-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
Mηπως το τοπικ να μεταφερθει στο 'τεχνικα θεματα βελτιωσεις' γιατι το 206 στο 'κατασκευαστες και μοντελα' εχει μουσειακη αξια πλεον!
Με αυτή τη λογική θα πρέπει να μεταφερθούν και οι υπόλοιπες 86 σελιδες της θεματικήε ενότητας ''Κατασκευαστές και μοντέλα''!
αν εμπαινες στον κοπο να διαβασεις μερικες σελιδες απο αυτο το τοπικ, θα εβλεπες οτι εχει να κανει αποκλειστικα με τεχνικα θεματα και βελτιωσεις για το 206, οποτε κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να ανηκει αλλου.
-
Το τόπικ δεν πρέπει να μεταφερθεί. Οι αντίστοιχες δημοσιεύσεις ίσως.
-
Ο χρήστης akis_d έγραψε:
καλα θα ηταν αλλα ειμαι απο επαρχια( πρεβεζα) και εδω δν παιζει κατι τετοιο.. οποτε λιγο δυσκολο.. οπως καθεται το μπλε που μ εδειξες θελω να γινει.. οπως ειπα και πιο πανω περα απο ελατηρια που εχει και αναρτηση δν ξερω αν εχει ραβδους στρεψης! το δικο σου μ αρεσει πολυ οπως ειναι! τι πραγματα ειχες? και απο συμπεριφορα ηταν πολυ καλο λογικα αφου το ειχες ζυγισει ετσι?Άμα θες, πουλιέται.
-
τωρα εχω!!
-
Είχα την ατυχία να χρειαστώ επέμβαση στην ηλιοροφή του 206. Μετά από 9 χρόνια μέτριας χρήσης, έσπασε μέρος του (πλαστικού) οδηγού που οδηγείται με ντίζες, και μαζί με αυτό το (επίσης πλαστικό) εξάρτημα που προσαρμόζεται στον οδηγό και κινεί το κρύσταλλο.
Ψάχνοντας στο net πριν προχωρήσω στη επισκευή, μου φάνηκε ότι οι πληροφορίες και τα ανταλλακτικά δεν ήταν ευκόλως εντοπίσιμα. Γι'αυτό κάνω αυτό το post μήπως βοηθηθεί έστω και ελάχιστα όποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.
Από την έρευνα στο net φάνηκε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί το εξάρτημα του κρυστάλλου. Πρόκειται για δύο γωνίες με εξοχές, οι οποίες βιδώνονται στις μπροστινές γωνίες του κρυστάλλου. Άλλα ανταλλακτικά είναι οι ντίζες με τους οδηγούς, τα λαστιχάκια των οδηγών, και το μοτέρ αν το πρόβλημα είναι σ' αυτό.
Στη δική μου περίπτωση, χρειάστηκα τις ντίζες, τις γωνίες για το κρύσταλλο, και τα λαστιχάκια. Όλα εντοπίστηκαν χωρίς πρόβλημα, αλλά χρειάστηκαν 10 μέρες να έρθουν από Γαλλία. Το κόστος των ανταλλακτικών ήταν αντίστοιχα 60+25+30 Ευρώ χοντρικά, ενώ η εργασία ήταν μίας ημέρας.
Για την αντικατάσταση των ντιζών, βγαίνει η επένδυση του ουρανού (συμπαρασύρει λάστιχα πορτών, καλύμματα ζωνών ασφαλείας, χερούλια πάνω από τις πόρτες, σκιάδια), η κονσόλα που έχει τα κουμπιά της ηλεκτρικής οροφής, και η εσωτερική στήριξη της οροφής (μεταξύ επένδυσης και οροφής). Ευτυχώς αυτά δεν επηρεάζουν τη στεγανότητα της οροφής - αυτή εξαρτάται από τους εξωτερικούς οδηγούς της που είναι πάνω στην οροφή, οι οποίοι δεν αφαιρούνται.
Κατά την αντικατάσταση, χρειάζεται προσοχή στη ρύθμιση των ντιζών για να παραμείνει σωστή σε μήκος η διαδρομή του κρυστάλλου. Κατά τα άλλα, δεν πρέπει να δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα - όλα κουμπώνουν στη θέση τους όπως βγήκαν.
Το πιθανότερο είναι να εξαφανιστούν τυχόν θόρυβοι από την οροφή, αφού η εσωτερική της στήριξη θα δέσει ξανά σφιχτά - αυτό συνέβη στη δική μου περίπτωση.Ο ηλεκτρολόγος που έκανε την επισκευή (Αθήνα) μου είπε ότι είχε εμπειρία σε παρόμοιες επισκευές, κάτι που τελικά επαληθεύτηκε από τη δουλειά του. Ήταν σχολαστικός, εξυπηρετικός, και μου εξήγησε ό,τι τον ρώτησα με ευγένεια και σαφήνεια. Για όποιον χρειαστεί, μπορώ να δώσω τα στοιχεία με PM.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Είχα την ατυχία να χρειαστώ επέμβαση στην ηλιοροφή του 206... Για όποιον χρειαστεί, μπορώ να δώσω τα στοιχεία με PM.Επειδή έχω ηλιοροφή στο 307, ας βρίσκεται... Αν μπορείς, στείλε μου στοιχεία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Παρακαλω τη βοηθεια σας. Σκεφτομαι να αγορασω μεταχειρισμενο 206 station wagon 1.4 μοντ 2002. γνωμες?
-
Δεν ήξερα καν οτι υπήρχε!
-
Ο χρήστης david40 έγραψε:
Παρακαλω τη βοηθεια σας. Σκεφτομαι να αγορασω μεταχειρισμενο 206 station wagon 1.4 μοντ 2002. γνωμες?Αν δεν κάνω λάθος είναι αυτό με τα 75ps;
Ένα τυπικό 206 της εποχής εκείνης που το έκαναν SW για να έχει χώρους αλλά βάρυνε αρκετά.
Αν είναι το 75άρι θα 'σέρνεται, ειδικά αν το φορτώσεις.
Άποψή μου; Αν θέλεις σώνει και καλά Peugeot κοίτα το αντίστοιχο 207 SW διαφορετικά κοίτα σε άλλους κατασκευαστές. -
Νέο μέλος......Καλώς σας βρήκα
Σήμερα πήγα σε εξουσιοδοτημένο για κάποιες εργασίες λόγω ακινησίας πολλών χρόνων
Μου είπαν οτι έχει σπασει στον πίσω τροχό η σιαγώνα και το κόστος είναι 200€ και για τους δυο τροχούς(σιαγωνες και κυλινδράκια)Πήγα σε φρενά και τα άλλαξα όλα με 90€
Απ οtι είδα το peugeot φορουσε bosch κυλινδράκια απο την μάνα του ενώ αυτός έβαλε cifam
Την ξερετε την μάρκα ειναι οκ η θα φρενάρω πουθενά ξαφνικάευχαριστώ
-
Παιδιά για όποιον ενδιαφέρεται έχω αναρτήσει την επόμενη αγγελία
viewtopic.php?f=9&t=59473Αφορά τα 2 εμπρός αμορτισέρ με ελατήρια χαμηλώματος Eibach για 206
-
Σχεδόν 15 χρόνια κάτοχος του Peugeot 206, πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξω αμάξι. Όλο κάτι βγάζει, ανά δύο μήνες είμαι στο συνεργείο. Στα πόσα μπορώ να το πουλήσω? Σε μέτρια κατάσταση είναι, αλλά γενικά 'τσουλάει'.
-
Πες κατι παραπανω. Αν ειναι 1400 πιο λιγα απο ενα 1100
-
Χιλιομετρα, κατασταση εμφανισιακη μεσα-εξω, κυβικα, αν θελει κατι αυτη τη στιγμη?
-
Ο χρήστης xristosbasileidis έγραψε:
Σχεδόν 15 χρόνια κάτοχος του Peugeot 206, πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξω αμάξι. Όλο κάτι βγάζει, ανά δύο μήνες είμαι στο συνεργείο. Στα πόσα μπορώ να το πουλήσω? Σε μέτρια κατάσταση είναι, αλλά γενικά 'τσουλάει'.Εγώ έδωσα το δικό μας 1400 16V με περίπου 110Κ χλμ, 12ετίας, για τον ίδιο λόγο (συνεχώς κάτι ζήταγε) σε πολύ καλή κατάσταση, μηχανικά άριστο και μερικές εξωτερικές γρατζουνιές, 3Κ€ και μέσα σε μισή ώρα (κυριολεκτικά)
-
Γεια σας και από εδώ. Είμαι νέος κάτοχος ενός μεταχειρισμένου Peugeot 206 1.4 του 2002, 5θυρο με 176000 χλμ. Το πήρα λόγω πολύ καλής τιμής (1000ευρώ) και ενημερωμένου βιβλίου σέρβις, ενώ είναι και ατρακαριστο. Το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη, δεν έχω σκοπό να κάνω ταξίδια.
Το μόνο που θέλω είναι να αλλάξω το κασετόφωνο και να βάλω συμβατό cd player για να μη χαθούν οι ενδείξεις στο να μεσαίο καντράν.
Όσοι το είχανε/έχουμε ακόμα, τι να προσέξω κυρίως; Σκοπεύω φυσικά να συνεχίσω να κάνω κανονικά τα σέρβις του όταν προβλέπονται.
Τα πάντα για το Peugeot 206