-
Γεια. Έχω 2 μανίες. Μία είναι ότι κάθε φορά που βάζω βενζίνη κρατάω πρακτικά (λίτρα, χιλιόμετρα, μερικά χιλιόμετρα ημερομηνία κτλ κτλ) και η άλλη μανία είναι ότι πάντα το γεμίζω. Συνεπώς, βλέποντας πόσα λίτρα βενζίνη έβαλα και διαιρώντας με τις ‘εκανοντάδες’ χιλιομέτρων που έγραψα από το προηγούμενο γέμισμα, βλέπω την κατανάλωση σε αυτά τα χιλιόμετρα (δεν έχω τριπ κομπιούτερ )
Να μην τα πολυλογώ έκανα ένα πολύ οικονομικό ταξίδι και σημείωσα αυτονομία 710.1 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα. Αυτό και δεδομένου ότι έκαψα 40 λίτρα αντιστοιχεί σε 5.69 λτ ανα 100 χιλιόμετρα. Το ρεζερβουάρ συνεπώς είχε άλλα 4,5 λίτρα περίπου. Βενζίνη 100άρα ΒΡ.
Εσείς πόσα έχετε φτάσει?
-
Γεια. Έχω 2 μανίες. Μία είναι ότι κάθε φορά που βάζω βενζίνη κρατάω πρακτικά (λίτρα, χιλιόμετρα, μερικά χιλιόμετρα ημερομηνία κτλ κτλ) και η άλλη μανία είναι ότι πάντα το γεμίζω. Συνεπώς, βλέποντας πόσα λίτρα βενζίνη έβαλα και διαιρώντας με τις ‘εκανοντάδες’ χιλιομέτρων που έγραψα από το προηγούμενο γέμισμα, βλέπω την κατανάλωση σε αυτά τα χιλιόμετρα (δεν έχω τριπ κομπιούτερ )
Να μην τα πολυλογώ έκανα ένα πολύ οικονομικό ταξίδι και σημείωσα αυτονομία 710.1 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα. Αυτό και δεδομένου ότι έκαψα 40 λίτρα αντιστοιχεί σε 5.69 λτ ανα 100 χιλιόμετρα. Το ρεζερβουάρ συνεπώς είχε άλλα 4,5 λίτρα περίπου. Βενζίνη 100άρα ΒΡ.
Εσείς πόσα έχετε φτάσει?
-
Εσείς πόσα έχετε φτάσει?
-
To πιο χαμηλό που έχω δει ποτέ μου ήταν στην Ελβετία 4,7 λτ/100χλμ!!! Με 45άρι ρεζερβουάρ αυτό αντιστοιχούσε σε περίπου 950 χλμ!!!!! Δεν είχα κάνει τόσα βέβαια, στα 400-450 περίπου γέμισα, αλλά είναι αξιοσημείωτος αριθμός...
Από τελείως γεμάτο σε (σχεδόν) τελείως άδειο έχω δει περίπου 650 χλμ με σχετικά οικονομική οδήγηση, αλλά με τίποτα με οδήγηση 'Ελβετίας' (σταθερά 90-110 και ελάχιστες φορές 120)
-
Calling BlueChim
Thymase meta to waterski, pou o Trevor ekapse, MONO 25L/100km.
-
τι λέτε ρε παιδια; Εγω με το κορσάκι που ειναι 1000αρι κανω μόνο 500κμ με ενα ρεζερβουαρ.
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Calling BlueChimThymase meta to waterski, pou o Trevor ekapse, MONO 25L/100km.
Niko gia na min xehniomaste: HRONIA POLA!
Pos den thimame Plaka-plaka to kalokeri piga Athina - Igoumenitsa me ena tepizito! 12l / 100km
Ke esi ekanes dipli apostasi apo emena ke ekeges ta misa grrr
Tote ihame pai mehri tin isodo tou ergostasiou Mclaren?
Gia na min parasernoume to tread:To recor ine me nikiariko polo diesel stin Ispania (me 4 madraharous mesa + bagazia) gemisma se gemisma grapsame 4.9l / 100Km
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
τι λέτε ρε παιδια; Εγω με το κορσάκι που ειναι 1000αρι κανω μόνο 500κμ με ενα ρεζερβουαρ.Με Γιάρις χιλιάρι, 500 χμ με ένα ρεζερβουάρ, ΤΕΡΜΑ γκάζι!
-
Κάπου γύρω στα 870χλμ με ένα ρεζερβουάρ 60lt. Βράδυ, αυτοκινητόδρομος/επίπεδη εθνική με χαμηλές ταχύτητες (90-110χ.α.ω) και κανα-δυο τελικιάσματα , έτσι για ξεμπούκωμα! Άρα μέση κατανάλωση 6,9lt/100km. Αυτοκίνητο: Α147 120hp
-
Ο χρήστης BlueChim έγραψε:
Ke esi ekanes dipli apostasi apo emena ke ekeges ta misa grrr
Tote ihame pai mehri tin isodo tou ergostasiou Mclaren?Pia misa? to 1/3. Emena ekeini tin mera ekapse 6l/100xlm....ti sports car kai malakies lene meta!!!
Nai...Me emena na perno to terastio roundabout gamiontas mipos kai me doun kai me paroun gia Odigo stin F1....
-
Lipon pame recor aftonomias: the sequel
34l / 100km
Gelao alla ine o ponos mou.... -
Μαστορα, νταλικες (φορτωμενες) δεν πιανουν...
Μην γραφετε ποσα χλμ κανατε με ενα γεμισμα, αυτο δεν λεει τιποτα γιατι δεν ξερουμε ποσο μικρο/μεγαλο τεποζιτο εχετε. Lt/100klm να μας λετε. Εγω με το mondeo 2lt γραφω σταθερα 13.8lt/100klm ενω η Ford ανακοινωνει (για μεικτη διαδρομη) καπου 10 νομιζω. Τι διαολο, ποσο βαρυ ποδι εχω?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μαστορα, νταλικες (φορτωμενες) δεν πιανουν...Plaka plaka...O trevor exei ropi ntalikas...
Alla zygizei oso ena Fiesta -
6,7 me carina e sthn Gallia
6,5 me celica ts apo A Kwnstantino mexri Salonika -
5,1 lt/100km σε εθνική με χαμηλές ταχύτητες (80-100).
Κανονικά γύρω στα 7.3-7.7 το πρωί (εθνική & ΑΟ) και γύρω στα 7-7,5 η επιστροφή που έχει λιγότερη κίνηση και πάω λίγο πιο γρήγορα.
Αν έχει πολύ κρύο, καταναλώνει μέχρι και 0,5-1 λίτρο παραπάνω.
Αυτοκ. Fabia 1,4 101Δηλαδή συνήθως με γεμάτο ρεζερβουάρ (45 λίτρα) βάζω 600-700 χλμ σε ανοιχτό δρόμο.
-
Έχω κάνει περι τα 620 χλμ. μικτή διαδρομή (εθνική και πόλη κυρίως) με 60λιτρο ρεζερβουάρ, δηλαδη περίπου 10λτ/100χλμ.
-
ραλλι 1300 μικτες προφανως ανοιχτες διαδρομες απο κινηση,πανω απο 730 χλμ με 38 λιτρα ρεζερβουαρ,αλλα φιλος εχει κανει με εξτριμ-υπερβολικη οδηγηση πανω απο 800χλμ με ιδιο αμαξι.
Με το σειτσεντο που ειχα(1.1) δεν χρειαζοταν να μετρησω καταναλωση,ξεχναγα τη βδομαδα που ειχα βαλει βενζινη....!!!
Το ραλλυ 1300 για σπορτιφ αμαξι πρεπει να ειχε απο τις καλυτερες καταναλωσεις γενικως,κριμα που δεν βγαινουν πια τετοια.... -
δεν μπορω να κανω οικονομια.......
-
7.1 lt/100km (σύμφωνα με το trip computer) με την 147 σε ταξίδι Αθήνα-Βόλο με χαλαρούς ρυθμούς (
-
Αμέσως μετά από σέρβις και φουλάρισμα με το Clio, αλλά με συντηρητική και πολύ στρωτή οδήγηση: 720 χιλιόμετρα μέχρι να αποφασίσω να ξαναγεμίσω. Έκαψα 44 λίτρα. Συνήθως είμαι στα 550.
Το ρεκόρ αυτονομίας σας?