-
Ει ανοιγω αυτο το τοπικ για να γραφουμε εμπειριες για ελαστικα που ειχαμε και για το τι θα πρεπει να φοραμε στο τζιπακι μας αναλογα και με το που πηγαινουμε και τι απαιτουμε..Γραψτε για τιμες,επιδοσεις,συμπεριφορα κλπ καθως και μαγαζια με καλες τιμες..
Εγω εχω ακομη τα εργοστασιακα Κουμο ΡΑ 07 225/70/16...Ειναι αρκετα σκληρα,,αλλα φθηνα γυρω στα 490Ε η τετραδα αλλα θα ηθελα κατι καλυτερο στο 80/20..
Σκοπευα να παρω ενα σετ BF Goodrich στην ιδια διασταση Α/Τ και ενα νεο σετ με ζαντολαστιχα 80/20 με σκοπο το χειμωνα να φοραω τα 80/20 και το καλοκαιρι τα Α/Τ..Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτη τη σκαντζα?Επισης αν θελετε πολυ καλες τιμες προτεινω τον ΚΥΡΙΑΖΗ Χρ. στη γεφυρα Ν.Χαλκηδονας.Πολυ καλες τιμες και φιλικη εξυπηρετηση..Ειναι διπλα στο μεταγωγων της Αστυνομιας...
Για ποικιλια ζαντων μπορειτε να πατε στο ΖΑΝΙΑ στη Λ.Βουλιαγμενης αλλα ειναι πολυ ακριβος..
-
Ει ανοιγω αυτο το τοπικ για να γραφουμε εμπειριες για ελαστικα που ειχαμε και για το τι θα πρεπει να φοραμε στο τζιπακι μας αναλογα και με το που πηγαινουμε και τι απαιτουμε..Γραψτε για τιμες,επιδοσεις,συμπεριφορα κλπ καθως και μαγαζια με καλες τιμες..
Εγω εχω ακομη τα εργοστασιακα Κουμο ΡΑ 07 225/70/16...Ειναι αρκετα σκληρα,,αλλα φθηνα γυρω στα 490Ε η τετραδα αλλα θα ηθελα κατι καλυτερο στο 80/20..
Σκοπευα να παρω ενα σετ BF Goodrich στην ιδια διασταση Α/Τ και ενα νεο σετ με ζαντολαστιχα 80/20 με σκοπο το χειμωνα να φοραω τα 80/20 και το καλοκαιρι τα Α/Τ..Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτη τη σκαντζα?Επισης αν θελετε πολυ καλες τιμες προτεινω τον ΚΥΡΙΑΖΗ Χρ. στη γεφυρα Ν.Χαλκηδονας.Πολυ καλες τιμες και φιλικη εξυπηρετηση..Ειναι διπλα στο μεταγωγων της Αστυνομιας...
Για ποικιλια ζαντων μπορειτε να πατε στο ΖΑΝΙΑ στη Λ.Βουλιαγμενης αλλα ειναι πολυ ακριβος..
-
-
Τα εργοστασιακά λάστιχα του Santa Fe (Hankook νομίζω) ήταν καλά στην αρχή αλλά η απόδοσή τους έπεσε κατακόρυφα μετά απο λίγο και επιπλέον τα πλαινά τους γεμίσανε καρούμπαλα. Εκτός δρόμου τίποτα σπουδαίο.
Μετά έβαλα τα Goodyear Wrangler HP. Απίστευτο κράτημα σε βρεγμένο και στεγνό αλλά και σε αυτά έπεσε η απόδωση σχετικά γρήγορα. Τουλάχιστον αποδείχτηκαν αρκετά ανθεκτικά Σε εκτός δρόμου ούτε αυτά λένε πολλά πράγματα.
Μετά έβαλα μία τετράδα μεταχειρισμένα Bridgestone Dueler 694 σε διάσταση 215/70/16. Αν και ταλαιπωρημένα, το κράτημα είναι πολύ καλό στο στεγνό και ανεκτό στο βρεγμένο. Εκτός δρόμου λιγάκι καλύτερο απο Hankook και Goodyear. Πάντως απο τότε που τα έβαλα το αυτοκίνητο έχασε την άνεση του. Ίσως φταίνε τα πιό σκληρά πλαινά, ίσως φταίει και οτι το προφίλ του είναι λίγο χαμηλότερο απο το εργοστασιακό 225/70/16.
Τα επόμενα λάστιχα που θα βάλω θα είναι μάλλον κάτι σε 50/50 πχ. BFGoodrich All Terain T/A KO.
Πιό άγριο απο 50/50 δέν θα ήθελα να βάλω. Έχω δοκιμάσει λάστιχα 20/80 σε ένα Vitara. Ο θόρυβος και οι κραδασμοί είναι πολύ έντονοι για χρήση στο δρόμο.
-
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... ?type=ORAT
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα επόμενα λάστιχα που θα βάλω θα είναι μάλλον κάτι σε 50/50 πχ. BFGoodrich All Terain T/A KO.Με τα συγκεκριμενα ελαστικα ισως εισαι λιγο καλυτερος εκτος δρομου , αλλα εντος θα χασεις σε ανεση , θορυβο και συμπεριφορα ειδικα στο βρεγμενο ....
-
Νομίζω οτι τα Β 694 είναι πολύ ήσυχα στην άσφαλτο (για 50-50).
Επίσης έχουν πολύ καλό κράτημα στο Βιτάρα.
Φαντάζομαι σε SUV θα πηγαίνουν καλύτερα για κάποιον που θέλει άνεση στο δρόμο και κάποιες επιπλέον εκτός δρόμου δυνατότητες -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORATDueler A/T REVO = Bridgestone 694 ???
-
Ο χρήστης tifozif1 έγραψε:
http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT
Dueler A/T REVO = Bridgestone 694 ???
Επειδή το site είναι Αμερικάνικο, ισχύουν κάποιες διαφορές στα μοντελα ελαστικών.
-
Ο χρήστης tifozif1 έγραψε:
http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT
Dueler A/T REVO = Bridgestone 694 ???
Ναι
-
Δεν είναι πολύ καλό να στηριζόμαστε σε ένα απλό πίνακα για τις αγορές μας. Είναι απαραίτητο να ξέρουμε την πηγή των στοιχείων και τη μέθοδο αξιολόγησης.
Οντως τα δύο τελευταία χρόνια, το revo είναι πολύ ψηλά στη λίστα και αρκετοί και στην Ελλάδα λένε πολύ καλά λόγια για το λάστιχο.
Η πραγματική αξιολόγηση ενός ελαστικού όμως είναι μια δύσκολη υπόθεση. Πριν αρκετό καιρό, οι 4Τ είχαν κάνει κάτι τέτοιο για κάποια λάστιχα 4χ4 και μακάρι να το ξανακάνουν.
Επίσης οι συνθήκες χρήσης διαφέρουν αρκετά απο χώρα σε χώρα. Λογιά διαφορετικά θα αξιολογήσει ένα ελαστικό κάποιος στη Σαντορίνη και διαφορετικά στον Καναδά. Επίσης, το ίδιο λάστιχο αλλιώς 'ταιριάζει' σε κάποιο όχημα πχ Jimny και αλλιώς στο Wrangler που έχει πολύ περισσότερα κιλά και στήσιμο...
Σε αυτό το 'thread' ίσως κάποιοι που δοκίμασαν ελαστκά θα μπορούσαν να πουνε τις απόψεις τους αλλά μόνο μετά απο παρατεταμένη χρήση σε διαφορετικές συνθήκες. Μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά όλοι είμαστε χαρούμενοι με τα νέα μας λάστιχα αφού πάντα η σύγκριση με τα παλιά φθαρμένα ευνοεί τα νέα μας.
Εγώ έχοντας φορέσει 3 διαφορετικά λάστιχα στο δικό μου, έχω να πω ότι τα 'μανίσια' με 10.000 χλμ συμπεριφερόταν όπως τα επόμενά μου Cooper A/T στα 20.000χλμ. Γλιστρούσαν ακόμα και στο στεγνό. Τα Cooper δεν με πρόδωσαν ποτέ στο χώμα αλλά είχαν πολύ γρήγορη φθορά.
Τώρα έχω τα BF Goodrich A/T και έχω να πω ότι κάνουν αρκετό θόρυβο σε σχέση με τα προηγούμενα, σε χιόνι είναι μια χαρα μέχρι στιγμής (λίγα χλμ) ενώ σε λάσπη δεν έτυε να παω ακόμα αλλά απο κάτι ψιλά που είδα φαίνεται να καθαρίζουν πιο γρήγορα απο τα Cooper αλλά παράλληλα φορτώνουν και πιο πολλή λάσπη οπότε προς το παρόν δεν έχω άποψη.Απο την αναζήτησή μου για λάστιχα οι καλύτερες επιλογές φαίνεται να είναι τα Bridgestone 694, Yokohama Geolander, Goodyear MTR (σχετικά αθόρυβα για το είδος τους), Cooper Discoverer A/T ή S/T
-
Για δείτε κι αυτό!! http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-3473-postdays-0-postorder-asc-start-0.html
Τα Bridgestone σίγουρα είναι από τα πιο διαδεδομένα στον χώρο. Εχουν -ειδικά όταν είναι στα πρώτα χλμ- πολύ καλή συμπεριφορά παντού, αλλά μετά τα 20.000χλμ χάνουνε σε πρόσφυση σε βρεγμένο, τα BF είναι όπως τα περιέγραψε κι ο vasdaris -σε λάσπη καθαρίζουν απίστευτα γρήγορα!! άλλα σε βρεγμένο γλυστράνε και κάνουνε λίγο παραπάνο θόρυβο.
-
Ο λόγος που δεν έβαλα τα Bridgestone ήταν ότι ενώ κάποιοι λαστιχάδες ήταν φανατικά υπέρ, κάποιοι ήταν φανατικά κατά. Αυτό με προβλημάτισε. Βέβαια οι περισσότεροι προτείνουν ότι τους συμφέρει.
Πχ επειδη η BFG δεν έχει μάλλον καλές ημ. παράδοσης ή προμήθεια, φαίνεται ότι είναι 'στον πάγο' απο τους λαστιχάδες.
Τα Yokohama έχουν μαλακά πλαινά και αυτό με προβλημάτισε για το 2Τ+ Jeep μου, άσχετα με το εαν όσοι τα φόρεσαν ήταν ικανοποιημένοι.
-
εμενα μου αρεσει και το yokohama geolander.Το φοραει το νεο Ραβ4 σε διασταση 225/65/17 και εχει ωραιο πελμα..
-
Γράψτε λάθος στο παραπάνω. Τα λάστιχα που φοράω τώρα είναι τα Dueler 687 (όχι 694) τα οποία είναι κατα βάση ασφάλτινα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Γράψτε λάθος στο παραπάνω. Τα λάστιχα που φοράω τώρα είναι τα Dueler 687 (όχι 694) τα οποία είναι κατα βάση ασφάλτινα.Einai diladi 80-20??
Re dog80 giati den irthes sto clubsantafe??
-
Επισης αν θελετε πολυ καλες τιμες προτεινω τον ΚΥΡΙΑΖΗ Χρ. στη γεφυρα Ν.Χαλκηδονας.Πολυ καλες τιμες και φιλικη εξυπηρετηση..Ειναι διπλα στο μεταγωγων της Αστυνομιας...
Συμφωνώ & επαυξάνω!!!!!! Πολύ καλός επαγγελματίας!!!Σε όλα μας τα αυτοκίνητα όλα τα λάστιχα σ'αυτόν έχουν μπει!!!!!
Πριν βάλω τα καινούργια λάστιχα το θέμα το έψαξα πάρα πάρα πολύ & κατέληξα σε μια τετράδα maxxis(70-30).Το λάστιχο δεν παίζεται,ακούγεται λίγο στο δρόμο αλλά το ξεπερνάς.Στο χώμα-χιόνι-λάσπη δεν παίζεται,τρομερό κράτημα.Πάντως έχω μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένος.[/b] -
Mερικές έρευνες για τύπους ελαστικών για SUV
Highway All Season
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... p?type=HASΟff-road All Terrain
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... ?type=ORATEδώ έρευνες για πολλά ελαστικά. http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/index.jsp
Το site είναι αμερικάνικο και μερικές ονομασίες ελαστικών μπορεί να σας φανούν περίεργες, αλλά για όσες γνωρίζουμε μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα.
-
Για τα οικολογικα λασχτιχα τι λετε;
-
Για τα BF GOODRICH ALL TERRAIN που τα εχω δοκιμασει μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλα εκτος δρομου και εχουν αντοχη αλλα στο βρεμενο ειναι κατω του μετριου.Παλι ιδια μαρκα θα βαλω αλλα τα MUD TERRAIN που ειναι ακομη καλυτερα εκτος δρομου
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.