-
Εγώ δεν είπα πως δεν είναι αξιόπιστη, αλλά δε νομίζω πως και η αξιοπιστία είναι ο λόγος που έχει την 7ετή εγγύηση. Είναι θέμα marketing.
Από την άλλη δεν είναι μόνο η αίσθηση του εσωτερικού με τα premium είναι και η ποιότητα κύλισης και άνεσης σε άλλα επίπεδα. Μπορείς να συγκρίνεις την KIA με τα αυτοκίνητα της δικής της κατηγορίας όχι με της premium. -
Ναι να δεις μία premium ποιότητα κύλισης που έχει η A-klasse που έχω τώρα να γελάνε και τα Κορόλλα 10ετίας. Και μιλάμε για 39Κ αμάξι. Πήρα χθες το Crossland X και βρήκα την υγειά μου.
-
Το marketing όμως πατάει και πάνω στην αξιοπιστία που παραδέχεσαι και εσύ. Το αντίθετο δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διότι θα κόστιζε πολύ χρήμα.
Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Ναι όλα αυτά είναι καλύτερα στο premium. Ο διακόπτης ήταν παράδειγμα.
-
Ο καθένας αγοράζει αυτό που νομίζει με τα δικά του κριτήρια και θέλω.
Δε χρειάζεται να υπάρχουν μονοδιάστατες επιλογές. Αλλιώς τι νόημα έχει. -
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Αξιόπιστα αυτοκίνητα πλέον είναι αυτά που δίνουν πολυετείς εγγυήσεις!συμφωνω απολυτα
-
Παιδια μην αυγκρινουμε ανομοια πραγματα παρακαλω .
Η ερωτηση μου ηταν εάν καποιος ηθελε να αλλαξει το Q5 με ένα ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ κατηγοριας
όχι με αλλης χαμηλότερης η ανωτερης -
Premium αυτοκίνητο με Πολυετή εγγύηση υπάρχει;
-
Εγώ θα το άλλαζα μόνο με Stelvio αν έπρεπε σόνυ και ντε να πάρω ίδιας κατηγορίας και είχα να διαθέσω αυτά τα χρήματα. Διαφορετικά ίσως να κοίταζα και το Cupra Ateca που είναι μεν μία κατηγορία κάτω αλλά κοστίζει όσο ένα βασικό Q5.
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Παιδια μην αυγκρινουμε ανομοια πραγματα παρακαλω .
Η ερωτηση μου ηταν εάν καποιος ηθελε να αλλαξει το Q5 με ένα ΠΑΡΟΜΟΙΑΣ κατηγοριας
όχι με αλλης χαμηλότερης η ανωτερηςΌπως είπα, ή Subaru (εάν τα θεωρείς ίδια κατηγορίας, εγώ τα θεωρώ) ή κάποιο άλλο premium Ευρωπαίο με επέκταση εγγύησης.
Ναι να δεις μία premium ποιότητα κύλισης που έχει η A-klasse που έχω τώρα να γελάνε και τα Κορόλλα 10ετίας. Και μιλάμε για 39Κ αμάξι. Πήρα χθες το Crossland X και βρήκα την υγειά μου.
Σοβαρά? Μιλάς για τη νέα A Class (αυτή που έγραφε διθυράμβους ο ΣΧ και προσωπικά δεν μπορώ να την βλέπω με το αστέρι...ντροπιάζει το σήμα!)??
Για πες λεπτομέρειες στο αντίστοιχο νήμα, εάν δεν βαριέσαι.Premium αυτοκίνητο με Πολυετή εγγύηση υπάρχει;
Ναι και όχι*. Όχι με την έννοια της κανονικής εγγύησης, Ναι γιατί μπορείς να πάρεις επέκταση. Δεν ξέρω τι γίνεται με Lexus & Infinity.
- Εαν θεωρείς premium την DS (εγώ την θεωρώ), τότε υπάρχει η DS με 5 χρόνια εγγύηση.
** Υπάρχει και η σειρά Vignale της Ford (δεν είναι premium ακριβώς, αλλά πλησιάζει σε αίσθηση) με 8 χρόνια.
- Εαν θεωρείς premium την DS (εγώ την θεωρώ), τότε υπάρχει η DS με 5 χρόνια εγγύηση.
-
Εγώ θα το άλλαζα μόνο με Stelvio αν έπρεπε σόνυ και ντε να πάρω ίδιας κατηγορίας και είχα να διαθέσω αυτά τα χρήματα. Διαφορετικά ίσως να κοίταζα και το Cupra Ateca που είναι μεν μία κατηγορία κάτω αλλά κοστίζει όσο ένα βασικό Q5.Σε απτή ποιότητα οι άλφα είναι πολύ πιο πίσω από τα αντίστοιχα γερμανικά.
Έπαθα προχθές πλάκα στην έκθεση. -
Τα αντίστοιχα γερμανικά είναι με τη σειρά τους πολύ πίσω σε δυναμικά χαρακτηριστικά όμως οπότε δε με απασχολεί. Προσωπικά είμαι καλυμμένος με την ποιότητα κατασκευής των Giulia/Stelvio. Συν τοις άλλοις η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι είναι και πιο αξιόπιστη η Alfa οπότε το βάζω κι αυτό στην εξίσωση.
-
Από Ιούνιο 2014 μεχρι περυσι η audi εδινε 5 χρονια εγγυηση στα καινουρια. Τωρα δεν ξερω..
-
Επειδή αναφέρθηκε πιο πριν , εγώ δεν είπα ότι τα αμάξια είναι για πλούσιους για να σκορπάνε τα λεφτά τους . Είπα ότι τα πρίμιουμ είτε γιατί βάζουν καινούργια και αδοκίμαστα συστήματα , είτε γιατί έχουν θέματα ποιότητας , έχουν πολύ ακριβές βλάβες .
Και το χειρότερο συχνές βλάβες σε μικρή ηλικία .
Αν λοιπόν κάποιος ζοριστεί να πάρει ένα βασικό μοντέλο για το σήμα , τότε μπορεί να μην έχει τα λεφτά για να το συντηρεί . Ετσι λοιπόν η καλύτερη λύση είναι το λήζινγκ σε μια τέτοια περίπτωση αφού ξέρεις ακριβώς το κόστος .
-
Βλέποντας το Ds7 στην έκθεση και εφόσον έχει 5 χρόνια εγγύηση θεωρώ ότι είναι μια πολύ ξεχωριστή και κοντά στα premium γερμανικά,Volvo κλπ. Νομίζω είναι μια καλή επιλογή για αντικατάσταση του q5 και πολύ πιο φθηνό
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σπυπρο, στατικά ειναι φανταστικό το Ντι Ες επτά. Μενει να δούμε και τι κάνει στον δρόμο.
-
Τα αντίστοιχα γερμανικά είναι με τη σειρά τους πολύ πίσω σε δυναμικά χαρακτηριστικά όμως οπότε δε με απασχολεί. Προσωπικά είμαι καλυμμένος με την ποιότητα κατασκευής των Giulia/Stelvio. Συν τοις άλλοις η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι είναι και πιο αξιόπιστη η Alfa οπότε το βάζω κι αυτό στην εξίσωση.Εξαρταται τι θέλει ο καθένας από το αμάξι του. Αλλά τα πλαστικά και τη συναρμογή ακόμα και της ταπεινής Χ1 η Stelvio δεν τα έχει και μιλάμε για αμάξι με τα διπλάσια χρήματα.
Τραγικουλη δεν είναι; -
Τραγικό είναι ξάδερφος με Μ5 507 άλογα να παίρνει το μοτέρ στα χέρια (σε κούτες ΝΟΥΝΟΥ που έχουν σκληρό χαρτόνι) γιατί έφαγε τα μέταλλα (το έμαθε στην πορεία το πρόβλημα). Τραγικό να αλλάζω πολλαπλασιαστές σε 320 και αισθητήρες, όταν το απλό ταπεινό 106 rallye 18 χρόνια τώρα έχει τον ίδιο πολλαπλασιαστή επάνω (ανέβηκε Σέρρες έτρεξε και γύρισε Αθήνα). Ακόμη πιο τραγικό μοτο BMW R1200r να βγάζει πρόβλημα στο ABS και πλέον να μην την αγοράζουν ούτε αυτοί που μου την πούλησαν. ΟΚ μπορεί να υστερεί από την μέση και κάτω η Giulia αλλά αυτό το κάνουν όλοι πλέον. Και τουλάχιστον όταν βλέπω 37-40000 για τρικύλινδρα μου φαίνεται εξαιρετικό value for money η Giulia η οποία θα είναι και το επόμενο αγορασμένο (όχι leasing) από εμένα. Προτιμώ την Ιταλίδα και όσο κρατήσει παρά τις υπερτιμημένες Γερμανικές αμαξάρες. Στο κάτω κάτω όταν θα με ρωτάνε τι αυτοκίνητο έχω θα λεω Giulia και όχι μπέμπα. Άκου εκεί μπέμπα. Τώρα αν είναι καλύτερη η 3αρα η παλιά ή η νεα ούτε που θα κοιτάξω. Φυσικά όποιος θέλει καλά αφρολέξ δόξα τω θεό σε ελεύθερη οικονομία ζούμε επιλογές πολλές.
-
Συμφωνω για τα πλαστικα, διαφωνω ως προς την τιμη, λίγο πιο ακριβή ειναι η Στέλβιο απο την αντίστοιχη Χ1. Ειναι βέβαια και μια κατηγορία επάνω οπου εκει ο ανταγωνισμός ειναι ακόμα πιο ποιοτικός ως απτή ποιότητα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Συμφωνω για τα πλαστικα, διαφωνω ως προς την τιμη, λίγο πιο ακριβή ειναι η Στέλβιο απο την αντίστοιχη Χ1. Ειναι βέβαια και μια κατηγορία επάνω οπου εκει ο ανταγωνισμός ειναι ακόμα πιο ποιοτικός ως απτή ποιότητα.Ακριβως Φανη μιλάμε για αμάξι στην κατηγορία της Χ3 και το εσωτερικό όλο είναι τραγικό.
Δεν είναι το μόνο κριτήριο επιλογής προφανώς αλλά όταν φτάνεις να δώσεις 50-60 χιλιάρικα (72 είχε το έκθεμα αν θυμάμαι καλά) δεν περιμένεις να κουνιέται όλη η βάση του κιβωτίου του αμαξιού κουνώντας το λεβιέ ταχυτήτων, ούτε να κλείνουν σαν Hyundai οι πορτες ενώ προφανως σε suv θες να μπαινει κάποιος πίσω και να βγαίνει άνετα που στη στελβιο δεν γινόταν.
Και ο αδελφός μου ο Αλφιστι με το 147 τα ίδια είπε αλλά και εγώ δεν συγκρίνω γενικά με γερμανικά ή αλλα. Έτυχε τώρα να έχω BMW και κάνω σύγκριση αν είχα Τογιότα θα έκανα με αυτό.
Άλλωστε το αμάξι είναι πανέμορφο (ειδικά η Τζούλια είναι ονείρωξη) και καταλαβαίνω φοβερό στο δρόμο αλλά υπάρχουν και αλλα πράγματα.
Τώρα αν κάποιος επιμένει να κάνει το νήμα flame με αναφορές σε αξιοπιστίες ας το κάνει.
Για ιταλικό αμάξι είναι το νήμα πολλά φαντάσματα θα ξυπνήσουν. -
Συμφωνούμε Στέφανε!
Εκτός της ομορφιάς...πρσωπικά Gulia & Stelvio δεν μου αρέσουν...μέτρια σχέδια και τα 2.
AUDI Q5