω και βάζω τα λεφτά μου στην χαλαρή κρεμαγιέρα. Πάνε σε ένα συνεργείο ή τη αντιπροσωπεία και σήκωσε το και σφίξε ότι βρείτε...
-
Σε ευχαριστω πολυ για την ενασχοληση σου με το θεμα μου.
-
Θα μπορούσε να είναι και απο τον σταυρό στην κολώνα του τιμονιού.
-
συγνωμη παιδια αλλα εγω νομιζω οτι καλο ειναι να κοιταξει μηπως χτυπαει κανα ελατηριο απο την αναρτηση
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ DOBLO ΤΟΥ 2005. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 20 000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ . ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ,ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ 15-30 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ 5η ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΤΟΣΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΟΥΤΕ ΦΡΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΣΤΙΣ 10.000 ΧΙΛ. ΒΛΕΠΩ ΠΙΣΩ ΑΣΠΡΟ ΚΑΠΝΟ. ΔΙΑΓΝΩΣΗ; ΦΛΑΤΖΑ ΚΑΠΑΚΙΟΥ!!! ΝΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ ΚΛΠ.550 ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ. ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 18000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ,STOP. ANABEI TO ΛΑΜΠΑΚΙ ΖΗΜΙΑ. ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ MAXIMOYM 1300. ΔΙΑΓΝΩΣΗ; ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ, 750 ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΑΚΟΥΤΕ ; ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ,ΚΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ FIAT ΘΑ ΜΟΥΤΖΩΝΩ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΕΙΣ. AKIS
μην γράφεις με κεφαλαία και μην κάνεις γενικεύσεις...
σε όλα τα αυτοκίνητα μπορεί να συμβεί , υπομονή και όχι νεύραΣε ολα τα FIAT θα εννοεις...........!
-
Δεν ξερω εχουν σπασει τα νευρα μου ειμαι τοσο ευχαριστημενος απο το αυτοκινητο οσο και εκνευρισμενος.Παρ'ολα αυτα δεν θα χτυπαγε στις λακουβες αν ηταν ο σταυρος; Στις λακουβες ακουγεται μονο οταν βρεχει.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ DOBLO ΤΟΥ 2005. ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 20 000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ . ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ,ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ 15-30 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ 5η ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΤΟΣΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ ΟΥΤΕ ΦΡΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΣΤΙΣ 10.000 ΧΙΛ. ΒΛΕΠΩ ΠΙΣΩ ΑΣΠΡΟ ΚΑΠΝΟ. ΔΙΑΓΝΩΣΗ; ΦΛΑΤΖΑ ΚΑΠΑΚΙΟΥ!!! ΝΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΣ ΚΛΠ.550 ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ. ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 18000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ,STOP. ANABEI TO ΛΑΜΠΑΚΙ ΖΗΜΙΑ. ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ MAXIMOYM 1300. ΔΙΑΓΝΩΣΗ; ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ, 750 ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΑΚΟΥΤΕ ; ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ,ΚΙ ΑΜΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΓΙΑ FIAT ΘΑ ΜΟΥΤΖΩΝΩ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΕΙΣ. AKIS
μην γράφεις με κεφαλαία και μην κάνεις γενικεύσεις...
σε όλα τα αυτοκίνητα μπορεί να συμβεί , υπομονή και όχι νεύραΣε ολα τα FIAT θα εννοεις...........!
είσαι πολύ αστείος...
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Τότε ξαναποντάρω και βάζω τα λεφτά μου στην χαλαρή κρεμαγιέρα. Πάνε σε ένα συνεργείο ή τη αντιπροσωπεία και σήκωσε το και σφίξε ότι βρείτε...Μπορεί να είναι και το γκροβεράκι στο τιμόνι.
Ερώτηση, ο ιμάντας εκκεντρ. κάνει θόρυβο όταν είναι καινούγιος ;
-
Αν εννοείς μετά από την αλλαγή του, όχι, δεν θα έπρεπε να κάνει θόρυβο. Αν κάνει θόρυβο ή τον έχουν παρασφίξει, ή δεν έχουν αλλάξει και το ρουλεμαν τεντωτήρα.
-
Πηγα σημερα στην αντιπροσωπια και μου ειπαν ζαμφορ (αντιστρεπτικη).θα αλλαχθει η' θα επισκευασθει (η ζαμφορ η' τα σινεμπλοκ της ζαμφορ) στην αλλαγη λαδιων στα 15000χλμ.Τουλαχιστον ειναι συνενοησιμοι στο συνεργειο γιατι αν μου ελεγαν τιποτα περιεργα οπως αυτα που διαβαζουμε εδω κατα καιρους π.χ. φταιει η χρηση κτλ η απογοητευση μου θα ηταν μεγαλη.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Αν εννοείς μετά από την αλλαγή του, όχι, δεν θα έπρεπε να κάνει θόρυβο. Αν κάνει θόρυβο ή τον έχουν παρασφίξει, ή δεν έχουν αλλάξει και το ρουλεμαν τεντωτήρα.Επειδή δεν το κατέχω, αν είναι παρασφιγμένος θα προκαλέσει πρόβλημα, θα χαλαρώσει με την χρήση ; κλπ κλπ
Αν είναι να τους κυνηγήσω να το φτιάξουν -
Αν είναι παρασφιγμένος τότε ζορίζει αναίτια τα διάφορα ρουλεμάν. Αν περνάει ο ιμάντας από την αντλία νερού αυτό ειδικά μπορεί να κάνει καλή ζημιά.
-
Κάποιες ερωτήσεις για Fiat Stilo 1600:
- Κάθε πόσα χλμ χρειάζεται αντικατάσταση ο ιμάντας εκκεντροφόρου? Αλλάζεται μόνο ο ιμάντας εκκεντροφόρου ή και κάποιοι άλλοι ιμάντες μαζί?
2.Πόσο κοστίζει περίπου η εργασία αντικατάστασης του? - Έχω βρει αυτό το Timing Belt Kit σε ένα Αγγλικό e-shop. Περιλαμβάνει ότι χρειάζεται για αντικατάσταση του Ιμάντα ή πρέπει να αγοράσω κάτι ακόμα?
http://www.shop4parts.co.uk/?name=store&op=Details&ProdID=1909&sku=5209
- Κάθε πόσα χλμ χρειάζεται αντικατάσταση ο ιμάντας εκκεντροφόρου? Αλλάζεται μόνο ο ιμάντας εκκεντροφόρου ή και κάποιοι άλλοι ιμάντες μαζί?
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Κάποιες ερωτήσεις για Fiat Stilo 1600:- Κάθε πόσα χλμ χρειάζεται αντικατάσταση ο ιμάντας εκκεντροφόρου? Αλλάζεται μόνο ο ιμάντας εκκεντροφόρου ή και κάποιοι άλλοι ιμάντες μαζί?
2.Πόσο κοστίζει περίπου η εργασία αντικατάστασης του? - Έχω βρει αυτό το Timing Belt Kit σε ένα Αγγλικό e-shop. Περιλαμβάνει ότι χρειάζεται για αντικατάσταση του Ιμάντα ή πρέπει να αγοράσω κάτι ακόμα?
Αν και ίσως να λένε περισσότερα.. προτίνω στα 60Κ ή 3 χρόνια.
Επίσης θα αλλάξεις και τον τεντοντήρα του.Μαζί με τον ιμάντα εκκεντροφόρου, μπορείς να αλλάξεις και τον δευτερο ιμάντα (alternator κτλ) γιατί το
κόστος του ιμάντα ειναι αμελητέο ενώ της εργασίας που ειναι κοινή όχι. - Κάθε πόσα χλμ χρειάζεται αντικατάσταση ο ιμάντας εκκεντροφόρου? Αλλάζεται μόνο ο ιμάντας εκκεντροφόρου ή και κάποιοι άλλοι ιμάντες μαζί?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
το κόστος του ιμάντα ειναι αμελητέο ενώ της εργασίας που ειναι κοινή όχι.Περίπου πόσο χρεώνεται η εργασία αντικατάστασης του ιμάντα ξέρεις?
-
Πρέπει και εγω απο την μεριά μου να διαμαρτυρηθω για τα ψευτικα,ζημιαρικα αυτοκίνητα που φτιαχνει η fiat:
Το Punto 75 ELX Μk1 μοντελο 94 του πατέρα μου μετα από μόλις 390.000 χιλιόμετρα εμφάνισε κολημένη βαλβίδα εισαγωγής και επειδή το κόστος επισκευης (πλάνισμα κεφαλης,φλάντζες βαλβίδα και λοιπά) εβγαινε μόλις 100 ευρω παρακάτω απο την αγορα ενος κινητηρα μεταχειρισμένου με λιγα χιλιομετρα ,αναγκαστηκα να τον αλλάξω.Ντροπή στην Fiat που τα αυτοκίνητα της κράτανε μόνο τόσο (ο βαλβίδα παρέδωσε στο Βουργαρέλι Αρτας και το όχημα επέστρεψε στο συνεργείο 100+χλμ με τρεις κυλίνδρους και παρόλα αυτά αρπαζε με μιση στροφη μιζας). -
το ιδιο αμαξι εχουμε
και γω εχω παραπονα,μου χουν λειψει τα συνεργεια ρε γαμωτο.
θελω να παω αλλα δεν βρισκω τον λογο,δεν με αφηνει πουθενα στο δρομο οτι και να του κανω.θα κανω μηνυση στην φιατ γιατι δεν παω συνεργειο και θα παθει καμια ζημια απο ελλειψη σερβις.
FIAT FORUM