Ο χρήστης ast έγραψε:
Θέλω να παραγγείλω κάτι από Αμερικάνικο e-shop και πληρώνω με Electron Visa (ο καλύτερος κατ' εμε τρόπος)
Έστω πως επιλέγω την απλή αποστολή.
Πόσο καιρό θα κάνει τελικά; Υπάρχει περίπτωση να το στείλουν με καράβι;
Λόγω απλής αποστολής αλλά και επισήμανσης ως δώρο, πιστεύω πως δε θα περάσει τελωνείο. Αν τελικά περάσει (υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο; δειγματοληπτικά εκτελωνίζουν; ) εγώ θα έχω ήδη χρεωθεί στην κάρτα μου. Τα χρήματα του εκτελωνισμού θα τα πληρώσω μετρητοίς στα ΕΛΤΑ;
Ο χρόνος αποστολής εξαρτάται από πολλά πράγματα και κανονικά θα έπρεπε να γράφει το site. Για παράδειγμα, το Amazon έχει αρκετούς τρόπους αποστολής και το κόστος ανεβαίνει όσο πιο γρήγορα παίρνεις τα πράγματα. Συνήθως είναι 2-3 εβδομάδες.
Φυσικά και μπορεί να περάσει τελωνείο, αν και μπορεί να την γλυτώσεις λόγω της ένδειξης δώρου. Αυτή η ένδειξη δεν περνά πάντα όμως, εξαρτάται και από την αξία του αντικειμένου, αν και συνήθως την γλυτώνουν. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι η αποστολή δεν είναι ασφαλισμένη και επομένως εάν χαθεί - χάθηκε.
Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει με ΕΛΤΑ. Εξαρτάται από τον τρόπο αποστολής. Ορισμένοι τα παίρνουν μέσω courier και κλαίνε τα λεφτά τους. Πάντως μάλλον από ΕΛΤΑ θα τα πάρεις.