-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Φιλοφρόνηση ήταν, δεν το κατάλαβες;
με κάλυψε μερικώς ο koyk
το αν εννοεί ότι μόνο το 20% των αγοραστών του ομίλου αγοράζουν τις 'καλές εκδόσεις' -αν και όλα μέτρια χαρακτηρίστηκαν- είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Όταν μία εταιρεία έχει στην γκάμα της από Fox μέχρι Touareg -ας μείνω μόνο στη VW- και πουλάει 1.5 εκ. αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 20% είναι μεγαλύτερο από το 100% των αγοραστών της Alfa -10,1 μερίδιο η VW, 0,8 η Alfa για το 2005 στην Ευρώπη-
Ακόμα και στην ελληνική αγορά να το δεις, παρόμοια είναι τα αποτελέσματα, αφού μόνο ένα μοντέλο της VW πούλησε περισσότερα απ' όλες τις Alfa
Αυτό φαίνεται ακόμα και στα fora, η Alfa έχει μεγαλύτερη συσπείρωση -σαν το ΚΚΕ ένα πράμα -, ενώ των υπόλοιπων μαρκών δεν ενδιαφέρονται οι περισσότεροι
-
Παραθετω καποια στοιχεια που εγραψε ο sakiss σε καποιο αλλο φορουμ:
**Μετρησεις 4τροχοι **
Βrera(1020km)
159(1412km)159 2.2Jts
0-60km/h 4,2sec
0-100km/h 9,2sec
0-160km/h 23,6sec0-400m 16,6sec/135km/h
0-1000m 30,3sec/175km/h3η
30-50km/h 3,2sec
50-80km/h 4,5sec
80-110km/h 4,9sec4η
40-60km/h 4,7sec
80-110km/h 6,6sec
120-140km/h 5,2sec5η (6η) gear
50-70km/h 6sec
80-110km/h 8,7sec (9,7sec)
120-140km/h 6,8sec (7,8sec)120km/h-0 58,9m
0,94g
Κατανομη βαρους 59,7/40,3Brera 2.2Jts
0-60km/h 4,2sec
0-100km/h 9,7sec
0-120km/h 13,3sec0-400m 16,9sec/134km/h
3η
30-50km/h 4,2sec
50-80km/h 5,3sec
80-110km/h 5,2sec4η
40-60km/h 6,1sec
80-110km/h 8,2sec
120-140km/h 5,9sec5η (6η) gear
50-70km/h 8,6sec
80-110km/h 12,0sec (15,5ec)
120-140km/h 8,9sec (11,7sec)120km/h-0 55,5m
0,99g
60/40Σχεσεις ταχυτητων
159 2.2jts/Brera 2.2jts
1stgear 53km/h/50km/h
2ndgear 83km/h/81km/h
3rdgear 129km/h/121km/h
4rthgear 177km/h/166km/h
5thgear 214km/h/202km/h
6thgear 222km/h/222km/hΚαι ρωτω: η Brera, σε σχεση με την 159, εχει κοντυτερη κλιμακωση, ειναι ελαφρυτερο αυτοκινητο, και εχει τον ιδιο κινητηρα. Γιατι εχει χειροτερες επιδοσεις?
Προς θεου, δεν υπαινισσομαι συνωμοσιες ή συμφεροντα, απλα ειμαι αρκετα περιεργος να μαθω ποιοι ασταθμητοι παραγοντες οδηγουν σε τοσο χειροτερη συμπεριφορα ενα θεωρητικα ανωτερο μηχανικο συνολο. Καμμια ιδεα?
ΥΓ. Τα παραπανω εγραψα σε αυτο το θεμα επειδη θα ηθελα την απαντηση ανθρωπων που δεν συχναζουν σε αμιγως αλφαρομεικα θεματα...
EDIΤ: εντελει η κλιμακωση ειναι η ιδια:
1st 3,818:1
2st 2,353:1
3st 1,571:1
4st 1,146:1
5st 0,943:1
6st 0,861:1
final drive 4,176:1 -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αυτό φαίνεται ακόμα και στα fora, η Alfa έχει μεγαλύτερη συσπείρωση -σαν το ΚΚΕ ένα πράμα -, ενώ των υπόλοιπων μαρκών δεν ενδιαφέρονται οι περισσότεροιΒασικά εξωκοινοβουλευτική αριστερά...
Ακριβέστατος πάντως.
'Παρά το κλίμα του γενικού εφησυχασμού...' κλπΣτο θέμα μας: Διάβασα στο in.gr πως το πλαίσιο της Brera ζυγίζει μόνο 360 kg. Εντυπωσιακό ή όχι; Μπορεί κάποιος να αναφέρει τιμές από άλλα αυτοκίνητα;
Τώρα για τις επιδόσεις σε σχέση με την 159 δεν έχω ιδέα γιατί είναι έτσι. -
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
εσυ ολο καλυπτεσαι φιλαρακι μου κι ολο βρεγμενος καταληγεις..
διαβασε τι εξαγγειλε το team της παπαρηγα:
περα απο τις εμμονες που ειχε η VW στους diesel PDE για δεκαετια κ μετα
απο μυρια λανθασμενες επιλογες σε τεχνικα επιπεδα ανακαμψαν με την επιλογη του common rail (τους το φυγαδευσε η μερτς κλεφτικα)οικονομικα.
κ μη νομιζεις μεγαλυτερος μετοχος της σημερα ειναι η πορσε.
κατι λεει κι αυτο ε?
κ φυσικα την μεγαλη αναπνοη την πηρε απ τις πωλησεις του touareg κ δεν
χρεωκοπησε.
μη βιαστεις κ πεις ομως οτι βλεπεις στο δρομο ολο πασσατ-γκολφ-πολο.
νομιζεις οτι τα κερδη της εκει τα στηριξε η στο οτι πουλησε καμποσα touareg τα οποια κοστιζουν στην παραγωγη οσο ενα πασσατ..?που τα διαβάζεις/στα λένε αυτά ήθελα να ξέρα
το ξέρεις ότι γράφεις ότι σου κατεβαίνει αυτή τη στιγμή και για τα diesel;
ξέρεις από πότε υπάρχει το common rail και τα EUI στον όμιλο; (και θα συνεχίσουν να υπάρχουν) γι' αυτό συνεχίζει να υπάρχει ο V10 TDI (με 10 Unit Injectors), αλλά και ο ισχυρότερος diesel παραγωγής, ο V8 του Α8 με 326 άλογα (common rail αυτός)
και τα common rail, όπως ξέρεις, των Merc/BMW/VAG/GM-Fiat είναι της Bosch κι όχι των εταιρειών.
κι αφού ξέρεις πόσο είναι το κόστος παραγωγής ενός Passat κι ενός Touareg, δεν μας το λες να το μάθουμε κει μεις;
έχεις ιδέα τι σημαίνει μαζική παραγωγή;
αν κρίνουμε από την ελληνική αγορά -δεν έχω στοιχεία για το πόσα Touareg/Passat πωλήθηκαν στην Ευρώπη-, συμφέρει την ελληνική αντιπροσωπεία να πουλάει 260 Touareg, αντί ... 3.000+ Passat; -αφού το κόστος παραγωγής είναι ίδιο-
Το φτηνότερο Passat έχει 20Κ, το φτηνότερο Touareg 60K
-
Oι PDE σε τί είναι χειρότεροι απο τους common rail? Η Αudi έχει εδώ και πολλά χρόνια common rail κινητήρες.
Αν το TUAREG κοστίζει όσο ενα passat σαν κατασκευή τότε ή το ένα είναι τραγικά φθηνό ή το άλλο τραγικά ακριβό. Εκτός αν αυτό που λες είναι απλώς μπαρούφα.
-
α ναιιι τα ντιζελ...
τωρα γιατι τα πασσατ κ τα τολεντο ηταν μερα-παραμερα για τρομπες ειναι αλλο ευαγγελιο..
το γιατι θα βγαλει 14αρι με υπερπληρωση κ κομπρεσσορ το βαγκελατο δεν
εχει να κανει με κερδος αλλα με ερευνα αγορας σε κοντραδικα στεκια..
το γιατι δεν πιεσαν σκοπιμα την μπρερα δεν εχει να κανει με αμεροληψια..
το γιατι οι πολλαπλες των αουντι ανοιγαν σαν γαρυφαλλα δεν εχει να κανει με την κατα τ αλλα γερμανικη αξιοπιστια..
το γιατι τα ραουλα των δυναμων των γκολφ σπαγανε μεσα δεν βγηκε κανα περιοδικο να προβαλλει..
ξαφνικα ολοι οι αλφιστι εναντιωθηκαν σε ολο τον κοσμο.
ενοχλει η αντικειμενικοτητα βλεπεις..
ιδιαιτερα οταν δεν εχεις μονο αλφα...ξέχασες τα παράθυρα.
το VAG έκανε έρευνα αγοράς σε κοντράδικα στέκια και η Fiat/GM που θα βγάλουν τουρμπάτα Punto και Corsa γιατί το έκαναν; για προσφορά στους φίλους της ταχύτητας;
όταν εννοείς δεν πίεσαν, πως το έκαναν; δεν πάτησαν το γκάζι; αν έχεις αμφιβολίες -κι εγώ έχω- για τις μετρήσεις, απευθύνσου στο περιοδικό.
Οι διαφορές είναι χαώδεις και ανεξήγητες, αφού μόνο στα λάστιχα διαφέρουν τα δύο αυτοκίνητα γι' αυτό και το πιο κοντό κιβώτιο της Brera.
Δηλαδή, την 159 την έσκισαν κι έκανε καλούς χρόνους, αλλά την Brera όχι, γιατί να βγει γρήγορη;
μπορεί να χει γίνει και τυπογραφικό. Ίσως μάθουμε στο επόμενο τεύχος
Βέβαια από την Brera 2.2 δεν υπάρχει δυναμομέτρηση για να διαπιστωθεί η διαφορά με την 159 2.2 -
δηλωνω ομως κ με υπογραφη οτι οποτε θα συναντω ρο32 θα περναω απο πανω του οχι για τιποτα αλλο απλα διοτι δεν ειμαι δημοσιογραφος ειλικρινων περιοδικων..Πρόσεξε μην το πετύχεις σε στροφές μόνο..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
δηλωνω ομως κ με υπογραφη οτι οποτε θα συναντω ρο32 θα περναω απο πανω του οχι για τιποτα αλλο απλα διοτι δεν ειμαι δημοσιογραφος ειλικρινων περιοδικων..
Πρόσεξε μην το πετύχεις σε στροφές μόνο..
Εκέι θαναι η πλάκα.
4κούνα να τον πιεί... -
Ναι, πρόσεχε μόνο μην πέσεις από το κρεβάτι..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ναι, πρόσεχε μόνο μην πέσεις από το κρεβάτι..Ελά να δεις να μάθεις μικρέ
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Ελά να δεις να μάθεις μικρέ
Δηλαδή η 156 (όσα άλογα και να χει) πιστεύεις ότι μπορεί να κινηθεί σε στροφές γρηγορότερα από το R32?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ελά να δεις να μάθεις μικρέ
Δηλαδή η 156 (όσα άλογα και να χει) πιστεύεις ότι μπορεί να κινηθεί σε στροφές γρηγορότερα από το R32?
Πες σε παρακαλώ θείο Νάσο θα με πας μια βόλτα χωρίς μπλοκέ.
Και θείο όταν βάλεις να με ξαναπάς!!! -
σταματαω εδω παλικαρ μ.
δικο σας απο δω κ περα.
δεν μπορω να τα βαλω κ με ολο τον κοσμο βλεπεις,
ασχετο αν εχω σπιτι μου δυο γερμανικα κατα πολυ
ακριβοτερα απ την ταπεινη μου αλφα.
δηλωνω ομως κ με υπογραφη οτι οποτε θα συναντω ρο32
θα περναω απο πανω του οχι για τιποτα αλλο απλα διοτι δεν
ειμαι δημοσιογραφος ειλικρινων περιοδικων..ναι οκ, με 'βελτιωμένη' τουρμπισμένη Alfa θα περνάς εργοστασιακό, μπράβο
και -ξανά- ένα Ibiza Cupra τσαγιάζει Μ3.
συνολικά μ'έχετε μπερδέψει οι alfisti, από τη μία πλευρά μιλάτε για στροφές -όπου στρίβετε καλύτερα απ' όλους- από την άλλη πλευρά για κόντρες, τουρμπίσματα, τσαγιάσματα διαβάζω
-
Και μετά θα πάω βόλτα με το R32 και θα τα συγκρίνουμε..
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Έχει γραφτεί βιβλίο για αυτό που λέτε και τιτλοφορείται:Μεγάλες προσδοκίες.
Έχει γίνει και ταινία!
-
Πάλι τα ίδια ρε σεις?
Η 156 του Νάσου είναι το θέμα δλδ?
..ή το ποιος πίνει/κερνάει τσάι? -
Ελά μωρέ τώρα, λίγη πλάκα κάνουμε.
Σιγά μην ασχοληθεί ο θείος με το βελτιωμένο του με ρο32...Με κανα TT τούμπανο τα πάει αν γουστάρει κιόλλα.
-
κρουζ ασε με γιατι οποτε θα βλεπω γκοφλ χαμηλωμενο κ
εφτακινητο θα το τσαγιαζω κ μολις ερθει κ η κουκλαρα εκει να δεις
γλεντια..Κάτι για 6ατύχητο RS έχει το κατάστημα? Ή μόνο λόγια (κατά την προσφιλή τακτική των 'alfisti')?
-
Γεια σου ρε Νάσο παιδεραστή!
Εχεις μαζέψει όλα τα πιτσιρίκια και τους κάνεις πλάκα!Από δω και μπρος θα σε φωνάζω Σουσέλ!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Γεια σου ρε Νάσο παιδεραστή!
Εχεις μαζέψει όλα τα πιτσιρίκια και τους κάνεις πλάκα!Από δω και μπρος θα σε φωνάζω Σουσέλ!
Δεν την σβήνω -αν και θα έπρεπε- για να μην την ξεχάσουμε sado!
Φοβερή δημοσίευση!
R32 vs Brera 3.2