thvarveris : Μισό λεπτό. Εμένα μου είπε ξεκάθαρα ο μηχανικός ότι τις εγγυήσεις τις βγάζει η Φιλαδέλφεια η οποία και δεν δέχτηκε να το καλύψει. Τέλος πάντων, δεν θα ασχοληθώ άλλο, πραγματικά κουράστηκα να προσπαθώ να ανακαλύψω τί καλύπτει και τί δεν καλύπτει η Ρενώ. Ο ένας λέει έτσι, ο άλλος αλλιώς. Όταν αποφασίσει η Ρενώ να σεβαστεί τους πελάτες και να ανακοινώσει επισήμως τί ισχύει, ας το πει και σ' εμάς.
treasure : Αυτό που λες για τον σεβασμό και την εξυπηρέτηση του πελάτη, είναι δυστυχώς κοινός τόπος για την πλειοψηφία των υπαλλήλων των αντιπροσωπειών. Το λέω με σιγουριά μια και τον τελευταίο καιρό έχω γυρίσει ουκ ολίγες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.
Επί παραδείγματι :
Ford Συγγρού, τη μία φορά μπήκα μέσα με το κουστούμι και τη γραβάτα και η συμπεριφορά ήταν κάπως ανεκτή. Το υφάκι όμως δεν έλειπε. Την δεύτερη που ξαναπήγα με αθλητικό μπουφάν και παπούτσια (και ήμουν λίγο αξύριστο, μα τί καραγκιόζης είμαι και 'γω, τόλμησα να πάω αξύριστος), με κοίταζαν όπως είπες, φοβήθηκα ότι θα φωνάξουν κανα πορτιέρη να μει δείρει.
Ford στην Πειραιώς : Μόλις ήρθε μια νταλίκα παραλαβής εξαφανίστηκαν για αρκετή ώρα όλοι οι πωλητές μαζί με αυτόν που με εξυπηρετούσε. Ακόμα τον ψάχνω...
KIA Πειραιά (ναι, το ομολογώ, πέρασα κι από 'κει ). Ο ευγενέστατος κατά τ' άλλα πωλητής, προσπαθούσε να με πείσει ότι το ESP είναι το ΤCS που δίνουν. Επιπροσθέτως, μου έλεγε 'έχει καλά κρατήματα'.
FIAT στην Πειραιώς. O πωλητής γρήγορα πέρασε στον ενικό, ενώ προσπαθούσε να με πείσει και αυτός ότι το ESP είναι κάτι μάλλον περιττό.
Δε θέλω να σας κουράσω άλλο, τα ξέρετε όλοι. Οι πωλητές έχουν σα στόχο να διώξουν όσο πιό γρήγορα μπορούν το στοκ και ει δυνατόν να πουλάνε χωρίς να απαντούν σε καμμία ερώτηση. Δεν συζητώ φυσικά το ύφος τους όταν αρχίζεις και 'το κουράζεις' κάνοντας πολλές ερωτήσεις για τον κάθε εξοπλισμό, κλπ. Ακόμα και οι πιό ευγενικοί, δείχνουν να δυσανασχετούν όταν δουν υποψιασμένο και με απαιτήσεις πελάτη.