-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
...εισεπραξα πολυ ειρωνεια απο τον ονυξ και τον τιφοζΤην καλή, άνετη και χιουμοριστική/ελαφριά διάθεσή μας της εξέλαβες για ειρωνεία εναντίον σου... τι να σου πω.... Δεν σε ξέρω, δεν με έχεις πειράξει γιατί να σε ειρωνευτώ ή γιατί να θεωρήσεις εσύ ότι σε ειρωνεύομαι??? Ίσως είσαι λίγο ευαίσθητος και δεν σηκώνεις χιούμορ οπουδήποτε/οποτεδήποτε ή απλά διαθέτεις διαφορετική αίσθηση του χιούμορ. Ακόμα κι έτσι όμως δεν είσαι παιδάκι ούτε πρέπει να έχεις κακιά μύγα ώστε να θεωρείς εκ προοιμίου ότι κάποιος είναι εναντίον σου ή ότι τα έχει μαζί σου προσωπικά.... Τέλος λοιπόν, συγνώμη αν σε έκανα να νιώσεις άσκημα και χιούμορ σε οτιδήποτε έχει σχέση με εσένα μόνο στο θέμα σου (ράντομ κλπ ρούλζ!) όπου είσαι αρχηγός και σε διαβάζω και σε χαίρομαι (και σε ψηφίζω κιόλας, για να μην λες ότι έχω κάτι εναντίον σου).
Σου εύχομαι καλά, σχεδόν ασφάλτινα, λάστιχα για το μεγάλο μαύρο γυαλιστερό κορεάτικο υπερτουτού σου! -
Θα ηθελα να επιμεινω λιγο για να μην την πατησετε οπως την πατησα εγω και εμαθα. Για τα Dueler 687 εχω πικρη εμπειρια και δεν τα συνιστω σε κανεναν. Οσο για την Pirelli καλο ειναι να το ξανασκεφθειτε... Μιλαω καθαρα λογω εμπειριας και χρησης στα ιδια αυτοκινητα και προφανως δεν εχω και κανενα εμπορικο σκοπο προβολης καποιας συγκεκριμενης εταιρειας. Θα σας αναφερω ενα απλο παραδειγμα:σε μια μεγαλη ευθεια επαρχιακου δρομου τον οποιο και η συζυγος μου και εγω κανουμε καθημερινα,εχει γινει υπερχειλιση ενος πλαινου μικρου ποταμου και το νερο εχει απλωθει παντου και σε υψος 20 εκατ.περιπου. Με κεκτημενη ταχυτητα περιπου 80 χλμ την ωρα (ευθεια) το Dueler 687 εχασε τελειως την προσφυση του και μονο απο εμπειρια και τυχη δεν βρεθηκα στο ποταμι η σε καποιο αγροκτημα. Την ιδια μερα γυριζοντας σπιτι, απο τα νευρα μου και μονο παραγγελνω τα Uniroyal. Κατα διαβολικη συμπτωση,συμβαινει το ιδιο περιστατικο 3 μηνες μετα (τα Uniroyal ειχαν 15000 χλμ ηδη). Περιττο να σας πω οτι δεν καταλαβα τιποτα.Σαν να οδηγουσα σε στεγνο.
Γενικα σαν οδηγικη ασφαλτινη συμπεριφορα,συνιστω ανεπιφυλακτα Continental η Uniroyal γιατι πιστευω οτι την πλειοψηφια ενδιαφερει η συμπεριφορα σε βρεγμανο και γλιστερο δρομο.Τον αν κανουν λιγο θορυβο περισσοτερο το καλοκαιρι,νομιζω ολοι μπορουν να το ανεχτουν. Το αν καποιος ψαχνει για racing ασφαλτινο,ψαχνει να το εφαρμοσει σε λαθος αυτοκινητα. -
Ο χρήστης dagios έγραψε:
Θα σας αναφερω ενα απλο παραδειγμα:σε μια μεγαλη ευθεια επαρχιακου δρομου τον οποιο και η συζυγος μου και εγω κανουμε καθημερινα,εχει γινει υπερχειλιση ενος πλαινου μικρου ποταμου και το νερο εχει απλωθει παντου και σε **υψος 20 εκατ.**περιπου. Με κεκτημενη ταχυτητα περιπου **80 χλμ την ωρα **(ευθεια) το Dueler 687 εχασε τελειως την προσφυση του και μονο απο εμπειρια και τυχη δεν βρεθηκα στο ποταμι η σε καποιο αγροκτημα. Την ιδια μερα γυριζοντας σπιτι, απο τα νευρα μου και μονο παραγγελνω τα Uniroyal. Κατα διαβολικη συμπτωση,συμβαινει το ιδιο περιστατικο 3 μηνες μετα (τα Uniroyal ειχαν 15000 χλμ ηδη). Περιττο να σας πω οτι δεν καταλαβα τιποτα.Σαν να οδηγουσα σε στεγνο.Σε αυτές τις συνθηκες λίγα ελαστικά 8α απέδιδαν τα αναμενόμενα. Μη συγκρίνεις τα 687 με ένα βροχολάστιχο όπως το uniroyal.
Συμφωνώ ότι είναι απαράδεκτα τα 687 στο βρεγμένο, το έχω διαπιστώσει και εγώ άπειρες φορές αλλά το παράδειγμα που χρησιμοποίησες είναι ακραίο!!!! -
Δυστυχως η ευτυχως φιλε meco,εχω στην καμπουρα μου πανω απο 700.000 kms με μηχανες & αυτοκινητα και εχω δει και τα ακραια live! Στη συγκεκριμενη περιπτωση η υπερχειλιση δεν φαινοταν (ψιλοεβρεχε κιολας) και δεν μπορουσα απο μακρια να καταλαβω οτι ειχε τοσο υψος το νερο.Οταν εβαλα τα Uniroyal και ξαναεπεσα στην ιδια περιπτωση,ηθελα να διαπιστωσω τη διαφορα. Οσο για το 687, προσωπικα παντα μιλωντας,δεν εμεινα ικανοποιημενος καθολου.Τωρα ομως στο Landcruiser αλλαξα τα απαραδεκτα Dunlop AT20 με τα Bridgestone 694 και αλλαξε ολο το αυτοκινητο.
Ποτε δεν πιστεψα οτι μια εταιρεια βγαζει ολα τα ελαστικα της χαλια.Οι διαφορες βρισκονται ανα μοντελο της καθε εταιρειας. Δηλαδη η Bridgestone και καθε εταιρεια βγαζει και καλα και κακα ελαστικα.Και φυσικα παιζει σημαντικο ρολο τοσο ο τροπος οδηγησης του οδηγου οσο και απαιτησεις του για τις διαφορες χρησεις. Αν πχ εγω αφηνα ενα super ασφαλτινο ελαστικο στο Landcruiser,για τη χρηση που του κανω (30 ασφαλτος και 70 χωμα) δεν θα κουνιοταν!!!
Απλα ο φιλος ψαχνει μαλλον κατι πολυ ασφαλτινο γι αυτο και προτεινω τα continental η τα uniroyal. -
Ναι, εγώ (και ο Random πιστεύω) λέμε για χρήση 90 άσφαλτος και 10 χωματόδρομο.
Δεν θέλω επιδόσεις όμως (ήμαρτον να θέλω racing ελαστικά σε 4Χ4) αλλά άνεση και καλό κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο (όσο καλύτερο γίνεται από νορμάλ, όχι βροχολάστιχα).
Πάντως εγώ με τα 687 είμαι ικανοποιημένος μέχρι στιγμής, και σε συνθήκες έντονης βροχής (χωρίς να έχει μαζευτεί πολύ νερό στο δρόμο πάντως), το κράτημα μου φάνηκε πολύ καλό σε σχέση με τα Michelin (δεν θυμάμαι ποια) που έχουμε στο 'οικογενειακό' αμάξι. Μήπως τα παίζουν μετά από κάποια χιλιόμετρα? Δεν σκέφτομαι για άμεση αλλαγή (άλλωστε μόλις 1500χλμ έχω κάνει), αλλά όταν έρθει η ώρα μπορεί να το επισπεύσω για να φορέσω κάτι καλύτερο.
-
Καλημέρα σε όλους,
Εχω πολύ καιρό να γράψω...Μία ερώτηση εχω...
Μήπως ξερει κανείς τα KUMHO AT 825 ?
Τα έχει φορέσει κανείς?Επίσης, μήπως ξερει κανεις αν μπορεί να φέρει κάποιος απο Αμερική τα REVO?
Ο λόγος που ρωτάω είναι ότι θέλω την διάσταση 265/70-17 που στο 694 δεν υπαρχει στην Ευρώπη. -
Φιλε Leonardo
Καταρχας το λαστιχο 694 εν βγαινει στις διαστασεις που λες (τουλαχιστον στα επισημα προ ενος μηνος αρχεια της Bridgestone).
Μπορεις να φερεις λαστιχα απο Αμερικη και μαλιστα πολλες φορες συμφερει.Επικοινωνησε με τον Larry Shead με email:custsvc@tirerack.com και ζητησε του να σου στειλει και το κοστος μεταφορικων.
Αληθεια τι 4Χ4 εχεις? -
Φίλε Dagios,
Εχουμε το ίδιο αυτοκίνητο.
Στην Ευρώπη δεν έχω βρεί τα Β694 σε 265/70-17
Στην Αμερική τα REVO υπάρχουν σε αυτην την διάστασηΓι αυτόν το λόγο κοιτούσα τα KUMHO
Ο λόγος που θέλω το 70 είναι να ψηλώσω λίγο.
Ηδη έχω παραγγείλει και +3 cm ανάρτηση ΟΜΕ και τα 65 θα φαίνονται ασχημα στους ψηλωμένους θόλους -
Τοτε θα σε βαφτισω 'Αυστραλο'.Εκει ολα τα Prado φορανε Cooper 265/70/17.Ολοι μα όλοι.Θα ηθελα καποια στιγμη να μου στειλεις το προσωπικο σου email για να σου στειλω ολες τις αλλαγες και το ψαξιμο που εχω ριξει για το 'βασιλια' που εχουμε. Αν δεις το δικο μου θα καταλαβεις.Επετρεψε μου ομως να σου πω οτι με την αναρτηση λιγο βιαστηκες.Δεν πειραζει.
-
Ο χρήστης dagios έγραψε:
Τοτε θα σε βαφτισω 'Αυστραλο'.Εκει ολα τα Prado φορανε Cooper 265/70/17.Ολοι μα όλοι.Θα ηθελα καποια στιγμη να μου στειλεις το προσωπικο σου email για να σου στειλω ολες τις αλλαγες και το ψαξιμο που εχω ριξει για το 'βασιλια' που εχουμε. Αν δεις το δικο μου θα καταλαβεις.Επετρεψε μου ομως να σου πω οτι με την αναρτηση λιγο βιαστηκες.Δεν πειραζει.You've got mail
-
Τα B 687 τα είχε το αυτοκίνητο μου ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης και έκανα με αυτά περίπου 35000km στην αρχή όντως η αίσθηση που εδίναν είταν ενός καλού ελαστικού αλλά έχασαν πάρα πολύ γρήγορα την ικανότητα τους (σαν να ξεράθηκαν) στην στεγνή άσφαλτο και σε πλευρικές επιταχύνσεις παρέμηναν ικανοποιητικά αλλά στα φρένα απαράδεκτα. Στο βρεγμένο ισχύουν οι παραπάνω εντυπώσεις αλλά μειωμένες κατα 30% οπότε καταλαβαίνετε πόσο απαράδεκτα είναι! Τα D694 μετά από 55000km συμπεριφέρονται πολύ καλύτερα (μη πέσετε να με φάτε σε προηγούμενο post έγραψα οτι έχω 45000 με αυτά τα λάστιχα αλλά εν τέλη είναι 55000)
-
dagios Σε ευχαριστω πολυ.Θα Επικοινωνησω μαζι σου οτα ερθει εκεινη η ωρα.
-
Σήμερα πήγαμε βόλτα για να δοκιμάσουμε τα καινούργια λάστιχα που έβαλε πριν λίγες μέρες φίλος σε Land Rover Freelander. Καθώς τα προηγούμενα λάστιχα (195/80-15 Michelin Syncrone 4x4) ήταν πολύ ασφάλτινα δεν ένιωθε άνετα να πάει να παίξει σε λασπίτσες και βραχάκια ιδιαίτερα καθώς δεν έχει βρει παρέα με 2ο αυτοκίνητο. Η βόλτα τελικά προέκυψε γύρω στα 150 χλμ, με περίπου 50 χλμ σε χωματόδρομους μέτριους (όχι ομαλούς, μερικούς με πολλές πέτρες και μικρά νεροφαγώματα εγκάρσια και επιμήκη και σημεία με λάσπες αλλά όχι πραγματικά κακούς).
Έβαλε τα καινούργια **General Grabber AT2 **205/75-15 και πλήρωσε γύρω στα 400 ευρώ. Το λάστιχο αυτό δείχνει ικανοποιητικά άγριο τόσο στο πλάι (καθώς έχει και μεγάλα προεξέχοντα άσπρα γράμματα) όσο και σε πέλμα αλλά έχει μέγιστη ταχύτητα 190 (κωδικός Τ) και δείκτη φθοράς 640 (εξωφρενικά καλό) ενώ στην Αμερική έχει εγγύηση για 60000 μίλια (96000χλμ) και έχει έγκριση σαν χιονολάστιχο. Έχει και υποδοχές για να βάλετε και καρφιά. Οι σχετικές δοκιμές και σχόλια μέχρι στιγμής σε διάφορα σχετικά sites είναι πολύ καλά και βοήθησαν στην επιλογή. Αν και δεν μου αρέσει η αναφορά αναλογιών on/off που θεωρώ μικρής αξίας, αυτό μάλλον πλασάρεται σαν 50/50. Εδώ είναι φωτό του ελαστικού που πήρα από το επίσημο site για να σχηματίσετε ίδιαν εντύπωση (δεξιά έχω ένα παρεμφερές λάστιχο το γνωστό BFGoodrich All-Terrain T/A).
..................
Και το επίσημο site από όπου κατάλαβα ότι η General μάλλον ανήκει στην Continental! (δεν το ήξερα)
Δικές μας εντυπώσεις:
Θόρυβος αυξημένος σε σχέση με τα ασφάλτινα αλλά απόλυτα αποδεκτός, άλλωστε ο φίλος δεν τρέχει καθόλου στην άσφαλτο (Εγνατία με 90-110 ) και ειδικά στις στροφές κόντεψα να βάλω τα κλάματα.... Πάντως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ποτέ δεν ήταν και πολύ ήσυχο οπότε ίσως σε άλλα να ακούγονται περισσότερο. Διαβάσαμε πάντως ότι μάλλον χειροτερεύει ο θόρυβος με τη φθορά του ελαστικού...
Σε μεσαίες ταχύτητες στην άσφαλτο λίγο ασαφές τιμόνι στην ευθεία αλλά σε εθνική στρώνει!
Συμπεριφορά σε βράχια και λάσπη πάρα πολύ ικανοποιητική. Ειδικά σε λάσπη ήταν η μέρα με τη νύχτα, το αυτοκίνητο είχε σταθερότητα και δεν ψάρευε. Ο οδηγός αισθανόταν τρομερή εμπιστοσύνη που την επιβεβαίωνε η απουσία ενεργοποίησης του ESP η οποία με τα προηγούμενα λάστιχα ήταν ενοχλητική και αποκαρδιωτική. Το ESP μπήκε μόνο μια φορά στιγμιαία μάλλον όταν μια ρόδα ελάφρυνε πολύ (πιθανόν να απογειώθηκε) πάνω από σαθρή επιφάνεια. Έτσι τελικά τόλμησε και κατάφερε να πάει σε δυσκολίες που δεν τολμούσε πρωτύτερα ή να μπει επί τούτου σε αλάνες με δυσκολίες...
Ενδιαφέρον ότι δεν παρατηρήθηκαν ζημιές στο λάστιχο (πχ να λείπουν κομμάτια ή να στρογγυλέψανε γωνίες).
Δοκιμή φρένων δεν έγινε, ούτε είχαμε βροχή, μόνο ποτάμι ικανού βάθους (βρέξαμε την μισή πόρτα από τη μεριά που ερχόταν το ποτάμι με φόρα και κάπου μέχρι και το μαρσπιέ από την άλλη)
Βασικά η δοκιμασία δεν μπορεί να κρίνει το ελαστικό σε σχέση με άλλα ΑΤ αλλά περισσότερο να δείξει τις διαφορές ενός AT σε σχέση με ένα δρομίσιο και τι επίδραση έχουν σε έναν μέσο χρήστη.
Συμπέρασμα: οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες και το μέλλον αισιόδοξο. Αναμένουμε εντυπώσεις άλλων για το λάστιχο. -
Ή μουν στο Καρπενήσι τις προηγούμενες μέρες και παρατήρησα οτι πάρα πολλά αυτοκίνητα φορούσαν το δεύτερο λάστιχο που έχεις στη φωτο (BFGoodrich All-Terrain T/A).
Μου έκανε εντύπωση γιατί το φορούσαν σε φοτηγάκια 4Χ4, Vitara, SUV, σε όλα τα είδη αυτοκινήτων. Δεδομένου των συνθηκών που επικρατούν εκεί, μάλλον κάτι ξέρουνΕπίσης σήμερα δοκίμασα τα 694 σε αρκετή γλυστερή λάσπη ανεβαίνοντας τον Κίσσαβο και κάνοντας αρκετά χλμ. Τρομερή πρόσφυση κσι κατευθυντικότητα Το μόνο κακό είναι οτι τα τακούνια του πετάν πολύ λάσπη και τώρα θέλω σπάτουλα για να καθαρίσω
-
Καποιος μου ειπε για τα YOKOHAMA GEOLANDER.Ξερει κανεις τιποτα? Μιλουσαμε για off road και μου ειπε οτι ειναι πολυ καλα
-
Τα AT II.
Στα 4Χ4 φόρουμ λένε οτι είναι πολύ καλά, αλλά είναι λίγο πιο σκληρά και κάνουν κάποια φασαρία.
Για κάποιο σχετικά παλιο 4Χ4 ΟΚ, αλλά για SUV μάλλον θα σε ενοχλεί ο θόρυβος -
Τα BFG A/T κάνουν φασαρία. Να το έχετε υπόψην σας...
Κατα τ'άλλα είναι οκ εντός και πολύ καλά εκτός. -
Λοιπον βρηκα ενα Αμερικανικο περιοδικο για 4Χ4 και εχει ενα τεστ για λαστιχα. Πρωτα βγαζει Nitto Tera Grappler AT
2)Bridgestone Dueler APT III 3)Bridgestone Dueler A/T Revo. 3) Toyo Open country A/T 4)Kumho road venture AT ......10)Yokohama Geolander 11)Goodyear Wrangler AT/S kai παει λεγονταςΣτην συνεχεια λει για παντος καιρου (και παγου) ειναι τα Nitto και τα Toyo. Εαν δεν σε ενδειαφερει ο χειμωνας τα Bridgestone και τα καλυτερα low rolling resistance and all weather τα Hankook Dynapro AT RF08. Καποια απο αυτα ουτε ηξερα οτι υπαρχουν.
-
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΤΟ GRAND VITARA KAI ΣΤΟ TERIOS ΠΟΥ
ΕΧΩ. ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ D694 , COOPER ATR, GEOLANDER AT.
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΑΩ D687 ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
H ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑΞΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ
ΔΡΟΜΟΥ. ΠΟΙΟ ΝΑ ΠΑΡΩ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Ο χρήστης GRANDV. έγραψε:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΛΑΣΤΙΧΑ ΣΤΟ GRAND VITARA KAI ΣΤΟ TERIOS ΠΟΥ
ΕΧΩ. ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ D694 , COOPER ATR, GEOLANDER AT.
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΑΩ D687 ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
H ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΜΑΞΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ
ΔΡΟΜΟΥ. ΠΟΙΟ ΝΑ ΠΑΡΩ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Και εγώ φοράω 687 από το εργοστάσιο στο RAV4. Πραγματικά ειδικά στο βρεγμένο δεν υπάρχει χειρότερο λάστιχο!!! Μακρυά.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.