-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Και εγω αυτο ειπα οταν εμαθα το περιστατικο
Παντως το περιστατικο ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.Δε θα το εγραφα αν δεν ημουν σιγουρος.Ισως το συγκεκριμενο ατομο να εχρηζε μια ψυχιατρικη εκτιμηση...Γιατί, επειδή είπε την αλήθεια??
Χλωμότατο...τέτοια ειλικρίνεια από έλληνα. Εδώ ο άλλος πούλησε στον κολλητό του [μαντράς ήταν από τον Hunter το διάβασα] στουκαρισμένο Opel Corsa για ατρακάριστο...όταν μεσολαβεί χρήμα παύουν οι φιλίες!...δυστυχώς!
-
Και για να δώσω ένα ακόμα πιό πρόσφατο παράδειγμα της ενημέρωσης που τυγχάνει ο καταναλωτής προϊόντων Ρενώ, μόλις χθες πήγα στο συνεργείο και μου άλλαξαν τακάκια. Αφήνω κατά μέρος τα 77 ευρώ που έδωσα και συνεχίζω στο παρασύνθημα το οποίο ήταν η ξεκάθαρη ερώτηση μου προς τον chief engineer εκεί : 'Τί γίνεται με την εγγύηση πέραν των 2 χρόνων? Καλύπτει κάτι η Ρενώ κι αν ναι τί είναι αυτό? Υπάρχει συμμετοχή? Σε ποιές περιπτώσεις?'
Η απάντηση ήταν 'ναι, υπάρχει συμμετοχή, αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, είναι κατά περίπτωση και θα μας την βγάλει η κεντρική αντιπροσωπεία στην Φιλαδέλφεια. Μπορεί βέβαια να συμβεί και το αντίθετο, να μην καλύπτει κάποια πράγματα η αντιπροσωπεία αν και η χρονική εγγύηση ισχύει, όπως πχ μου έφερε χθες ένας πελάτης αμάξι ενός έτους με 85000 χλμ και η εταιρεία δεν κάλυψε τα αμορτισέρ που ήθελαν αλλαγή'.
Όπως λοιπόν καταλαβαίνω εγώ, αν ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση δεν απάντησαν ξεκάθαρα αναφέροντας τα χρονικά όρια που ανέφερε ο φίλος thvarveris, τότε δεν ξέρω με ποιό άλλο τρόπο πρέπει να ρωτήσει κανείς.
Επίσης, η συγκεκριμένη πολιτική είναι τελείως ΛΑΘΟΣ, διότι ο καταναλωτής αισθάνεται ξεκρέμαστος μην έχοντας σιγουριά για το τί καλύπτεται και για πόσο.
-
Πάθε εσύ την ζημιά και ...... βλέπουμε !!! :eusa_dance:
Πλάκα κάνω έτσι και ... κούφια η ωρα που τ'ακούει !!!
-
Ο χρήστης dali έγραψε:
Όπως λοιπόν καταλαβαίνω εγώ, αν ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση δεν απάντησαν ξεκάθαρα αναφέροντας τα χρονικά όρια που ανέφερε ο φίλος thvarveris, τότε δεν ξέρω με ποιό άλλο τρόπο πρέπει να ρωτήσει κανείς.Επίσης, η συγκεκριμένη πολιτική είναι τελείως ΛΑΘΟΣ, διότι ο καταναλωτής αισθάνεται ξεκρέμαστος μην έχοντας σιγουριά για το τί καλύπτεται και για πόσο.
Κοίτα!
Το κλασσικό - και μεγαλύτερο - πρόβλημα του λαού μας είναι η μεταχείριση της έννοιας πληροφορίας για ίδιον όφελος και η ταυτόγχρονη εξίσωσή της με την λέξη εξουσία, οπότε αντιμετωπίζεται ως επτασφράγιστο μυστικό. Εννοείται βέβαια ότι η προκύπτουσα νοοτροπία/φιλοσοφία αναπαριστάται έχουσα πυραμιδοειδή δομή, με φορά από επάνω προς τα κάτω ενώ μετά από λίγο λειτουργεί κι ανάποδα (με φορά από κάτω προς τα επάνω) και τότε χάνεται η μπάλλα!
Με άλλα λόγια:
Τα κεντρικά, αντιμετωπίζοντας την πληροφορία σαν δυνατότητα άσκησης εξουσίας/ελέγχου, δεν μεταφέρουν σωστά/καθόλου τις πληροφορίες και την πολιτική για τις εγγυήσεις - ή έστω την έλλειψη τέτοιας πολιτικής για τις εγγυήσεις μετά τα 2 πρώτα έτη - προς το δίκτυο/συνεργεία/πελάτες. Συν τω χρόνω, αυτό λειτουργεί και ανάποδα, εντοπίζοντας παράπονα και απόψεις πελατών που ποτέ δεν βρήκαν το δρόμο τους προς την κορυφή της εταιρείας
***Συμπερασματικά:***Από τη στιγμή που η στάση της κάθε κεφαλής δεν είναι υπεύθυνη, αυτό φτάνει μέχρι τον πελάτη και ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ξαναγυρνάει πολλαπλάσια ως ζημιά πίσω στην κεφαλή. Οι δε αντιμετωπίσεις του προβλήματος με στάσεις του τύπου 'Δεν γνωρίζω', 'Ο υπεύθυνος είναι άλλος', 'Εξαρτώμαστε από τα κεντρικά στο εξωτερικό' κ.α. καθώς και όποια τάση μπουρδουκλώματος της πραγματικότητας πλέον γίνεται ΑΜΕΣΑ αντιληπτή από τον super υποξιασμένο πελάτη (super σε σχέση με το παρελθόν, γιατί δυστυχώς πολλοί από εμάς κοιμόμαστε ακόμα με τα παπούτσια σε ορισμένα θέματα), ενώ έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των πωλήσεων, την μείωση της αξιοπιστίας, και μετά η όποια εταιρεία χρειάζεται Χ χρόνια και σπαταλά Ψ ποσά για να ξανακερδίσει τα χαμένα. Ή να κλείσει και να αποσυρθεί από το παιχνίδι!
ΥΓ1. Το θέμα των εγγυήσεων είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος και εδώ χρησιμοποιείται σαν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το κύριο πρόβλημα έχει να κάνει με την νοοτροπία που χαρακτηρίζει τις εταιρείες και πως αυτές αντιμετωπίζουν αφενός την ύπαρξή τους και την προοπτική τους, αφετέρου τους εργαζόμενούς τους και τους πελάτες τους.
ΥΓ2. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημαντικά βιβλία και συγγράματα που αφορούν τεχνικές management/marketing/sales αλλά και τις ίδιες, αυτές καθεαυτές, τις επιστήμες, έχουν γραφτεί από σημαντικούς - μάχιμους - managers (και της αυτοκινητοβιομηχανίας), όπως ο Lee Iakoka, κ.α. Οι δικοί μας μεγαλοmanagers εδώ τι κάνουν? Έχουν πια τόσο, μα τόσο περισσότερη δουλειά από τον όποιο Lee και δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν την εμπειρία τους ή σπαταλούν πολύ χρόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις? Ή μήπως δεν θέλουν να μαθευτούν τα πολύτιμα μυστικά τους? Ή μήπως δεν έχουν και πολλά να πουν και να γράψουν?
ΥΓ3. Οι κουτόφραγκοι (Δυτικοί) πήγαν μπροστά επειδή, ξεπερνώντας των Μεσαίωνά τους, προχώρησαν , 'μοίρασαν την τράπουλα' στον κόσμο, και ο ίδιος ο κόσμος αυγάτισε τα πράγματα, διορθώνοντας, επεμβαίνοντας, καταργώντας, απαγορευόντας, δωρίζοντας, χρεώνοντας, κλέβοντας_και_πληρώνοντας...!! Εδώ πότε θα ξεπεράσουμε, έστω για ίδιον όφελος, τον φιλοσοφικό Μεσαίωνά μας? Πόσο ακόμα θα χρειαστούν οι κεντρικά ελεγχχόμενες δομές να πατρονάρουν τις καταστάσεις? Πότε θα ξυπνήσει αυτός ο έρμος ο Ψαροκώσταινας για να καταλάβει πως ότι μοιράζεσαι, στο τέλος ξαναγυρνά. Το λένε και τα έρμα τα βιβλία των Πανεπιστημίων για όσους δεν πιστεύουν: Input, Process, Output, Feedback
-
elteo εγραψε>Χλωμότατο...τέτοια ειλικρίνεια από έλληνα. Εδώ ο άλλος πούλησε στον κολλητό του [μαντράς ήταν από τον Hunter το διάβασα] στουκαρισμένο Opel Corsa για ατρακάριστο...όταν μεσολαβεί χρήμα παύουν οι φιλίες!...δυστυχώς!
Οπως ειπα και σε προηγουμενη δημοσιευση μου ειμαι 100% σιγουρος οτι το περιστατικο ειναι αληθινο.Δε συνηθιζω να λεω και ιδιαιτερα να γραφω ανα κριβειες και φαντασιωσεις.
-
To Cliο κοιταζα να το αλλαξω με αυτοματο Σενικ αλλα μου φανηκαν πολλα 23000 για ενα σενικ, (να πω την αληθεια αυτο ισχυει και για ολα τα αλλα της κατηγοριας).
-
Καλημέρα σε όλους!
Κάνοντας μια ανασκόπηση της ψηφοφορίας, έτσι όπως έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής, και λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής σε αυτό το thread, συμπεραίνω τα ακόλουθα:
-
Συνοψίζοντας τις επιλογές ***Παρουσιάζουν Βλάβες ***, ***Υψηλό κόστος συντήρησης ***και Η περίοδος της εγγύησης είναι λίγη σε σχέση με τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει το ίδιο το αυτοκίνητο, οι οποίες αφορούν το ίδιο τελικά αντικείμενο (Βλάβες/Εγγύηση), παρατηρεί κανείς ότι αυτός ο τομέας (σύνολο ποσοστού: 46%) σήμερα πάσχει περισσότερο στα αυτοκίνητα Renault, απ΄ότι συμβαίνει με τις άλλες παραμέτρους.
-
Σε δεύτερο επίπεδο, ο ***Αδιάφορος εξωτερικός σχεδιασμός/design ***κατέχει και αυτός ένα σημαντικό μερίδιο στις αρνητικές παρατηρήσεις του κόσμου,με ποσοστό 23%.
-
Τέλος, η παράμετρος ***Υψηλή τιμή αγοράς ***παίζει και αυτή αρνητικό ρόλο (ποσοστό: 15%) στην εικόνα που έχει δημιουργήσει το brand Renault στην Ελλάδα.
Έτσι, ο κόσμος 'μιλώντας' προς την Renault Ελλάδας, της λέει: 'Καλά όλα αυτά που μας προσφέρετε, ΑΛΛΑ θέλουμε τα αυτοκίνητα Renault να έχουν καλύτερες (πιο ποιοτικές και μακρύτερες) εγγύησεις, να είναι οπτικά πιο προσιτά στον καταναλωτή και να κοστίζουν λιγότερο'.
Αν από τα τρία παραπάνω υποθέσουμε ότι σε σχέση με το δεύτερο, η Renault Ελλάδας δεν μπορεί να κάνει πολλά για να επηρεάσει την σχεδίαση των αυτοκινήτων Renault, μπορεί να κάνει πολλά (κατ'εμέ) για να αναβαθμίσει τον τομέα Εγγύηση και να διαμορφώσει ουσιαστικά μια συνολικά χαμηλότερη τιμή αγοράς των αυτοκινήτων της (έστω και με τη χρήση ευέλικτων χρηματοδοτικών)! Το πιο δύσκολο πράγμα απ'όλα βέβαια, είναι στο τέλος, να επικοινωνήσει τις όποιες τέτοιες αναβαθμίσεις υπηρεσιών στον κόσμο της και μετά στους πελάτες της. Και λέω 'το πιο δύσκολο' γιατί για να επικοινωνηθούν οι αλλαγές αυτές θα πρέπει πρώτα να έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρη και εννιαία πολιτική για τα θέματα αυτά!
Τα σχόλια δικά σας!
ΥΓ. Τα παραπάνω συμπεράσματα βασίστηκαν στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας όπως αποτυπώθηκαν σήμερα, και παρουσιάζονται παρακάτω:
***Παρουσιάζουν Παρουσιάζουν Βλάβες 28%
Αδιάφορος εξωτερικός σχεδιασμός/design 23%
Υψηλή τιμή αγοράς 15%
Υψηλό κόστος συντήρησης 10%
Η περίοδος της εγγύησης είναι λίγη σε σχέση με τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει το ίδιο το αυτοκίνητο 8%
Δεν 'κρατάει' υψηλή τιμή μεταπώλησης 7%
Μέτρια οδηγικά χαρακτηριστικά 2%
Η περίοδος της εγγύησης είναι λίγη σε σχέση με τον ανταγωνισμό 2%
Αδιάφορο εσωτερικός σχεδιασμός/εργονομία 0%
Μέτριες επιδόσεις 0%Σύνολο Ψήφων : 108***
-
-
Treasure, σωστή η ανάλυση!
-
Εγω έχω ένσταση όσων αφορά τις τιμές Μια σύγκριση με τον ανταγωνισμό θα σας πείσει. Βέβαια λαμβάνοντας πάντα υπ'όψιν το επίπεδο εξοπλισμού το οποίο είναι αρκετά υψηλό στις βασικές εκδόσεις ενω συμβαίνει το αντίθετο στις πλούσιες !!! Εδω μάλιστα παρατηρείται και δυσκαμψία της αντιπροσωπείας σε ειδικές παραγγελίες
-
Φίλοι,
Θαρρώ πως παρέλειψα να θίξω - *ή έστω να ξαναθίξω *- το φλέγον θέμα της ***αντιμετώπισης του πελάτη από το δίκτυο ***(τουλάχιστον αυτό που γνωρίζω εγώ)!
Σε επαννειλημένη επαφή με κατάστημα Renault στα Β.Π. (όσοι ξέρουν το κατάστημα του Κοκκώνη θα καταλάβουν), έχω αποκομίσει την εντύπωση ότι 9 στις 10 φορές που έχω μπει στην Έκθεση, έχω ενοχλήσει κάποιο εσωτερικό meeting μεγαλοmanagers της Coca-Cola! Οι ευγενέστατοι κατά τ'άλλα κύριοι , σε 'κόβουν' από πάνω ως κάτω, σάν να έμπαινες καθυστερημένος σε παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ μετά από λίγο, με ένα προσποιητά οικείο ύφος συνήθως, σε ρωτούν αν θέλεις να σε βοηθήσουν προσφέροντας σου πληροφορίες για κάποιο μοντέλο!
Ως επί τω πλείστον, μετά από την παραπάνω προσέγγιση, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι, με αντιμετωπίζουν 'παίζοντας' την κασέτα της εξυπηρέτησης ενώ στ'αλήθεια θέλουν να τελειώνουν μαζί μου! Μου δίνουν ακόμα την αίσθηση πως στ'αλήθεια κάπου αλλού θα ήθελαν να ήταν! Ίσως σε κάποια πιο αναβαθμισμένη θέση, εξυπηρετώντας σε πιο υψηλό επίπεδο, ίσως καλύτερους πελάτες από την αφεντιά μου! (σαν να λένε...'Τώρα.... αυτός μου γεμίζει το μάτι,αλλά ...τέλος πάντων...για να τον εξυπηρετήσουμε..'**)
Κάτι ακόμα που θα ήθελα να πω σε αυτούς τους κυρίους των πωλήσεων/Εξυπηρέτησης Πελατών της Renault αλλά και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων στο χώρο του αυτοκινήτου αλλά και αλλού. Για να πουλήσεις το δικό σου, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά και τον ανταγωνισμό και ποτέ να μην μένεις μόνο σε αυτά που σε διδάσκουν στα σεμινάρια (όποτε γίνονται κι αυτά)!
Τέλος, για να μην νομίζουν, οι κκ. της Renault του συγκεκριμένου καταστήματος στα Β.Π., ότι καταφέρομαι εναντίον τους, θα ήθελα να τους πω ότι στο τέλος και με εξυπηρέτησαν καλά (σε test drive 'δύσκολου' αυτοκινήτου στο πι και φι και σε πρόσφατη αγορά Renault Clio) και δεν έχω πρακτικά παράπονο από αυτούς. Έχω όμως την αίσθηση ότι αν στις πρώτες μας επαφές, κόντεψαν να με χάσουν με την έστω επιδερμική αδιαφορία/αλλαζονεία/βαρεμάρα τους, τότε τι γίνεται με τον Γενικό Πληθυσμό? Και για να ξεκαθαρίζω αυτά που λέω, εννοώ ότι η διαφορά μεταξύ ημών&υμών και τον Γενικό Πληθυσμό, έγκειται στο ότι εμείς (ο Ειδικός Πληθυσμός) είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι/κατασταλλαγμένοι/ξεκαθαρισμένοι με αυτό που πάμε να επιλέξουμε/δοκιμάσουμε/αγοράσουμε! Η κα. Κατερίνα όμως που μένει στον 4ο. όροφο της πολυκατοικίας μου και τα μόνα αστέρια που έχει δει είναι αυτά της σημαίας των ΗΠΑ και όχι αυτά της ασφάλειας της Renault, με τι κίνητρο/ερέθισμα θα παραμείνει στο -έστω επιφανειακά - αδιάφορο περιβάλλον της όποιας τέτοιας Έκθεσης?
ΥΓ. Δεν θα θίξω καν την προ 12ετίας εμπειρία μου από την έκθεση στα τότε τουλάχιστον κεντρικά στην Λαχανά (Ν. Φιλαδέλφεια), η οποία ήταν εως τραγικά απαράδεκτη (δηλ. ψιλομύτικη και προκλητική αντιμετώπιση), με τους τότε υπεύθυνους του service να φορούν λευκές ιατρικές μπλούζες και να απευθύνονται στον κόσμο όπως έκαναν οι αποικιοκράτες Εγγλέζοι 250 χρόνια πριν. Αν έκανα τη σύγκριση με την αντιπροσωπεία της Renault στα Β.Π., τότε σίγουρα μιλάμε για πρόοδο και βελτίωση σε μεγέθη αστρονομικά!***
-
Γαλλια
Ιανουαριος 2005/2006RENAULT CLIO 9.713/15.859 +63,3
RENAULT SCENIC 10.052/7.338 -27,0
RENAULT MEGANE 7.219/4.603 -36,2
RENAULT TWINGO 4.285/3.750 -2,5
RENAULT LAGUNA 3.353/2.791 -16,8
RENAULT MODUS 6.485/2.709 -58,2
RENAULT KANGOO 1.464/1.656 +13,1
RENAULT ESPACE 1.534/1.072 -30,1
RENAULT VEL SATIS 582/290 -50,2 -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Γαλλια
Ιανουαριος 2005/2006RENAULT CLIO 9.713/15.859 +63,3
RENAULT SCENIC 10.052/7.338 -27,0
RENAULT MEGANE 7.219/4.603 -36,2
RENAULT TWINGO 4.285/3.750 -2,5
RENAULT LAGUNA 3.353/2.791 -16,8
RENAULT MODUS 6.485/2.709 -58,2
RENAULT KANGOO 1.464/1.656 +13,1
RENAULT ESPACE 1.534/1.072 -30,1
RENAULT VEL SATIS 582/290 -50,2Πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα... Πάντως διακρίνεται ένας αναμενόμενος ενθουσιασμός για το Clio (τουλάχιστον στη χώρα κατασκευής του) και μαζική αποστροφή προς το Modus (κρίμα, κατά τη γνώμη μου...). Για το Twingo, τι να πει κανείς, μακάρι να το κρατήσουν κι άλλο στην παραγωγή...
-
το τουινγκο ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακο...classic πλεον!
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Φίλοι,Θαρρώ πως παρέλειψα να θίξω - *ή έστω να ξαναθίξω *- το φλέγον θέμα της ***αντιμετώπισης του πελάτη από το δίκτυο ***(τουλάχιστον αυτό που γνωρίζω εγώ)!
Σε επαννειλημένη επαφή με κατάστημα Renault στα Β.Π. (όσοι ξέρουν το κατάστημα του Κοκκώνη θα καταλάβουν), έχω αποκομίσει την εντύπωση ότι 9 στις 10 φορές που έχω μπει στην Έκθεση, έχω ενοχλήσει κάποιο εσωτερικό meeting μεγαλοmanagers της Coca-Cola! Οι ευγενέστατοι κατά τ'άλλα κύριοι , σε 'κόβουν' από πάνω ως κάτω, σάν να έμπαινες καθυστερημένος σε παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ μετά από λίγο, με ένα προσποιητά οικείο ύφος συνήθως, σε ρωτούν αν θέλεις να σε βοηθήσουν προσφέροντας σου πληροφορίες για κάποιο μοντέλο!
Ως επί τω πλείστον, μετά από την παραπάνω προσέγγιση, μου δημιουργείται η εντύπωση ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι, με αντιμετωπίζουν 'παίζοντας' την κασέτα της εξυπηρέτησης ενώ στ'αλήθεια θέλουν να τελειώνουν μαζί μου! Μου δίνουν ακόμα την αίσθηση πως στ'αλήθεια κάπου αλλού θα ήθελαν να ήταν! Ίσως σε κάποια πιο αναβαθμισμένη θέση, εξυπηρετώντας σε πιο υψηλό επίπεδο, ίσως καλύτερους πελάτες από την αφεντιά μου! (σαν να λένε...'Τώρα.... αυτός μου γεμίζει το μάτι,αλλά ...τέλος πάντων...για να τον εξυπηρετήσουμε..'**)
Κάτι ακόμα που θα ήθελα να πω σε αυτούς τους κυρίους των πωλήσεων/Εξυπηρέτησης Πελατών της Renault αλλά και άλλων εμπορικών επιχειρήσεων στο χώρο του αυτοκινήτου αλλά και αλλού. Για να πουλήσεις το δικό σου, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά και τον ανταγωνισμό και ποτέ να μην μένεις μόνο σε αυτά που σε διδάσκουν στα σεμινάρια (όποτε γίνονται κι αυτά)!
Τέλος, για να μην νομίζουν, οι κκ. της Renault του συγκεκριμένου καταστήματος στα Β.Π., ότι καταφέρομαι εναντίον τους, θα ήθελα να τους πω ότι στο τέλος και με εξυπηρέτησαν καλά (σε test drive 'δύσκολου' αυτοκινήτου στο πι και φι και σε πρόσφατη αγορά Renault Clio) και δεν έχω πρακτικά παράπονο από αυτούς. Έχω όμως την αίσθηση ότι αν στις πρώτες μας επαφές, κόντεψαν να με χάσουν με την έστω επιδερμική αδιαφορία/αλλαζονεία/βαρεμάρα τους, τότε τι γίνεται με τον Γενικό Πληθυσμό? Και για να ξεκαθαρίζω αυτά που λέω, εννοώ ότι η διαφορά μεταξύ ημών&υμών και τον Γενικό Πληθυσμό, έγκειται στο ότι εμείς (ο Ειδικός Πληθυσμός) είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι/κατασταλλαγμένοι/ξεκαθαρισμένοι με αυτό που πάμε να επιλέξουμε/δοκιμάσουμε/αγοράσουμε! Η κα. Κατερίνα όμως που μένει στον 4ο. όροφο της πολυκατοικίας μου και τα μόνα αστέρια που έχει δει είναι αυτά της σημαίας των ΗΠΑ και όχι αυτά της ασφάλειας της Renault, με τι κίνητρο/ερέθισμα θα παραμείνει στο -έστω επιφανειακά - αδιάφορο περιβάλλον της όποιας τέτοιας Έκθεσης?
ΥΓ. Δεν θα θίξω καν την προ 12ετίας εμπειρία μου από την έκθεση στα τότε τουλάχιστον κεντρικά στην Λαχανά (Ν. Φιλαδέλφεια), η οποία ήταν εως τραγικά απαράδεκτη (δηλ. ψιλομύτικη και προκλητική αντιμετώπιση), με τους τότε υπεύθυνους του service να φορούν λευκές ιατρικές μπλούζες και να απευθύνονται στον κόσμο όπως έκαναν οι αποικιοκράτες Εγγλέζοι 250 χρόνια πριν. Αν έκανα τη σύγκριση με την αντιπροσωπεία της Renault στα Β.Π., τότε σίγουρα μιλάμε για πρόοδο και βελτίωση σε μεγέθη αστρονομικά!***
treasure με την πληρεστατη αναλυση σου εθιξες ισως το πιο σημαντικο και μειζον θεμα. Τη συμπεριφορα προς τον πελατη της εταιρειας στην οποια παει να αφησει τα χρηματα του! Αυτο φυσικα δεν αφορα μονο την αγορα αυτοκινητου αλλα δεδομενου του υψους του ποσου και της σημασιας του προϊοντος (αυτοκινητο) ειναι παρα πολυ καιριο ζητημα για το θεμα που συζηταμε.
Πραγματικα απορω πως ειναι δυνατον να υπαρχουν τετοιες συμπεριφορες σαν αυτες που περιεγραψες και ακομα περισσοτερο πως οι διοικησεις των εταιρειων δεν παιρνουν καποια μετρα γι'αυτο! Και τι εικονα περιμενουν να αποκομισει ο πελατης για την εταιρεια!!!!
Και αν αυτα συμβαινουν σε επιπεδο pre-sales που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι η εταιρεια ενδιαφερεται να σε κανει πελατη της για να πουλησει το προϊον της, σε επιπεδο after-sales δε θελω ουτε να σκεφτομαι τι θα γινεται!
Προσωπικα θα μπορουσα να συγχωρησω καποιες βλαβες ή προβληματα αξιοπιστιας του αυτοκινητου μου και την ταλαιπωρια ή οικονομικο κοστος αν το δικτυο της εταιρειας που το υποστηριζε μου παρειχε ενα ικανοποιητικο επιπεδο εξυπηρετησης.
Αν τιποτα απο τα 2 δεν ισχυει, δηλ. ουτε το προϊον ειναι ιδιαιτερα ποιοτικο ούτε η υποστηριξη αυτη που πρεπει τοτε πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο να προσελκυσεις τον πελατη, ποσο μαλλον με συμπεριφορες σε επιπεδο pre-sales σαν αυτες που αναφερεις. -
Ο χρήστης dali έγραψε:
Και για να δώσω ένα ακόμα πιό πρόσφατο παράδειγμα της ενημέρωσης που τυγχάνει ο καταναλωτής προϊόντων Ρενώ, μόλις χθες πήγα στο συνεργείο και μου άλλαξαν τακάκια. Αφήνω κατά μέρος τα 77 ευρώ που έδωσα και συνεχίζω στο παρασύνθημα το οποίο ήταν η ξεκάθαρη ερώτηση μου προς τον chief engineer εκεί : 'Τί γίνεται με την εγγύηση πέραν των 2 χρόνων? Καλύπτει κάτι η Ρενώ κι αν ναι τί είναι αυτό? Υπάρχει συμμετοχή? Σε ποιές περιπτώσεις?'Η απάντηση ήταν 'ναι, υπάρχει συμμετοχή, αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, είναι κατά περίπτωση και θα μας την βγάλει η κεντρική αντιπροσωπεία στην Φιλαδέλφεια. Μπορεί βέβαια να συμβεί και το αντίθετο, να μην καλύπτει κάποια πράγματα η αντιπροσωπεία αν και η χρονική εγγύηση ισχύει, όπως πχ μου έφερε χθες ένας πελάτης αμάξι ενός έτους με 85000 χλμ και η εταιρεία δεν κάλυψε τα αμορτισέρ που ήθελαν αλλαγή'.
Όπως λοιπόν καταλαβαίνω εγώ, αν ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση δεν απάντησαν ξεκάθαρα αναφέροντας τα χρονικά όρια που ανέφερε ο φίλος thvarveris, τότε δεν ξέρω με ποιό άλλο τρόπο πρέπει να ρωτήσει κανείς.
Επίσης, η συγκεκριμένη πολιτική είναι τελείως ΛΑΘΟΣ, διότι ο καταναλωτής αισθάνεται ξεκρέμαστος μην έχοντας σιγουριά για το τί καλύπτεται και για πόσο.
Τα οποία αμορτισέρ προσθέτω εγώ κάλυψε 100% η Ελληνική αντιπροσωπεία πράγμα που δε στο είπαν.
Έχουμε και εμείς πελατη με MEGANE II με άπειρα χιλιόμετρα που αμορτισέρ και εξάτμιση τα κάλυψε κανονικά η Γαλλία.Αν όμως αυτό δεν γίνει τα καλύπτει η Ελληνική αντιπροσωπεία χωρίς δεύτερη κουβέντα. -
thvarveris : Μισό λεπτό. Εμένα μου είπε ξεκάθαρα ο μηχανικός ότι τις εγγυήσεις τις βγάζει η Φιλαδέλφεια η οποία και δεν δέχτηκε να το καλύψει. Τέλος πάντων, δεν θα ασχοληθώ άλλο, πραγματικά κουράστηκα να προσπαθώ να ανακαλύψω τί καλύπτει και τί δεν καλύπτει η Ρενώ. Ο ένας λέει έτσι, ο άλλος αλλιώς. Όταν αποφασίσει η Ρενώ να σεβαστεί τους πελάτες και να ανακοινώσει επισήμως τί ισχύει, ας το πει και σ' εμάς.
treasure : Αυτό που λες για τον σεβασμό και την εξυπηρέτηση του πελάτη, είναι δυστυχώς κοινός τόπος για την πλειοψηφία των υπαλλήλων των αντιπροσωπειών. Το λέω με σιγουριά μια και τον τελευταίο καιρό έχω γυρίσει ουκ ολίγες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.
Επί παραδείγματι :
Ford Συγγρού, τη μία φορά μπήκα μέσα με το κουστούμι και τη γραβάτα και η συμπεριφορά ήταν κάπως ανεκτή. Το υφάκι όμως δεν έλειπε. Την δεύτερη που ξαναπήγα με αθλητικό μπουφάν και παπούτσια (και ήμουν λίγο αξύριστο, μα τί καραγκιόζης είμαι και 'γω, τόλμησα να πάω αξύριστος), με κοίταζαν όπως είπες, φοβήθηκα ότι θα φωνάξουν κανα πορτιέρη να μει δείρει.Ford στην Πειραιώς : Μόλις ήρθε μια νταλίκα παραλαβής εξαφανίστηκαν για αρκετή ώρα όλοι οι πωλητές μαζί με αυτόν που με εξυπηρετούσε. Ακόμα τον ψάχνω...
KIA Πειραιά (ναι, το ομολογώ, πέρασα κι από 'κει ). Ο ευγενέστατος κατά τ' άλλα πωλητής, προσπαθούσε να με πείσει ότι το ESP είναι το ΤCS που δίνουν. Επιπροσθέτως, μου έλεγε 'έχει καλά κρατήματα'.
FIAT στην Πειραιώς. O πωλητής γρήγορα πέρασε στον ενικό, ενώ προσπαθούσε να με πείσει και αυτός ότι το ESP είναι κάτι μάλλον περιττό.
Δε θέλω να σας κουράσω άλλο, τα ξέρετε όλοι. Οι πωλητές έχουν σα στόχο να διώξουν όσο πιό γρήγορα μπορούν το στοκ και ει δυνατόν να πουλάνε χωρίς να απαντούν σε καμμία ερώτηση. Δεν συζητώ φυσικά το ύφος τους όταν αρχίζεις και 'το κουράζεις' κάνοντας πολλές ερωτήσεις για τον κάθε εξοπλισμό, κλπ. Ακόμα και οι πιό ευγενικοί, δείχνουν να δυσανασχετούν όταν δουν υποψιασμένο και με απαιτήσεις πελάτη.
-
Τωρα που λετε για υφος πωλητων....
Πριν 1-1,5 χρονο παω με φιλο στην Skoda που ειναι στην Ιερα οδο.
- καλημερα
- καλημερα, θα θελαμε καποιες πληροφοριες για ενα Οκταβια μεταχειρισμενο που εχετε εξω...
- μισο λεπτο να εξυπηρετησω τον κυριο και ερχομαι...
περιμενουμε, περιμενουμε... Βαρεθηκα να περιμενω (ειχα και πολλα νευρα απο κατι προσωπικο μου...), και παω και πιανω αλλον πωλητη
- μπορειτε να μας δωσετε καποιες πληροφοριες για...
- περιμενετε να σας εξυπηρετησει ο συναδελφος!
- περιμενω αρκετη ωρα και δεν ερχετε κανεις!!!
- και τι να κανω εγω, θα σας εξυπηρετησουν, υπομονη!
ειλικρινα, αν δεν ειχα το φιλο μαζι μου ο οποιος ενδιαφεροταν σοβαρα για το αμαξι, θα τους αρχιζα στα καντηλια
ε μετα απο λιγο, ερχετε ενας βαριεστημενος πωλητης με υφος λες και του ειχαμε γ@μησει τη μανα...
αφου μας εδειξε το αμαξι στα γρηγορα, φευγοντας του λεω: Τετοια εξυπηρετηση ΔΕΝ εχω ξαναδει, απορω πως πουλατε αυτοκινητα...
αχχχχ τι νευρα ειχα εκεινη τη μερα...
-
Ο χρήστης dali έγραψε:
Επί παραδείγματι :
Ford Συγγρού, τη μία φορά μπήκα μέσα με το κουστούμι και τη γραβάτα και η συμπεριφορά ήταν κάπως ανεκτή. Το υφάκι όμως δεν έλειπε. Την δεύτερη που ξαναπήγα με αθλητικό μπουφάν και παπούτσια (και ήμουν λίγο αξύριστο, μα τί καραγκιόζης είμαι και 'γω, τόλμησα να πάω αξύριστος), με κοίταζαν όπως είπες, φοβήθηκα ότι θα φωνάξουν κανα πορτιέρη να μει δείρει.Ford στην Πειραιώς : Μόλις ήρθε μια νταλίκα παραλαβής εξαφανίστηκαν για αρκετή ώρα όλοι οι πωλητές μαζί με αυτόν που με εξυπηρετούσε. Ακόμα τον ψάχνω...
KIA Πειραιά (ναι, το ομολογώ, πέρασα κι από 'κει ). Ο ευγενέστατος κατά τ' άλλα πωλητής, προσπαθούσε να με πείσει ότι το ESP είναι το ΤCS που δίνουν. Επιπροσθέτως, μου έλεγε 'έχει καλά κρατήματα'.
FIAT στην Πειραιώς. O πωλητής γρήγορα πέρασε στον ενικό, ενώ προσπαθούσε να με πείσει και αυτός ότι το ESP είναι κάτι μάλλον περιττό.
Δε θέλω να σας κουράσω άλλο, τα ξέρετε όλοι. Οι πωλητές έχουν σα στόχο να διώξουν όσο πιό γρήγορα μπορούν το στοκ και ει δυνατόν να πουλάνε χωρίς να απαντούν σε καμμία ερώτηση. Δεν συζητώ φυσικά το ύφος τους όταν αρχίζεις και 'το κουράζεις' κάνοντας πολλές ερωτήσεις για τον κάθε εξοπλισμό, κλπ. Ακόμα και οι πιό ευγενικοί, δείχνουν να δυσανασχετούν όταν δουν υποψιασμένο και με απαιτήσεις πελάτη.
Οταν πήγα στην Citroen για να δω το C4 φορούσα φόρμες, ήμουν αξύριστος 1 εβδομάδα [κοινώς μούσι] και γενικώς δεν γέμιζα το μάτι για αγοραστής που ενδιαφέρεται πραγματικά.
Και όμως ο πωλητής με εξυπηρέτησε κανονικά, δεν μου πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες [ότι είχε έλεγε] και μάλιστα με αυτόν το άνθρωπο μείναμε και φίλοι και μετά την αγορά.Είναι που θα πέσεις...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οταν πήγα στην Citroen για να δω το C4 φορούσα φόρμες, ήμουν αξύριστος 1 εβδομάδα [κοινώς μούσι] και γενικώς δεν γέμιζα το μάτι για αγοραστής που ενδιαφέρεται πραγματικά.
Και όμως ο πωλητής με εξυπηρέτησε κανονικά, δεν μου πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες [ότι είχε έλεγε] και μάλιστα με αυτόν το άνθρωπο μείναμε και φίλοι και μετά την αγορά.Είναι που θα πέσεις...
Συμφωνω.
Ειναι θεμα ατομου κυριως. Εχω τυχει τελειως διαφορετικης αντιμετωπισης σε διαφορετικους dealers της ιδιας εταιρειας.
Βεβαια σε καποιες 'premium' αντιπροσωπειες το στυλ και το υφακι περισσευει ακομα και αν ενδιαφερεσαι για τα 'φτηνα' μοντελα τους.Αυτο ελειπε να εφαρμοζουν οι αντιπροσωπειες dress code και face control στους δυνητικους πελατες τους. Δεν παμε καθολου καλα μου φαινεται.
-
Ο χρήστης dali έγραψε:
KIA Πειραιά (ναι, το ομολογώ, πέρασα κι από 'κει ). Ο ευγενέστατος
κατά τ' άλλα πωλητής, προσπαθούσε να με πείσει ότι το ESP είναι το ΤCS
που δίνουν. Επιπροσθέτως, μου έλεγε 'έχει καλά κρατήματα'.Ενώ εγώ από την KIA έμεινα πολύ ευχαριστημένος, μου έδειξαν, μου είπαν, μου υποσχέθηκαν,
μου έδωσαν να οδηγήσω μόνος μου, παρήγγειλαν, κλείδωσαν την τιμή, έφεραν αυτό
που συμφωνήσαμε την ημέρα που συμφωνήσαμε και καλύτερο από ότι περίμενα όσον αφορά
δερμάτινο σαλόνι/συναγερμό (δώρα). Και μου έδωσαν τα πατάκια ενώ δεν ήταν στη συμφωνία.
Ενω... δείτε παρακάτωCitroen... ο πωλητής με εξυπηρέτησε κανονικά, δεν μου πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες
[ότι είχε έλεγε] και μάλιστα με αυτόν το άνθρωπο μείναμε και φίλοι και μετά την αγορά.
Είναι που θα πέσεις...Σε εμένα στην Citroen ευγενικοί αλλά απολύτως καμία παραχώρηση για να πετύχουν την πώληση.
ΔΕΝ διαπραγματευόταν τίποτε, δεν είχαν το χρώμα που ήθελα, σε παραγγελία δεν κλείδωναν την τιμή,
δεν έκαναν δώρα, ήξεραν λιγότερα για το αυτοκίνητο από εμένα, μου έλεγαν ψέματα για το συναγερμό
που δήθεν μπαίνει ο εργοστασιακός μόνο στο 2λιτρο κλπ κλπ.Θα έδινα οποιαδήποτε προκαταβολή και σύνολο 19.500Ε μετρητά και συμπεριφερόταν σαν να
μην τα ήθελαν.Δεν ξέρω αν η ΚΙΑ είναι απλά ΜΙΚΡΗ εταιρία και πρέπει οι αντιπρόσωποι να 'γλύφουν' τους
πελάτες, αλλά με το γλύψιμο πουλάνε, ενώ οι άλλοι φαίνεται πως πάνε...
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?