-
Αν οι φτωχοί δεν θέλουν να μπαίνουν σε αδικαιολόγητα έξοδα , οι πλούσιοι τα αποφεύγουν δυο φορές περισσότερο. Τα χρήματα έχουν μεγάλη αξία για να πηγαίνουν σε ατέρμονες επισκευές - συντηρήσεις δίχως ουσιαστική - πολλαπλάσια παραγωγή κέρδους. Δυσάρεστα φτάνουν στα μάτια μου αυτά που διαβάζω. Καλύτερα qq και αούρις που άντε να ζητήσουν καμιά μπαταρία παραπάνω... Κρίμα πάντως για ένα τόσο πετυχημένο σε πωλήσεις αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Δυσάρεστα φτάνουν στα μάτια μου αυτά που διαβάζω. Καλύτερα qq και αούρις που άντε να ζητήσουν καμιά μπαταρία παραπάνω... Κρίμα πάντως για ένα τόσο πετυχημένο σε πωλήσεις αυτοκίνητο.Καθόλου κρίμα...αυτή είναι η VAG και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε (ειδικά ορισμένοι) τόσο το καλύτερο για την τσέπη μας. Ο ορισμός του 'φύκια για μεταξωτές κορδέλες', το έχω πει πολλές φορές (είμαι και παθών αλλά άλλη δεκαετία!). Σε αυτό συμβάλει και η χείριστη εισαγωγική. Θυμάμαι άνθρωπο (από Ελλάδα) που είχε κάνει μέχρι και αγωγή στην Γερμανία...δεν γνωρίζω την κατάληξη.
-
Λευτέρη να ξέρεις ότι με αυτά που έγραψες στη σελίδα 395 για τις αντικαταστάσεις που πρέπει να κάνεις και να χρεωθείς …… κλαίω για σένα, κλαίω και για μένα.
Όσον αφορά στις τιμές για τα δύο προϊόντα που παρέθεσες, σιγά μην πούμε και ευχαριστώ στην αντιπροσωπεία. Η audi μας έστειλε καμία επιστολή που να μας ζητάει συγνώμη για το αυτοκίνητο που αγοράσαμε?
Σε παλιότερο post μου είχα αναφερθεί στις τιμές των ανταλλακτικών. Τώρα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η πλήρη ανακατασκευή του Q5 κοστίζει πάνω από 100,000€.
Είπαμε SPI duster, ΠΕΤΥΧΕ.
-
Και βεβαια αυτα όλα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του Q5. Μην ξεχνάμε μιλάμε για το μεγαλύτερο γκρουπ. Τα ίδια ακριβώς και τα συγγενικά Α4/Α5 ή και άλλα μοντέλα. Πχ η ηλιοροφή του Q5 είναι ίδια με του προηγούμενου Tiguan. Βάλτε να δείτε τι γίνεται με τα σκίαστρα που τσακίζουν και πέφτουν και μπορεί να βγάλουν οφφ όλη την κασετίνα. Γενικώς παίζουν εξαρτήματα που χρησιμοποιούσε across the range το γκρουπ εκείνη την εποχή που είναι για πολλές φάπες. Οι κλειδαριές των Α4/Α5/Q5 που χαλάνε είναι ίδιες με Gallardo. Να πας να ανοίξεις τη Gallardo μία ωραία πρωία και να μείνεις απ' όξω επειδή οι γύφτουλες βάλανε πλαστικές κλειδαριές από Α3.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δυσάρεστα φτάνουν στα μάτια μου αυτά που διαβάζω. Καλύτερα qq και αούρις που άντε να ζητήσουν καμιά μπαταρία παραπάνω... Κρίμα πάντως για ένα τόσο πετυχημένο σε πωλήσεις αυτοκίνητο.
Καθόλου κρίμα...αυτή είναι η VAG και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε (ειδικά ορισμένοι) τόσο το καλύτερο για την τσέπη μας. Ο ορισμός του 'φύκια για μεταξωτές κορδέλες', το έχω πει πολλές φορές (είμαι και παθών αλλά άλλη δεκαετία!). Σε αυτό συμβάλει και η χείριστη εισαγωγική. Θυμάμαι άνθρωπο (από Ελλάδα) που είχε κάνει μέχρι και αγωγή στην Γερμανία...δεν γνωρίζω την κατάληξη.
Φάνη μια και το γενικεύεις να σου πω πως τα audi σε θέματα αξιοπιστίας έχουν καλύτερη θέση από την bmw. Τόσο αυτή όσο και η audi προσφέρουν primium κατασκευές και όχι απαραίτητα φύκια κλπ. Το είχες γράψει κάπου εύστοχα, πως επειδή προσφέρουν νέες τεχνολογίες συχνά μέρος του κόστους της επένδυσης μετακυλίεται στους αγοραστές και όχι μόνο μέσω της αγοράς και της τακτικής συντήρησης.
-
ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΝΤΟΛΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ! Μπορώ να σου απαριθμήσω ένα προς ένα τα προβληματικά εξαρτήματα των vag ή της bmw.
Πες μου τι φοβερή τεχνολογία έχουν οι πολλαπλασιαστές που σκάνε, τα ελατήρια πιστονιών που αφήνουν λάδι να καίγεται, οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, το σκίαστρο μίας ηλιοροφής?
Πως εξηγείται επίσης τα 6αρια DSG πρώτης γενιάς να είναι μια χαρά αξιόπιστα και τα επόμενα 7αρια (είτε ξηρού είτε υγρού τύπου) που υποτίθεται είχαν τεχνογνωσία από πίσω τους να είναι ριμάδια?
Η μόνη απάντηση είναι ότι οι premium κόβουν κόστος από το quality control τους και την αυστηρότητα των προδιαγραφών. Είτε αυτό αφορά τους ίδιους είτε τους προμηθευτές τους.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΝΤΟΛΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ! Μπορώ να σου απαριθμήσω ένα προς ένα τα προβληματικά εξαρτήματα των vag ή της bmw.Πες μου τι φοβερή τεχνολογία έχουν οι πολλαπλασιαστές που σκάνε, τα ελατήρια πιστονιών που αφήνουν λάδι να καίγεται, οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, το σκίαστρο μίας ηλιοροφής?
Πως εξηγείται επίσης τα 6αρια DSG πρώτης γενιάς να είναι μια χαρά αξιόπιστα και τα επόμενα 7αρια (είτε ξηρού είτε υγρού τύπου) που υποτίθεται είχαν τεχνογνωσία από πίσω τους να είναι ριμάδια?
Η μόνη απάντηση είναι ότι οι premium κόβουν κόστος από το quality control τους και την αυστηρότητα των προδιαγραφών. Είτε αυτό αφορά τους ίδιους είτε τους προμηθευτές τους.
Πολύ σωστά συμφωνώ σε όλα.
Και να συμπληρώσω, ότι κόβουν από το quality control και το πάνε στη σχεδίαση, που αυτό πουλάει, αυτό που βλέπεις επιφανειακά.
Λένε ο έρωτας είναι τυφλός. Πραγματικά είναι. Όλη η γκάμα των audi είναι πανέμορφη. Τι να πρωτοπιάσεις. Το Q2, το νέο Q5, το νέο Α1. Ερωτεύσημα. Εκεί πατάνε, βάζουν και θεωρητικά – στα χαρτιά καλούς κινητήρες, ομολογουμένως καλή ποιότητα κύλισης, βάζουν και τους τέσσερεις κύκλους και ο κόσμος τρέχει. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Φάνη μια και το γενικεύεις να σου πω πως τα audi σε θέματα αξιοπιστίας έχουν καλύτερη θέση από την bmw. Τόσο αυτή όσο και η audi προσφέρουν primium κατασκευές και όχι απαραίτητα φύκια κλπ.Εαρτάται από την έρευνα που θα διαβάσεις....κοντά είναι πάντως, δεν είπα ποτέ πως η BMW είναι αξιόπιστη, το αντίθετο μάλιστα! Αλλά τουλάχιστον κάτι προσφέρει, όχι απλά ένα VW με άλλο σήμα. Εκεί είναι η αντίρρησή μου...δεν μπορεί να θες να είσαι premium και να χρησιμοποιείς τα ίδια υλικά με τα Skoda & Seat. Τέσπα...ατέρμονη κουβέντα, που δεν οδηγεί πουθενά.
Το κρίμα είναι όχι για την εταιρεία, αλλά για τα παιδιά (και όλους τους ιδιοκτήτες) που ταλαιπωρούνται και πληρώνουν και ένα σκασμό λεφτά.
-
Τελικά μηπως ολα ειναι αναξιόπιστα τα σύγχρονα αυτοκινητα ?
Και αν όχι Ποιο θα προτείνατε σε κάποιον που θελει να αλλάξει το q5 με ένα ίδιου επιπέδου?
Κάποιοι λένε Volvo
Η ΓΝΩΜΗ σας ?Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ασφαλώς και ΔΕΝ είναι όλα τα νέα μοντέλα αναξιόπιστα. Με την πτώση που σημειώνουν πλέον οι Ιάπωνες, οι Κορεάτες έχουν πιάσει κορυφή στους δείκτες αξιοπιστίας.
Το θέμα δεν είναι αν ένα καινούριο Tuscon είναι άξιος διάδοχος ενός Q5 δεκαετίας. (Προσωπικά θεωρώ πως είναι μια χαρά αυτοκίνητο και θα προσφέρει το 95% της απόδοσης ενός Q5).
Το θέμα είναι αν ο κάτοχος θα δεχτεί την υποβάθμιση στο κύρος.ΥΓ. Έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες τρόμου για τα νέα Volvo.
-
Η δική μου απάντηση στο Λευτέρη για τον παραπάνω προβληματισμό είναι η παρακάτω.
Αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι αυτά που φτάνουν πάνω από 22 – 23 χρόνια ζωής χωρίς προβλήματα. Από τα λίγα δεδομένα που μπορώ να έχω (δεν είναι και η δουλεία μου αυτή) πολλές σημερινές εταιρείες που κρίνονται ως αναξιόπιστες είχαν στην γκάμα τους αξιόπιστα αυτοκίνητα. Θα αναφέρω μερικά που τα ξέρω από το ιδία πείρα αλλά και από φίλους. Θα δείτε ότι είναι αυτοκίνητα μιάς άλλης εποχής.
BMW E30 σήμερα 30-32 ετών, TOYOTA Carina E σήμερα 26-27 ετών, TOYOTA Starlet σήμερα 27-28 ετών. Τα παραπάνω κυκλοφορούν κανονικότατα και όχι ως αντίκες. Σίγουρα κάποιος άλλος θα ξέρει και κάποια άλλα, λίγα όμως.Δυστυχώς δεν μπορείς να τα αγοράσεις σήμερα ως καινούργια. Συμπέρασμα, το αυτοκίνητο είναι λαχείο. Κληρώνει πολλά χρόνια μετά.
Στον αντίποδα τώρα, το τραγικό Rover 216 ή 416 το θυμάστε?? Ξέρετε πόσους κινητήρες είχε αλλάξει ο κάθε ιδιοκτήτης του μέσα σε 10 χρόνια ιδιοκτησίας? Ήταν όμως ωραίο αυτοκίνητο!!
Το δικό μας Q5 θα πάει 18 χρόνια χωρίς να το έχουμε πληρώσει 100,000€ ?? Με τίποτα όμως……..
-
Νομίζω ότι με τις σύγχρονες μεθόδους κατασκευής και την πληθώρα ηλεκτρονικών που έχει κάθε αυτοκίνητο, ο ορισμός του αξιόπιστου έχει πάει περίπατο. Κάποιοι κατασκευαστές έχουν καλύτερο μητρώο αξιοπιστίας από τους άλλους. Απλά παρακαλάς να μην πάρεις bue Monday car....
-
Ο χρήστης stabilo έγραψε:
Η δική μου απάντηση στο Λευτέρη για τον παραπάνω προβληματισμό είναι η παρακάτω.Αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι αυτά που φτάνουν πάνω από 22 – 23 χρόνια ζωής χωρίς προβλήματα. Από τα λίγα δεδομένα που μπορώ να έχω (δεν είναι και η δουλεία μου αυτή) πολλές σημερινές εταιρείες που κρίνονται ως αναξιόπιστες είχαν στην γκάμα τους αξιόπιστα αυτοκίνητα. Θα αναφέρω μερικά που τα ξέρω από το ιδία πείρα αλλά και από φίλους. Θα δείτε ότι είναι αυτοκίνητα μιάς άλλης εποχής.
BMW E30 σήμερα 30-32 ετών, TOYOTA Carina E σήμερα 26-27 ετών, TOYOTA Starlet σήμερα 27-28 ετών. Τα παραπάνω κυκλοφορούν κανονικότατα και όχι ως αντίκες. Σίγουρα κάποιος άλλος θα ξέρει και κάποια άλλα, λίγα όμως.Δυστυχώς δεν μπορείς να τα αγοράσεις σήμερα ως καινούργια. Συμπέρασμα, το αυτοκίνητο είναι λαχείο. Κληρώνει πολλά χρόνια μετά.
Στον αντίποδα τώρα, το τραγικό Rover 216 ή 416 το θυμάστε?? Ξέρετε πόσους κινητήρες είχε αλλάξει ο κάθε ιδιοκτήτης του μέσα σε 10 χρόνια ιδιοκτησίας? Ήταν όμως ωραίο αυτοκίνητο!!
Το δικό μας Q5 θα πάει 18 χρόνια χωρίς να το έχουμε πληρώσει 100,000€ ?? Με τίποτα όμως……..
Σωστός σε όλα.
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Τελικά μηπως ολα ειναι αναξιόπιστα τα σύγχρονα αυτοκινητα ?
Και αν όχι Ποιο θα προτείνατε σε κάποιον που θελει να αλλάξει το q5 με ένα ίδιου επιπέδου?
Κάποιοι λένε Volvo
Η ΓΝΩΜΗ σας ?Ναι είναι! Τουλάχιστον σε σχέση με το παρελθόν και οι συνεχώς νέες ηλεκτρονικές τεχνολογίες καθώς και η πίεση για μείωση ρύπων, δεν βοηθάνε καθόλου να ανατραπεί η κατάσταση.
Ειλικρινά δεν έχω ιδέα πιο είναι το πιο αξιόπιστο από τα Premium SUV της κατηγορίας! Από τα non-premium, εννοείται Ιάπωνας (Subaru κορυφή) ή Κορεάτης.
Προσωπικά θα επέλεγα Subaru! Αλλιώς εάν έμενα στα 'premium' θα αγόραζα αυτό που μου αρέσει περισσότερο, θα έκανα μια επέκταση εγγύησης για τουλάχιστον 5 χρόνια και θα το πούλαγα πριν λήξει.@Stabilo: Toyota Corolla KE25, μοντέλο 1970. Κυκλοφορούσε κανονικότατα και καθημερινά μέχρι το 2002 χωρίς καμία βλάβη (και μας την είχαν κλέψει και 1 φορά και την βρήκαμε)...ακόμα και οι διακόπτες όλοι ήταν οι αρχικοί του εργοστασίου!
-
Είναι μη σου κάτσει η δουλειά. Δεν υπάρχει αξιόπιστο αυτοκίνητο κατά τη γνώμη μου.
Το θέμα είναι πόσο σοβαρό after sales έχει ένας κατασκευαστής.
Οι επεκτάσεις εγγύησης είναι must και συχνή αλλαγή όσο αυτό είναι εφικτό.
Μέχρι σήμερα αυτό κάνω και ελπίζω να αξιωθώ να συνεχίζω να το κάνω.
Βέβαια αυτό δε μπορεί να γίνει σε κατηγορίες premium (για μένα τουλάχιστον) γιατί τα λεφτά είναι πολλά και η χασούρα επίσης.
Αλλά σε μικρομεσαίας κλάσης (μέχρι 30000) αυτοκίνητα είναι εφικτό και σε πολλές περιπτώσεις συμφέρον! -
Αξιόπιστα αυτοκίνητα πλέον είναι αυτά που δίνουν πολυετείς εγγυήσεις!
-
Την έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση και δεν είναι πάντα έτσι γαιτί σε άλλες περιπτώσεις αυτές τις εγγυ'ησεις τις έχεις πληρώσει στην τιμή και σε άλλες αν δεν τις είχαν δεν θα είχαν το μερίδιο αγοράς που έχουν.
-
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Την έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση και δεν είναι πάντα έτσι γαιτί σε άλλες περιπτώσεις αυτές τις εγγυ'ησεις τις έχεις πληρώσει στην τιμή και σε άλλες αν δεν τις είχαν δεν θα είχαν το μερίδιο αγοράς που έχουν.Συγνώμη, τα 7 χρόνια της KIA που τα έχεις πληρώσει? Τα αντίστοιχα συγκρινόμενα μοντέλα της KIA είναι πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα της AUDI ή VW. Σε παρακαλώ όμως, μόνο μη μου πεις ότι άλλο το KIA και άλλο οι τέσσερεις κύκλοι. Αυτό το τελευταίο πάρτο όπως θέλεις.
-
Η ΚΙΑ, κατά τη γνώμη μου ανήκει στην δεύτερη κατηγορία που ανέφερα και αν δεν είχε την πολυετή εγγύηση δεν θα είχε και τις πωλήσεις που έχει. Βέβαια τα τελευταία μοντέλα είναι πολύ αναβαθμισμένα και εφάμιλλά του ανταγωνισμού σε πολλά σημεία. Μη συγκρίνεις όμως ανόμοιά πράγματα γιατί ναι ένα ΚΙΑ δε συγκρίνεται με ένα αμάξι με 5 κύκλους ή ένα αστέρι ή 4 τετράγωνα. Πως να το κάνουμε μη τα ισοπεδώνουμε.
-
Ναι σε καταλαβαίνω. Άλλο να ανοίγεις την πόρτα και να μπαίνεις σε ένα audi και άλλο σε ένα ΚΙΑ. Άλλο εσωτερικό, ποιότητα, διακόπτες, τεχνολογία, ανάλυση οθόνης - κάμερας κ.α.
Όμως η ΚΙΑ σου λέει, αυτό τον διακόπτη πουλάω που δεν έχει τέλεια αφή αλλά θα σου κρατήσει και αν σου χαλάσει... δω είμαι εγώ για να τον φτιάξω.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι πιο σίγουρη από τους άλλους γι αυτό που πουλάει και γι αυτό δίνει 7 χρόνια. Γιατί ξέρει ότι δεν θα μπει μέσα από την επταετή εγγύησή της. Αν ψιλιαζόταν έστω ότι η εγγύηση δεν συνάδει με το μοντέλο της δεν θα την έδινε ποτέ. Λεφτά θέλει να βγάλει όχι να φτιάχνει δωρεάν τα αυτοκίνητά της.
AUDI Q5