-
Εγω τρελαινομαι για την 156.....
Εχει πανω της την βιομηχανοποιημενη συγχρονη ιταλια, Τορινο, που προσπαθει να φανει εκμοντερνισμενη και να απαντησει στην χλευη της Γερμανιας κτλπ αλλα και κατι στοιχεια απο το παρελθον, οπου φαινεται η μεσογειακή της καταγωγη, και τα οποια δεν τα δειχνει χυδαια οπως ισως η mito ... απλα της ξεφευγουν λογω φυσικου καλους.
Σαν να ντυνεται η Bellucci και πετάγεται το πιαστράκι της ζαρτιερας.
-
Καλοταξιδη η μικρή Ιταλίδα Fanis!!!
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές!
@Άλεξ: Το τιμόνι είναι αρκετά καλό. Δεν είναι Φιέστα αλλά είναι κοντά, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε και για ένα αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πριν 12 χρόνια...τότε μάλλον ήταν από τα κορυφαία.
-
ρε συ εχαρηκα τοσο που τη πηρες που εξεχασα να ειπω καλαριζικα για τη κορμαρα, ασε σε εμας της αχλαδολεκανες
-
@Άλεξ: Το τιμόνι είναι αρκετά καλό. Δεν είναι Φιέστα αλλά είναι κοντά, μην ξεχνάμε ότι μιλάμε και για ένα αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε πριν 12 χρόνια...τότε μάλλον ήταν από τα κορυφαία.
Μου κανει εντυπωση , γιατι μια και μοναδικη Mito που εχω οδηγησει, ενος φιλου μου, ειχε αθλια αισθηση τιμονιου. Λαστιχένια και εντελως ψευτικη. Βεβαια δεν ξερω αν ειχε καποιο θεμα η συγκεκριμενη, γιατι 1ον ηταν απο τις πρωτες που βγηκαν το 2008 και 2ον ειχε χτυπησει καπου την μπροστινη ροδα και ειχε αλλαξει ψαλιδι και κατι άλλα παρεμφερή, που δεν θυμαμαι. Αλλά και σε τεστ της εποχης που διαβασα κατοπιν απο περιεργεια, ελεγαν για κακη αισθηση του τιμονιου. Το μοναδικο μειον του αυτοκινητου αν θυμαμαι καλα. Ισως να εφτιαξαν τα επομενα μοντελα, δεν ξερω
-
Ετσι ηταν αλεξ....καλα τα λες. Πολυ καλυτερο το 207
-
@Alex, μιλάω για το setting Dynamic στο DNA (δεν το έχουν όλες οι Μίτο), στο Normal είναι όντως μέτριο. Αλλά δεν το βρίσκω χάλια, είναι κοντά στα μέτρια ηλεκτρικά του Mini & Z4 που είχα.
207 δεν έχω οδηγήσει Lap οπόταν δεν έχω άποψη.
-
Καλορίζικη!
-
@Alex, μιλάω για το setting Dynamic στο DNA (δεν το έχουν όλες οι Μίτο), στο Normal είναι όντως μέτριο. Αλλά δεν το βρίσκω χάλια, είναι κοντά στα μέτρια ηλεκτρικά του Mini & Z4 που είχα.
Ειχε DNA , αλλά δεν θυμαμαι αν την κακη γνωμη την σχημάτισα στο Ν ή στο D. Σιγουρα το ειχα βαλει και στα 2 αυτα
-
Ετσι ηταν αλεξ....καλα τα λες. Πολυ καλυτερο το 207
Μονο εσυ με νιωθεις
-
Μην μου χαλάτε το θέμα με Γαλλιδούλες μη-μου-άπτου...αμάν! Είχες κατακλύσει με Σουτζούκια όλα τα νήμα Lap, τώρα και με PSA...άσε τον Δουβλίνο για αυτά!! .
Το αυτοκίνητο έχει απίστευτα φρένα, ξέχασα να το γράψω, πάρα πολύ δυνατά. Επίσης, κλασσικό Ιταλικό ο δείκτης καυσίμου 'παίζει' ανάλογα με την κλίση του δρόμου.
Τα υπόλοιπα όταν κάνω μερικά χιλιόμετρα σε Ε.Ο και επαρχιακό δρόμο.
-
Εχει τα 4πιστονα? Αυτα ναι οντως ειναι πολυ καλα.
-
Όχι ρε συ, ποια 4πίστονα...με τόσα ατίθασα άλογα και με τακάκια ποδηλάτου φρενάρει! Τα 4πίστονα τα είχαν οι QV. Αλλά και αυτά που έχει είναι εξαιρετικά (δεν έχω δοκιμάσει αντοχή βέβαια), από τα καλύτερα φρένα που έχω συναντήσει σε αυτοκίνητο μικρής και μεσαίας κατηγορίας.
-
Τα ειχαν και οι 155αρες Μιτο τα 4πιστονα. Τετοιο ειχα οδηγησει. Νομιζω εμπαιναν με παραγγελια και στις αλλες εκδοσεις.Για να λες οτι ειναι τοσο καλα, κοιτα μην εχουν βαλει 4πιστονα, χωρανε και στις 16αρες ζαντες
-
Τα ειχαν και οι 155αρες Μιτο τα 4πιστονα. Τετοιο ειχα οδηγησει. Νομιζω εμπαιναν με παραγγελια και στις αλλες εκδοσεις.Για να λες οτι ειναι τοσο καλα, κοιτα μην εχουν βαλει 4πιστονα, χωρανε και στις 16αρες ζαντες
Ναι την 155 εννούσα όταν έγραψα QV. Έμπαινα με παραγγελία, δεν ξέρω βέβαια για την μικρή diesel, αλλά δεν είδα να έχει τέτοια η δικιά μου.
-
alexandros.K wrote:
Όχι ρε συ, ποια 4πίστονα...με τόσα ατίθασα άλογα και με τακάκια ποδηλάτου φρενάρει! Τα 4πίστονα τα είχαν οι QV. Αλλά και αυτά που έχει είναι εξαιρετικά (δεν έχω δοκιμάσει αντοχή βέβαια), από τα καλύτερα φρένα που έχω συναντήσει σε αυτοκίνητο μικρής και μεσαίας κατηγορίας.
Και αυτο ισχυει.... ο λογος θυμαμαι ηταν οτι ο κατανεμητης ενεργοποιεί συχνα και πιο εντονα και τα πισω φρενα.
Τον ιδιο καταναμητη ειχαν και τα turbo grande punto....Εξαιρετικα φρενα...
Το ειχαμε ψαξει παλια ....εχω γραψει και εγω χιλιομετρα στην αυτοκινηση Φανη μου
Υ.γ παντως γενκμα οι ιταλοι γνωριζουν παρα πολυ καλα απο φρενα.
Θυμαμαι ενα παλιο uno .... εξαιρετικα φρενα γισ την εποχη του, και σε αποσταση και σε αισθηση του πενταλ.
Ενταξει δεν ειναι και χθεσινοι οι Ιταλοι στην αυτοκινηση..
-
Έκανα μια μονοήμερη Χαλκίδα (στα πάτρια εδάφη), οπότε μπορώ να γράψω λίγο περισσότερα πράγματα.
-
Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό σε ταξίδι, καμία σχέση με την κατηγορία του. Θυμίζω ότι είχα Mini Cooper R50 & Mini Cooper S R56, προφανώς και είναι πιο αργό από αμφότερα αλλά είναι καλύτερο στον δρόμο! Ταξιδεύει με 180 χ.α.ω και δεν το καταλαβαίνεις. Ακλόνητο με πολύ καλό έλεγχο της ανάρτησης.
-
Τα φρένα είναι όντως πολύ καλά.
-
Είναι αργό (προφανώς) αλλά ανεβάζει άνετα μέχρι τα 180 χ.α.ω στην Ε.Ο και τα κρατάει με ευκολία ακόμα και στα σχετικά ανηφορικά κομμάτια (από βδομάδα δοκιμή και σε στροφές Υλίκης που είναι ανηφορικές).
-
Η ανάρτηση είναι καλή, σαφώς πολύ καλύτερη από Μίνι αλλά δεν φτάνει το Φιέστα. Έχει αντίστοιχο έλεγχο του αμαξώματος, αλλά με 195/55/16 ελαστικά, όμως το Φιέστα ST Line με τα 205/45/17 ηταν πιο άνετο. Εδώ βλέπουμε υλοποίηση ημι-άκαμπτου που είναι καλύτερη από πολλαπλούς (βλ. Μίνι τουλάχιστον το R56).
-
Προς το παρόν δεν τρίζει τίποτα, Χάρη ακούς πάμε για καφέ(!!), μου έκανε θετική εντύπωση η ποιότητα κατασκευής για 9 χρονών Ιταλίδα.
-
Μέτρια φώτα και έχω ήδη βάλει Osram Nightbreaker Unlimited.
-
Κλασσικό Ιταλικό ο δείκτης καυσίμου δείχνει στο περίπου, αχαχα.
-
Το τιμόνι είναι μια χαρά, απορώ για τα σχόλια του ειδικού τύπου. Κάνεις ό,τι θές με το αυτοκίνητο, εμπνέει εμπιστοσύνη στο στρίψιμο. Ναι του Φιέστα είναι καλύτερο το τιμόνι αλλά είναι και 10 χρόνια νεότερη υλοποίηση.
-
Από κατανάλωση, τώρα μαθαίνω τα diesel είναι η 1η φορά που έχω δικό μου μαζούτ. Στο πήγαινε είχα CC στα 130 χ.α.ω και μου έκαψε 5.2. Στην επιστροφή αποφάσισα να οδηγήσω και πήγαινα 150-180 χ.α.ω και μου έκαψε 6.5. Διαπιστώνω αυτό που έχετε γράψει αρκετή, ότι στο diesel η διαφορά στην κατανάλωση δεν είναι μεγάλη. Ενώ π.χ. σε βενζίνη το 6 της 1ης περίπτωση μπορεί να γινόταν εύκολα 9 στην 2η.
-
Κιβώτιο μέτριο σχετικά. Καλύτερο από Γαλλικά αλλά δεν φτάνει τα καλά Ιαπωνικά και Φόρντ. Είναι ελάχιστα λαστιχένιο, το κύριο πρόβλημα είναι ότι εννίοτε σκαλώνει στις αλλαγές, ειδικά όταν είναι κρύο.
-
Έχει πλάκα η 'προπαγάνδα' της Άλφα ότι είναι γρήγορες ή έχουν γρήγορους οδηγούς, στην Ε.Ο έκαναν όλοι δεξιά χωρίς να ανάψω φώτα, αχαχα!! Που να ήξεραν ότι έχω 85 ατίθασα.
-
Πολύ καλό το δέρμα, ποιοτικά εννοώ. Και ίδρωσα πολύ λιγότερο από το -ταλαιπωρημένο είναι η αλήθεια- δέρμα στην BMW του πατέρα μου.
-
Το υποβραχιόνιο είναι λίγο στα after though και ενώ είναι σε βολική θέση γι ανα ακουμπάς, ενοχλεί στις αλλαγές ταχυτήτων (θέλει λίγο να μάθεις το κόλπ) και στο χειρόφρενο.
-
Αποθηκευτικοί χώροι και θήκες ελάχιστοι, ειδικά η 1 εμπρός ποτηροθήκη (σιγά μην έχει 2) είναι για γέλια και σε άβολη θέση. Θα μου πείτε, δεν παίρνεις Άλφα για τις ποτηροθήκες και συμφωνώ αλλά το αναφέρω γιατί οδηγώ καθημερινά και μέσα στην πόλη.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Γενικά πολύ θετικές πρώτες εντυπώσεις για την κατηγορία του και τα χρήματα που έδωσα. Την είχα υποτιμήσει την Μίτο όταν είχε βγει θεωρώντας το Μίνι καλύτερο, έκανα λάθος!
-
-
Φάνη, που να 'βλεπες και με τα 135 άλογα που την είχα. Το αμάξι κένταγε!
Το λάθος της Alfa ήταν που δεν την έβγαλε και 5πορτη (και γι αυτό δεν μπόρεσα να την κρατήσω κι εγώ περισσότερο). Θα γινόταν best-seller στην εποχή της!
-
Φάνη, που να 'βλεπες και με τα 135 άλογα που την είχα Το αμάξι κένταγε!
Το λάθος της Alfa ήταν που δεν την έβγαλε και 5πορτη (και γι αυτό δεν μπόρεσα να την κρατήσω κι εγώ περισσότερο). Θα γινόταν best-seller στην εποχή της!
Συμφωνώ για τα άλογα....θέλω να οδηγήσω άμεσα μια γρήγορη! Ο κουμπάρος μου που έφερε μια 155αρα οδικώς από Γερμανία (και ενώ είχε μια σαν την δικιά μου), μου είπε τα κλαύτερα.Έκαιγε προφανώς, αλλά το αμάξι ήταν απίστευτο!
Συμφωνώ για το 5πορτο επίσης!
-
Επειδή όμως είναι Ιταλίδα, το υγραέριο κουμπώνει ταμάμ κι έχεις άλογα, εύρος στροφών, ησυχία και χαμηλό κόστος κίνησης. Πώς και δε σκέφτηκες αυτή τη λύση; Είναι Euro 5;
Alfa Romeo Mi.Τo 2008