-
Δεν θα πάρω θέση ακόμη.
Μία σκέψη μόνο: θα υπάρχει προηγούμενο απαγόρευσης και μάλιστα συσσωρευμένης επί χρόνια, σε περίπτωση νομιμοποίησης.
Που σημαίνει ότι, ίσως αρκετοί, νιώσουν ότι επιτέλους δεν χρειάζεται να ψάχνονται, να φυλάγονται και όλα αυτά, που αποθαρρύνουν τη χρήση. Το stuff θα είναι επιτέλους ελεύθερο, πράγμα που -και πάλι λέω ότι εικάζω- θα οδηγήσει σε κατα συρροήν αγορά του, χωρίς φόβο, χωρίς επιφυλάξεις.Το κουτί με το γλυκό, είναι πλέον σε θέση, όπου όλοι φτάνουν, και ανοιχτό.
Πολλοί θα θελήσουν να δοκιμάσουν. Άλλοι, απλώς θα το βρίσκουν πιο εύκολα και χωρίς συνέπειες. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είναι υποκρισία της κοινωνίας και του κράτους να απαγορεύεται το χασίς και να επιτρέπεται το αλκοόλ και το τσιγάρο.Αν νομιμοποιηθεί το χασίς, αυτόματα θα εκλείψει ένα μεγάλο κομμάτι της εγκληματικότητας (τι νομίζετε κάνουν οι αστυνομικοί στην Ηλεία, τη Μεσσηνία και την Κρήτη )
Δε με ενοχλεί περισσότερο ένας χασικλής από ένα μεθυσμένο...
Η σύνδεση χασίς με ναρκωτικά γίνεται με τον τρόπο που λέει ο Krusenstern καθώς και με το 'τέλος σήμερα το μαύρο, είσαι για κάτι άλλο ?' που αν νομιμοποιηθεί, θα εκλείψουν και οι δύο τρόποι.
Ψήφισα υπερ.
Όσον αφορά το τσιγάρο,
ίδια ικανότητα αντίληψης και διαύγεια έχουν ένας μανιώδης καπνιστής και ένας χρήστης χασίς;Δεν βρίσκεις σαφώς πιο επικίνδυνο κάποιον που θα βγει έξω(έχοντας καπνίσει χασίς)από κάποιον που έχει καπνίσει 2 πακέτα τσιγάρα; Το τσιγάρο δεν σου δημιουργεί παραισθήσεις,δεν σε παει ''αλλού''..,ελέγχεις καλύτερα τον εαυτό σου.Συμφωνώ στο''Δε με ενοχλεί περισσότερο ένας χασικλής από ένα μεθυσμένο''.Για σκέψου όμως πόσες ώρες την ημέρα συναντάς μεθυσμένους στον δρόμο;Δεν πιστεύεις ότι το χασίς καπνίζεται άνετα όλες τις ώρες,ενώ το ποτό κυρίως βραδινες ώρες κυρίως σε μπαράκια,μαγαζιά με μουσικές και ιστορίες...
Φαντάσου ειδικά στις νεαρές ηλικίες πόσοι σε σχολεία/πανεπιστήμια θα κάπνιζαν χασισάκι..Πόσους φοιτητές έχεις δει/ξέρεις/έχεις ακούσει να τριγυρνάνε με μια μπουκάλα ουίσκι/μπύρα κλπ στο πανεπιστήμιο μέρα μεσημέρι;Εγώ κανέναν.έχω την αίσθηση ότι δεν μιλάμε για ίδια μεγέθη.
Ούτε κι εγώ παίρνω ακόμα θέση(υπερ/κατά),δύσκολη απόφαση.
-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Εχετε δει απο κοντα ανθρωπο ο οποιος καπνισε χασις?? , εχετε προσπαθησει να μιλησει μαζι του να δειτε σε τι κατασταση ειναι??
Και λοιπόν;
Το 'μαύρο' είναι μακράν καλύτερο και πιο υγιεινό από ένα καλό μεθύσι. Ούτε στομάχια, ούτε εμετοί, ούτε hangover την επόμενη μέρα. Μονάχα χαλαρή διάθεση και πολύ (χαζό) γέλιο.
δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον απόλυτα.
Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω χωρίς να πω κάτι παραπάνω.
-
Επειδή ως φοιτητής (μέχρι πέρισυ δηλαδή) έκανα κατά περιόδους παρέα με αρκετούς μόνιμους χρήστες 'μαύρου', κανένας τους δεν είχε περιοριστεί μόνο σε αυτό. Όλοι τους κατά διαστήματα έκαναν και χρήση κοκαΙνης, LSD, ecstacy, κτλ. Βέβαια, από τους συγκεκριμένους κανείς δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλήρως εξαρτημένος από τα 'σκληρά' ναρκωτικά. Παρόλα αυτά, φαίνεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της χρήσης 'μαλακών' και 'σκληρών' ναρκωτικών. Υποθέτω ότι κάποιος που κάνει περιστασιακή χρήση σκληρών απέχει απειροελάχιστα από την πλήρη εξάρτηση από αυτά.
Τα παραπάνω με οδήγησαν στο να ψηφίσω ΚΑΤΑ. -
Φίλε μου, δε νομίζω ότι αυτή η λογική είναι σωστή. (δε θέλω να σε πείσω, απλά συζήτηση κάνουμε και σου λέω την άποψή μου)
Πρώτον αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος πέθανε αποκλειστικά από χρήση χασις.
Δεύτερον, άλλαξε το χασίς στην πρότασή σου με κάτι άλλο..
Παράδειγμα:Στα 16 πρωτο-οδήγησα αυτοκίνητο. Στην αρχή είχε πλάκα και ήταν ωραίο. Μετά από λίγο όμως, έχασα 3 αδελφικούς μου φίλους σε τροχαίο στο οποίο δεν είχαν ευθύνη..
Αυτό μου χτύπησε καμπανάκια. Μετά έτυχε να πάω στο Πεκίνο.. Είδα τους ανθρώπους πόσο επικίνδυνα οδηγούσανε και είπα αυτό είναι, τε-'τελεστετ': Το αυτοκίνητο είναι ΚΑΚΟ. Δεν ξαναμπαίνω σε αυτοκίνητο..
Το κακό για μένα είναι ότι το χασις και τα ναρκωτικά έχουν συνδεθεί στις νεαρές ηλικίες με τη μαγκιά και καλά ρε παιδί μου και τη δήθεν αλητεία ξέρω'γω..
Δηλαδή είναι πολύ yo κ έτσι άμα πίνεις..
όπως και το τσιγάρο.
Θυμάμαι ξέρω'γω στο σχολείο όλα τα νούμερα που το παίζανε και καλά εμείς 'πίνουμε' και ξέρω'γω τι.. ε, ειλικρινά, κανείς από αυτούς που να ξέρω δεν έχει κάνει κάτι στη ζωή του μέχρι σήμερα.
Ενώ υπήρχαν και κάτι άλλα κυριλέ ατομάκια ρε παιδί μου που 'νταξει, πινανε κανά τσιγάρο που κ που και μέχρι εκεί..
αυτοί, και το πτυχίο τους πήρανε και δουλέψανε και όλα κομπλε.
Το θέμα είναι το κάτα πόσο ο καθένας είναι σε θέση να ξέρει τι κάνει και που να σταματήσει. Όπως με την οδήγηση... Γι'αυτό λέω ότι η μόρφωση και η γνώση μπορεί να βοηθήσει, και αν είναι νόμιμο δεν θα υπάρχει έντονα τόσο μεγάλο πρόβλημα, αν υπάρχει η σωστή παιδεία. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είναι υποκρισία της κοινωνίας και του κράτους να απαγορεύεται το χασίς και να επιτρέπεται το αλκοόλ και το τσιγάρο.Αν νομιμοποιηθεί το χασίς, αυτόματα θα εκλείψει ένα μεγάλο κομμάτι της εγκληματικότητας (τι νομίζετε κάνουν οι αστυνομικοί στην Ηλεία, τη Μεσσηνία και την Κρήτη )
Δε με ενοχλεί περισσότερο ένας χασικλής από ένα μεθυσμένο...
Η σύνδεση χασίς με ναρκωτικά γίνεται με τον τρόπο που λέει ο Krusenstern καθώς και με το 'τέλος σήμερα το μαύρο, είσαι για κάτι άλλο ?' που αν νομιμοποιηθεί, θα εκλείψουν και οι δύο τρόποι.
Ψήφισα υπερ.
@ililias
...Πρώτον αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιος πέθανε αποκλειστικά από χρήση χασις.....Το επιβεβαιώνω, όχι μόνο δε πέθανε κανείς, μπορεί κάποιος να πει ότι πολλοί βοηθήθηκαν και βοηθούνται από τη χρήση του. Σύγκριση όμως με την οδήγηση και το αυτοκίνητο, δεν μπορεί να γίνει.
Γι'αυτό λέω ότι η μόρφωση και η γνώση μπορεί να βοηθήσει, και αν είναι νόμιμο δεν θα υπάρχει έντονα τόσο μεγάλο πρόβλημα, αν υπάρχει η σωστή παιδεία.
Για να ψηφίσεις, λοιπόν, υπέρ της νομιμοποίησης, θεωρείς ότι υπάρχει σήμερα γνώση, μόρφωση, παιδεία.
Ψήφισα όχι, στην ερώτηση 'ναι ή όχι στη νομιμοποίηση σήμερα', όχι στην ερώτηση 'ναι ή όχι, σε μια κοινωνία με γνώση, μόρφωση, παιδεία'. Σε μια τέτοια κοινωνία, οποιαδήποτε απαγόρευση δεν θα είχε, πιθανώς, νόημα.
Και βρίσκω δηλώσεις σαν τις πιό πάνω του nass απόλυτες, επιδερμικές κι απερίσκεπτες. Φίλε nass σε εκτιμώ και σε σέβομαι, αλλά νομίζω ότι η κάθε μια από τις παραπάνω δηλώσεις θα έπρεπε να συνοδεύεται από ανάλυση τέτοια που να μην επιτρέπει παρερμηνείες (όσο κι αν τουλάχιστον στην πρώτη με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο). Και να είναι αποτέλεσμα συζήτησης σε βάθος.
Τελικά, τρέχουμε να ψηφίσουμε και μετά απλά στηρίζουμε την άποψή μας. Νομίζω ότι θα έπρεπε να συζητάμε πρώτα, να κοιμόμαστε πάνω του και να ψηφίζουμε μετά.Δεν θα πάρω θέση ακόμη.
Αυτό εννοώ.
-
Το χασίς ως ουσία μου φαίνεται πιο ανώδυνη ΚΑΙ από το αλκοόλ ΚΑΙ από το τσιγάρο! Δευτερολογώ γιατί η συζήτηση προφανώς δεν περιορίζεται σε μία απλή ψήφο και άλλωστε εγώ δεν ψήφισα ακόμη!
Ο GTI_ γράφει ότι το τσιγάρο είναι λιγότερο επικίνδυνο, με την έννοια ότι δεν αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα. Κάποτε σε μία συναισθηματικά φορτισμένη συζήτηση με μια κοπέλα μου, κάπνισα ένα Marlboro lights ΚΑΙ ΕΛΙΩΣΑ! Κιτρίνισα, το στομάχι μου με έσκισε και ένοιωθα τάση για εμετό. Αν θυμάμαι ήταν και η τελευταία φορά που πλησίασα τσιγάρο στα χείλια μου. Σημείωση ότι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ήμουν συστηματικός καπνιστής, αλλά έπειτα, ούτε χρήστης χασίς υπήρξα ποτέ μου.
Κι όμως, θα υποστήριζα, χωρίς να αναφέρουμε επιχειρήματα, ότι το χασίς σε ελεγχόμενες ποσότητες δεν έχει τόσο ενοχλητικά αποτελέσματα! Προφανώς και άμα κάνει κάποιος μισό κιλό φούντα θα την ακούσει στερεοφωνικά. Αλλά αν με βάλεις να καπνίσω ένα πακέτο τσιγάρα τώρα, να είσαι σίγουρος ότι θα πέσω ξερός και θα με τρέχετε! Βέβαια, το ίδιο θα γίνει και αν πιω ένα μπουκάλι ουίσκι.
Το ουίσκι λοιπόν, θα καταστρέψει ΚΑΙ το συκώτι μου. Ο καπνός τα πνευμόνια μου. Τι ΠΑΡΑΠΑΝΩ απ' αυτά θα μου κάνει το χασίς; Ε, σε καθημερινή χρήση 2-3 φορών, σε ένα χρόνο θα γίνω βλάκας. Μα θα είμαι ΗΔΗ βλάκας αν το κάνω αυτό, δεν θα χρειάζεται να με κάνει το χασίς. Όπως θα είμαι ανόητος αν μπεκρουλιάζω με 1 μπουκάλι ουίσκι κάθε Σάββατο στα club (συγχωρέστε με οι πότες).
Που θέλω να καταλήξω; Σε μια κοινωνία στην οποία θα υπήρχε ανεπτυγμένη η λογική: ΒΛΕΠΩ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ, ΚΡΙΝΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ, ΠΡΑΤΤΩ, θα ήμουν υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης, όχι μόνο του χασίς αλλά και γενικά όλων των ουσιών!
Δυστυχώς στην Ελλάδα, μόλις κάτι τέτοιο συμβεί, θα τρέξουν όλα τα 15-χρονα να αγοράσουν και να πιουν, μόνο και μόνο από περιέργεια. Και εγώ την περιέργεια δεν τη θεωρώ κακή, γιατί η εμπειρία είναι ανεκτίμητη! Αλλά θεωρώ ΧΕΙΡΙΣΤΗ τη συνέχιση μίας κατάστασης ΑΠΟ ΜΑΓΚΙΑ ή επειδή το κάνουν και οι άλλοι!
Και επειδή κάτι τέτοιο το φοβάμαι για την ανώριμη κοινωνία μας, προσανατολίζομαι στο ΚΑΤΑ.
Όμως, επειδή αναγνωρίζω και άλλα γεγονότα (όπως τις 'κλειστές' παρέες άσχετων μεταξύ τους ανθρώπων, που είπε ο Σπύρος), επιλέγω ΝΑ ΜΗΝ ψηφίσω ακόμα... Ούτε ουδέτερο όμως, γιατί το ουδέτερο σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει άποψη!
Ευχαριστώ
-
Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ τέτοιες περιέργειες. Είχα ένα συμμαθητή χασικλή κι έβλεπα τι ζώον είχε γίνει. Ένας άλλος δε συμμαθητής μου, επιστρέφοντας από Ιταλία (όπου σπούδαζε) για διακοπές, έπαθε ανακοπή και πέθανε. Η κοπέλα του μου αποκάλυψε ότι πέθανε από υπερβολική δόση.
-
Το θέμα νομίζω πως είναι αν θα πρέπει να υπάρχει νομιμοποίηση και όχι αν είναι καλό ή κακό να καπνίζεις χασίς ή να παίρνεις κάθε είδους ναρκωτικά.
Το αν είναι καλό ή όχι ας το κρίνει ο καθένας που το κάνει. Αν σε κάποιον αρέσει να καπνίζει μαύρο εμένα δεν μου πέφτει λόγος, φτάνει να μην με ενοχλεί! Και πιστέψτε με, με έχουν ενοχλήσει πάρα πολλές φορές πιομένοι από αλκοολ και ποτέ μαστουρομένοι από μαύρο!
Η γνώμη μου είναι πως από τη στιγμή που βρίσκει ο καθένας μας χασίς παντού και εύκολα καλό θα ήταν να υπάρχει νομιμοποίηση για να εξαφανιστεί το εμπόριο, το οποίο εμπόριο δημιουργεί εγκληματικότητα και οδηγεί στα σκληρά, γιατί ο έμπορας θα σου πουλήσει το αθώο χορταράκι του θεού, θα την ακούσεις και μετά θα σου πει πάρε και αυτή τη σκονίτσα ή αυτό το χαπάκι που είναι πιο 'ακουστικό'.
Όταν λέμε ότι το χασίς οδηγεί στα σκληρά, οδηγεί μόνο με τον τρόπο αυτόν και σε καμία περίπτωση κάποιος που καπνίζει χασίς και έχει και πέντε δράμια μυαλό δεν θα πάει να πέσει στις χημείες. Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς και δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά κανείς από αυτούς δεν έχει πάει πιο πέρα από το χόρτο και όλοι τους (μα όλοι τους!!!) σιχαίνονται τα πρεζόνια και τις χημείες.
Που είναι λοιπόν το κακό, αντί να θυσαυρίζουν οι γύφτοι και οι αλβανοί με κακής ποιότητας και πανάκριβο χόρτο, να μην βάζω τη γλάστρα μου στο μπαλκόνι μου και να πίνω κάτι αγνό και να κερνάω και δυό φίλους?
Όμως μέχρι εκεί!!! Αν με πιάσουν να κάνω εμπόριο με τη γλάστρα μου, η τιμωρία μου να είναι ΘΑΝΑΤΟΣ!!! Να επανέρθει η θανατική καταδίκη για κάθε έμπορο, σκληρών και μαλακών.
Και να το πάω και πιο πέρα? Γιατί να θυσαυρίζουν οι έμποροι ηρωίνης και να μην γίνει κάτι πολύ, μα πολύ απλό:
Είσαι χρήστης? Πας σε γιατρό, το εξακριβώνει, βγάζεις μια ταυτότητα χρήστη και αντί να τρέχεις στην Ομόνοια, να κλέβεις, να γίνεσε βαποράκι κλπ, πας σε ένα νοσοκομείο και σου κάνουν την ένεση, με ελεγχόμενη ποσότητα και ούτε AIDS ούτε τίποτα! Πάνε και οι έμποροι ηρωίνης έτσι και μένουν μόνο οι έμποροι κόκας και χαπιών. Για αυτούς δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την κρεμάλα, ή μάλλον όχι, η κρεμάλα είναι ήρεμος θάνατος, θα έλεγα με λιθοβολισμό, κόψιμο κοματιών, πέταμα στα λιοντάρια... -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Είχα ένα συμμαθητή **χασικλή **κι έβλεπα τι ζώον είχε γίνει..Άλλο να καπνίζεις ένα τσιγάρο και άλλο να έχεις φτάσει σε σημείο να ζεις με αυτό, έτσι? Αυτός ήταν όντως χασικλής, εθισμένος και τελειωμένος. Είναι σαν το ποτό, άλλο να πιείς δυο ποτά με τους φίλους σου και άλλο δυο μπουκάλια μόνος σου.
Ένας άλλος δε συμμαθητής μου, επιστρέφοντας από Ιταλία (όπου σπούδαζε) για διακοπές, έπαθε ανακοπή και πέθανε. Η κοπέλα του μου αποκάλυψε ότι πέθανε από υπερβολική δόση.
Μάλλον θα είναι το μοναδικό περιστατικό θανάτου από υπερβολική δόση χασίς...
-
Όχι, δεν ήταν από χασίς. Απ'το χασίς είχε ξεκινήσει και προχώρησε στα σκληρά. Κρίμα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Και πίστεψέ με, στο Άμστερνταμ ΔΕΝ ένιωθα ασφαλής. Ήμουν ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ σε ήπιο δρόμο, με τα παράθυρα κλειστά και ανοιχτή την ηλιοροφή, και με σταμάτησε ένας αράπακλας (είτε σταμάταγα, είτε τον πάταγα, δεν είχε επιλογή...) και μου είπε με απαράμιλλη φυσικότητα:
Κόκα;;;
ΑΥΤΗ ήταν η πρώτη λέξη που άκουσα στο Άμστερνταμ!!! Και **δεν **ήταν η μοναδική φορά.Η οποία φυσικά είναι παράνομη ΚΑΙ εκεί, αλλά αφού έχει νομιμοποιηθεί το 1 περνάς στο 2...
Πήγα Άμστερνταν καθημερινή, και έφυγα Σαββατοκύριακο. Ο τουριστικός πληθυσμός ήταν υπερπολλαπλάσιος. Πήγαν εκεί μόνο για πρέζα και μπουρδέλο.
Θέλει κανείς σας να δει την Αθήνα ή όποια άλλη χώρα έτσι; Προσωπικά ΟΧΙ, ΠΟΤΕ!!!Οπότε αυτά που σου θυμίζει αλλού, σε μένα είσαι πέρα για πέρα φάουλ.
Επειδη εχω παει στο Αμστερνταμ σου λεω οτι η κατασταση που περιγραφεις συμβαινει μονο στο Red Light District. Αν φυγεις απο εκεινη την περιοχη το Αμστερνταμ ειναι μια ευρωπαικη πολη σαν ολες τις αλλες, και πολυ ομορφη μαλιστα. Δεν θα δεις πουθενα αλλου (εκτος Red Light District) να πουλανε κοκες και εκστασι.
Εχετε δει απο κοντα ανθρωπο ο οποιος καπνισε χασις?? , εχετε προσπαθησει να μιλησει μαζι του να δειτε σε τι κατασταση ειναι??
Και μιλαω μονο για χασις και οχι για ποιο 'βαριά'....
Ενω με τον μεθυσμενο μπορεις.....
Ασε που το ποτο τις περισσοτερες φορες σου βγαζει επιθετικη συμπεριφορα.Τι θέλω να πω: η φούντα από μόνη της, κακή δεν είναι, όπως είπαν και άλλοι, έχει αποδειχθεί ιατρικά αυτό. Το αλκοόλ ή το τσιγάρο, είναι εξίσου ή και περισσότερο εθιστικά και βλαπτικά. Το κακό είναι, ότι για να καπνίσεις χόρτο, πρέπει να μπεις σε μια διαδικασία 'παρέας με το ίδιο ενδιαφέρον', κλεισίματος μέσα σε ένα σπίτι ή σε κάποιο χώρο συγκεκριμένο... Γιατί είναι κακό? Γιατί η παρέα είναι ετερόκλητη. Σε αυτήν μετέχουν άτομα από το πουθενά, που το μόνο κοινό σου μαζί τους είναι η φούντα. Κάποια στιγμή, κάποιος θα φέρει και κάτι 'άλλο' στην παρέα. Κάποιοι δοκιμάζουν. Εκεί, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? Λες 'εγώ είμαι εδώ μόνο για τη φούντα, σηκώνομαι και φεύγω'??? Δύσκολο.
Από αυτήν την οπτική, η νομιμοποίηση ίσως έκανε καλό: επιτρέπεται, άρα ΔΕΝ χρειάζεται 'κλειστή παρέα' και 'απομόνωση' για να καπνίσεις, άρα έχεις μικρότερη πιθανότητα να πας στο επόμενο βήμα μέσω της 'παρέας'.
ΑΛΛΑ: αν όντως νομιμοποιηθεί, τότε το 'επόμενο βήμα' (πιο σκληρό ναρκωτικό) γίνεται αυτομάτως ΠΡΩΤΟ βήμα. Με δεδομένη την περιέργεια και την τάση προς τον πειρασμό του ανθρώπινου είδους, δεν θεωρώ δύσκολο να ξεφύγουν τα πράγματα. Επίσης, δεν θεωρώ το ελληνικό κράτος (με τα ως τώρα δείγματα) ικανό να διαχειριστεί μια κατάσταση νόμιμου χασίς στη χώρα μας. Πχ, νόμιμο εμπόριο χασίς (άρα και άυξηση στις τιμές) μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του παράνομου εμπορίου χειρότερων ουσιών (φθηνότερες τιμές και ΚΑΚΟ προϊόν).
Ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα ήταν καλύτερο, να μείνουν τα πράγματα ως έχουν ή να αλλάξει κάτι στη νομοθεσία... απλά, μερικές σκέψεις.
Πολυ σωστα. Και εγω ειχα φιλο που εφυγε απο σκληρα ναρκωτικα αφου ειχε ξεκινησει με χασις. Το θεμα ειναι οτι αν γινει νομιμο θα ξεφυγει απο τον χαρακτηρισμο 'ναρκωτικο' και θα παει στην κατηγορια που ειναι το ποτο και το τσιγαρο σημερα. Για μενα και για εσας μπορει να μην λεει τιποτα αυτο, μιας και εχουμε μεγαλωσει με το χασις σαν ναρκωτικο αλλα για την νεα γενια θα ειναι διαφορετικα
Ειμαι κατα της νομιμοποιησης. Φιλος που εκοψε προσφατα τη χρηση αντιμετωπισε σοβαροτατα ψυχολογικα προβληματα. Τον ειδα τις προαλλες και διαπιστωσα τι ζημια εχει παθει.
Και φυσικα πιστευω ακραδαντα οτι αποτελει το 'πρωτο βημα' για σκληροτερα ναρκωτικα και μπορω να αναφερω αρκετα παραδειγματα γνωστων και φιλων.
Ο φιλος σου σιγουρα εκανε χρηση χασις ΜΟΝΟ????
Παντως σε ολα η καταχρηση βλαπτει. Αν ηταν αλκοολικος δηλαδη και το εκοβε πως θα ηταν η συμπεριφορα του.....ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΜΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
Μου τη σπαει η λογικη να σε τρεχουν στα δικαστηρια για ενα τσιγαρο και να περιμενουν απο σενα να 'δωσεις' αυτον που στο εδωσε. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ Μ@@@ΚΕΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ -
Εμείς πάντως στο φροντιστήριο στην Τρίτη λυκείου μαστουρώναμε τζάμπα. Το παράθυρο της αίθουσας στο ισόγειο δεν έκλεινε πολύ καλά και η καμινάδα του λεβητοστασίου της διπλανής πολυκατοικίας ήταν τρύπια ακριβώς σ'αυτό το ύψος... Τεκέδες οι αίθουσες στο ισόγειο.
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΜΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣωστά, αλλά αν με πιάσουν με 2-3 τσιγάρα, έτσι? Όχι με μισό κιλό!
-
Εδώ θυμάμαι ατάκα της γκόμενας του Ντανιέλ στο Taxi 2...
'ολόκληρο δέντρο κάπνισες;'
-
Λίγο άσχετο, αλλά επειδή κάτι είπαμε για παρέες... Το άκουγα πριν λίγο...
Company with honesty
Is virtue, vices to flee;
Company is good and ill
But every man hath his free will
The best ensue
The worst eschew;
My mind shall be
Virtue to use
Vice to refuse
Thus shall I use me... -
-
Απ' ότι έχω μάθει, η χρήση ναρκωτικών δεν αυξήθηκε από τους Ολλανδούς επειδή επετράπηκε η κάνναβη. Οι περισσότεροι πελάτες στα μαγαζιά είναι τουρίστες!
-
Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που έχει άδεια από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας για καλλιέργεια οπιούχων για φαρμακευτρική χρήση.
-
Η κάνναβις είναι αυτοφυής στον τόπο μας.
-
Το κόστος της ηρωίνης για φαρμακευτική χρήση είναι κάπου στα 5 ευρώ το γραμμάριο. Φαντάζεστε τι θα γινόταν το λαθρεμπόριο αν χορηγούταν στους χρήστες από τα νοσοκομία;
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Όχι, δεν το λέω για αυτό.
Αλλά λέω πως ΑΝ νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα θα γίνουμε ο τεκές της Ευρώπης.Και πίστεψέ με, στο Άμστερνταμ ΔΕΝ ένιωθα ασφαλής. Ήμουν ΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ σε ήπιο δρόμο, με τα παράθυρα κλειστά και ανοιχτή την ηλιοροφή, και με σταμάτησε ένας αράπακλας (είτε σταμάταγα, είτε τον πάταγα, δεν είχε επιλογή...) και μου είπε με απαράμιλλη φυσικότητα:
Κόκα;;;
ΑΥΤΗ ήταν η πρώτη λέξη που άκουσα στο Άμστερνταμ!!! Και **δεν **ήταν η μοναδική φορά.Η οποία φυσικά είναι παράνομη ΚΑΙ εκεί, αλλά αφού έχει νομιμοποιηθεί το 1 περνάς στο 2...
Πήγα Άμστερνταν καθημερινή, και έφυγα Σαββατοκύριακο. Ο τουριστικός πληθυσμός ήταν υπερπολλαπλάσιος. Πήγαν εκεί μόνο για πρέζα και μπουρδέλο.
Θέλει κανείς σας να δει την Αθήνα ή όποια άλλη χώρα έτσι; Προσωπικά ΟΧΙ, ΠΟΤΕ!!!Οπότε αυτά που σου θυμίζει αλλού, σε μένα είσαι πέρα για πέρα φάουλ.
δηλαδή τώρα που είναι παράνομο δεν καπνίζει κανείς ε; ε οκ, αν βρωμάει να ποινικοποιήσουμε και την τσίκνα (ή ότι άλλο εννοούσε ο κυαν)
για να κάνουμε άλλο τεστ... πέρνα 3 τα ξημερώματα από Ομόνοια κι από red district, επιμένεις να λες ότι αισθανόσουν πιο ασφαλής στο Αμστερνταμ με μυστικούς και φανερους αστυνομικούς και security;
Φυσικά στην Αθήνα δεν υπάρχει πορνεία και οι τουρίστες έρχονται για να δουν τα αρχαία και όχι για διαγωνισμό στοματικού έρωτα στη Ζάκυνθο (και αλλού)
Επίσης σε όλα τα τουριστικά μέρη οι μυρουδιές είναι υπέροχες, αφού μόνο κανονικά τσιγάρα κανπίζουν
που ζεις;
Στην Ελβετία ζω τωρα.
Και ούτε από την Ομόνοια μου αρέσει να περνάω νύχτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως στο Άμστερνταμ οι αντίστοιχες περιοχές είναι ασφαλείς! Γιατί είναι λάθος να συγκρίνεις το κέντρο των ΣΚΛΗΡΩΝ ναρκωτικών στην Αθήνα με την αντίστοιχη ΠΛΑΚΑ του Άμστερνταμ!!! Και στην Πλάκα ούτε μπουρδέλα είδα, ούτε χασισάδικα περισσότερα από σουβλατζίδικα... Και βρώμα με τη βρώμα ξέρεις έχει διαφορα...Πήγα σε φαρμακείο, και ήταν σαν γκισέ τρένου πίσω από άθραυστο τζάμι!!!
Όχι στην Ομόνοια, στο Άμστερνταμ!!! Εκεί που η νομιμοποίηση το έκανε ασφαλές μέρος........
Στην (όντως) επικίνδυνη Ομόνοια ΤΕΤΟΙΟ πράγμα δεν είδα!!Εκτός αν πιστεύειος πως οι ΗΡΩΙΝΟΜΑΝΕΙΣ της Ομόνοιας θα το γυρίσουν σε vegeterians αν νομιμοποιηθούν τα ελαφρά, ή/και πως η Ομόνοια και η Φυλής θα γίνει έστω ένα κλικ καλύτερη οπότε τότε εγώ σε ρωτώ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΖΕΙΣ;;
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Μου τη σπαει η λογικη να σε τρεχουν στα δικαστηρια για ενα τσιγαρο και να περιμενουν απο σενα να 'δωσεις' αυτον που στο εδωσε. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ Μ@@@ΚΕΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ
Μα μέρος της δουλειάς των διωκτικών αρχών απανταχού της γης είναι να αποσπούν πληροφορίες (ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ) για παραβατικές συμπεριφορές από τα μικρά 'ψάρια' (ακόμα και τους χρήστες χασίς που στην πράξη είναι θύματα) για να προχωρήσουν στα μεσαία και από εκεί στα μεγαλύτερα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στην Ελλάδα ότι συνήθως μένουμε στα μεσαία 'ψάρια'. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί τη χρησιμότητα αυτής της μεθόδου. -
Σιγουρα η κοινωνια μας δεν ειναι ακομα ετοιμη για κατι τετοιο αλλα μηπως γινομαστε λιγακι υπερβολικοι; Μηπως δηλ με την ιδια λογικη θα επρεπε να απαγορευτει κ το τσιγαρο γιατι κ αυτο εχει εθιστικες ουσιες (οπου μαλιστα δημιουργουν σωματικο εθισμο κ οχι ψυχολογικο οπως η κανναβη) κ μπορει να οδηγησει στο αλλο τσιγαρο που οδηγει στα σκληροτερα ναρκωτικα; Ετσι κ αλλιως οποιοσδηποτε μπορει να βρει οποτεδηποτε, ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας κ σε αυτο το κοινωνικο ταμπου. Κ δεν ειναι μονο το Αμστερνταμ, διαβαζα σχετικο αρθρο προσφατα στην εφημεριδα, ηδη η χρηση ειναι νομιμη σε 6-7 χωρες της ΕΕ. Κ τελος γνωριζω κ εγω αρκετα ατομα που το εχουν δοκιμασει καποια στιγμη της ζωης τους κ κανεις τους δεν εγινε πρεζακιας, απεναντιας ολοι εχουν σπουδασει κ εχουν αξιοπρεπεις δουλειες..
Ναι ή Οχι στη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάναβης;