Ο χρήστης travelman έγραψε:
Τελικά η παραγγελία ήρθε (καιρό τώρα) απροβλημάτιστα από το αμέρικα! Ερώτημα, εγώ μπορώ να πουλήσω απροβλημάτιστα στην αμερική ή υπάρχει πιθανότητα να έχω θέματα με τελωνεία αντίστοιχα με όσα μπορούν να προκύψουν από αμερική για Ελλάδα? Μιλάμε για πακέτο περίπου Α4 βάρους 0,5-1 κιλού...
Ο τελωνειακός δασμός εισπράττεται **πάντοτε **από τη χώρα που γίνεται εισαγωγή του προϊόντος, για να προστατεύεται η εγχώριά της αγορά. Αν στείλεις δέμα από Ελλάδα στην Αμερική, ο μόνος που θα έχει πιθανή επιβάρυνση είναι ο Αμερικάνος, γιατί στη δική του χώρα γίνεται η εισαγωγή, και άρα αυτός θα αντιμετωπίσει κίνδυνο να του επιβληθεί δασμός. Εσύ θα χρεωθείς μόνο τα μεταφορικά του προϊόντος και όχι το δασμό.
Ναι αυτό είναι λογικό όπως το λες. Έλεγα μήπως ξέρει κανείς για το εάν πληρώνει όντως τελωνείο ο αμερικάνος ή όχι, για να μην του βγουν κερατιάτικα από το πουθενά...
Να σου πω την προσωπική μου εμπειρία, όσα δέματα(αρκετές εκατοντάδες) έχω στείλει ΗΠΑ, είχανε φτάσει όλα -εκτός από 2-3 χαμένα και επιστροφές λόγω μη παραλαβής, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στον παραλήπτη. ΤΑ μεγέθη ήταν από Α6-Α4 φάκελοι με βάρος από 30gr μέχρι μισό κιλό.
Στέλνω συστημένα με ΕΛΤΑ, εκεί παραδίδεται με usps(ειδοποίηση και παραλαβή από το ταχυδρομείο με υπογραφή), συνήθως κάνει 10-20 μέρες να φτάσει. Από Ελλάδα, φεύγουν σε 2-3 μέρες και τον περισσότερο χρόνο τον τρώει η καθυστέρηση του ταχυδρομείου εκεί. Επίσης το tracking στο usps είναι λίγο γτπ, μερικές φορές δεν δείχνει status έως ότου το παραλάβει ο άλλος, τότε εμφανίζει μαζεμένα όλα τα βήματα.
Αυτή είναι η φτηνότερη λύση, εμένα τουλάχιστον βολεύει αρκετά.
Αν τώρα θες να τα στέλνεις με courier, θα σου ζητήσουνε περιεχόμενο και πιθανότατα τηλέφωνο παραλήπτη, και πολύ πιθανό να έχει δασμούς από το αμερικάνικο τελωνείο. Επίσης το κόστος αποστολής είναι πάνω από 5πλάσιο σε σχέση με ελτα.