Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    I
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 9740
    • Best 1
    • Groups 0

ililias

@ililias

Ό,τι βλέπω, ακούω, διαβάζω.

1
    Profile views
    9740
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Location Τα άγια χώματα...

ililias Unfollow Follow

Best posts made by ililias

• Μονόλογοι ...

07 11 07

Ένας Γάλλος καταγωγής α λα Σαρκοζί
      Ένας Γερμανός
      Ένας Λιβανέζος που ζεί κι εργάζεται στο Βουκουρέστι
      Δυο Σλοβένοι
      Ένας Ρουμάνος
      Ένας Έλληνας
      Αντροπαρέα σε Λιβανέζικο εστιατόριο, στο Βουκουρέστι
      Έτρωγαν κι έπιναν (μπύρες, ουίσκι, τσάι, καφέ, κρασί, όλα μαζί κι εναλλάξ από το πρωί). Ακούγονταν αστεία, ακούγονταν και σοβαρά
      Έξω απ' το ξενοδοχείο / εστιατόριο, μια Bentley Brooklands με ύφος μπλαζέ έκανε πως δεν έβλεπε δυο Range Rover, ένα ML, ένα G-class, ένα XC90, κάτι άθλια Χ και δυο Land Cruiser αραγμένα κοντά της. Πληβείοι δίπλα σε μια Λαίδη. Ιεροσυλία...
      Ένα από τα αμέτρητα Dacia Logan By Renault ταξί, μας γύρισε 'σπίτι'

Γουστάρω τη σύντροφό μου, τη βρίσκω με τα παιδιά μου, έχω τη δυνατότητα να βλέπω (έστω μία τόσο) πέρα απ' τη μύτη μου.
      Ναι, η ζωή έχει σταθεί καλή μαζί μου. Μου έχωσε νωρίς δυο σφαλιάρες, μην πάρω κι αέρα, αλλά ναι! Σε γενικές γραμμές είναι καλή μαζί μου. Μέχρι σήμερα, that is, ελπίζω να μην αλλάξει γνώμη.
      Τουλάχιστον όχι σύντομα...

posted in Αντίλογος
      I
      ililias

Latest posts made by ililias

• RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ

Φοβάμαι ότι δεν θα βγάλει πουθενά η υπομονή.
      Οι εκλογές μας είναι του τύπου 'ποιόν από αυτούς που βάζουμε εμείς θέλεις;' κ όχι 'ποιός είναι ο καλύτερος; / ποιόν θέλεις;'. Εγώ θέλω εσένα στη Βουλή, μπορώ να σε ψηφίσω; Όχι, αν δεν μπεις σε κόμμα. Ε, προσπάθησε να μπεις υποψήφιος κόμματος κ θα καταλάβεις τι σου λέω.

ΠΡΕΠΕΙ να βρεθούμε, πλέον, το έχουμε παραξεφτιλίσει.

posted in Αντίλογος
      I
      ililias
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ

Όλοι μαζί, Δημήτρη.
      Όχι ΝΔ + ΠΑΣΟΚ, όλοι μαζί όσοι κυβέρνησαν αυτό τον τόπο, από τη θέση της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης, με τις αλλαξοκωλιές τους κ τις συγκαλυμμένες συναινέσεις τους όποτε το θέμα είχε λ7 για τους ίδιους, δλδ κάθε μέρα.
      Μην ψάχνεις γι' αθώους, σ' αυτό το πολιτικό σύστημα μεγάλωσαν όλοι οι χτεσινοί κ σημερινοί μας βουλευτές κλπ διοικούντες.
      Κ, προ πάντων, μην συνεχίζεις να ελπίζεις αλλού από τον εαυτό σου. Το μόνο που θα γίνει αν συνεχίσεις να ελπίζεις σ' αυτούς, θα είναι να απογοητευτείς περισσότερο.

posted in Αντίλογος
      I
      ililias
    • RE: Ξυλόσομπα

Τις έχει η Starfire.
      http://www.starfire.gr/contact_us.php?s ... 0dea231e62
      Αν δεν βρεις άκρη, πμ.

posted in Αντίλογος
      I
      ililias

Αν κατάλαβα καλά, έχεις inox καμινάδα. Υπάρχουν καπέλα που της ταιριάζουν, διάλεξε όποιο σου αρέσει περισσότερο απ' όπου ψωνίσεις την καμινάδα. Ναι, οι καμινάδες έχουν 'πατούρα'.

posted in Αντίλογος
      I
      ililias

Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
      ....Προτάσεις για αντικατάσταση; Απ' ό,τι θυμάμαι στο παλιό φόρουμ η συμβουλή ήταν να αποφεύγονται τα περιστροφικά καπέλα, γιατί όμως; ......

Αφού σου θυμίσω ότι αυτό **είναι **το παλιό φόρουμ ( ), τα περιστροφικά καπέλα είναι για εξαερισμούς κ όχι για καμινάδες τζακιών. Με αυτές τις προδιαγραφές κατασκευάζονται, το λογικό είναι έτσι να χρησιμοποιούνται.

Δεν έχω σόμπα και ούτε πρόκειται να αποκτήσω. Ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι που το έχω απορία. Αν στη σόμπα καις χαρτιά, νάιλον συσκευασίες, πλαστικά κ.λ.π. όχι σαν μοναδικό καύσιμο φυσικά, αλλά που και που να πετάς κάτι το οποίο δεν μπορεί να πάει για ανακύκλωση π.χ. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσεις κάποιο πρόβλημα στις σωληνώσεις (μπουριά) ή ακόμα και στη σόμπα;
      Ευχαριστώ.

Αν είναι πυρόλυσης (άρα πιάνει υψηλές θερμοκρασίες), μόνον αν το παρακάνεις θα έχεις προβλήματα. Σε ανοιχτά τζάκια κ ενεργειακά πρωτογενούς καύσης, θα σου βρώμιζε η καμινάδα πολύ συντομότερα κ ίσως έπιανε φωτιά. Η γιαγιά σου ήξερε τι έλεγε.

posted in Αντίλογος
      I
      ililias

Οι πιστοποιημένες καμινάδες έχουν βελάκι με τη φορά του καπνού κ πάντα το πάνω μπαίνει στο κάτω, για να μην τρέχουν έξω οι υγροποιήσεις.

Ο χρήστης otso έγραψε:
      φετος ποσο πουλιουνται τα ξυλα;

Τα ξερά Βουλγάρικα πανάκριβα, από 80 - 100 Ε το μ3 (με ΦΠΑ, τα κλεψιμέικα δεν ξέρω)

posted in Αντίλογος
      I
      ililias

Γι' αυτή τη σόμπα, ανοιχτό.

posted in Αντίλογος
      I
      ililias

Δεν διαβάζεις μερικές σελίδες από το θέμα; Έχουν γράψει πολλοί τις εμπειρίες τους από σόμπες ξύλου.
      Πόσα μ2 είναι ο χώρος που θέλεις να ζεστάνεις; Κ πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις;
      Μου κάνει εντύπωση, που υδραυλικος σου πρότεινε όχι υδραυλική σόμπα.

posted in Αντίλογος
      I
      ililias

Σε σχέση με τις ντιπ φτηνιάρικες της αγοράς, πιστεύω ότι τα αξίζει.
      Το σημαντικό είναι να μην συγκρίνεις την διαφορά τιμής με την τιμή της σόμπας, αλλά με ολόκληρο το κόστος της εγκατάστασης: Όχι, δλδ, 'δίνω 600 Ε αντί 400', αλλά 'δίνω (πχ) 1.600 Ε αντί 1.400'.
      Αν βάλεις μια φτηνή σόμπα, φτηνούς σωλήνες, φτηνά εξαρτήματα, φτηνό κυκλοφορητή κ φτηνή καμινάδα, κινδυνεύεις σε 5 χρόνια να σου έχει κοστίσει η εγκατάστασή σου τα διπλά από μια 'ακριβή' λύση.

posted in Αντίλογος
      I
      ililias

Ζήτα κ από τους 2 προσφορά κ με τους 2 τύπους σωλήνα. Ίδια σωλήνα, όμως, έ;
      Δεν έχει ίδια τιμή ο χαλκός με την πολυστρωματική, άσε που κ η πολυστρωματική δεν είναι μία.

Για τη σόμπα, τι θέλεις να σου πούμε; Δικά σου τα λ7, δικό σου το σπίτι, δικά σου τα ξύλα, δική σου η απόφαση.

posted in Αντίλογος
      I
      ililias
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ