-
Τα bridgestone νομίζω οτι είναι τα καλύτερα λάστιχα all around, κανουν για όλες τις δουλιές. Νομίζω οτι αρκετά καλά πρέπει να είναι και τα νέα scorpio ATR αλλά δεν έχει τύχει να τα δοκιμάσω ακόμα.
-
Καλημέρα σε όλους!
Έχω ένα GV δίλιτρο το οποίο φοράει 235/60/16 λάστιχα και θέλω πριν ζορίσει ο καιρός να τα αλλάξω οπωσδήποτε. Έχω καταλήξει και εγώ μετά από σχετικό ψάξιμο στα Bridgestone 694. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν σε αυτή την διάσταση, μόνο 235/70/16. Θα υπάρχει πρόβλημα αν τοποθετήσω άλλη διάσταση; Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;;;;;
Τάκης
-
TO ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΧΩ 235/60/16 ΤΑ D694 ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 235/70/16 ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
-
Eγω άλλαξα απο 215/65/16 σε 215/70 16, δεν υπάρχει πρόβλημα στην κατανάλωση, στις επιταχύνσεις δεν κατάλαβα διαφορά, στο ταξίδι ΟΚ και το κοντέρ δείχνει πια πραγματικά χιλιόμετρα. (πρίν 'έκλεβε' περίπου 10%.
Θα 'Ψηλώσετε' και λίγο, περίπου 1,5 πόντο -
Ο χρήστης GRANDV. έγραψε:
TO ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΧΩ 235/60/16 ΤΑ D694 ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 235/70/16 ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΑν έβαζες 235/65/16 πάει και έρχεται. Μεγαλώνει η διάμετρος του τροχού αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό που να δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Αλλά από το 60 να πας στο 70 πιστεύω πως είναι μεγάλη η διαφορά και καλύτερα να την αποφύγεις.
-
ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΩ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΗΘΕΛΕ.
-
Το πρόβλημα είναι ότι για την συγκεκριμένη διάσταση (235/60/16) έχω βρει μόνο τα Yokohama Geolander. Έχει βρεί κάποιος άλλος άλλη μάρκα στην διάσταση αυτή; Η χρήση που σκοπεύω να κάνω είναι πιο πολύ βρεγμένο-χιόνι-πάγο και λιγότερο χώμα-λάσπη. Όχι ότι δεν με ενδιαφέρει δηλαδή, απλά όταν πας μια εκδρομή κάνεις π.χ. 400 χλμ σε άσφαλτο (εθνική-επαρχιακό δίκτυο) και άντε να κάνεις και καμιά 50αριά σε χώμα-λάσπη. Οπότε εκ των πραγμάτων οι προτεραιότητες (για την χρήση που το θέλω) είναι αυτονόητες. Το συγκεκριμένο ελαστικό (Geolander) θα ανταπεξέλθει νομίζετε ή είναι πολύ 'χωμάτινο';
-
Ο χρήστης GRANDV. έγραψε:
ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΩ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΗΘΕΛΕ.Μπορείς να βάλεις 215/70/16 χωρίς πρόβλημα και νομίζω ότι τα 694 βγαίνουν σε αυτή τη διάσταση. Μη σε προβηματίζει το γεγονός ότι είναι λετπότερα τα λάστιχα. Θέμα εξοπλισμού είναι. Για παράδειγμα το RAV4 μου (comfort) το πήρα με 215/70/16 ενώ οι εκδόσεις executive/luxury/edge έβγαιναν με 235/60/16.
-
MECO AYTO ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΒΑΛΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
TTSOG7 ΕΓΡΑΨΕ
Το πρόβλημα είναι ότι για την συγκεκριμένη διάσταση (235/60/16) έχω βρει μόνο τα Yokohama Geolander. Έχει βρεί κάποιος άλλος άλλη μάρκα στην διάσταση αυτή; Η χρήση που σκοπεύω να κάνω είναι πιο πολύ βρεγμένο-χιόνι-πάγο και λιγότερο χώμα-λάσπη. Όχι ότι δεν με ενδιαφέρει δηλαδή, απλά όταν πας μια εκδρομή κάνεις π.χ. 400 χλμ σε άσφαλτο (εθνική-επαρχιακό δίκτυο) και άντε να κάνεις και καμιά 50αριά σε χώμα-λάσπη. Οπότε εκ των πραγμάτων οι προτεραιότητες (για την χρήση που το θέλω) είναι αυτονόητες. Το συγκεκριμένο ελαστικό (Geolander) θα ανταπεξέλθει νομίζετε ή είναι πολύ 'χωμάτινο';
ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
http://www.camskill.co.uk/products.php? ... 428s1515p0 -
Υπαρχουν και αυτα σε Α/Τ διασταση 235/60/16
http://www.4x4tyres.gr/colway.html -
Ο χρήστης ttsog7 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!Έχω ένα GV δίλιτρο το οποίο φοράει 235/60/16 λάστιχα και θέλω πριν ζορίσει ο καιρός να τα αλλάξω οπωσδήποτε. Έχω καταλήξει και εγώ μετά από σχετικό ψάξιμο στα Bridgestone 694. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν σε αυτή την διάσταση, μόνο 235/70/16. Θα υπάρχει πρόβλημα αν τοποθετήσω άλλη διάσταση; Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;;;;;
Τάκης
Θα μεταφερω αυτα που γραφηκαν στα διαφορα φορουμ:
Στο 5πορτο GV μπαίνουν μεχρι 225/70/16 εφόσον έχει σιδερένιες ζάντες και εαν τα ελαστικα είναι ελαφρα όπως π.χ. τα 694 και τα Geolander. Σε ζάντες αλουμινίου ίσως βρίσκουν στο τέρμα του τιμονιου. Επίσης και τα BF AT στην παραπανω διασταση και σε σιδερενιες ζάντες βρίσκουν στο τέρμα επειδή είναι πιο ογκωδη-βαρια.
Με τα 225/70/16 το 2λιτρο GV θα χάσει λίγο σε νευρο και η τελικη θα κατεβει στα 150, αλλα θα ψηλωσει κατα 1,60 εκατοστα.
Με τα 215/70/16 θα ψηλώσει κατά 1 εκατοστό, δεν θα έχει διαφορα στις επιδόσεις και το τιμονι θα γινει λίγο πιο ελαφρυ και ίσως μπαίνουν και αλυσίδες.
Τελικα η αλαγη διαμετρου συμφερει για το ψηλωμα του αυτ/του και κατα συνεπεια καλυτερες επιδοσεις εκτος δρόμου.
Αν καποιος θελει επιδοσεις-οδικη συμπεριφορα στην ασφαλτο βαζει ασφαλτινα ελαστικα 235/60/16 που όλες οι εταιρειες εχουν σ΄ αυτη τη διασταση. -
Προφανώς θα το έχετε ψάξει, αλλά η επανάληψη ποτέ δεν έβλαψε:
235/60/16 διαμετρος 691 χιλιοστά
215/65/16 686
215/70/16 708
235/70/16 742 !!!!Είναι μεγάλη η διαφορά.
¨οπως είπε κι ο φίλος παραπάνω, αν δε σ'ενδιαφλερει που θα χάσεις λίγο σε πλάτος, βάλε τα 215/70/16
Θα πηγαίνεις καλύτερα στο βρεγμένο και στο χιόνι (λογω πιο στενού ελλαστικού), πιο οικονομικά (λιγότερες τριβές), και θα έχεις και μεγαλύτερο 'μάγουλο' καλύτερα για τις λακούβες και τα πεζοδρόμια
Θα σηκωθείς και περίπου 1 πόντο... -
Αν όντως δεν υπάρχει πρόβλημα να βάλω στενότερο λάστιχο (215 από 235) στη ζάντα θα το σκεφτώ σοβαρά για τα Bridgestone 694. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα !!!!!
Ευχαριστώ!
-
Στην πράξη η διαφορά στην διάμετρο θα είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς τα λάστιχα 50/50 όπως το 694 έχουν γύρω στους 2 πόντους πιο χοντο πέλμα απο ένα λάστιχο δρόμου.
-
Θέλω να βάλω ασφάλτινα σε διάσταση 205/70/15. 'Η τέλος πάντων κάτι σαν 80/20 ή 90/10. Έχω τα FULDA TRAMP 4X4 MIX αλλά θέλω καλύτερο κράτημα στην άσφαλτο.
-
Τα michelin synchrone μ άρεσαν πολυ πάντως.
-
Pirelli Scorpion STR.
-
Στο Navara μου BFG T/A και δεν τα αλλάζω πιά...Άπαιχτα για τις συνθήκες που το φορτώνω ( πηλώδεις δρόμοι , νεροφαγώματα , νερά , χωράφια , λάσπες κλπ ) . Δεν μπορώ να πώ ότι είναι εντελώς αθόρυβα , αλλά ο ντίζελ ακούγεται πιό πολύ και καλύπτει σχεδόν όλους τους άλλους θορύβους..
-
Αρχές του μήνα καταφθάνουν τα καινούρια μοντέλα των εταιρειών που πραγματικά δεν έχουν καμμία σχέση με τα μοντέλα που έχουμε μέχρι στιγμής αναφέρει. Είναι πολύ μπροστά σε όλους τους τομείς.
π.χ. Goodyear Fortera, Yokohama Geolander G051 Bridgestone Alenza, κ.λ.π. Επίσης στην κατηγορία Α/Τ ήρθε το Pirelli ΑΤR το οποίο είναι μάλλον καλύτερο από το γνωστό σε όλους μας 694.
Γενικά όποιος θέλει να πάρει τώρα λάστιχα για το SUV του, καλύτερα να περιμένει μέχρι το τέλος του μηνός.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.