-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
ερώτηση προς τους κατόχους Q5: εχει κανεις σας τον 2λιτρο κινητήρα με τους 180 ιππους και πως είναι σε σχέση με τον TFSI των 211 ιππων ? αξίζει η διαφορά περιπου 12000 € ή αρκεί ο μικροτερος ? κατα τ αλλα δε νομιζω το αμαξι να αλλάζει σε κατι με τους λιγοτερους ιππους , η ποιοτητα υποθετω παραμένει εκτος βςβαια, ισως, απο τις επιδόσειςΚατά τη γνώμη μου η διαφορά των 12.000 είναι τεράστια για 30 άλογα παραπάνω..
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
ερώτηση προς τους κατόχους Q5: εχει κανεις σας τον 2λιτρο κινητήρα με τους 180 ιππους και πως είναι σε σχέση με τον TFSI των 211 ιππων ? αξίζει η διαφορά περιπου 12000 € ή αρκεί ο μικροτερος ? κατα τ αλλα δε νομιζω το αμαξι να αλλάζει σε κατι με τους λιγοτερους ιππους , η ποιοτητα υποθετω παραμένει εκτος βςβαια, ισως, απο τις επιδόσεις
Κατά τη γνώμη μου η διαφορά των 12.000 είναι τεράστια για 30 άλογα παραπάνω..
+1
400€ το αλογο...
Παρε το 180αρι και με ενα τσιπακι το κανεις οτι θες αργοτερα... -
μα ειναι αλογα κούρσας !!! παντως πέρα απο την πλάκα τέτοια φαινεται η διαφορά τιμής στον τιμοκατάλογο, δεν έχω πάει ακόμα σε αντιπροσωπεία να ρωτήσω αλλά δεν βρίσκω τον λόγο υπαρξης δυο ιδιων κινητηρων στο ιδιο μοντελο (περα απο το προφανες οικονομικο) και μαλιστα σχετικά συντομα απο το αρχικο κινητηρα
-
Ο 180αρης έχει valvelift;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο 180αρης έχει valvelift;Όχι. Και αυτή είναι και η βασική διαφορά των 2 μοτέρ και όχι τα 30 άλογα.
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
ερώτηση προς τους κατόχους Q5: εχει κανεις σας τον 2λιτρο κινητήρα με τους 180 ιππους και πως είναι σε σχέση με τον TFSI των 211 ιππων ? αξίζει η διαφορά περιπου 12000 € ή αρκεί ο μικροτερος ? κατα τ αλλα δε νομιζω το αμαξι να αλλάζει σε κατι με τους λιγοτερους ιππους , η ποιοτητα υποθετω παραμένει εκτος βςβαια, ισως, απο τις επιδόσεις
Κατά τη γνώμη μου η διαφορά των 12.000 είναι τεράστια για 30 άλογα παραπάνω..
Δυστυχώς μόνο το ελληνικό κράτος θα μπορούσε να καταφέρει μια διαφορά 400€ το άλλογο!!!!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ο 180αρης έχει valvelift;
Όχι. Και αυτή είναι και η βασική διαφορά των 2 μοτέρ και όχι τα 30 άλογα.
Ο ίδιος κινητήρας είναι με 2 εκδόσεις 180 και 211 Hp, άρα και ο 180άρης έχει valvelift. Μόνο η χαρτογράφηση του εγκεφάλου αλλάζει.
-
Έχεις δίκιο. Το μπέρδεψα με το 1.8tfsi. My bad...
-
Έχω μία απορία οικονομικού περιεχομένου. Σκέφτομαι να παραγγείλω το αυτοκίνητο και επειδή έχω απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης η τοπική αντιπροσωπεία μου έδωσε προσφορά στην οποία η έκδοση Limited κοστίζει 36500€ περίπου. Σε ερώτηση μου για τις τιμές κάποιων extra η πωλήτρια μου απάντησε ότι εάν προσθέσω οτιδήποτε ( ακόμη και το πιο φθηνό) τότε το αυτοκίνητο θα υπαχθεί στο φόρο πολυτελείας. Η απορία μου έχει ως εξής: αν η τιμή του αυτοκινήτου χωρίς Τέλος Ταξινόμησης είναι 36500€ τότε η τιμή του αυτοκινήτου χωρίς ΦΠΑ θα είναι ίση με 29674€.Όμως ο φόρος πολυτελείας προστίθεται σε αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία μεγαλύτερη από 20000€. Πως λοιπόν η έκδοση Limited είναι χωρίς φόρο πολυτελείας; (αυτό αναγράφεται και στο επίσημο ελληνικό site στη σελίδα του configurator)
-
Ο χρήστης stelaras123 έγραψε:
Έχω μία απορία οικονομικού περιεχομένου. Σκέφτομαι να παραγγείλω το αυτοκίνητο και επειδή έχω απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης η τοπική αντιπροσωπεία μου έδωσε προσφορά στην οποία η έκδοση Limited κοστίζει 36500€ περίπου. Σε ερώτηση μου για τις τιμές κάποιων extra η πωλήτρια μου απάντησε ότι εάν προσθέσω οτιδήποτε ( ακόμη και το πιο φθηνό) τότε το αυτοκίνητο θα υπαχθεί στο φόρο πολυτελείας. Η απορία μου έχει ως εξής: αν η τιμή του αυτοκινήτου χωρίς Τέλος Ταξινόμησης είναι 36500€ τότε η τιμή του αυτοκινήτου χωρίς ΦΠΑ θα είναι ίση με 29674€.Όμως ο φόρος πολυτελείας προστίθεται σε αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία μεγαλύτερη από 20000€. Πως λοιπόν η έκδοση Limited είναι χωρίς φόρο πολυτελείας; (αυτό αναγράφεται και στο επίσημο ελληνικό site στη σελίδα του configurator)Νομίζω οτι κάτι απó αυτήν την τιμή (τα 29.674€) είναι και το κέρδος της Kosmocar... υπολογίστε πόσο....
-
ένας πωλητής της Audi μου είπε πως οι εκδόσεις limited δεν έχουν φόρο πολυτελείας καθώς η audi Γερμανίας τιμολογει στο όριο ακριβώς.το ίδιο είπε συμβαίνει και για την MB blueefficiency.
την αλήθεια μόνο αυτοί την γνωρίζουν όμως.
(Εύχομαι μόνο να μην έχει τύχει να πληρώσει κόσμος φόρο πολυτελείας ενω δεν επρεπε και τα χρήματα ναμπήκαν στην τσέπη εμπόρων.)Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Α ρε κατακαημενη ελλάδα . . .
πυρηνικός επιστήμων πρέπει να είσαι για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο . . .
Ολο τρίκλοποδιες ! Και σκέφτεται μετά ο καημένος ο έλληνας καταναλωτής : ωραίο αμάξι το θέλω αλλά να μη βάλω καθολου extra ? Και προσπαθεί να πείσει τον εαυτο του ότι και με τα 180 άλογα θα είναι καλά . . . Ενώ στο εξωτερικό με αυτά τα λεφτά παίρνεις αξιοπρέπες 211 hp ΜΕ τα Extra του . -
Η εργοστασιακή αξια (με βαση της οποια υπολογίζεται φορος πολυτελειας) ειναι η τιμη που αγοραζει στην kosmocar οταν το αυτοκινητο ειναι στην αυλη του εργοστασιου. Δεν εχουν υπολογιστει επιπλεον εξοδα οπως ειναι η μεταφορα, η ασφαλεια μεταφορας κτλ....
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Α ρε κατακαημενη ελλάδα . . .
πυρηνικός επιστήμων πρέπει να είσαι για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο . . .
Ολο τρίκλοποδιες ! Και σκέφτεται μετά ο καημένος ο έλληνας καταναλωτής : ωραίο αμάξι το θέλω αλλά να μη βάλω καθολου extra ? Και προσπαθεί να πείσει τον εαυτο του ότι και με τα 180 άλογα θα είναι καλά . . . Ενώ στο εξωτερικό με αυτά τα λεφτά παίρνεις αξιοπρέπες 211 hp ΜΕ τα Extra του .Καλα μια χαρα ειναι και τα 180 μην υπερβαλλουμε
Sent from my LG-P500 using Tapatalk
-
Ο χρήστης akollias έγραψε:
Η εργοστασιακή αξια (με βαση της οποια υπολογίζεται φορος πολυτελειας) ειναι η τιμη που αγοραζει στην kosmocar οταν το αυτοκινητο ειναι στην αυλη του εργοστασιου. Δεν εχουν υπολογιστει επιπλεον εξοδα οπως ειναι η μεταφορα, η ασφαλεια μεταφορας κτλ....Η εργοστασιακή αξια συμπεριλαμβάνει και την μεταφορά και την ασφάλιση!
-
Το να πάρεις αυτό το αυτοκίνητο χωρίς τα extra του (και είναι τόσα πολλά) είναι ειλικρινά σαν να παίρνεις άλλο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης george39 έγραψε:
Το να πάρεις αυτό το αυτοκίνητο χωρίς τα extra του (και είναι τόσα πολλά) είναι ειλικρινά σαν να παίρνεις άλλο αυτοκίνητο.+1
Χίλιες φορές καλύτερα VW Tiguan 2.0TSI full extra!! -
Προφανώς τα 36500 είναι τιμή χωρίς φόρο πολυτελείας ,όχι χωρίς τέλος ταξινόμησης που λέει ο φίλος .Oποτε απο τα 36500 πρεπει να αφαιρεθει και το τελος ταξινομησης και ο ΦΠΑ και το κερδος του αντιπροσωπου.Τα limited ειναι σχεδόν γυμνά απο εξοπλισμό οπότε πέφτει η τιμη cif.
-
Μα €43.300 έχει κανονικά...
-
Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε... τώρα το για το Q5 πληρώνεις πολλά κερατιάτικα...
Από 38.800€ που είχε κάποτε τώρα έχει 55.500€ Δηλαδή διαφορά 16.700€!!!! Αύξηση 43%!!!
Κάποτε με αυτά τα χρήματα αγόραζες το Q5 3.0 TDI quattro S tronic με δέρμα!!!
AUDI Q5