-
Ναι, τις δύσκολες ώρες είσαι αιχμάλωτός τους.
Την τελευταία φορά πήγα-ήρθα με το εξπρές λεωφορείο από Πειραιά.
Αύριο θα δοκιμάσω μετρό-προαστιακό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, τις δύσκολες ώρες είσαι αιχμάλωτός τους.Την τελευταία φορά πήγα-ήρθα με το εξπρές λεωφορείο από Πειραιά.
Αύριο θα δοκιμάσω μετρό-προαστιακό.Κι εγώ με το εξπρές πήγα, είναι εξυπηρετικότατο. Με μετρό μάλλον θα χρειαστείς περισσότερη ώρα, το εισιτήριο (μέχρι 1η Μαρτίου) είναι πιο ακριβό + έχεις και τη την ταλαιπωρία να αλλάξεις από ηλεκτρικό σε προαστιακό ή από ηλεκτρικό-->μετρό-->προαστιακό. Αν έχεις μπαγκάζια, δε λέει.
-
Πρεπει το υπουργειο να προσλαβει ~20αρια εγχρωμους ελεγκτες. Θα παιρνουν το ταξακι απο διαφορα σημεια και αν:
-κλεβουν
-βριζουν αισχρα
-και γενικα δεν σεβονται τπτ...........
εξω απο το ταξι, στα 4 και
Ουτε προστιμο, ουτε τπτ αλλο!
-
Τι μου θυμίσατε τώρα!! ΤΑΧΙ!! Έχω να μπω σε ΤΑΧΙ πάνω από 10 χρόνια! Προτιμώ να πάω με τα πόδια παρά τα μπω σε ταρίφα. Πραγματικά, αχρείαστοι να' ναι...
-
Τι μου θυμίσατε....
91 -92 στη Θεσσαλονίκη...χειμώνας άγρια ξημερώματα με φοβερή ομίχλη
όσο και να είχαμε πιει ήρθαμε στα ίσια μας αμέσως...ο πολύ συμπαθητικός οδηγός..(μεγάλης ηλικίας) κοιμόταν σε κάθε φανάρι
Στο συντριβάνι που το έκανε πρώτη φορά κοιταχτήκαμε με το φίλο μου και...
πεθάναμε στα γέλια...
Δεν είναι δυνατόν.......τόσο κουρασμένος?? προλάβε και ξύπνησε προτού γίνει
κόκκινο!!!! μετά όμως το γέλιο παραλίγο να γίνει κλάμα!! κοιμόταν και στην πορεία....άλλζε λωρίδες...και γενικά στο παρά ένα να πιάσω τιμόνι ή χειρόφρενο ανάλογα με την περίπτωση
ευτυχώς δεν έτρεχε..... μας πήγε σπίτι του είπαμε να πάει για ύπνο και δικαιολογήθηκε ότι έφταιγε η ομίχλη -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Τι μου θυμίσατε τώρα!! ΤΑΧΙ!! Έχω να μπω σε ΤΑΧΙ πάνω από 10 χρόνια! Προτιμώ να πάω με τα πόδια παρά τα μπω σε ταρίφα. Πραγματικά, αχρείαστοι να' ναι...χαλαρωσε ρε φιλε ουτε για γραφειο τελετων δεν τα λενε αυτα
καπως πρεπει να ζησουν και αυτοι νομιζω
δεν φταινε οι ταξιτζιδες που κανουν μαλακιες αλλα το συστημα (και εμεις φυσικα μεσα σ'αυτο το συστημα) - οσο κλισε κ αν ακουγεται που τους επιτρεπουμε να τις κανουν... οπως επιτρεπουμε σε χιλιους δυο αλλους επαγγελματιες να κανουν μαλακιες..
εξαλλου οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται που λενε και οι καγκουρες.
να μαθετε να διεκδικειτε το δικιο σας! οχι να σας πιανουν κοτσο και να μπαινετε στο φορουμ κ να τους κραζετεεπισης διαφωνω γι'αυτο που λετε για κουβεντα με ταριφα..
καλα ρε σεις, τι αντικοινωνικα οντα που ειστε?
εγω γουσταρω φουλ κουβεντα με ταριφα και καφρισμα.. ειδικα αμα ειναι και ξεπλενης ο ταριφας γαμαει το σκηνικο.. ακους ενα σωρο ξεπλενιστικες ιστοριες και μπορεις να του πεις και εσυ ο,τι μαλακια θελεις. καντε τους να μιλουν! θα φτιαξετε και το δικο σας και το δικο τους βραδυ! βαλτε τους να μιλησουν για πολιτικη! για τους παππαδες! για γυναικες! για ολα!!!!
αλλα και μαλακας να'ναι σταντε θα βρεις κατι να πεις και να τον καφριλισεις ή να τον δουλεψεις να περασει η ωραη φαση ειναι ζν
ΥΓ. λυπαμαι που χανονται σιγα σιγα οι παλιοι κλασσικοι ταριφες που επινες μπιριτσα μεσα στο ταξι αναβες το τσιγαρακι σου και συζητουσατε για τις πουτανες (sic) τις γυναικες που για ολα φταινε και εχωναν τερλεγκα στο τερμα..
τωρα ενα ματσο φλωροι που το παιζουν ξενερωτοι και λενε αρχιδιες με γυαλακι ηλιου φλωρικο και ρουχα σαν κορακια και ταξι πεντακαθαρο που αμα κλασεις θα σου κανουν και μυνηση.. γτπ..
εφλωρεψαν τα πραγματα..
αλλα ο κοσμος ολος φταιει παλια φορουσες μαρτινς φλαι μπουφαν με κονκαρδες σκισμενα τζιν και βερμαχτ και τωρα ενα ματσο φλωροι καληνυχτακηδες με τρεντι ρουχαλακια που φιλανε την γκομενα στην εξωπορτα λες και παιζουν σε ταινια του χολιγουντ..
αισχος; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγω γουσταρω φουλ κουβεντα με ταριφα και καφρισμα.. ειδικα αμα ειναι και ξεπλενης ο ταριφας γαμαει το σκηνικο.. ακους ενα σωρο ξεπλενιστικες ιστοριες και μπορεις να του πεις και εσυ ο,τι μαλακια θελεις. καντε τους να μιλουν! θα φτιαξετε και το δικο σας και το δικο τους βραδυ! βαλτε τους να μιλησουν για πολιτικη! για τους παππαδες! για γυναικες! για ολα!!!!
αλλα και μαλακας να'ναι σταντε θα βρεις κατι να πεις και να τον καφριλισεις ή να τον δουλεψεις να περασει η ωραΟι σκυλόβιοι αλανιάρηδες είναι οι καλύτεροι..βγάζουν τα καλύτερα γούστα.. αυτούς που κλαίγονται για το άτιμο το επάγγελμα και στο τέλος πάνε να σου πάρουν παραπάνω λεφτά με την κλάψα τους βαριέμαι. Εάν ο ταρίφας είναι μάγκας οδηγός και έχει χαβαλέ δεν έχω πρόβλημα να πάρει και 1-2 ευρώ παραπάνω. Επίσης βαριέμαι και κάτι μπαρμπάδια που σου πασάρουν τη χριστιανική εφημερίδα και αρχίζουν την ηθικολογία.
-
Σε ποιές περιπτώσεις δικαιούνται να ζητήσουν παραπάνω απ' αυτά που γράφει το ταξίμετρο;
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Γενικα αποφευγω τα ταξι.Προτιμω τα ποδαρακια μου εκτος αν ειναι βραδυ και πρεπει να περπατησω πολυ ωρα.Δεν με πειραζει να περπατησω και μιση ωρα για να φτασω στο σπιτι μου.Ουτε λεωφορειο προτιμωΓια τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, καθώς και για μερικούς άλλους πλέον αποφεύγω επίσης τη χρήση ταξί.
Γυρνώντας από Πάτρα λοιπόν, όταν δε μπορεί να έρθει να με πάρει κάποιος από το σταθμό Κηφισού, προτιμάω να πάρω λεωφορείο προς Ομόνοια, μετρό προς Συγγρού-Φιξ και λεωφορείο προς Νέα Σμύρνη και να πληρώσω συνολικά 50 λεπτά, παρά να μπω σε ταξί, να εκνευριστώ και να σκάσω και 6-10 ευρώ για τη διαδρομή Κηφισός-Νέα Σμύρνη (σχεδόν όσα κοστίζει το εισιτήριο Πάτρα-Αθήνα ). -
Εγώ γενικώς δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με ταρίφα...
Οι συζητήσεις περί μουνιού και κώλου είνια σαφέστατα οι πλέον cult και αποτελούν λόγο να προτιμήσεις ταξί. Αναλύσεις περί Αδαμ και Εύας και ότι το μήλο κατ' ουσίαν συμβολίζει το πρωκτικό πήδημα
Αξία : Ανεκτίμητη.Οι πολιτικές/οικονομικές συζητήσεις είναι ultra βαρετές.
2-3 κλασσικά έχουν συμβεί :
Ώπα φίλε εδώ θα σε αφήσω δεν ανεβαίνει την ανηφόρα => Να 'σαι καλά που μ' έφερες τσάμπα, τα περπατάω και μόνος μου τα 50 μέτρα !
Φίλος (sic) δεν μπορώ να μπω μέσα στα στενά έχω πάρει και την κοπέλα πίσω... (ακολούθησε και διάλογος ότι αν θέλω να πηγαίνω ακριβώς στον προορισμό μου να παίρνς ΜΜΜ ) => πήρε τ@@ κι αυτός από λεφτά.
Αρκετά χρόνια πριν : Ταρίφας που έχει βάλει την καρτέλα με τις τιμές στρατηγικά να κρύβει την ένδειξη μονής/δπλής ταρίφας. Το προσέχω εξαρχής και δε λέω τπτ. Παρατηρώ να πέφτουν οι δραχμές με καταιγιστικό ρυθμό. Φτ'ανω στον προορισμό κι είχε γράψει τα μαλλιά του. Καθόμουνα μπροστά. Πριν πατήσει το κουμπί κάνω λίγο πέρα το καρτελάκι και βλέπω 2(πλή) => Να 'σαι καλά φίλε [κάπου 2.500 είχε φτάσει] αν θες λεφτά πάμε παρακάτω να με αφήσεις στο τμήμα.
Μ' αυτά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Κανένας εκνευρισμός και τελικά είχα και τσάμπα μεταφορά
Από την άλλη, όταν χρησιμοποιούσα μικρός (και δλδ μπατιράκι) ταξί, στο 99% των περιπτώσεων που τους έλεγα 'ΟΚ άσε με εδώ γιατί δεν με φτάνουν για τον προορισμό' μου λέγαν 'μην ανησυχείς φιλαράκι δεν τρέχει' .
Θεϊκό σκηνικό : Ταρίφας στο κλασσικό ύφος 'ωπ κοίτα ρε ένα μουνί' Γυρνάω... και βλέπω την αδερφή μου ! Γυρνάω δήθεν αγριεμένος 'ψιτ για την αδερφή μου μιλας'
-
Θυμάμαι ενα βράδυ , θά'μουνα γύρω στα 18 το πολύ, απο τις πολύ λίγες φορές που γύριζα αργά σπίτι, σταματάει σε ένα σκοτεινό σημείο λίγο πριν το σπίτι μου ο ταρίφας, και μου λέει το αμίμιτο:
'Καλά δε σε έφερα μεχρι εδώ; Βγάλτον τώρα λίγο να στον γλείψω !!!'
Στο σοκ και στην ακόλουθη άρνηση, υπήρξε εναλλακτική 'Δίνω και κώλο, πως κάνεις έτσι....'Τα τελευταία 15 χρόνια εχω πάρει 3 φορές ταξί.
-
Αυτο ήταν αληθινη κεραμύδα
-
Τώρα τι να κάνω, να γελάσω, να θυμώσω;
-
Δείτε το απ' τη θετική πλευρά: μπορούσε να βγάλει την κούρσα τζάμπα!
-
Εσύ το λες τζάμπα, εγώ κωλοπιάσιμο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εσύ το λες τζάμπα, εγώ κωλοπιάσιμο.Εχμ... όχι ακριβώς
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Θυμάμαι ενα βράδυ , θά'μουνα γύρω στα 18 το πολύ, απο τις πολύ λίγες φορές που γύριζα αργά σπίτι, σταματάει σε ένα σκοτεινό σημείο λίγο πριν το σπίτι μου ο ταρίφας, και μου λέει το αμίμιτο:
'Καλά δε σε έφερα μεχρι εδώ; Βγάλτον τώρα λίγο να στον γλείψω !!!'
Στο σοκ και στην ακόλουθη άρνηση, υπήρξε εναλλακτική 'Δίνω και κώλο, πως κάνεις έτσι....'Τα τελευταία 15 χρόνια εχω πάρει 3 φορές ταξί.
mythbuster!
μα είναι δυνατόν; αυτο καταρρίπτει τον μύθο του γ@μηκουλα ταρίφα!
O Nάσος/sti που είναι να μας γράψει καμιά εμπειρία από την αντίθετη μεριά...πελάτες σούργελα δηλ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τώρα τι να κάνω, να γελάσω, να θυμώσω;Τόσα χρόνια αργότερα, γελάω με αυτή την εμπειρία.
Τότε όμως, και για αρκετό καιρό μετά, δεν ένιωθα καθόλου έτσι... -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Τώρα τι να κάνω, να γελάσω, να θυμώσω;
Τόσα χρόνια αργότερα, γελάω με αυτή την εμπειρία.
Τότε όμως, και για αρκετό καιρό μετά, δεν ένιωθα καθόλου έτσι...Μες την ατυχία σου ήσουν τυχερός που έπεσες σε 'παθητικό' και όχι 'ενεργητικό'. Στη δεύτερη περίπτωση δε θα είχες ξεμπλέξει τόσο εύκολα (από τη στιγμή που είχε αποφασίσει να σου την πέσει).
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Μες την ατυχία σου ήσουν τυχερός που έπεσες σε 'παθητικό' και όχι 'ενεργητικό'. Στη δεύτερη περίπτωση δε θα είχες ξεμπλέξει τόσο εύκολα (από τη στιγμή που είχε αποφασίσει να σου την πέσει).Συμφωνώ με το παραπάνω. Κι εγώ έχω πέσει παλαιότερα σε 'παθητικό'... Ο οποίος όμως ήταν πολύ ευγενικός κατα τ'άλλα...
...γι'αυτό και δε μού έμεινε κανένα τραύμα....
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες