Το marketing όμως πατάει και πάνω στην αξιοπιστία που παραδέχεσαι και εσύ. Το αντίθετο δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διότι θα κόστιζε πολύ χρήμα.
Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Ναι όλα αυτά είναι καλύτερα στο premium. Ο διακόπτης ήταν παράδειγμα.
Το marketing όμως πατάει και πάνω στην αξιοπιστία που παραδέχεσαι και εσύ. Το αντίθετο δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διότι θα κόστιζε πολύ χρήμα.
Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Ναι όλα αυτά είναι καλύτερα στο premium. Ο διακόπτης ήταν παράδειγμα.
Ναι σε καταλαβαίνω. Άλλο να ανοίγεις την πόρτα και να μπαίνεις σε ένα audi και άλλο σε ένα ΚΙΑ. Άλλο εσωτερικό, ποιότητα, διακόπτες, τεχνολογία, ανάλυση οθόνης - κάμερας κ.α.
Όμως η ΚΙΑ σου λέει, αυτό τον διακόπτη πουλάω που δεν έχει τέλεια αφή αλλά θα σου κρατήσει και αν σου χαλάσει... δω είμαι εγώ για να τον φτιάξω.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι πιο σίγουρη από τους άλλους γι αυτό που πουλάει και γι αυτό δίνει 7 χρόνια. Γιατί ξέρει ότι δεν θα μπει μέσα από την επταετή εγγύησή της. Αν ψιλιαζόταν έστω ότι η εγγύηση δεν συνάδει με το μοντέλο της δεν θα την έδινε ποτέ. Λεφτά θέλει να βγάλει όχι να φτιάχνει δωρεάν τα αυτοκίνητά της.
Ο χρήστης fidelio έγραψε:
Την έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση και δεν είναι πάντα έτσι γαιτί σε άλλες περιπτώσεις αυτές τις εγγυ'ησεις τις έχεις πληρώσει στην τιμή και σε άλλες αν δεν τις είχαν δεν θα είχαν το μερίδιο αγοράς που έχουν.
Συγνώμη, τα 7 χρόνια της KIA που τα έχεις πληρώσει? Τα αντίστοιχα συγκρινόμενα μοντέλα της KIA είναι πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα της AUDI ή VW. Σε παρακαλώ όμως, μόνο μη μου πεις ότι άλλο το KIA και άλλο οι τέσσερεις κύκλοι. Αυτό το τελευταίο πάρτο όπως θέλεις.
Η δική μου απάντηση στο Λευτέρη για τον παραπάνω προβληματισμό είναι η παρακάτω.
Αξιόπιστα αυτοκίνητα είναι αυτά που φτάνουν πάνω από 22 – 23 χρόνια ζωής χωρίς προβλήματα. Από τα λίγα δεδομένα που μπορώ να έχω (δεν είναι και η δουλεία μου αυτή) πολλές σημερινές εταιρείες που κρίνονται ως αναξιόπιστες είχαν στην γκάμα τους αξιόπιστα αυτοκίνητα. Θα αναφέρω μερικά που τα ξέρω από το ιδία πείρα αλλά και από φίλους. Θα δείτε ότι είναι αυτοκίνητα μιάς άλλης εποχής.
BMW E30 σήμερα 30-32 ετών, TOYOTA Carina E σήμερα 26-27 ετών, TOYOTA Starlet σήμερα 27-28 ετών. Τα παραπάνω κυκλοφορούν κανονικότατα και όχι ως αντίκες. Σίγουρα κάποιος άλλος θα ξέρει και κάποια άλλα, λίγα όμως.
Δυστυχώς δεν μπορείς να τα αγοράσεις σήμερα ως καινούργια. Συμπέρασμα, το αυτοκίνητο είναι λαχείο. Κληρώνει πολλά χρόνια μετά.
Στον αντίποδα τώρα, το τραγικό Rover 216 ή 416 το θυμάστε?? Ξέρετε πόσους κινητήρες είχε αλλάξει ο κάθε ιδιοκτήτης του μέσα σε 10 χρόνια ιδιοκτησίας? Ήταν όμως ωραίο αυτοκίνητο!!
Το δικό μας Q5 θα πάει 18 χρόνια χωρίς να το έχουμε πληρώσει 100,000€ ?? Με τίποτα όμως……..
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΕΝΤΟΛΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ! Μπορώ να σου απαριθμήσω ένα προς ένα τα προβληματικά εξαρτήματα των vag ή της bmw.Πες μου τι φοβερή τεχνολογία έχουν οι πολλαπλασιαστές που σκάνε, τα ελατήρια πιστονιών που αφήνουν λάδι να καίγεται, οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, το σκίαστρο μίας ηλιοροφής?
Πως εξηγείται επίσης τα 6αρια DSG πρώτης γενιάς να είναι μια χαρά αξιόπιστα και τα επόμενα 7αρια (είτε ξηρού είτε υγρού τύπου) που υποτίθεται είχαν τεχνογνωσία από πίσω τους να είναι ριμάδια?
Η μόνη απάντηση είναι ότι οι premium κόβουν κόστος από το quality control τους και την αυστηρότητα των προδιαγραφών. Είτε αυτό αφορά τους ίδιους είτε τους προμηθευτές τους.
Πολύ σωστά συμφωνώ σε όλα.
Και να συμπληρώσω, ότι κόβουν από το quality control και το πάνε στη σχεδίαση, που αυτό πουλάει, αυτό που βλέπεις επιφανειακά.
Λένε ο έρωτας είναι τυφλός. Πραγματικά είναι. Όλη η γκάμα των audi είναι πανέμορφη. Τι να πρωτοπιάσεις. Το Q2, το νέο Q5, το νέο Α1. Ερωτεύσημα. Εκεί πατάνε, βάζουν και θεωρητικά – στα χαρτιά καλούς κινητήρες, ομολογουμένως καλή ποιότητα κύλισης, βάζουν και τους τέσσερεις κύκλους και ο κόσμος τρέχει.
Λευτέρη να ξέρεις ότι με αυτά που έγραψες στη σελίδα 395 για τις αντικαταστάσεις που πρέπει να κάνεις και να χρεωθείς …… κλαίω για σένα, κλαίω και για μένα.
Όσον αφορά στις τιμές για τα δύο προϊόντα που παρέθεσες, σιγά μην πούμε και ευχαριστώ στην αντιπροσωπεία. Η audi μας έστειλε καμία επιστολή που να μας ζητάει συγνώμη για το αυτοκίνητο που αγοράσαμε?
Σε παλιότερο post μου είχα αναφερθεί στις τιμές των ανταλλακτικών. Τώρα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η πλήρη ανακατασκευή του Q5 κοστίζει πάνω από 100,000€.
Είπαμε SPI duster, ΠΕΤΥΧΕ.
Σε μερικούς από εσάς ίσως να έχει συμβεί.
Κάποτε πριν αρκετά χρόνια με είχαν πάρει τηλέφωνο για να ασφαλίσω αερόσακους και αυτόματο κιβώτιο.
Όταν ρώτησα μου είπαν ότι είναι από την audi, χωρίς άλλες εξηγήσεις. Για να με πείσουν μου παραθέσανε τις τιμές αντικατάστασης των αερόσακων και την τιμή αντικατάστασης του stronic. Δεν τις θυμάμαι αλλά ήταν πολύ ψηλές, αλλά δεν θυμάμαι ούτε και τα ασφάλιστρα.
Με τα πολλά τους λέω. Καλά για τους αερόσακους που είναι θέμα ατυχήματος και ίσως να θέλω να ασφαλίσω τον κίνδυνο, για το stronic τι μου λέτε ?? ότι χαλάει σε ποσοστό υψηλό και κρίνετε ότι είναι προς το συμφέρον μου να το ασφαλίσω?? Εσείς, τους ρωτάω, είστε από την audi και δυσφημίζεται το προϊόν σας?? Εκεί κάπου το κλείσαμε το τηλέφωνο.
Το είχαν πάρει χαμπάρι και οι ασφαλιστικές (από επίσημα στοιχεία της αντιπροσωπείας προφανώς και όχι από γκάλοπ) και φτιάξανε ασφάλεια για το stronic. Μέχρι εκεί έφτασε το Q5.
Χαίρομαι Stefan που δεν ξεχνάς, ελπίζω και για άλλους το αυτό!
Καλησπέρα σε όλους τους αγανακτισμένους και μη.
Έμπαινα κάθε τόσο στο forum και το έβλεπα κολλημένο στη σελίδα 395 και αναρωτιόμουν αν τα προβλήματά μας είχαν τελειώσει ή το έχετε πουλήσει ….
398 σελίδες μετά από 9 χρόνια. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες από αυτές είναι για καλό και πόσες για προβλήματα?
Ωραίο αυτοκίνητο. Πας με 200 και δεν το καταλαβαίνεις. Κρατήματα, τεχνολογία, τετρακίνηση quattro με torsen διαφορικό και πολλά πολλά άλλα.
Αλλά προβλήματα στο full. Και δεν μιλάμε τώρα πια για μικρά ποσά. Κάτι κλειδαριές, ηλιοροφή σπασμένα μικροπλαστικά στο εσωτερικό. Εδώ μιλάμε για βαριά πράγματα, κιβώτια και κινητήρες και το χρήμα μας να ρέει στην αντιπροσωπεία.
Σε προηγούμενα post μου είχα γράψει την άποψή μου ότι χωρίς την συγκατάθεσή μας είμαστε αυτοί που τεστάρουμε τα νέα μοντέλα χωρίς δικό τους κόστος. Τα αυτοκίνητα βγαίνουν ταχύτατα χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους και μετά οι αγοραστές χρεώνονται τις βλάβες που οι κατασκευάστριες εταιρείες θα έπρεπε να έχουν ανακαλύψει και να έχουν βελτιώσει πριν βγει το αυτοκίνητο στην παραγωγή. Το αποδεικνύει άλλωστε και η αναβάθμιση της καδένας κατά 7 φορές που λέει και ο Λευτέρης αλλά και η αναβαθμισμένη κλειδαριά καπό που μου είπαν εμένα όταν την άλλαξα.
Διαφωνώ με τον cruiser που λέει ότι ήταν αυτοκίνητο για πλούσιους που δεν τους νοιάζει να πληρώνουν. Δεν είμαι πλούσιος αλλά αυτό να το καταλάβω ως προς την ακριβή και πανάκριβη ακόμα, κανονική και προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου, μάλιστα!! Για τις βλάβες όμως και την αξιοπιστία του, δεν νομίζω ότι οι πλούσιοι θέλουν να κάνουν κάποιον άλλο πιο πλούσιο από αυτούς, διότι απλά τα λεφτά τους τα βγάλανε μόνοι τους και όχι παρέα με την audi.
Δεν έχω λόγο να γράψω περισσότερα, τα ξέρετε, άλλωστε ο λαός λέει «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Σίγουρα δεν ξεχάσατε το λάδι που καίει ο ‘δίχρονος’ κινητήρας μας αλλά μήπως ξεχάσατε το ανεβοκατέβασμα των στροφών από το πρώτο χιλιόμετρο. Ίσως επειδή μας το έφτιαξαν δωρεάν να το έχετε ξεχάσει….. Αναρωτιέμαι όμως σε αυτούς που θεωρητικά τεστάρουν το αυτοκίνητο πριν την παραγωγή, δεν το παρουσίασε?? και μόνο σε εμάς υπήρχε από το πρώτο χιλιόμετρο?? ΕΤΥΧΕ!!
ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ. Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις.
Φίλε A Marinos φύγε μακρυά από το audi. Άλλα μάλλον προνόησες γιατί βλέπω ότι πήγες στη Ford.
Συμφωνώ με το σκεπτικό σου για το σύνολο των ανταλλακτικών σε σχέση με τη συνολική τιμή του αυτοκινήτου. Όμως ξέρεις ποιος είναι ο ένας από του 5-10 λόγους?
Είναι ότι πολλά ανταλλακτικά είναι με διαφορετικό κωδικό από τον αρχικό δηλαδή είναι εξελιγμένα - βελτιωμένα ή όπως θες πες το.
Τους εργαζόμενους της Αudi Γερμανίας που δούλεψαν πάνω στη βελτίωση των ανταλλακτικών αυτών (αφού είδαν ότι είχαν αστοχία) δεν τους πληρώνει η εταιρεία τους. Τους πληρώνουμε εμείς και μαζί πληρώνουμε και το κόστος της αλλαγής της γραμμής παραγωγής του ανταλλακτικού στον εκάστοτε παραγωγό - εργοστάσιο, δηλ τη νέα χρέωση που τρώει στο κεφάλι η Audi από τη μαλ..... της.
Αυτό σημαίνει ότι φτιάχνω ένα αυτοκίνητο χωρίς πολλούς ελέγχους, μετά το βγάζω στην παραγωγή, το αγοράζουν τα θύματα, και μετά τους χρεώνω τις επισκευές εκτός εγγύησης (1-2 χρόνια, όχι 7 που δίνουν κάτι άλλοι) και τα θύματα πληρώνουν την αναβαθμισμένη επισκευή του αυτοκινήτου τους, που από την αρχή θα έπρεπε να το πουλάω αναβαθμισμένο αλλά βιάζομαι να κερδίσω την κούρσα του ανταγωνισμού.
Καλά να είμαι όμως και θα ξαναπάρω αυτοκίνητο και τότε ούτε απ' έξω δεν θα περάσω.
Συμφωνώ με τον stefan147 στο πρώτο σκέλος. Ότι δηλαδή το αμάξι είναι τόσο μπου.......
Τελικά αναρωτιέμαι, τι πρέπει να κάνω δεδομένου ότι το έχω αγοράσει.
α)Να του βάλω φωτιά?
β)Να βάλω τα κλάματα προκαταβολικά για αυτά που με έχουν βρει και γι αυτά που θα με βρουν στο μέλλον?
γ)Να κολλήσω μία μούτζα στον καθρέφτη να την βλέπω κάθε πρωί να μου θυμίζει πόσο ηλίθιος είμαι?
Μήπως πρέπει να τα κάνω και τα τρία μαζί??
Αλλά πες, εμείς την πάθαμε. Σκέφτομαι όμως όλους εκείνους τους ανυποψίαστους ανθρώπους που ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΑΑ για να πάρουν AUDI και δώστου τα δάνεια και δώστου τα leasing και δώστου και οικονομία.
Όμως τα δάνεια και η οικονομία ΔΕΝ τους χρειάζονται τώρα. Τους χρειάζονται μετά για να το επισκευάζουν. Αλλά δεν το ξέρουν.
Πραγματικά θα ήθελα να βρω τον τρόπο να τους προειδοποιήσω για το κακό που τους περιμένει.
Όμως κάνω και μία άλλη πονηρή σκέψη γύρω από τις χρεώσεις. Με πολύ μπακάλικο τρόπο που αν κάποιος νομίζει ότι κάνω λάθος υπολογισμούς, να μου το πει ευχαρίστως.
Ένα κουρτινάκι με το μεταλλικό έλασμα εμπρός και με τους οδηγούς του δεξιά-αριστερά και με την κασέτα του χωρίς μηχανισμό και άλλα ηλεκτρικά κάνει 2200€
Ρε παιδιά το αυτοκίνητο τότε πόσο θα έπρεπε να κάνει?????
Η μηχανή του πόσο???? Το αυτόματο πόσο???? Η καλωδίωση των ηλεκτρικών του πόσο??? πόρτες, μηχανισμοί, παράθυρα, τζάμια, επενδύσεις, δερμάτινα, τετρακίνηση, ....... και πάει λέγοντας.
Βρε μήπως και οι τιμές είναι πολύ μούφα??
Καλό απόγευμα!!!!!